WordPress.com vs WordPress.org: diferențe, avantaje și contra

Ca blog WordPress și autor de temă WordPress, am văzut o parte echitabilă de confuzie cu privire la diferențele dintre WordPress.com și WordPress.org. Acest lucru este complet de înțeles, deoarece ambele funcționează pe WordPress, ambele folosesc teme și plugin-uri și ambele sunt disponibile ușor online gratuit. Dar există diferențe majore între cele două și aceste distincții sunt cele care fac din WordPress.org aroma noastră preferată de WordPress.


Vom împărtăși mai jos principalele caracteristici ale WordPress.com și WordPress.org, precum și o infografică dandy la îndemână pentru a ajuta la vizualizarea punctelor noastre. Vă vom explica, de asemenea, de ce preferăm personal și folosim WordPress.org, plus un ghid ușor în 3 pași dacă doriți să încercați WordPress. Așa că hai să săpăm!

WordPress.com, site-uri web administrate gratuit

WordPress.com, site-uri web administrate gratuit

WordPress.com este o platformă gratuită pentru construirea unui blog și a unui site web cu WordPress. Este complet gestionat de Automattic (creatorii din spatele WordPress) și, cel mai bine, este una dintre cele mai ușoare platforme de blog pe web. Tot ce trebuie să faceți este să vă înregistrați pentru un cont gratuit, să vă alegeți subdomeniul (exemplu: site-ul dvs. site.wordpress.com), să alegeți o temă gratuită și să începeți să adăugați conținutul dvs..

Cu toate acestea, nimic în viață nu este niciodată complet perfect, așa că, desigur, există câteva argumente pro și contra WordPress.com.

Proverbe WordPress.com

Una dintre cele mai atrăgătoare caracteristici ale WordPress.com este că pentru majoritatea utilizatorilor este 100% liber. Conturile gratuite vin cu găzduire gratuită, un nume de subdomeniu gratuit, teme gratuite, opțiuni simple de personalizare (cum ar fi un logo personalizat și opțiuni de culoare sau imagine de fundal) și 3 GB spațiu de stocare gratuit pentru conținutul și media dvs..

În plus față de accesibilitate, WordPress.com este extrem de extrem ușor de folosit. Este gata să înceapă din momentul înscrierii, astfel încât, după ce îți creezi contul, trebuie să sari direct pe bloguri.

Dacă doriți mai multe caracteristici modernizarea la o Plan premium WordPress este la fel de ușor ca și înscrierea la unul gratuit. Planurile plătite variază de la 2,99 USD pe lună pentru un domeniu personalizat și fără anunțuri WordPress.com, până la 24,92 USD pe lună pentru companiile care doresc și mai multe funcții, precum teme premium, monetizare, SEO, analitice Google și multe altele.

WordPress.com contra

La fel de mare ca WordPress.com, există câteva limitări de care trebuie să știți. Primul lucru este că, indiferent dacă este un cont gratuit sau unul plătit, nu ai niciodată cu adevărat control complet asupra site-ului tău. WordPress.com deține conținutul dvs. întrucât tot ceea ce creați este găzduit și menținut pe site-ul lor multifuncțional (cu excepția cazului în care utilizați 5.000 USD / lună WordPress VIP care este WordPress personalizat cloud cloud).

Cu WordPress.com vă veți limita, de asemenea, la temele gratuite și premium pe care le oferă prin intermediul tabloului de bord. Aceasta înseamnă că controlează modul în care arată site-ul dvs. deoarece utilizarea platformei lor înseamnă că sunteți limitat la temele și pluginurile pe care vi le permit să le utilizați.

Tu la fel nu poate utiliza Google analytics cu excepția cazului în care faceți upgrade la planul lor premium de nivel superior (deci dacă doriți să urmăriți traficul, analizați comportamentul cititorului sau vedeți care sunt mesajele dvs. cele mai populare, acesta vă va costa 299 USD + pe an).

Al doilea dezavantaj major al WordPress.com este faptul că chiar și cea mai de bază opțiune pentru monetizarea blogului dvs. costă suplimentar. Așadar, dacă doriți să eliminați anunțurile implicite WordPress.com (care generează veniturile de care au nevoie pentru a acoperi costurile conturilor gratuite) și / sau să integrați propriile WordPress „WordAds”Rețeaua pe care trebuie să o actualizați.

În mod similar, dacă ai spera să creezi un magazin online, WordPress.com nu este pentru tine. În prezent comerțul electronic nu este acceptat. Deși este în lucrări, o cronologie nu este disponibilă, așa că nu vă recomandăm să așteptați cu respirație.

În cele din urmă WordPress.com nu acceptă mai multe site-uri pentru utilizatori. WordPress.com este într-adevăr un multisol uriaș în sine (motiv pentru care conturile gratuite primesc subdomenii gratuite), așa că dacă ați spera să vă creați propria rețea de site-uri WordPress.com probabil nu este o formă potrivită.

WordPress.org, WordPress găzduit de sine stătător

WordPress.org, WordPress găzduit de sine stătător

WordPress.org poate avea același nume și să folosească același sistem de gestionare a conținutului ca WordPress.com, dar este o entitate complet separată de sine. În loc să gestionați totul de către Automattic, sunteți pe deplin în controlul site-ului dvs. web.

WordPress.org este versiunea self-hosting a WordPress pe care o puteți folosi pentru a vă construi propriul site web online. Și deși mai are avantajele și contra, este forma noastră preferată personală de WordPress.

Proverbi WordPress.org

Pentru început, WordPress.org are toate funcționalitățile WordPress.com, dar pe steroizi. În principal, indiferent de ceea ce doriți să creați aveți 100% control și drepturi asupra conținutului dvs..

Deoarece WordPress.org vă oferă doar sistemul de gestionare a conținutului și nimic mai mult nu aveți opțiunea pentru domeniu personalizat numele, al tău alegerea găzduirii planurile și alegerea ta orice temă sau plugin WordPress gratuit sau premium găsiți pe web.

Dacă sunteți un proprietar de afaceri mici care dorește să vă aducă produsele sau serviciile online, WordPress.org este singura opțiune pentru dvs. Ofera suport complet pentru comerțul electronic prin intermediul pluginurilor gratuite, cum ar fi WooCommerce și Descărcări digitale ușoare, precum și servicii ale unei părți terțe, cum ar fi Shopify și Ecwid.

În cele din urmă, cu WordPress.org cerul este limita a ceea ce poți face cu site-ul tău. Poti construieste orice. Vrei să creezi un site de membru? Oferiți cursuri online? Oferiți imagini gratuite cu drepturi de autor? Vindeți propriile teme WordPress? Colectați donații pentru caritatea dvs.? Împărtășiți videoclipurile dvs. epice? Orice vrei să creezi un self-hosting WordPress îl poate susține. Adesea este la fel de ușor ca instalarea unui plugin WordPress.

WordPress.org contra

Este greu să găsesc contra pentru ceva ce îmi place și să folosesc zilnic, dar există câteva. Prima fiind aceea care folosește WordPress.org costă bani chiar dacă WordPress în sine este gratuit. Înregistrarea și planul dvs. de găzduire a domeniului va fi de cel puțin 50 USD pe an. Aceasta presupunând că alegeți un plan de găzduire partajat și utilizați doar teme și pluginuri gratuite.

Dacă doriți o temă minunată, cum ar fi tema multifuncțională totală și o găzduire puternică WordPress administrată de la o companie de renume precum WP Engine, vă uitați la un preț de pornire de 400 USD pe an. Deși aș argumenta în continuare că acesta este un preț mic de plătit pentru un site web 100% personalizabil pe care îl puteți folosi în orice scop, și este o afacere mult mai bună decât planul de afaceri al WordPress.com, deoarece aveți libertate completă de a face orice cu site-ul dvs. web..

În plus, trebuie să instalați WordPress pe serverul dvs. Configurarea este la îndemâna dvs., cu toate că majoritatea companiilor de găzduire oferă instalare cu 1 clic (cum ar fi Cloudways și Bluehost), astfel încât aceasta nu este într-adevăr mare lucru decât dacă utilizați un cloud personalizat sau un server dedicat pe care trebuie să îl gestionați de unul singur.

Ultimul dezavantaj este că sunteți responsabil pentru site-ul dvs. web securitate și întreținere. Când utilizați WordPress.com, ei sunt responsabili de orice, cu excepția creării conținutului dvs., adică actualizările principale ale WordPress și corecțiile de securitate sunt gestionate de acestea. Cu WordPress.org sunteți responsabil să vă păstrați actualizarea versiunii WordPress și să utilizați măsuri de bază de securitate WordPress, cum ar fi parole puternice și copii de siguranță regulate ale site-ului.

Deși, merită menționat că această sarcină este îngrijită cu ușurință folosind găzduirea WordPress gestionată sau o gazdă comună care oferă actualizări automate. Companiile care găzduiesc precum WP Engine și Flywheel au grijă de actualizările de bază, scanările Malware și chiar backup-urile site-ului pentru dvs. Vă lasă liber să vă concentrați asupra conținutului.

O foaie de testare rapidă comparativă WordPress

Am acoperit multe avantaje și contra, așa că ne-am gândit că vă puteți bucura de o referință rapidă, astfel încât să puteți vedea caracteristicile WordPress.com și WordPress.org dintr-o privire.

WordPress.com vs WordPress.org

De ce alegem WordPress.org

Când ne referim la acest aspect, considerăm că WordPress.com este cel mai potrivit pentru pasionații, CV-urile online și întreprinderile mici care au pur și simplu nevoie de un site web pentru a crea o prezență online de bază. Orice lucru de mai sus și dincolo de acesta este într-adevăr mai potrivit pentru WordPress.org.

Acum marea întrebare – de ce am ales WordPress.org? Raționamentul nostru a fost ușor.

Ne place să avem controlul peste conținutul nostru, găzduirea noastră și veniturile noastre. Blogul nostru este literalmente afacerea noastră, iar autoritatea completă asupra site-ului nostru ne-a permis să creăm ceva de succes.

Avem, de asemenea, libertatea de a creșteți la nevoie. Și avem. La un moment dat ne-am aflat pe un plan de găzduire partajat de la HostMonster, apoi ne-am mutat pe un server virtual Media Temple și, în cele din urmă, am aterizat unde suntem astăzi cu propriul nostru server administrat rapid de la WP Engine (și nu am putea fi mai fericiți – sunt minunat!).

WordPress.com nu vă oferă alegerea serverului, toate planurile lor sunt găzduite pe servere partajate (cu excepția cazului în care vă puteți permite opțiunea VIP cloud, desigur). Așa cum am spus mai înainte, dacă aveți un blog ca hobby, atunci un server partajat este complet în regulă, iar WordPress.com ar funcționa foarte bine pentru dvs. Dar pentru oricine dorește să crească o marcă sau o afacere, trebuie să luați în considerare impactul pe care îl are găzduirea mai bună pe paginile dvs. de timp de încărcare și acest lucru nu oferă în prezent WordPress.com..

WPExplorer a început, de asemenea, ca doar un blog, dar a fost dezvoltat pentru a include multe teme gratuite WordPress și și teme premium (prin Themeforest și Creative Market). Toate demonstrațiile noastre tematice și arhivele de documentare online sunt găzduite pe propriul nostru server folosind multisite rețele. Este ceva care pur și simplu nu este posibil cu WordPress.com.

Și în cele din urmă iubim comunitatea de dezvoltatori și utilizatori care au ales tot WordPress.org la fel ca noi. Evenimente de genul WordCamps, Meetup-uri WordPressPressNomics, LoopConf, Conferință de prestigiu și WooConf toate sunt centrate în jurul self-gazduitului WordPress și a oamenilor nemaipomeniți care îl folosesc în fiecare zi. Desigur, puteți participa în continuare la aceste evenimente dacă utilizați WordPress.com, dar subiectele și prezentările se bazează în cea mai mare parte (sau în totalitate) în jurul WordPress-ului propriu.

Acordăm credit WordPress.com pentru a fi un pas util pe calea creării unui blog minunat, dar în opinia noastră, WordPress.org este câștigătorul clar dacă doriți să construiți o afacere sau un brand online de succes..

3 pași pentru a începe cu WordPress-ul propriu

Dacă și WordPress.org vă sună grozav, atunci de ce nu configurați un blog? De ce să nu o faci chiar acum? În mai puțin de 15 minute puteți avea un site web gata de pornire! Iată cei trei pași simpli pentru a construi un site WordPress.

1. Alegeți numele dvs. de domeniu și Planul de găzduire

Bluehost Gazduire web 3,49 USD

În primul rând, trebuie să decideți un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web. Asigurați-vă că orice alegeți este relevant pentru site-ul dvs. web și, dacă este posibil, accesați o adresă URL .com (în timp ce lucrurile precum .xyz sau .vegas sunt drăguțe, majoritatea utilizatorilor au încredere și își aduc aminte de nume clasice .com). Puteți obține un nume de domeniu pentru 99 de cenți (pentru primul an) de la GoDaddy, dar verificați dublu dacă găzduirea dvs. include mai întâi un nume de domeniu gratuit (Bluehost include un domeniu gratuit cu toate planurile lor).

De asemenea, trebuie să alegeți un plan bun de găzduire. Gazduirea partajată oferă multă putere pentru site-urile web noi, iar hostingul cloud oferă multe flexibilități. Cu toate acestea, găzduirea WordPress gestionată va fi pentru totdeauna găzduirea noastră la alegere, deoarece gazda vă gestionează complet instalarea și întreținerea pentru dvs., oferindu-vă libertatea de a vă concentra pe personalizarea designului, crearea conținutului și crearea mărcii dvs..

 • Bluehost Shared WordPress Gazduire de la 3,95 USD / lună
 • Cloudways a gestionat cloud hosting de la 5 USD / lună
 • WP Engine Gestionat WordPress Gazduire de la 29 USD / lună

2. Selectați o temă și plugin-uri WordPress de calitate

Teme WordPress de temă premium

Cu domeniul și găzduirea dvs. gata de a face, următorul pas este să alegeți o temă WordPress care să adauge stil și funcții relevante pentru afacerea dvs. În funcție de nișa sau concentrarea dvs., veți dori să vă uitați la o varietate de teme WordPress pentru a găsi cea mai potrivită pentru dvs., dar iată câteva dintre preferatele noastre dacă aveți nevoie de ajutor pentru a decide.

 • 4 dintre cele mai bune teme WordPress premium pentru Infopreneurs
 • Cele mai bune teme WordPress pentru companii
 • Cele 10 mai bune teme de fotoblogging WordPress
 • Cele mai bune teme video premium WordPress disponibile
 • 10 cele mai bune teme de restaurant și cafenea pentru WordPress
 • Și mai multe în categoria noastră de bloguri cu tema WordPress!

La fel ca tema dvs., ar trebui să selectați câteva plugin-uri de calitate pentru a ajuta site-ul dvs. să devină mai bun.

 • Ghid rapid de instalare și configurare WordPress SEO Yoast
 • Faceți site-ul dvs. WordPress multilingv: 9 plugin-uri de traducere minunate
 • Creați un magazin online de succes cu WooCommerce
 • 50 de plugin-uri esențiale pentru WordPress, fiecare blogger ar trebui să știe
 • Cele mai bune 6 plugin-uri gratuite pentru a adăuga un forum pe blogul dvs. WordPress
 • În plus, multe alte recomandări în secțiunea noastră pentru cele mai bune pluginuri WordPress

3. Adăugați conținutul dvs.

Crearea de conținut

Ultimul pas absolut este de a crea un conținut minunat, prietenos SEO, care să atragă cititori noi și să îi susțină pe cei actuali, astfel încât afacerea dvs. să crească. Fii tu însuți și scrie ce îți pasionează!

Ai nevoie de ajutor pentru a începe? Iată câteva articole utile ale autorilor noștri pentru a vă oferi îndrumări privind optimizarea imaginilor, titluri și linii de etichetă și multe altele pentru a vă ajuta să faceți blogul dvs. un succes!

 • Sfaturi de blogging WordPress pentru a face blogul dvs. un succes
 • Cum se scrie titluri și etichete mai bune pentru WordPress
 • Cele mai bune pluginuri pentru optimizarea site-ului mobil WordPress
 • Cum să optimizați imaginile pentru WordPress, un ghid complet
 • Sfaturi de marketing pentru conținut pentru întreprinderile mici care folosesc WordPress

Înveliți

Sperăm că ați găsit ghidul nostru util pentru înțelegerea diferențelor dintre WordPress.com și WordPress.org. Cea mai mare diferență este că, cu WordPress.org, vă aflați într-un control complet asupra site-ului dvs. web: hosting, teme, pluginuri, stil, conținut – toate acestea. Și această mare diferență este exact motivul pentru care folosim WordPress auto-găzduit chiar aici, pe WPExplorer.

Spune-ne – care preferi? WordPress.com sau WordPress.org? Ne-ar plăcea să auzim de ce alegeți o versiune de WordPress față de cealaltă, precum și orice alte sfaturi pe care le puteți avea pentru cei noi pentru WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me