Cum să începeți un blog de pensionare WordPress

V-ați retras – felicitări! Știm că inițial poate dura ceva timp pentru a vă adapta la programul dvs. recent eliberat, dar sunt multe de făcut. Construirea și menținerea unui blog WordPress poate fi un hobby fantastic pentru pensionare, un mod de a completa un interes existent sau chiar o modalitate de a face bani cu WordPress. Cu toate acestea, în timp ce WordPress este destul de intuitiv, ideea de a vă pune în funcțiune site-ul web poate părea puțin descurajantă.


Din fericire, există o mulțime de instrumente gratuite și ușor de utilizat disponibile pentru a vă ajuta să creați site-ul perfect. Profitând de acestea (multe dintre ele sunt gratuite) puteți să vă construiți propriul site și să începeți blogurile.

Această postare vă va oferi sugestii pentru subiecte și vă va ghida pas cu pas prin procesul de creare a site-ului dvs., inclusiv orice, de la alegerea unui subiect până la cum să începeți să câștigați bani. Vom oferi, de asemenea, o mulțime de link-uri către lecturi suplimentare pentru a vă ajuta să aprofundați mai mult în diferite subiecte.

De ce pornește un blog de pensionare?

Pornirea unui blog WordPress de orice tip poate fi benefică, dar un blog de pensionare poate fi îndeplinitor în mod special. Există multe avantaje dovedite ale sănătății emoționale și fizice ale scrisului, inclusiv reducerea stresului și o dispoziție îmbunătățită. Mai mult, un blog oferă o modalitate de a păstra și transmite cunoștințele generațiilor actuale și viitoare. Ar putea chiar să vă facă câțiva dolari pe parcurs.

Înainte de a începe cum să pornim efectiv un blog, mai jos este o listă cu unele beneficii în cazul în care aveți câteva gânduri secundare:

 • Acordați-vă ceva de făcut (veți avea mult timp liber)
 • Partajați amintiri / experiențe cu familia (și lumea)
 • Ajutați-i pe alții învățându-i lucrurile pe care le-ați învățat de-a lungul anilor (puteți începe un blog despre fostul dvs. loc de muncă)
 • Asumă-ți noi provocări (este întotdeauna bine să te contesti)
 • Călătoriți prin lume (poate nu ați avut niciodată timpul înainte, dar acum puteți călători în lume și blog despre asta)
 • Câștigați câțiva bani în plus (poate blogul tău va deveni viral)

Porniți blogul dvs. în 7 pași simpli

Mai jos am prezentat un ghid în șapte pași pentru a vă orienta către drumul către succesul blogurilor. Să începem!

Pasul 1: Decideți subiectul dvs.

Înainte de a vă proiecta site-ul, veți dori o idee bună despre ce doriți să faceți blog. Iată câteva indicații populare pentru blogurile de pensionare:

 • Un jurnal online: S-ar putea să alegeți să vă împărtășiți pur și simplu gândurile și experiențele.
 • Un blog specific subiectului: Poate că vrei să vorbești despre cariera ta sau să scrii despre un hobby sau interes.
 • Un blog de nișă locală: S-ar putea să vă intereseze blogurile despre comunitatea dvs., inclusiv întreprinderi, evenimente sau probleme.
Prima pagină a blogului de pensionare Sydney Lagier

Blogul lui Sydney Lagier servește ca jurnal și forum online pentru pensionare

Pasul 2: alegeți o gazdă web și un nume de domeniu

Vom folosi sistemul de gestionare a conținutului WordPress (CMS) pentru a crea site-ul (ne vom extinde de ce mai jos). Aceasta înseamnă că veți dori să mergeți cu un furnizor de hosting de tip WordPress. Deși este posibil să configurați gratuit o mare parte din site-ul dvs., găzduirea este o componentă care necesită o taxă.

Ta numele domeniului este numele care va apărea pe adresa URL a site-ului dvs. web (de ex. www.domain-name.com). Puteți obține unul printr-un pachet de găzduire web (primul dvs. an este gratuit dacă alegeți să încercați Bluehost), un registrator sau o piață de nume de domeniu. Numele dvs. de domeniu este unic și poate fi complicat să îl schimbați mai târziu, așa că merită să vă gândiți la început.

Pasul 3: Instalează WordPress

După ce ați sortat găzduirea și domeniul dvs., este timpul să o faceți instalați WordPress. WordPress este o platformă extrem de personalizabilă și ușor de utilizat, cu o comunitate de suport uriașă. Acesta alimentează peste un sfert din web și zilnic sunt create peste cinci sute de site-uri WordPress noi.

Dacă ați ales unul dintre gazdele noastre recomandate, veți beneficia de un simplu proces de instalare WordPress cu un singur clic. Majoritatea gazdelor oferă asistență excelentă pentru a vă ghida în acest pas și a rezolva problemele.

Deși WordPress este destul de intuitiv, există destul de multe de învățat, mai ales la început. Cu siguranță, merită să aruncați o privire la câteva dintre numeroasele tutoriale disponibile pentru a începe cu WordPress.

Pasul 4: alegeți o temă

După ce ați instalat WordPress, puteți alege o temă, care va oferi aspectul general al site-ului dvs. și poate oferi funcționalități suplimentare. În timp ce multe teme vin cu multe clopote și fluiere, probabil că veți dori să vă legați de ceva simplu când vine vorba de blogging, cu excepția cazului în care vă simțiți aventuros..

Din fericire, există o mulțime de teme gratuite și premium pentru a alege. Dacă alegerea este copleșitoare, există câteva liste utile de teme gratuite gratuite și premium, ar trebui să consultați. După ce ați ales tema dvs., o puteți personaliza manual sau prin instrumentele pe care le-ar putea include.

Iată câteva dintre temele noastre simple și intuitive:

1. Zero (gratuit)

Pagina de start Zero

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Această temă modernă este ușor de configurat și oferă un fundal minunat de simplu pentru orice blog. Oferă un dezordine minim atât pentru privitor, cât și în spatele scenei, așa că vă puteți concentra pur și simplu pe împărtășirea gândurilor.

2. New York

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Această temă îndrăzneață este perfectă pentru un blog cu aspect profesionist, fără mai multă încordare. Site-ul demo este ușor de instalat și puteți adăuga, de asemenea, un magazin cu propriile produse (sau link-uri către produse afiliate pe Amazon etc.) pentru a vă completa blogul.

Pasul 5: Adăugați funcții și funcționalitate cu pluginuri

Cu toate că WordPress poate avea tot ce ai nevoie pentru a crea un blog din cutie, aproape sigur vei dori să adaugi funcții și funcționalități cu plugin-uri..

Plugin-urile sunt suplimente software concepute pentru a extinde funcționalitatea principală a WordPress. Acestea pot adăuga securitate, pot îmbunătăți fluxul de lucru, pot îmbunătăți experiența utilizatorului și multe altele. Deși nu este necesar pentru a utiliza pluginuri, unele sunt considerate esențiale.

Plugin-uri gratuite pot fi găsite în WordPress.org depozit, și puteți găsi alternative premium în piețele de piață, cum ar fi CodeCanyon. Plugin-urile pot fi instalate și activate cu doar câteva clicuri. În funcție de plugin, va trebui să intrați adesea în acesta Setări ecran și reglați opțiunile furnizate. Unul dintre cele mai populare plugin-uri WordPress cu o gamă largă de setări este Yoast SEO.

Imaginea titlului SEO Yoast de la WordPress.org

Are o listă lungă de funcții care vă ajută să vă îmbunătățiți clasamentele motorului de căutare, să vă perfecționați abilitățile de scriere și să faceți conținutul dvs. mai ușor de utilizat.

Pasul 6: Adăugați conținutul dvs.

Conținutul pe care îl adăugați va depinde foarte mult de subiectul dvs., dar unele elemente pe care poate doriți să le luați în considerare sunt:

 • Despre pagina: Această pagină poate conține o biografie scurtă și spune cititorilor despre ce este blogul tău.
 • Pagina de contact: Acesta este un plus util dacă doriți să întâmpinați întrebări sau alte tipuri de corespondență.
 • Portofoliu: Dacă faceți bloguri despre un hobby sau interes, este posibil să aveți proiecte de arătat care pot fi afișate folosind un portofoliu.
 • Galerie: În mod similar, este posibil să aveți imagini pe care doriți să le prezentați sub forma unei galerii.
 • Legături sociale: va trebui, de asemenea, să accesați rețelele de socializare pentru a vă împărtăși conținutul. În primul rând, decideți ce rețele sociale sunt potrivite pentru blogul dvs., apoi utilizați câteva dintre sfaturile noastre pentru a automatiza distribuirea socială.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi cum să creezi prima ta postare pe blog.

Pasul 7: Monetizează-ți site-ul

Deși acest pas este complet opțional, poate doriți să încercați să generați bani cu site-ul. Dacă aveți un număr bun de vizitatori, îl puteți configura pentru a obține un flux constant de venituri suplimentare pentru a vă ajuta să vă bucurați și mai mult de pensie. Există o mulțime de modalități de a face acest lucru, inclusiv prin link-uri de afiliere, reclame, vânzarea propriilor produse și scrierea de postări sponsorizate.

Concluzie

Un blog de pensionare este o modalitate excelentă de a vă documenta viața de pensionar, de a vă împărtăși cunoștințele despre un hobby sau interes sau de a vă implica mai mult în comunitatea locală. Cu toate acestea, deși sună ca o idee grozavă, punerea ei în practică poate fi o gândire copleșitoare.

În această postare am oferit șapte pași pentru a începe cu blogul dvs. de pensionare. Aveți întrebări despre procesul pe care l-am abordat în acest articol? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me