Cum se reinstala WordPress Ghid pas cu pas

WordPress vă poate arunca destul de curb la început. Un minut totul funcționează bine, iar următorul, ai rămas cu o eroare încăpățânată.


Deși majoritatea erorilor WordPress sunt ușor de remediat, uneori, singura dvs. opțiune este să reinstalați totul de la zero. Alteori, nu ai nici măcar vina. Un hacker ar putea face site-ul dvs. web inutilizabil, iar reinstalarea poate fi harul dvs. salvator.

În postarea de astăzi, vă arătăm exact cum să reinstalați WordPress fără să vă pierdeți conținutul. Dacă dorești să-ți crezi site-ul WordPress și să începi cu o ardezie goală, o acoperim și noi.

Considerație importantă: Înainte de a face ceva, este esențial să creezi o copie de rezervă a site-ului tău. Deși este posibil să nu aveți nevoie de copie de rezervă odată ce reinstalați WordPress, este esențial să păstrați o copie de rezervă în cazul în care lucrurile nu merg bine. Pentru a fi pe partea sigură, automatizați copiile de siguranță și asigurați-vă că aveți întotdeauna copii ale site-ului dvs. Web salvate pe computer sau online.

Fără alte detalii, să ne dăm de treabă.

De ce / Când reinstalați WordPress?

Primele lucruri în primul rând, de ce sau când ar trebui să reinstalați WordPress? De obicei, reinstalați WordPress când:

  • Sunt blocați cu o eroare chiar și după ce încercați toate tehnicile de depanare din carte – Nu rulați să reinstalați WordPress de fiecare dată când apare o eroare, deoarece, așa cum am spus mai devreme, majoritatea erorilor WordPress sunt ușor de remediat.
  • Trebuie să resetați și să reutilizați un site web de testare – Probabil, testați teme sau pluginuri. Dezvoltatorii reinstalează WordPress tot timpul datorită naturii activității lor. Am făcut-o de câteva ori și cu site-ul meu de testare.
  • Trebuie să-mi reconstituie sau să-ți reconstituie site-ul dvs. – Când hackerii mi-au scuipat fața cu ceva timp în urmă, a trebuit să-mi reconstruiesc site-urile de la zero. Am reinstalat rapid WordPress în timp ce am salvat o parte din conținutul meu, ceea ce m-a economisit mult timp și efort.

Cu alte cuvinte, reinstalarea WordPress pentru a remedia site-ul dvs. este ultima soluție atunci când totul altceva eșuează. Asta din drum, să împletim mânecile și să trecem la treabă.

Cum să reinstalați WordPress: metode

Reinstalarea WordPress este ușoară, chiar dacă la început poate părea o provocare. Este distractiv și pregătește-te pentru o perioadă bună. În secțiunea următoare, acoperim patru metode de reinstalare a WordPress.

Metoda 1: Cum să reinstalați WordPress din tabloul de bord de administrare

Știați că puteți reinstala WordPress chiar din tabloul de bord? Oh, da, poți și este uimitor de simplu.

Pentru a reinstala WordPress din tabloul de bord, navigați la Panou de bord> Actualizări și faceți clic pe butonul Reinstalați acum buton, după cum evidențiem în imaginea de mai jos.

cum să reinstalați wordpress din tabloul de bord admin

WordPress se va reinstala automat și, câteva secunde mai târziu, ar trebui să vedeți pagina de bun venit:

pagina de bun venit wordpress

Este important să rețineți că această metodă reinstalează doar fișierele principale ale WordPress. Tema, pluginurile, designul, conținutul și orice altceva rămâne intact. Aceasta este cea mai ușoară și mai prietenoasă metodă de reinstalare a WordPress fără a vă rupe site-ul.

Deoparte: Dacă, din anumite motive, nu puteți accesa tabloul de bord al admin WordPress, puteți reinstala WordPress utilizând celelalte metode din postare.

Metoda 2: Cum să reinstalați WordPress folosind WP-CLI

WP-CLI este scurt pentru interfața liniei de comandă WordPress. Este un instrument gratuit, open-source și prietenos pentru dezvoltatori, pe care mulți îl folosesc pentru a instala plugin-uri, pentru a configura instalarea mai multor site-uri și face mult mai mult fără a utiliza un browser web.

Multe gazde web acceptă WP-CLI în zilele noastre. Trebuie doar să stăpânești Comenzi WP-CLI pentru a beneficia de instrument. Dacă vă cunoașteți drumul în jurul WP-CLI, există un lucru simplu comanda de a reinstala WordPress.

Rulați următoarea comandă pentru a reinstala WordPress:

wp core install --skip-content --force

Comanda de mai sus va descărca și instala WordPress fără a vă răni conținutul. Metoda nu este destinată începătorilor absolut – trebuie să vă cunoașteți drumul în jurul WP-CLI și servere.

Metoda 3: Cum să reinstalați WordPress prin FTP

Acum partea distractivă. În secțiunea următoare, aflați cum să reinstalați WordPress manual. Ne place genul acesta, nu-i așa? Dacă suntem de acord, să ajungem la ea.

Pentru început, accesați WordPress.org și descărcați cea mai recentă versiune a WordPress:

site-ul oficial de wordpress

Apoi, extrageți fișierul ZIP WordPress din computer și apoi ștergeți wp-content pliant:

Notă: Ștergerea wp-content folderul vă asigură că nu suprascrieți folderul corespunzător pe serverul dvs. Web. wp-content folderul conține teme, plugin-uri și încărcări media – toate acele lucruri lucioase pe care nu doriți să le pierdeți.

După aceea, conectați-vă la site-ul dvs. web prin FTP:

În continuare, încărcați fișierele rămase din folderul WordPress pe site-ul dvs.:

Programul dvs. FTP (îl folosesc WinSCP) ar trebui să vă solicite un mesaj care vă permite să știți că urmează să suprascrieți fișierele. Sunt de acord și permiteți procesul de încărcare până când toate fișierele sunt încărcate.

Si asta e; tocmai ați reinstalat manual WordPress prin FTP, păstrând conținutul dvs. ��

Metoda 4: Cum să reinstalați WordPress fără a păstra conținutul

Să zicem că doriți să începeți cu o ardezie goală. Doriți să faceți din nou totul și să începeți din nou, fără a vă păstra conținutul, temele sau pluginurile.

Prudență: Asigurați-vă că sunteți gata să pierdeți conținutul înainte de a merge mai departe. Dacă doriți să vă păstrați postările, etichetele, comentariile, categoriile și așa mai departe, luați în considerare exportul datelor într-un fișier XML. În mod alternativ, puteți crea o copie de rezervă de urgență dacă aveți nevoie de ea mai târziu.

Nu știți cum să exportați postările dvs. WordPress? 

Ei bine, este ușor.

În tabloul de bord WordPress, navigați la Instrumente> Export, așa cum se arată mai jos.

Apoi, alege Tot conținutul și faceți clic pe butonul Descărcați fișierul de export în partea de jos a ecranului.

Salvați fișierul de export rezultat în siguranță pe computer. Dacă nu trebuie să păstrați conținut, ignorați pașii de mai sus și continuați să citiți.

Ștergeți instalarea WordPress în cPanel

Majoritatea gazdelor web vă oferă un program de instalare cu un singur clic pentru a configura WordPress în mai puțin de cinci minute. Dar știați că puteți utiliza același program de instalare pentru a elimina site-ul dvs. WordPress? Da, este și surprinzător de ușor!

Dacă utilizați cPanel, faceți clic pe butonul WordPress pictograma sub Softaculous Apps Installer. Unele gazde folosesc Fantastico instalator de aplicații, dar procesul rămâne relativ același.

instalator de aplicații softaculous

Pe ecranul următor, derulați în partea de jos, găsiți site-ul web pe care doriți să îl ștergeți și faceți clic pe pictograma (x) ștergere:

Apoi, apăsați pe Înlăturați instalarea butonul din partea de jos a paginii următoare.

După ștergerea site-ului dvs. WordPress, puteți instala un nou site gol prin instalatorul dvs. cu un singur clic sau faimoasa instalare WordPress de 5 minute.

Bonus: resetarea WordPress printr-un plugin

Cu toții iubim WordPress probabil, pentru orice funcționalitate de care aveți nevoie, există un plugin care vă împiedică să nu faceți din cap cu coduri și chestii înfricoșătoare.

Dacă nu aveți timp pentru FTP și cPanel (și puteți accesa în continuare tabloul de bord al admin WordPress), puteți utiliza un plugin pentru a vă reseta site-ul cu totul.

Plugin-urile de resetare WordPress sunt utile în special dezvoltatorilor de teme și plugin care doresc să creeze rapid un nou site de testare.

Pluginurile de resetare WordPress șterg toate personalizările, tabelele bazei de date, postările, paginile sau părți specifice, cum ar fi setările temei. Cu toate acestea, resetarea plugin-urilor nu vă șterge încărcările, temele și pluginurile media. De obicei, plugin-urile dezactivează teme și plugin-uri.

Pentru a reseta instalarea WordPress, puteți utiliza un plugin cum ar fi Resetare WP sau Resetare WordPress avansată.

În concluzie

Reinstalarea WordPress este simplă. În mod obișnuit, procesul presupune înlocuirea fișierelor de bază ale WordPress pe site-ul dvs. Acum, o puteți face manual sau puteți opta pentru oricare dintre opțiunile automate pe care le-am acoperit deja. Traseul pe care îl luați depinde de preferințele personale.

Pentru începători perfecti, vă recomandăm mai întâi să încercați opțiunile automate. Dacă din anumite motive nu puteți accesa tabloul de bord de administrare, aveți la dispoziție procedurile manuale. Nu uitați, reinstalarea WordPress ar trebui să fie ultima dvs. soluție dacă încercați să remediați o eroare. În afară de asta, nu uitați să creați copii de rezervă înainte de a șterge ceva.
Aveți întrebări sau sugestii? Vă rugăm să ne informați în comentarii!
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me