Cum se exportă și importă blocurile Gutenberg în WordPress

La început, utilizatorii WordPress au avut o relație dulce cu constructorul bazat pe blocul WordPress. Așa cum am descoperit în ghidul nostru despre Gutenberg, noul editor vine cu funcții uimitoare care fac crearea de conținut frumos ușor și distractiv. Acum, unii nu pot obține suficient editor.


Gutenberg vă oferă suficiente funcții pentru a crea pagini și postări remarcabile, fără a scrie cod. Indiferent de conținutul pe care doriți să îl adăugați, Gutenberg are doar blocul.

Doriți să modificați și să modelați fiecare bloc de conținut pe larg? Gutenberg are spatele datorită unei baterii de opțiuni de personalizare. Doriți și mai multe blocuri decât ceea ce este disponibil în editorul implicit? Există o mulțime de plugin-uri Gutenberg acolo.

Acesta este motivul pentru care este foarte trist că mulți utilizatori nu știu Blocuri reutilizabile, una dintre caracteristicile strălucitoare ale lui Gutenberg. Dacă nu aveți idee despre ce vorbim, blocurile reutilizabile sunt pur și simplu conţinut blocuri pe care le creați, salvați și reutilizați după bunul plac.

Spuneți că doriți să adăugați un apel la acțiune, notă de mulțumire, semnătură, formular sau orice altceva la sfârșitul fiecărei postări sau pagini.

În trecut, trebuia să salvați funcția într-un fișier text de pe computer. Când ai nevoie de el, atunci îl vei copia și insera în postarea sau pe pagina ta. Gutenberg a atenuat această problemă. Acum nu trebuie să folosiți fișiere text sau să creați aceleași blocuri de la zero de fiecare dată.

Puteți crea un singur bloc reutilizabil și îl puteți utiliza nu numai în postările și paginile dvs., ci și pe alte site-uri web WordPress.

Indiferent dacă creați multe site-uri web sau trebuie să adăugați conținut special la fiecare post / pagină, blocurile refolosibile din Gutenberg vă pot ajuta să economisiți mult timp.

Și în postarea de astăzi, vă arătăm exact cum puteți crea și exporta blocuri Gutenberg reutilizabile în WordPress. Scopul nostru este de a vă ajuta să mutați și să reutilizați ușor blocuri de conținut personalizate pe mai multe postări / pagini / site-uri WordPress.

Deoparte: Dacă creați un bloc folosind un plugin cum ar fi Getwid, de exemplu, trebuie să instalați pluginul pe celelalte site-uri WordPress pe care doriți să le reutilizați. Rețineți, de asemenea, că blocurile dvs. ar putea părea ușor diferite de la o temă la alta, dar este totul bun, deoarece Gutenberg vă oferă o mulțime de putere de personalizare.

Asta din drum, ia o cană de cafea și bucură-te de lectură.

În primul rând, aveți nevoie de blocuri reutilizabile

Din păcate, nu puteți exporta sau importa regulat blocuri. Pentru a exporta și importa blocuri Gutenberg, trebuie mai întâi să creezi reutilizabile blocuri.

În scop ilustrativ, voi crea un notă de mulțumire pe care aș dori să o adaug la finalul fiecărei postări pe care le public. Știți, fără să rescrieți nota de fiecare dată când trebuie să o adaug într-o postare ��

Ale mele notă de mulțumire nu este nimic complex; doar un simplu bloc de paragrafe cu link-uri către Twitter și Facebook. Rețineți că blocul dvs. poate fi orice doriți – un anunț banner, glisor de imagine, cotație, listă, postări recente, formular MailChimp, etc..

Mai târziu, vă voi arăta cum puteți exporta nota (citiți, blocați) pe un al doilea site WordPress. Suna bine? Bine, să începem.

Cum se creează un bloc reutilizabil

Crearea unui bloc reutilizabil este incredibil de ușoară. Navigheaza catre Mesaje> Adăugare nou pentru lansarea editorului Gutenberg:

adăugarea unei noi postări wordpress

Apoi, faceți clic pe butonul Adăugați bloc (+) pictograma și apoi alegeți blocul de conținut. În cazul nostru, am adăugat blocul de paragrafe, așa cum se arată în imaginea următoare.

adăugarea blocului gutenberg în wordpress

După aceea, personalizați și stilați-vă blocul în funcție de nevoile dvs. Am adăugat câteva text, link-uri de social media și culoare de fundal. Iată cum este noul nostru bloc aka notă de mulțumire arată în editorul meu Gutenberg:

Foarte frumos John Doe. Foarte frumos. Acum, probabil că îți voi urma blogul pe rețelele de socializare �� Continuând rapid.

În acest moment, nota de mai sus este a regulat bloc. Trebuie să o transformăm într-o reutilizabile pe care le putem exporta și importa. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Mai multe opțiuni și apoi Adăugați la blocurile reutilizabile, așa cum se arată mai jos.

Apoi, denumiți blocul reutilizabil și apăsați pe Salvați buton, așa cum se vede mai jos.

denumirea blocului reutilizabil gutenberg

Și asta este, tocmai ați creat primul dvs. bloc reutilizabil. Calea de a merge amigo.

Cum se utilizează blocurile reutilizabile

Adăugarea blocului reutilizabil pe care tocmai l-am creat în mesajele sau paginile dvs. este extrem de ușoară. După ce ați adăugat conținutul necesar la postarea sau pagina dvs., faceți clic pe butonul Adăugați bloc (+) pictogramă, defilați la Blocuri reutilizabile fila și alegeți blocul dvs. (Notă de mulțumire în cazul nostru), așa cum se arată mai jos.

bloc reutilizabil gutenberg

După adăugarea blocului reutilizabil la postarea sau pagina dvs., apăsați pe Previzualizare/Publica buton pentru a vizualiza rezultatele dvs. în partea frontală. Iată ce am primit:

Site-ul meu de testare rulează tema Twenty Twenty.

Partea cea mai bună este că pot să le refolosesc notă de mulțumire blocați oricând, fără a fi necesar să-l creați de la zero. Îl pot adăuga la toate tipurile de post care acceptă blocurile Gutenberg.

Acum că știți cum puteți crea și utiliza blocuri reutilizabile, permiteți-ne să aflăm mai multe despre exportul acestor blocuri pe un alt site WordPress. Pentru a evita confuzia, voi folosi același bloc pe care tocmai l-am creat.

Cum să exporti blocuri Gutenberg în WordPress

Exportul unui bloc Gutenberg reutilizabil este chestiunea gradelor a patra pe care o vei face în cel mai scurt timp.

Ce sa fac?

În editorul Gutenberg, faceți clic pe butonul Mai multe instrumente și opțiuni și apoi Gestionați toate blocurile reutilizabile, după cum subliniem mai jos:

gestionați toate blocurile reutilizabile

Făcând acest lucru te conduce la blocuri ecran în care puteți vedea și gestiona toate blocurile dvs. reutilizabile:

Avem doar Notă de mulțumire bloc, dar ecranul de mai sus se va adăuga pe măsură ce creați mai multe. Pentru a exporta, faceți clic peste titlu și faceți clic pe butonul Exportați ca JSON link care apare. Vezi imaginea de mai jos.

Apoi, salvați fișierul JSON pe computer:

După ce avem fișierul JSON pe computer, este timpul să importăm blocul pe al doilea site de testare.

Cum să importați blocurile Gutenberg în WordPress

Importarea blocurilor reutilizabile este la fel de ușor ca A, B, C. În primul rând, deschideți editorul Gutenberg. În al doilea rând, faceți clic pe butonul Mai multe instrumente și opțiuni și apoi Gestionați toate blocurile reutilizabile, așa cum se arată mai jos.

Pe blocuri ecran care urmează, faceți clic pe Importă din JSON, alegeți fișierul descărcat anterior, apoi apăsați pe Import buton în ordinea respectivă:

Si asta e! La fel, ați importat cu succes un bloc Gutenberg reutilizabil pe al doilea site WordPress:

Nu a fost atât de ușor? După aceea, puteți utiliza și reutiliza blocul dvs. Gutenberg de pe cel de-al doilea site de câte ori doriți.

Există pluginuri pentru exportul blocurilor Gutenberg?

Oh da, și am găsit unul de ThemeIsle, un dezvoltator de renume WordPress. Este un plugin gratuit cunoscut sub numele de Import blocuri export. În esență, pluginul vă permite să omiteți întregul tutorial. Da, este corect; nici nu trebuie să creați blocuri reutilizabile.

Instalați și activați pluginul, apoi deschideți editorul Gutenberg. Proiectați-vă blocul așa cum doriți, apoi faceți clic pe butonul Mai multe opțiuni icon. Apoi, apăsați pe Export JSON, așa cum se arată mai jos. Iată ecranul:

În acest fel, descărcați fișierul JSON pe computer. Pentru a importa fișierul JSON folosind pluginul, deschideți editorul Gutenberg. Apoi, faceți clic pe butonul Adăugați bloc și apoi Importați blocuri din JSON sub Widget-uri fila:

După aceea, faceți clic pe Alege fișierul pentru a selecta fișierul de pe computer și apăsați pe Încărcați buton:

Singura problemă cu metoda pluginului este că blocurile dvs. nu vor fi salvate pe site-ul dvs. WordPress. Pentru a salva blocuri în baza de date WordPress, trebuie să utilizați metoda manuală. Poate că se va schimba în viitor.

Din păcate, nu am găsit alt plugin. Totuși, pluginul vă poate economisi mult timp dacă nu vă pasă să economisiți blocuri reutilizabile pe site-ul dvs. Web. Vei avea blocurile ca fișiere JSON pe computer.


Blocurile reutilizabile Gutenberg sunt salvatoare. Acestea vă permit să reproduceți rapid șabloane și funcții, deoarece nu începeți de la zero. Dacă creați o mulțime de postări / pagini și / sau site-uri web, învățarea cum să exportați blocurile Gutenberg va veni la îndemână.

Aveți întrebări sau sugestii despre blocurile Gutenberg? Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me