Cum se creează un meniu în WordPress

Până acum v-ați bucurat de aventura dvs. pe WordPress. Ați ales o temă excelentă pentru WordPress, ați creat un site web drăguț și v-ați dat viața utilajelor dvs. WordPress SEO. Vizitatorii au început să încerce în noua ta afacere bazată pe WordPress, dar puțini se transformă în fani sau clienți fideli.


Verificați Google Analytics, iar rata de respingere este peste acoperiș. Deci, decideți să verificați fiecare aspect al site-ului dvs. web, dar nu puteți găsi unde se află problema. Ce naiba?

Ei bine, vă voi spune acest lucru: meniul dvs. de navigare WordPress ar putea fi cauza problemelor. Un sistem de meniu de navigare deficitar îi va împiedica pe vizitatori să găsească ceea ce au nevoie pe site-ul dvs. și, dacă nu îl pot găsi, vor face doar ceea ce face fiecare om sănătos – faceți clic pe butonul din spate și vor încărca site-ul concurentului dvs..

Un sistem de navigare excelent, pe de altă parte, este ca o hartă care arată vizitatorilor dvs. exact unde să se ducă pentru a găsi ce urmează. Acest lucru înseamnă că fără un meniu de navigare excelent, veți pierde clienții la dreapta, la stânga și la centru. Da amice, având un meniu de navigare excelent – la fel cum șoferul de raliu își are navigatorul – este de o importanță gravă.

În acest ghid pas cu pas, vă vom arăta cum să proiectați un sistem de navigare perfect. Apoi vă vom arăta exact cum să configurați meniuri folosind intuitivul manager de meniu WordPress.

Cum să creezi sistemul de navigație WordPress perfect

navigare prin wordpress

Ești pregătit pentru o aventură în meniu? Ei bine, mâncați la carte … În această secțiune, vom analiza ce face un sistem de navigare excelent.

Nu te complica

Cel mai bun sistem de navigare este ușor de utilizat.

Nu complicați meniurile de navigare prin includerea paginilor de care utilizatorul nu are neapărat nevoie. Lipiți-vă conținutul cel mai important – conținutul de care utilizatorul trebuie să rămână suficient de lung pentru a se converti. Conectați-vă doar la cele mai esențiale pagini WordPress, cum ar fi Despre, Contact, Angajare / Produs etc și conținut popular care vă ajută cauza.

Vorbind despre păstrarea lucrurilor simple, ai într-adevăr nevoie de mega meniu de pe micul tău blog personal? Nu cred; Mega meniuri sunt grozave da, dar sunt ideale pentru site-urile WordPress cu un miliard de octeți de conținut și cu un trilion de produse de pornit. Păstrează-l simplu prost.

Sitemaps contează la fel de bine

Un sitemap este considerat un cog esențial în sistemul de navigare perfect. În timp ce îi ajută pe paianjenii motoarelor de căutare să-și târască site-ul cu ușurință și în mod corespunzător, Sitemaps-urile pot deveni utile și atunci când un utilizator este pierdut și / sau întâlnește temuta pagină de eroare 404. Gândiți-vă la acesta ca la un meniu de navigare pentru întregul dvs. site publicat pe o pagină specială. Sitemap-urile nu trebuie temute, ci sunt pur și simplu pagini care conțin link-uri către toate resursele de pe site-ul dvs..

Partea cea mai bună este că puteți crea cu ușurință sitemap-uri folosind pluginuri cum ar fi Sitemap-uri Google XML, sau pur și simplu mergeți cu o temă WordPress care acceptă sitemap-uri în mod inerent. Creați o pagină specială de sitemap și asigurați-vă că puteți vedea o listă cu toate resursele pe site-ul dvs. WordPress când încărcați http://www.yousite.com/sitemap/. Puteți face legătura cu sitemap-ul dvs. din pagina de eroare 404 sau din meniul principal.

Adăugați meniuri de navigare în mai multe locații

Dacă ar fi, de exemplu, să-ți îmbunătățești șansele de a câștiga la loterie, va trebui să joci de câteva ori. Are totul de-a face cu teoria probabilității. În mod similar, pentru ca cititorii să facă clic pe linkurile dvs., trebuie să afișați linkurile menționate de câteva ori, pe diferite locații ale site-ului dvs. Logica aici este simplă: cu cât cititorul poate găsi mai ușor linkurile, cu atât mai rapid poate face clic.

În mod implicit, majoritatea temelor WordPress vă vor permite să afișați meniul de navigare în secțiunea antet, și poate în subsol, dar acesta este. Cu toate acestea, puteți utiliza widget-uri pentru a afișa meniurile dvs. de navigare oriunde doriți.

Cele mai bune locații de meniu pentru expunere maximă includ antetul, bara laterală și zonele de subsol. Bara laterală este, de asemenea, un loc primordial pentru categorii, arhive și etichete, așa că nu ezitați să profitați de aceste funcții pentru a vă îmbunătăți sistemul de navigație.

Adăugați un formular de căutare

Sistemele se întrerup în perioadele cele mai puțin oportune. Acestea tind să cedeze sau să eșueze când te aștepți cel mai puțin. Meniurile de navigație nu fac excepție, eșuează tot timpul, mai ales dacă folosești un plugin pentru meniul WordPress de la terți și mergi în jurul tău. În alte momente, utilizatorul pur și simplu nu are timp să parcurgă mai multe niveluri în adâncime în meniurile dvs. pentru a găsi informații. Ce sa fac?

Implementați un formular de căutare, ceea ce facilitează utilizatorului să găsească ceea ce dorește. Apoi plasați-o într-o locație proeminentă pe site-ul dvs. WordPress. De exemplu, nu-l ascundeți în secțiunea de subsol care este vizibilă doar atunci când utilizatorul derulează în jos. Dacă aveți defilare infinită în loc, este posibil ca utilizatorul să nu vadă niciodată formularul de căutare.

Un formular de căutare este o măsură de siguranță, precum și un dispozitiv care îmbunătățește mult experiența utilizatorului. Relevanssi te ajută să creezi motoare de căutare uimitoare pentru afacerea dvs. bazată pe WordPress.

A lua principal: La sfârșitul zilei, asigurați-vă că meniurile dvs. de navigare sunt ușor de găsit și de utilizat. De asemenea, puneți conținut important mai întâi, așa că este incredibil de ușor de găsit.

Adăugarea meniurilor de navigare WordPress

Acum creăm un meniu de navigare excelent cu ajutorul managerului de meniu util WordPress. În afara cutiei, WordPress vine cu un excelent manager de meniuri care vă permite să creați meniuri simple, inclusiv meniuri derulante. Este un simplu gest de drag-and-drop care face ca adăugarea de meniuri să fie la fel de ușoară ca plăcintă. Chiar și un al cincilea grad poate adăuga meniuri WordPress în câteva minute.

Cum? Navigați până la Aspect> Meniuri  în zona dvs. de administrator WordPress:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-aspect-meniuri

Aceasta va lansa Editează meniuri ecran. Dacă dumneavoastră sau dezvoltatorul dvs. nu ați adăugat niciodată meniuri pe site-ul dvs. WordPress înainte, ar trebui să vedeți acest ecran:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-nou-meniu

Continuați și dați un nume noului meniu. Vom numi exemplul nostru „meniu principal”. Introduceți numele preferat și apăsați pe Creați Main buton. Acesta va lansa acest ecran:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-add-meniu-elemente

După cum puteți vedea, există mai multe opțiuni disponibile. În partea stângă, veți observa o listă cu paginile, categoriile, o filă a linkurilor personalizate și, probabil, câteva alte funcții, în funcție de tema dvs..

În dreapta, aveți Structura meniului zona în care veți edita și comanda elementele din meniu. Tu ai Setări meniu zona care vă permite să alegeți locația meniului și o opțiune care vă permite să adăugați automat noi pagini de nivel superior în meniul dvs..

Tot ce trebuie să faceți de aici este să selectați paginile, categoriile sau să adăugați legături personalizate din panoul din stânga, apoi faceți clic pe butonul Adăugați în meniu buton. Într-un bliț, elementele dvs. de meniu vor apărea în coloana din dreapta, unde pur și simplu le glisați și le aruncați în timp ce vă place.

De ce ai vrea să adaugi categorii în meniul tău WordPress? Dacă ați creat postări (de exemplu, lecții) în diferite categorii (cursuri), puteți grupa lecțiile în cursuri utilizând această caracteristică. De asemenea, este o caracteristică utilă dacă executați un site de știri. Am mers mai departe și am adăugat diverse categorii în meniul meu de exemplu, așa:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-add-categorii

Să adăugăm, de asemenea, câteva link-uri personalizate către vizitatori direcți către site-uri terțe sau chiar site-urile noastre care trăiesc pe subdomenii. Navigați până la Linkuri personalizate fila:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-add-personalizate-link-uri

Adăugați linkul dvs. în URL- zona de text și numele meniului din Link Text. Apoi trebuie doar să lovești Adăugați în meniu buton. Includeți întotdeauna http: // sau legăturile dvs. nu vor funcționa:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-add-custom-link-uri de exemplu,

Când sunteți mulțumit de meniul dvs., selectați locația meniului și faceți clic pe butonul Salvați meniul buton:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-adăugate-meniu

Folosind Gestionați locațiile tab, puteți controla unde este afișat meniul dvs. Notă, puteți crea mai multe meniuri diferite și le puteți afișa în mai multe locații, în funcție de tema dvs. Fiecare temă acceptă un număr diferit de meniuri:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-gestiona-locație

Revenind la Editează meniul ecran, puteți vedea meniul nostru crește mai mult și nu va arăta grozav în front-end. Vedeți cum arată exemplul nostru în front-end, de exemplu:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-frontal

Acesta este locul în care meniurile derulante vin la îndemână. Voi merge mai departe și voi grupa toate categoriile noastre de exemple în sec Aflați design web. Acest lucru este destul de ușor. De la Editează meniul ecran, trebuie doar să trageți submeniul ușor spre dreapta, astfel:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-add-drop-down-meniuri

Apoi faceți clic pe butonul Salvați meniul buton. Acum meniul dvs. va arăta astfel:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri drop-down-meniuri adăugată-

Mai scurt și mai curat? Puteți crea mai multe submeniuri în sub-meniuri existente, creând meniuri derulante pe mai multe niveluri:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-nivel multiplu-meniurile derulante

Exemplul nostru de meniu de navigare WordPress arată așa acum:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-multiple-level-drop-down-front-end

Ce este mai mult? Puteți edita elementele din meniu din managerul de meniu WordPress. Doar faceți clic pe săgeata din dreapta meniului:

începători-ghid-to-WordPress-meniuri-editare-meniu-element

Și dacă doriți să creați un meniu cu adevărat special, încercați unul dintre aceste cele mai bune pluginuri de meniu WordPress. Acestea sunt un mod rapid și ușor de a construi sau de a îmbunătăți meniurile WordPress existente.

Gânduri finale

Meniurile de navigare WordPress sunt o parte vitală a site-ului dvs. WordPress. Ei vă ghidează utilizatorii, permițându-le să găsească conținutul pe care îl urmează. Sunt excelente pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului și, în consecință, a ratelor de conversie. Cea mai bună parte este că sunt destul de ușor de pus în aplicare, așa că nimic nu vă va reține.

Nu mai lăsați bani pe masă, investiți într-un plugin pentru meniul WordPress care se potrivește nevoilor dvs. de afaceri. Aveți întrebări sau comentarii? Partajează în secțiunea de comentarii de mai jos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me