La suprafață, schimbarea unei teme poate părea inofensivă. Este atât de ușor, este greu de imaginat că poate face vreun rău. Puteți face chiar acest lucru din interiorul tabloului de bord în aceste zile, fără a fi nevoie de încărcare manuală FTP. Este rapid, nedureros și perfect în siguranță, nu? Depinde de modul în care ați configurat site-ul.


Lucrul despre site-urile WordPress este că, de-a lungul timpului, acestea devin mai mult un puzzle sau un turn jenga. Aveți tema dvs., plugin-uri adăugate și orice modificări mici (sau majore) pe care le-ați putut face. Toate acestea se reunesc pentru a crea un site funcțional frumos care se potrivește nevoilor tale.

Și de aceea este important să fii atent când schimbi tema (sau chiar să actualizezi WordPress pe site-ul tău pentru această problemă). Dacă scoateți bucata greșită, întreaga structură s-ar putea prăbuși. Și apoi va trebui să treceți printr-un proces de regăsire lung (și cu unele webhosts, costisitoare). Sau puteți ajunge să înlocuiți multe dintre pluginurile pe care le-ați crescut pentru a le cunoaște și iubi.

Însă, există o modalitate prin care poți face ca schimbarea temei să fie un efort de risc de 0% și, din fericire, este prezentată în detaliu mai jos. Să începem!

Pasul 1. Selectați o nouă temă WordPress

Dacă nu ați făcut-o deja, găsiți o nouă temă care vă place. Dacă nu sunteți dezvoltator, încercați să găsiți o temă care arată mai mult sau mai puțin cum doriți. Un loc minunat pentru a căuta teme premium este Themeforest. Aici veți găsi o mulțime de teme WordPress, care au o mulțime de opțiuni de culoare, funcții adăugate și chiar glisați și aruncați creatorii de pagini (cum ar fi Tema noastră totală de WordPress) pentru a ușura personalizarea chiar și a celor care nu au codificatori.

Desigur, dacă bugetul dvs. nu permite o temă premium, aruncați o privire asupra temelor noastre gratuite pentru WPExplorer WordPress sau la WordPress.orgDepozitul masiv în care se adaugă tot timpul noi teme gratuite.

Directorul tematic WordPress.org

Când selectați o temă nouă, este important să vă asigurați că noua dvs. temă acceptă pluginurile pe care le considerați necesare. Dacă ați creat un întreg magazin cu WooCommerce, veți dori probabil să continuați să utilizați WooCommerce cu noua dvs. temă. Așadar, verificați compatibilitatea pluginului și caracteristicile temei principale înainte de a comite. Desigur, dacă sunteți dezvoltator, nu trebuie să vă preocupați să găsiți tema „perfectă”. Probabil aveți cunoștințe pentru a crea sau personaliza singuri o temă. După ce găsiți o temă care să răspundă nevoilor dvs., treceți la pasul doi.

Pasul 2. Creați o copie de rezervă a site-ului dvs. WordPress

Este o idee bună să faceți o copie de rezervă actuală a site-ului dvs. WordPress înainte de a vă schimba tema și există câteva moduri de a face despre aceasta. În această postare ne vom concentra pe două metode diferite: folosirea de plugin-uri de rezervă și backup-ul manual al site-ului dvs. WordPress. Ambele sunt procese destul de ușoare (chiar și pentru utilizatori noi).

Metoda 1: Utilizarea unui plugin pentru backup WordPress

VaultPress Plugin pentru Backup WordPress

Cel mai bun plugin de rezervă (în opinia noastră) este VaultPress. Este ușor de utilizat și necesită o copie de rezervă completă a site-ului dvs. web. În plus, începe doar la 39 USD pe an (pentru un plan personal JetPack). Un preț mic, având în vedere că oferă copii de rezervă automate, arhivă de backup de 30 de zile și restaurare cu 1 clic. Dar așteaptă … sunt mai multe! Deoarece VaultPress face parte din planurile JetPack, veți avea, de asemenea, opțiunea de a activa Akismet și JetPack caracteristicile premium pe site-ul dvs..

Cel mai mare beneficiu de a avea un plugin pentru a face backup-urile dvs. este că nu trebuie să vă faceți griji.

O altă opțiune solidă premium este încercarea și adevărata BackupBuddy. Dacă doriți să aflați mai multe despre acest oldie, dar bunătate, consultați recenzia noastră completă BuddyPress. Am inclus, de asemenea, alternativa de standout gratuită, care este Updraft Plus. Updraft nu doar face backup pentru site-ul dvs., ci îl încarcă în mai multe locații „în cloud”, toate cu un singur clic. Și, de asemenea, vă permite să faceți o simplă restaurare de un clic dacă ceva nu a mers groaznic.

Acestea fiind spuse, dacă site-ul dvs. web este o parte importantă a modului în care vă faceți venitul sau este incredibil de important pentru dvs. în alte moduri, ar face bine să faceți o rezervă manuală din când în când. Doar pentru a vă acoperi toate bazele.

Metoda 2: Backup manual WordPress

În timp ce o copie de rezervă manuală a site-ului dvs. WordPress poate părea o sarcină mare, complicată, chiar și copleșitoare pentru un utilizator mai nou, este într-adevăr un lucru simplu.

# 1 Conectați-vă în panoul de control al camerelor dvs. web pentru site-ul dvs. (indiferent că este cPanel sau altceva).
Majoritatea site-urilor web au opțiunea de a vă conecta la contul dvs., fie de la panoul de control prin intermediul site-ului lor web, așa că accesați site-ul dvs. webhosts și conectați-vă.

# 2 Găsiți informații de conectare FTP sau creați un cont nou.
Pentru a face acest lucru, faceți clic pe una dintre opțiunile din meniul panoului de control care spune ceva precum „Utilizatori / conturi FTP” sau „Acces FTP” sau „Setări FTP”. Dacă nu vedeți niciun utilizator sau nu știți parola, puteți crea rapid un utilizator nou făcând clic pe „Adăugați un utilizator nou”, apoi creați unul.

ftpaccount

Logare # 3 și copiați toate fișierele relevante din directorul potrivit.
Acum, la acest moment, mulți oameni v-ar sfătui să obțineți un client FTP, cum ar fi FileZilla, dar puteți accesa site-ul dvs. prin ftp cu browserul dvs. web, sau chiar și vechiul Windows Explorer (sau finder / nautilus vechi) dacă nu utilizați Windows ).

ftpadress

Pentru a face acest lucru, pur și simplu tastați „” ftp://yoursite.com ”în explorer sau celălalt și conectați-vă cu informațiile pe care le-ați găsit sau cu utilizatorul pe care tocmai l-ați creat. Îmi place să folosesc browserul meu de fișiere, deoarece face copie de siguranță la fel de ușoară precum copierea și lipirea în locația dorită, apoi transformarea folderului într-o arhivă zip.

ftpcopy

# 4 Reveniți la panoul de control și deschideți phpMyAdmin.
Pentru multe panouri de control, aceasta implică o derulare corectă în jos (căutați logo-ul ilustrat mai jos).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Alegeți baza de date potrivită.
Dacă aveți o mulțime de site-uri WordPress care rulează pe aceeași găzduire, multe baze de date vor fi în același phpMyAdmin. Așadar, trebuie să verificați dacă alegeți tabelul potrivit pentru a face o copie de rezervă. O modalitate de a face acest lucru este pur și simplu accesarea bazelor de date și verificarea a ceea ce este scris în postările din secțiunea „wp_posts”..

admin

Un alt mod de a afla este verificând fișierul dvs. wp-config.php pe site-ul relevant. Puteți face acest lucru fie prin Tabloul de bord WordPress, fie prin deschiderea copiei de rezervă a fișierului într-un editor de text. (Aveți grijă să nu o editați.) Pur și simplu căutați „db_name” și o veți găsi instantaneu.

# 6 Exporta baza de date
Pur și simplu faceți clic pe personalizat și selectați baza de date potrivită atunci când alegeți care să exporte, derulați pe lângă celelalte opțiuni personalizate și faceți clic pe du-te. Este exact la fel de simplu pe cât pare. O altă veste bună este că este la fel de ușor să importi o masă. Dacă ceva nu merge bine … și știi deja cum să faci!

exportdatabase

Pasul 3. Clonați site-ul dvs. web pentru testare

Există două modalități simple de a clona site-ul dvs. web pentru testare, fie folosind un site de înscenare care vine cu planul dvs. de găzduire, fie prin configurarea unui server local.

Clonarea site-ului dvs. WordPress pe un site de înscenare

Multe planuri de găzduire WordPress includ accesul la stadializarea cu un singur clic, cum ar fi GoDaddy și WPEngine. Acestea sunt opțiuni grozave, deoarece sunt online, astfel încât să vă puteți autentifica pentru a testa tema pe diverse dispozitive (lucru pe care nu îl puteți face cu localhost-ul dvs., deoarece este limitat la computer).

Dacă utilizați WPEngine, acest proces este extrem de simplu (așa cum se întâmplă la majoritatea gazdelor). Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la site-ul WordPress pe care doriți să îl copiați, să faceți clic pe elementul meniului WPEngine din partea de sus a tabloului de bord, faceți clic pe fila de selectare și faceți clic pe butonul mare albastru pentru „Copiați site-ul de la LIVE la STAGING. “ Și acesta este (un alt motiv pentru care ne place atât de mult WPEngine).

wpengine-stadializare

Clonarea site-ului dvs. WordPress către un LocalHost

Configurarea unui localhost este, de asemenea, o opțiune excelentă, deoarece o versiune locală este accesibilă chiar și fără conexiune la internet (ceea ce o face mai util). La fel ca și copierea de rezervă a site-ului dvs. web, puteți utiliza fie un plugin pentru a vă ajuta sau clona manual site-ul.

Metoda 1: Utilizarea unui plugin pentru clonarea site-ului dvs. WordPress

În funcție de sistemul de operare al desktopului, există câteva opțiuni pentru a configura un server localhost.

# 1 Instalează software-ul serverului local și WordPress.
Puteți alege dintre XAMPP, WAMP, MAMP si altii. Ce face acest software este să recreezi mediul unui server web pe propriul computer. Acest lucru nu numai că vă permite să testați noi teme, pluginuri și actualizări WordPress pe site-ul dvs. WordPress. Vă permite să faceți schițe complet gata de postare în WordPress, atunci când nu aveți conexiune la internet.

Nu uitați să activați Apache și mySQL după instalarea finalizată. După ce locația dvs. locală este gata, va trebui să instalați și WordPress local.

# 2 Instalează pluginul pe site-ul original și exportă.
Ca exemplu, vom folosi All-in-one-remigrare aici. Dar puteți utiliza orice plugin pe care îl preferați. Printre celelalte pluginuri gratuite, Duplicator pare a fi cea mai ravnită. Pur și simplu adăugați și activați pluginul ales, apoi exportați-vă site-ul în consecință.

export

# 3 Instalează pluginul pe WordPress găzduit local și importă.
Acest lucru este destul de simplu. Conectați-vă pe site-ul dvs. WordPress găzduit local, instalați și activați pluginul, apoi importați-l.

import

# 4 Așteaptă și bucură-te de noua ta clonă.
Așteptați cât timp pluginul importă copia site-ului dvs. (acest lucru poate dura destul de mult, în funcție de dimensiunea site-ului dvs.). Apoi deschide-l și bucură-te după ce ați terminat. Este atât de ușor.

Metoda 2: Clonarea manuală a site-ului dvs. WordPress

Copierea manuală a site-ului live include doar câțiva pași în plus.

# 1 Pregătiți-vă serverul local sau site-ul de înscenare.
Indiferent dacă utilizați un plugin sau nu, acest pas este în continuare același. Va trebui totuși să configurați localhost-ul și să instalați WordPress local.

# 2 Copiați și lipiți copie de rezervă a WordPress
Dacă intenționați să creați clona locală manual (și sunteți deja la jumătatea drumului acolo), trebuie doar să copiați copia de rezervă a fișierelor pe care le-ați luat mai devreme. Lipiți-le în folderul corespunzător (ampps / www / folder dacă utilizați AMPPS sau mamp / htdocs dacă utilizați MAMP). Asigurați-vă că plasați fișierele într-un folder separat. Acest lucru este pentru a evita probleme cu software-ul „simulator de server” (ar trebui să fie plasate, de exemplu, ampps / www / wpclone / dacă folosiți AMPPS). Dacă nu ați luat deja o copie de rezervă manuală, urmați pașii menționați mai sus.

# 3 Deschideți phpMyAdmin și importați baza de date.
Mai întâi deschideți tabloul de bord al serverului local. De aici deschideți phpMyAdmin (dacă utilizați AMPPS, puteți introduce pur și simplu „localhost / phpmyadmin” în browserul dvs. web). Faceți clic pe import. Apoi selectați fișierul de rezervă sql pe care l-ați salvat mai devreme, în timpul backup-ului manual (din nou, dacă nu ați făcut backupul manual, urmați pașii enumerați mai sus).

sqlimport

# 4 Găsiți informații corecte despre utilizator / parolă în baza de date și creați un utilizator în phpMyAdmin.
În primul rând, deschideți fișierul wp-config.php protejat într-un editor de text, cum ar fi blocul de notițe și căutați DB_USER și DB_PASSWORD. Apoi, luați acele valori (localizate unde am închis) și faceți un utilizator nou cu acel nume de utilizator și parola, accesând bazele de date din phpMyAdmin, apoi faceți clic pe verificați privilegiile de lângă dreapta bază de date, apoi faceți clic în final pe Adăugare utilizator.

checkprivilege

# 5 Înlocuiți unele URL-uri
Deci, noul dvs. site local nu înnebunește gândindu-se că este situat în altă parte, trebuie să editați două câmpuri în baza de date. Siteurl și acasă, sub wp_options (dacă afișează doar 25 de rânduri pe pagină, acasă va fi afișat pe a doua pagină). Editați-le în http: // localhost / wp sau orice ați ales pentru a vă numi folderul, iar site-ul dvs. clonat va fi gata de utilizare.

Adresa paginii

Pasul 4. Testarea și soluționarea problemelor pe tema dvs. WordPress pe site-ul dvs. clonă

Acest lucru este la fel de ușor ca logarea în zona de administrare de pe site-ul dvs. local sau clonare. Instalați și activați tema pentru a vedea ce se întâmplă. Toate aceste etape nu sunt necesare. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele caracteristici de temă pe care ar putea dori să le testați dacă ați schimbat teme.

Activați wp_debug
Acesta este un mod excelent de a testa dacă există erori în tema dvs. La activează wp_debug , deschideți-vă fișierul wp-config.php și setați-l pe wp_debug la adevărat, ca atare:

define ('WP_DEBUG', adevarat);

Aceasta va afișa toate erorile și notificările dvs. de php din partea frontală a site-ului dvs. WordPress. Rețineți că nu toate notificările afișate vor rupe site-ul dvs., dar este încă o idee bună să le remediați.

wp-debug-eroare

Tipuri de post personalizate
Dacă tema dvs. veche a folosit unul sau mai multe tipuri de postări personalizate încorporate și noua dvs. temă nu are temă, se poate părea că ați pierdut tot conținutul. Dar nu vă faceți griji, este încă în baza de date. Puteți utiliza un plugin terță parte, cum ar fi Tipurile de conținut ușor WordPress Plugin de Pippins Plugins, pentru a înregistra vechile tipuri de post personalizate în noua dvs. temă. Dacă nu sunteți sigur care sunt numele tipurilor dvs. de postare personalizate, puteți să îl întrebați pe dezvoltatorul de teme vechi sau să căutați tema vecheegister_post_type funcționează și localizează numele vechilor tale tipuri de postare personalizate.

Widget-uri
Este o idee bună să vă uitați asupra opțiunilor de widget, a spoturilor publicitare, a coloanelor de subsol și a lățimii barei laterale, pe lângă orice alte zone pregătiți pentru widget-uri. În acest fel nu există surprize mai târziu.

Meniuri
Verificați dublu locațiile și formatele meniului din noua dvs. temă. Poate că există mai multe locații de meniu sau o navigare verticală. Nu uitați decât tema pentru a ști unde vor fi toate meniurile dvs. atunci când activați tema pe site-ul dvs. live.

Formate Post
Multe teme folosesc câmpuri personalizate. Așadar, dacă utilizați unul pentru a defini un anumit videoclip / audio / galerie / etc, ar trebui să modificați ieșirea formatelor de postare în noua dvs. temă. Acest lucru se poate face prin tema copilului, astfel încât să puteți continua să utilizați meta meta pe postările vechi sau puteți folosi add_post_meta ()

Plugin-uri
Am menționat înainte că, dacă nu sunteți dezvoltator, ar trebui să găsiți o temă nouă, care să fie compatibilă cu toate pluginurile WordPress necesare. Pentru a vă asigura că este o idee bună să vă testați pluginurile pentru a vă asigura că funcționează cu tema dvs. Dacă sunteți un dezvoltator care a creat sau personalizat o temă, acum este și un moment bun pentru a vă asigura că modificările dvs. nu au efectuat compatibilitatea pluginului.

Verificați Consola browserului
Deschideți browserul pentru a verifica erorile javascript. Dacă unele lucruri nu funcționează corect (legate de javascript), cum ar fi glisierele, meniurile derulante, caruselele etc., puteți verifica erori ale consolei browserului. Deschideți consola pentru a vedea erorile dvs. javascript și treceți-le pe ele pentru a vedea exact unde se află eroarea.

consola de erori

Iată link-uri către unde veți găsi consola pentru diverse browsere:

Verificați dimensiunile imaginilor prezentate
Este posibil să fie necesar să încărcați sau să reglați imaginile prezentate atunci când treceți la noua dvs. temă. Cel mai simplu mod în care ne-am găsit este să folosim gratuit Image Curățare plugin WordPress. Pluginul indexează toate dimensiunile de imagine decupate și nefolosite pe care le puteți șterge sau muta într-un folder nou. Ușor de mazăre. După ce ați curățat casa, veți dori să vă recoltați toate imaginile cu dimensiunile corecte ale acestora. Unele teme precum total de imagini de recoltă în mod dinamic, deci nu trebuie să faceți nimic. Dar, dacă tema nu face acest lucru pentru dvs., folosiți Regenerați miniaturile WordPress Plugin pentru a regenera toate imaginile la dimensiunile corespunzătoare.

Verificare SEO
Din păcate, există teme cu opțiuni SEO încorporate, iar dacă le utilizați în prezent, cel mai probabil nu le veți putea transmite pe noua dvs. temă. În schimb, ar trebui să instalați un plugin SEO pe site-ul dvs. live și să completați opțiunile înainte de actualizare.

Testare mobil / browser
Dacă ați ales să creați un site de înscenare online prin intermediul gazdei dvs. WordPress, atunci aveți opțiunea de a efectua anumite teste mobile reale. Prindeți tableta și telefonul pentru a vedea cum arată noua dvs. temă. Sau, dacă ați ales să instalați noua dvs. temă pe gazda locală, puteți încerca un simulator de reacție online, cum ar fi Responsinator sau Testare încrucișată a browserului.

Asigurați-vă că vă vizitați postările, paginile și verificați dacă totul este în stare de funcționare. După ce ați confirmat că nu există probleme, este timpul să treceți la pasul final.

Pasul 5. Instalați și activați noua dvs. temă WordPress pe site-ul dvs. live

După ce v-ați testat complet noua temă WordPress, conectați-vă pe tabloul de bord WordPress, instalați-o pe site-ul dvs. live. Înainte de a activa tema, nu trebuie decât să faceți o verificare rapidă dublă folosind opțiunea Previzualizare Live. Puteți utiliza acest lucru pentru a face clic pe câteva dintre paginile dvs. doar pentru a vă asigura că totul arată bine.

previzualizate temă

Un pas opțional ar fi instalarea unui plugin în curând pe site-ul dvs. înainte de a activa noua dvs. temă. În acest fel, dacă trebuie să efectuați modificări pe site-ul live după activarea noii teme, vizitatorii dvs. vor vedea o pagină destul de în curs de construcție sau în curând. Două pluginuri care ne plac cu adevărat sunt Mod de întreținere WP si Coming Soon Plugin de SeedProd.

După ce sunteți gata de plecare, pur și simplu navigați pe Aspect> Teme și faceți clic pe butonul pentru „Activați” noua dvs. temă WordPress.

Înveliți

Pentru cineva care nu a experimentat coșmarul unei epave a unui site de internet, acest lucru poate părea excesiv. O complicație excesivă completă a ceva care se presupune a fi simplu. Crede-mă – nu este. Gândiți-vă la acest lucru ca să aveți o asigurare de sănătate excelentă pentru a mânca sănătos și a face exerciții fizice, dar pentru site-ul dvs. WordPress Depunerea de eforturi pentru rezolvarea temei dvs. minimizează la nivel local riscul de a se întâmpla ceva rău pe site-ul dvs. live.

Ați găsit util acest ghid? Sau aveți ceva de adăugat? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me