1. 1. Personalizați-vă zona de administrare WordPress cu Marcarea albă a etichetelor
  2. 2. Acum citesc: Cum să vă personalizați interfața de utilizator WordPress

Odată cu cea mai recentă versiune a WordPress, am observat o schimbare dramatică a stilului și designului tabloul de bord admin. Intreaga UI a tabloului de bord a fost actualizată pentru a părea mai modernă și mai curată și ne oferă opțiunea de a schimba schemele de culori pe fiecare utilizator..


Cu toate acestea, chiar și cu aceste modificări de proiectare, există în continuare o limitare a opțiunilor de personalizare disponibile pentru dvs. de a utiliza. Nu s-a înregistrat nicio îmbunătățire semnificativă a ceea ce puteți limita în funcție de utilizator sau rol.

Dezvoltarea tabloului de bord WordPress este mereu în desfășurare, la fel ca și restul software-ului, dar dacă doriți să începeți să faceți unele modificări majore în zona dvs. de administrare acum puteți.

Tot ce ai nevoie este un singur plugin.

Plugin-ul de personalizare a utilizatorului WP Admin

conecteaza

Pluginul WP Admin UI Customization poate fi utilizat pentru a face modificări majore la disponibilitatea articolelor de pe tabloul de bord al site-ului dvs..

De exemplu, ați permite întotdeauna administratorului site-ului dvs. acces complet la tot ceea ce este în tabloul de bord de admin. Dacă aveți mai mulți autori pe site-ul dvs., puteți utiliza un alt rol de utilizator, precum contribuabili, pentru a vă asigura că au acces limitat la tabloul de bord și pot vedea și accesa doar ceea ce doriți.

Acest plugin funcționează cel mai bine atunci când aveți două roluri clare pe site-ul dvs. web, dar poate fi folosit și pentru a modifica alte roluri cu aceleași setări.

Personalizați UI Admin WP

Să aruncăm o privire mai atentă asupra pluginului și a funcțiilor sale.

Configurarea pluginului

După ce ați instalat și activat pluginul pe site-ul dvs. web, vi se oferă un nou element de meniu al barei laterale cu diverse setări pentru configurarea dvs..

Prima pagină de setări a pluginului dictează rolul de utilizator pe care doriți să-l aplicați toate setările. Există un plugin premium disponibil care vă va permite să aplicați setări specifice pentru fiecare rol de utilizator. Cu toate acestea, dacă aveți doar un administrator de site și colaboratori, puteți scăpa de versiunea gratuită.

Setări Pagina

Următorul element din meniu este Setări site. Acest lucru vă permite să dictați diverse lucruri, cum ar fi dacă bara de administrare este afișată pentru rol sau dacă utilizatorul va afișa diferite câmpuri meta utilizate de WordPress. În cea mai mare parte, acest lucru poate fi lăsat în starea implicită. Este foarte puțin benefic să faceți modificări în această pagină cu setări.

Al treilea element de meniu este Setări generale ale ecranului. De aici încep să se ia decizii cu privire la rolul utilizatorului. În această pagină de setări puteți decide dacă rolul pe care îl personalizați este notificat atunci când există actualizări care trebuie aplicate, dacă pot modifica opțiunile ecranului sau pot vizualiza fila de ajutor pe orice pagină de admin, adăugați informații în subsol sau pot încărca fișiere CSS suplimentare.

Setări generale ale ecranului

Elementul de meniu al tabloului de bord vă permite să ascundeți diferite elemente pe tabloul de bord, astfel încât acest rol de utilizator nu are idee că există. În timp ce puteți ascunde aceste widgeturi sub Opțiuni de ecran filă pe utilizator, care nu îi oprește pe acești utilizatori să le mai adauge în tabloul de bord.

Editare tablou de bord

Ascunderea elementelor cu acest plugin elimină complet această opțiune. Aceste elemente includ fiecare widget de bord pe care l-ați instalat, indiferent dacă acesta este Comentarii recente widget de bord sau Statistici WordPress widget tablou de bord. Acest lucru este deosebit de util atunci când doriți doar contribuabililor dvs. acces la acele lucruri specifice de care au nevoie pentru a scrie conținut pentru site-ul dvs. web.

Bară de meniu pagina cu setări de meniu vă permite să modificați complet bara de administrare din partea de sus a ecranului pentru acest rol de utilizator. Puteți adăuga alte elemente de meniu în bara de administrare pentru a-i spori utilitatea, a muta totul pentru a se potrivi cu propriile preferințe personale sau puteți elimina orice elemente străine dacă credeți că nu sunt necesare pentru acel rol de utilizator.

Editarea barelor de administrare

Setări de meniu lateral vă permite să schimbați complet bara laterală în tabloul de bord WordPress. Aceasta este fără îndoială cea mai utilă caracteristică din plugin. Aceste setări vă permit să ascundeți elemente din meniul din stânga pentru acest rol de utilizator.

Meniu lateral

Puteți utiliza aceste setări pentru a elimina orice element pe care rolul de utilizator nu ar trebui să-l vadă sau doar pe cele care credeți că le vor distrage de la rolul lor specific. Un exemplu în acest sens ar fi faptul că ar trebui să fie doar administratorul site-ului care poate vedea Aspect, Setări, Instrumente, Pluginuri și potențial Pagini elemente de meniu din bara laterală. Contribuabilii nu ar trebui să aibă nicio cerință să știe că aceste lucruri există și, de fapt, nu au nevoie de nimic dincolo de acestea Mesaje articol din meniu.

Gestionați caseta Meta ecranul de setări vă permite să personalizați diverse aspecte ale creării postului. Aceasta include ascunderea diverselor lucruri, cum ar fi categoria, Imagine, Format prezentate și alte câteva opțiuni. Puteți, de asemenea, să redenumiți fiecare dintre aceste zone dacă alegeți.

Gestionați Meta

Există câteva setări pentru a permite utilizatorilor să posteze comentarii la articole noi și să modifice legăturile permise ale unei postări dacă sunt setate la valoarea implicită WordPress. Aceste setări nu vor fi probabil modificate niciodată din starea lor implicită.

Meniul penultimate setări este unul care vă permite să modificați dacă rolul de utilizator poate vedea oricare dintre Setări meniu de navigare. Acest lucru este utilizat dacă doriți să forțați rolul să utilizeze meniurile pe care le-ați creat deja și să vă asigurați că nu pot face nicio modificare pentru a modifica meniurile de navigare ale site-ului dvs..

Meniul de setări finale se referă la Pagina de conectare. Aceste setări vă permit să efectuați modificări minore la pagina de conectare WordPress, modificări care includ înlocuirea titlului logo-ului și calea imaginii pentru a suprascrie logo-ul WordPress implicit. De asemenea, vă permite să încărcați CSS suplimentare pe pagină, precum și să adăugați un mesaj de subsol la pagină.

Ecran de conectare

Concluzie

Acest plugin vă permite să schimbați complet tabloul de bord pentru site-ul dvs. WordPress. Crearea unei experiențe curate, ascunzând o mulțime de meniuri și widgeturi inutile nu a fost niciodată mai ușoară.

Puteți face modificări la mai multe roluri cu acest plugin, cu toate acestea, orice roluri pe care le schimbați trebuie să utilizeze aceleași setări. Pentru a avea o configurație de tablou de bord complet diferită, trebuie să achiziționați WP Admin UI Customize Multiple Add-On. Majoritatea oamenilor vor putea face legătura cu versiunea gratuită a pluginului, deoarece există foarte rar mai mult de două roluri de utilizator diferite în orice moment. Singura dată când aceasta ar fi o problemă este pentru site-urile web în stil de revistă cu mai mulți colaboratori și editori.

Personalizați UI Admin WP

Acesta este un plugin util pentru limitarea potențialelor probleme pe care le pot provoca contribuitorii. Merită să aruncăm o privire dacă aveți mai mulți autori și mai ales pentru acele site-uri care folosesc frecvent autori invitați. În mod ideal, în timp, funcții precum acestea vor fi disponibile ca parte a software-ului principal WordPress. Acestea sunt extrem de utile pentru gestionarea site-urilor web cu mai mulți utilizatori și ar părea un pas sensibil pentru echipa de dezvoltare principală de a face cu gestionarea tabloului de bord.

Ați folosit pluginul WP Admin UI de personalizare sau folosiți altceva pentru a limita accesul la tabloul de bord de administrare? Ne-ar plăcea să auzim gândurile despre acest lucru în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me