Cum să vă mutați blogul de la WordPress.com la WordPress.org

Căutați să vă mutați blogul de pe WordPress.com într-un blog găzduit de sine stătător? Ca mulți dinainte de tine, probabil că ați început aventura dvs. WordPress cu un blog example.wordpress.com. Cu timpul, însă, v-ați dat seama că nu puteți face multe pe WordPress.com.


De exemplu, nu puteți adăuga propriile reclame, pluginuri sau chiar personaliza tema WordPress pe deplin. Heck, nu îți poți urmări traficul fără să plătești. Poate că ți-ar plăcea un nume de domeniu personalizat, adică ceva care nu este un subdomeniu; știi, un domeniu precum wpexplorer.com.

În timp ce WordPress.com vă oferă șansa de a cumpăra un domeniu personalizat, printre altele, veți plăti o primă pentru a beneficia cât mai bine de pe site-ul dvs. WordPress. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, mergeți cu un WordPress găzduit (numiți WordPress.org), care reduce costurile semnificativ și vă conferă o putere de personalizare care vă înnebunește.

WordPress.com vs WordPress.org

Nu veți intra în detaliile cele mai fine azi, doamnelor și tinerilor, am avut deja acest spectacol. Și pentru a trage – din lipsă de o frază mai bună – blocați citate din postarea menționată:

WordPress.com este o platformă gratuită pentru construirea unui blog și a unui site web cu WordPress. Este gestionat integral de Automattic (creatorii din spatele WordPress) și, cel mai bine, este una dintre cele mai ușoare platforme de blog pe web. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pentru un cont gratuit, să-ți alegi subdomeniul (exemplu: site-ul tău.wordpress.com), să alegi o temă gratuită și să începi să adaugi conținutul tău. – Kyla

De fiecare dată când întreb oricărei persoane aleatorii despre WordPress, 95% dintre respondenți cred întotdeauna că vorbesc despre WordPress.com.

WordPress.org

Ei bine, există o altă aromă de WordPress găsită pe WordPress.org și aici mergem din nou:

WordPress.org poate avea același nume și să folosească același sistem de gestionare a conținutului ca WordPress.com, dar este o entitate complet separată de sine. În loc să gestionați totul de către Automattic, sunteți pe deplin în controlul site-ului dvs. web. WordPress.org este versiunea self-hosting a WordPress pe care o puteți folosi pentru a vă construi propriul site web online. Și deși are încă pro și contra, este forma noastră preferată personală de WordPress. – Kyla

Cu alte cuvinte, orice se află în spatele butonului de descărcare albastru închis la WordPress.org vă permite să construiți și să personalizați orice site sub soare. Uau. Aveți control deplin asupra site-ului dvs. web spre deosebire de WordPress.com. Încărcați, descărcați și eliminați site-urile tot ce doriți.

Puteți instala orice temă doriți, oh și miile de plugin-uri de asemenea. Vă proiectați site-ul dvs. oricât doriți. WordPress.com are funcționalități limitate și opțiuni de personalizare, mai mult dacă sunteți în buget mai redus.

Oricum, nu ezitați să citiți mai multe despre diferențele din WordPress.com față de WordPress.org: Diferențe, avantaje și contra. Acum că ne-am lămurit gâtul, ce zici să învârtim mânecile și să ne legăm de niște WordPress? Pentru ghid, voi muta acest site WordPress.com:

mutați blogul de la wordpress..com la wordpress.org

Pentru acest blog WordPress auto-găzduit în construcție:

self-hosted-wordpress blog before-import-content

Și apoi personalizați blogul găzduit de sine pentru a arata la fel ca blogul nostru WordPress.com. La sfârșitul zilei, vă mutați cu succes site-ul dvs. de la WordPress.com la WordPress.org, așa că invitați ��

Cum să vă mutați blogul de la WordPress.com la WordPress.org

Planul gratuit de la WordPress.com vine cu găzduire gratuită și un subdomeniu, ceea ce înseamnă că puteți publica conținut în următoarele 5 minute. Da, exact așa.

Este o poveste diferită în tabăra WordPress.org. Trebuie să cumpărați un plan de găzduire web și un nume de domeniu pentru a rula WordPress-ul propriu.

Puteți instala WordPress pe mașina dvs. locală pentru a testa apele fără a suporta niciun cost. Dezvoltarea locală este excelentă, dar site-ul dvs. nu este disponibil pe internet. Cu excepția cazului în care, bineînțeles, utilizați aplicația gratuită Local Development Flywheel WordPress Development.

Citire conexă:

  • Instalarea WordPress pe Mac local cu MAMP
  • Instalarea WordPress pe Windows local cu WAMP
  • Instalați WordPress pe Ubuntu local cu LAMP
  • Local de Flywheel Recenzie: Creează instantanee WordPress locale instant (instrument gratuit)

Obiectivul este că puteți muta blogul dvs. de la WordPress.com la orice instanță de găzduire de sine stătătoare, fie ea pe un computer sau pe serverele web oferite de gazde. Să trecem. Pe.

Găsiți o gazdă WordPress

NameCheap-hosting

Băieții din afacerea de găzduire web vă oferă practic spațiu și software pentru server (pentru a vă construi și gestiona site-ul dvs. + e-mail, etc) cu o taxă recurentă. Din nou, de ce ai nevoie de o gazdă web? Toate fișierele care alcătuiesc blogul dvs. WordPress trăiesc pe un server, fără de care site-ul dvs. este inaccesibil lumii.

Pe WordPress.com, primești găzduire gratis (cu excepția cazului în care ai un plan premium, desigur), dar aici, trebuie să achiziționezi un plan de găzduire cu orice furnizor de hosting pe care îți dorești. Dar, deoarece concurența este rigidă, iar peeps-urile vor face lucruri nebunești doar pentru a vă câștiga, vă punem la dispoziție această listă minunată de gazde WordPress, pentru a face alegerea celor mai bune.

Pentru a vă face și mai ușor, deși aici este o listă rapidă a opțiunilor noastre preferate de găzduire la diferite puncte de preț:

  1. Gazduire WordPress administrata de motor WP: În opinia noastră, WP Engine este cea mai bună alegere de găzduire. Suntem cei care utilizăm și avem încredere pentru a găzdui toate site-urile noastre web și demonstrațiile tematice WordPress. Este rapid, de încredere și întreaga lor echipă este o plăcere cu care să lucrez. Planurile încep de la 29 USD pe lună (cu atât mai puțin când utilizați codul nostru promoțional WP Engine pentru a economisi 20%) și să știți că site-ul dvs. este rapid și sigur merită costat.!
  2. Găzduire cloud gestionată de Cloudways: Găzduire de cloud super rapid, care este rapid de configurat și ușor de adaptat pe măsură ce site-ul dvs. crește. Începând de la 7 dolari pe lună, există o mulțime de opțiuni diferite de găzduire în cloud de la Cloudways, inclusiv Digital Ocean, Amazon Web Service, Google Cloud și multe altele, cu o configurare ușoară de un clic pe WordPress.
  3. Găzduire partajată Bluehost: Nou pentru WordPress? Testarea apelor cu un nou site web? Gazduirea partajată a Bluehost este de doar 2,95 USD pe lună, cu codul nostru promoțional Bluehost, ceea ce îl face o opțiune de găzduire la prețuri accesibile de la un gazdă bine cunoscut.

Configurarea unui cont de găzduire este la fel de ușoară ca plăcinta și ar trebui să fie efectuată în mai puțin de 5 minute. Bine, 10 minute. Dacă ai nevoie de ajutor, suntem întotdeauna aici pentru tine.

Obțineți un nume de domeniu

Acum, ai nevoie doar de un nume de domeniu, care este modul în care oamenii îți găsesc site-ul online. Dacă aveți deja un nume de domeniu, trebuie doar să îl indicați către contul de găzduire. Gazda vă arată cum, deci nu vă faceți griji. Puteți chiar să vă mutați blogul în propriul dvs. subdomeniu.

Dacă ești noub, cumpărați un nume de domeniu care să reflecte site-ul dvs. WordPress, dar evitați să folosiți termenul „WordPress” în cadrul numelui de domeniu, deoarece – copyright. Puteți, totuși, să utilizați abrevierea WP atât cât doriți.

Exemple de nume de domeniu mari includ WPExplorer.com, WebDesignLedger.com, și WPExplorer.com, printre altele. Folosesc Namecheap pentru domenii.

În continuare, trebuie să conectați numele dvs. de domeniu la contul dvs. de găzduire. Gazda dvs. web vă arată cum să vă conectați domeniul la contul dvs. de găzduire, astfel încât să nu transpirați o perlă. Este o procedură simplă, dar poate fi necesar să așteptați un pic înainte ca modificările să se propună.

După ce numele dvs. de domeniu este conectat la contul dvs. de găzduire, sunteți gata pentru partea interesantă: instalarea unui self-gazduit WordPress.

Instalați WordPress-Hosted

Dacă tocmai ați cumpărat un cont de găzduire web pentru prima dată, acesta trebuie să fie cu adevărat interesant. Glumind deoparte. Să instalăm WordPress, deci ia o băutură sau orice altceva și pur și simplu mai mic. Majoritatea gazdelor web moderne oferă instalarea WordPress cu un singur clic, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să faceți este să indicați și să faceți clic pe un nou blog WordPress.

Este important să verificați dacă gazeta dvs. de opțiuni oferă instalarea WordPress cu un singur clic, în special dacă nu sunteți de tipul tehnologic. Crede-mă prieten, nu vrei să-ți pierzi drum în jurul mediilor serverului – este urât. De parcă te-ai pierdut în pădure chiar înainte de căderea nopții. La fel, instalarea manuală a WordPress este jocul copilului cu funcția ghid de instalare de la WordPress.org.

De exemplu, folosind Namecheap cPanel (oh, uite că sunt gazdă acolo), trebuie doar să fac clic pe Softaculous Apps Installer și să aleg WordPress din lista extinsă de aplicații.

Softaculous-app-instalare-NameCheap

Iată ecranul Softaculous cu WordPress selectat:

Softaculous-wordpress-instalare mai întâi

Apoi, alegeți numele dvs. de domeniu, completați detaliile și apăsați butonul de instalare:

Softaculous-wordpress-instalare-a doua

Instalarea sa încheiat într-un moment:

Softaculous-WordPress-instalare-făcut

Acum, dacă actualizați numele de domeniu, vedeți instalarea implicită a WordPress:

WordPress-org-default-instalare-cu-2017-temă

Blogul dvs. particular de găzduit WordPress este copt pentru personalizare sau orice altceva doriți. Vă puteți autentifica și face orice doriți în stilul WordPress caracteristic.

În comparație și corectați-mă dacă greșesc, un blog subdomain.wordpress.com nu are nimic pe un blog găzduit de sine stătător în ceea ce privește personalizarea și funcțiile. Nu pot sublinia acest lucru suficient.

Mutarea conținutului

Acum, dacă ai site-ul tău găzduit de sine stătător, poți să-ți muti conținutul de pe site-ul WordPress.com.

Pasul 1: Exportul de conținut de pe WordPress.com

Hei, verifică asta. Această parte chiar aici, această parte este cea mai ușoară din acest tutorial. Nu există practic nimic pentru asta; doar importul conținutului dvs. pe noul dvs. blog. Alege ceva aici și lasă-l acolo, știi, chestia asta.

Iată câteva facultativ lucruri pe care poate doriți să le ieșiți din cale:

  • Luați în considerare eliminarea paginilor și a postărilor pe care nu le doriți, deoarece funcția de import aduce peste toate postările – schițe, coș de gunoi și toate.
  • De asemenea, curățați blog-ul dvs. găzduit de sine stătător pentru a evita intrările conflictuale.

Ei bine, să vă adunăm conținutul. Conectați-vă la blogul dvs. WordPress.com utilizând exemplu.wordpress.com/wp-admin. Desigur, doriți să înlocuiți partea „exemplu” din URL-ul de mai sus cu subdomeniul dvs. Acest lucru te duce direct la tabloul de bord de admin WordPress:

WordPress-admin-tablou de bord-wordpresscom

Navigheaza catre Instrumente> Export (situat în partea de jos a meniului) pentru a accesa ecranul de export:

export-screen-start-export-buton

După cum puteți vedea, există două opțiuni aici – gratuite și plătite. Nu trebuie să plătiți decât dacă sunteți înclinat (să păstrați o familie fericită), așa că să mergem cu opțiunea gratuită în scopul acestui ghid. Faceți clic pe butonul Start exportare, care vă conduce la acest ecran:

descărcare-export-file-wordpresscom

Aici, alegeți conținutul pe care doriți să-l mutați. Am ales „All Content” pentru a exporta totul. Apoi, apăsați butonul Descărcare fișier exportare și salvați fișierul XML rezultat pe computer. Te descurci bine. A făcut câteva erori și în prima rundă. A greși este om.

Pasul 2: importați conținut pe blogul dvs. găzduit de dvs.

Primele lucruri întâi, instalează și activează Plugin WordPress Importator. Conectați-vă la propriul blog WordPress și navigați la Instrumente> Import:

self-hosted-wordpress blog-import-ecran

Apoi, derulați la secțiunea WordPress și faceți clic pe linkul Executați importatorul (a se vedea imaginea de mai sus). Pe ecranul următor, alegeți fișierul XML pe care l-ați obținut de pe blogul dvs. WordPress.com și atingeți Încărcați fișierul și importați buton:

încărcare-file-și-import-ecran

Pe ecranul următor, alocați conținut importat unui autor existent pe blogul dvs. găzduit de sine. În plus, bifați caseta de selectare „Descărcați și importați fișierele atașate” pentru a importa media. Apoi, faceți clic pe butonul Trimitere:

Alocați-autor-import-media ecran

Cât timp durează importul depinde în totalitate de dimensiunea încărcării dvs. Este firesc ca mai mult conținut să dureze mai mult timp pentru a încărca, dar la sfârșitul zilei, ar trebui să vedeți acest ecran:

import-conținut-la-autogăzduit-WordPress-completă

Acum, să vedem cum arată conținutul nostru recent importat pe blogul nostru găzduit:

aspectul conținutului blogului completat-importat

Urrrgh! Acesta este cu siguranță o vedere neașteptată. Ei bine, avem o temă diferită (cea mai de bază formă a cadrului de teme WordPress Beans – citiți mai multe despre cadrele de temă WordPress). Totuși, meniul de acolo pare îngrozitor. Se pare că va cădea în orice moment acum.

În total, am importat cu succes postările și paginile mele. Frumusețea funcției de import este că puteți importa orice, inclusiv media, comentarii, categorii și etichete. Cu toate acestea, nu puteți importa pluginuri, widgeturi și teme de pe WordPress.com.

Chiar dacă sunteți excentric și vă puteți personaliza blogul independent, oricum doriți, vom personaliza blogul nostru găzduit pentru a se potrivi cu blogul nostru WordPress.com.

Cum să vă personalizați blog-ul dvs. self-hosting

Alegeți o temă WordPress

Blogul nostru WordPress.com este construit pe tema „Something Fishy” din depozitul WordPress. Tot ce trebuie să fac acum este să instalez și să activez tema pe blogul propriu. Navigați până la Aspect> Teme și faceți clic pe butonul Adaugă nou în partea de sus.

Total WordPress Tema

Dacă sunteți pe piață pentru o temă premium, nu vă putem recomanda suficient tema totală. Este o temă de vânzare de vârf dintr-un motiv – are toate caracteristicile de care aveți nevoie pentru a fi încorporat chiar. puteți avea site-ul dvs. web care arată ca oricare dintre demo-urile tematice și glisoarele premium pe care le puteți utiliza pentru a crea glisoare animate impresionante pe orice pagină. Dacă achiziționați o temă premium ca Total, va trebui mai întâi să descărcați fișierul zip cu tema instalabilă.

Apoi, încărcați tema dvs. sau introduceți numele temei dvs. (funcționează numai dacă tema este disponibilă în depozitul gratuit de teme WordPress) în caseta de căutare și atingeți introduceți așa cum se arată mai jos:

încărcați-sau-căutare-WordPress-temă WordPress-org

În continuare, trebuie doar să urmați instrucțiunile pentru instalarea și activarea temei. Vă rugăm să luați în considerare utilizarea unei teme pentru copii WordPress dacă intenționați să faceți modificări semnificative la tema dvs. Acum, să vedem cum arată blogul nostru găzduit de noi:

blog propriu gazduit dupa instalarea temei

Nu este rău, arată aproape ca site-ul nostru WordPress.com, nu? Trebuie doar să mutăm câteva lucruri și să adăugăm câteva plugin-uri pentru a porni. Pur și simplu conectați-vă în tabloul de bord familiar și schimbați orice doriți.

De exemplu, pentru a schimba titlul site-ului, trebuie doar să mă conectez la blogul meu găzduit și să navighez la Setări> General. Pentru a-mi personaliza meniul urât nelegiuit, trebuie doar să navighez la Aspect> Meniuri. Pentru a adăuga widgetul Despre mine pe care l-ați văzut în bara laterală, aș instala mai întâi un plugin de editor vizual, cum ar fi Widget Black Studio TinyMCE și personalizați departe.

Cu alte cuvinte, puteți să personalizați noul dvs. blog de găzduire, indiferent de modul în care doriți, deoarece acum puteți instala plugin-uri WordPress și face orice pentru temele dvs. De exemplu, mi-am personalizat blogul găzduit de mine și am încheiat cu:

self-gazduit blog wordpress-org-după-personalizare

Arată la fel ca blogul nostru WordPress.com și mi-a luat mai puțin de 5 minute pentru că trebuie să fii făcut până acum.

Note suplimentare

Ați mutat cu succes blogul dvs. WordPress.com pe WordPress.org, ceea ce înseamnă că dețineți acum domniile site-ului dvs. web. Meriți o coroană și o băutură. Și pe măsură ce redevența, onoarea ta, responsabilitățile tale cresc. Sunteți responsabil pentru sarcini de gestionare a site-urilor web, precum securitate, SEO, copii de rezervă, spam și așa mai departe.

Ai mai mult decât doar găzduire gratuită și un subdomeniu gratuit, dar cel puțin te-au ajutat să mergi. Cu toate acestea, mențineți contul de găzduire și numele de domeniu plătite pentru a vă asigura că blogul dvs. este online în orice moment.

Dacă nu vă reînnoiți numele de domeniu la timp, altcineva îl poate lua. Odată, am pierdut un domeniu care a indicat un site de rețele de socializare către un broker german de acțiuni. Învață din greșelile mele pereche, învață. Dar nu arată atât de trist, a fost vina site-ului, că nu am descoperit BuddyPress.

Verificați linkuri și imagini

După mutare, asigurați-vă că toate linkurile și imaginile funcționează pentru a evita problema urâtă a legăturilor rupte. Dacă unele dintre imaginile dvs. au fost lăsate în urmă, cum este cazul site-urilor uriașe, luați în considerare utilizarea Image Teleporter sau Încărcare automată de imagini.

Apoi, există acea altă problemă a mutării abonaților existenți, fără a le răni sentimentele. Importul către WordPress cu găzduire independentă vă aduce abonații WordPress.com? Din pacate nu. Aici, aveți nevoie de un plugin extraordinar cunoscut sub numele de Jetpack.

Mai întâi instalați Jetpack și apoi citiți acest lucru ghid detaliat privind mutarea abonaților la blog-ul dvs. self-gazduit de WordPress.

Ce altceva? Oh da, vă rugăm să anunțați utilizatorii cu privire la mutare sau să utilizați Serviciu de redirecționare a site-ului asta înseamnă 13 dolari dolari pe an. Ai nevoie doar de primul an.

Cuvinte finale

Mutarea blogului tău de la WordPress.com la WordPress.org este o muncă ușoară. Trebuie doar să descărcați fișierul XML de pe blogul dvs. WordPress.com, să încărcați pe blogul propriu, personalizați aspectul, faceți puțină menaj, notificați sau redirecționați utilizatorii și sunteți aurii.

Ați mutat un blog de la WordPress.com la WordPress.org înainte? Dacă da, ce ai aflat? Puneți o întrebare sau o sugestie?

Dacă această postare nu a evidențiat situația dvs., nu ezitați să vă puneți întrebările în comentarii. Suntem mai mult decât bucuroși să dăm o mână. Urale și tot ce e mai bun pe măsură ce (și după) te muti!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me