Cum să traduceți cu ușurință site-ul dvs. WordPress

La un moment dat, poate fi necesar să traduceți și să afișați site-ul dvs. în mai multe limbi. Fie că gestionați un blog WordPress sau un site web media, un hotel sau un site corporativ sau chiar dacă administrați un magazin WooCommerce.


În acest articol, vom descrie mai întâi pentru cine ar trebui să traduceți site-ul dvs. web și de ce, apoi ne vom concentra pe elementele cheie necesare pentru orice site web multilingv și vom explica în sfârșit cum puteți face asta cu ușurință folosind Weglot Translate plugin.

Pentru cine ar trebui să traduceți site-ul dvs. web și de ce?

Înainte de a începe, aruncăm o privire la cine ar trebui să traduceți site-ul dvs. web și de ce este atât de important să faceți asta.

OMS

Indiferent dacă sunteți dispus să ajungeți la o audiență mai largă sau să fiți prezenți la nivel internațional, mai întâi trebuie să vă identificați vizitatorii actuali și să selectați limbi care să fie vizate.

Îți cunoști deja publicul, bine! Nu, atunci folosiți Google analytics pentru a identifica cine sunt vizitatorii dvs. și de unde provin. Pe baza acestei analize, trageți o listă de limbi țintite care acoperă limbile vizitatorilor dvs. actuali și viitori.

DE CE

Crește-ți activitatea! Crearea ta WordPress site-ul web multilingv deblochează 3 factori-cheie de creștere pentru activitatea dvs.:

 1. Măriți-vă audiența / piața adresabilă
 2. Măriți traficul site-ului dvs., susținut de strategia relevantă de achiziție
 3. Îmbunătățiți-vă raportul de conversie printr-o experiență de utilizator îmbunătățită

Pe linia de fundal, este vorba despre creșterea veniturilor sau a abonaților la nivelul diferit al pâlniei de achiziție.

Care sunt elementele cheie atunci când mergeți multilingve?

Există 2 aspecte foarte importante pentru a vă îngriji când faceți site-ul dvs. multilingv: (1) SEO și (2) Experiență de utilizator.

SEO multilingv

Există un lucru de care vrei să fii sigur: să fii indexat în limbile traduse. Mai ales când sunteți o aplicație web de comerț electronic sau servicii online. Bazat pe Orientări Google SEO ar trebui să vă asigurați că:

 • Paginile traduse au un URL dedicat și unic, folosind subdirectoare (mywebsite.com/es, mywebsite.com/fr) sau subdomenii (es.mywebsite.com, fr.mywebsite.com) pentru exemple.
  Nu folosiți șiruri de interogare precum? Lang = es sau? Lang = fr
 • Conținutul codului sursă este tradus, în caz contrar, traducerile dvs. nu vor fi niciodată vizibile pentru Google, deci nu sunt indexate.
  Nu folosiți soluții JavaScript care traduc în mod dinamic conținutul fără a modifica codul sursă
 • Google poate ști cu ușurință că site-ul dvs. web este multilingv, prin adăugarea etichetelor hreflang sau cu o sitemap

Experiența utilizatorului

Paginile traduse ar trebui să vă ajute să obțineți mai mulți vizitatori și să vă îmbunătățiți raportul de conversie. Acest lucru este posibil numai dacă acordați atenție experienței utilizatorului în versiunile traduse:

 • Detectarea automată a limbii vizitatorilor, pe baza preferințelor browserului lor
 • Slimba aleasă ar trebui să rămână în timp ce vizitați diferite pagini, legăturile trebuie ajustate pentru a vă asigura că nu veți reveni la limba implicită
 • Monitorizarea calității traducerilor pentru paginile dvs. diferite, având traduceri umane profesionale pentru cele mai vizitate pagini și traduceri automate pentru cele mai puțin importante, de exemplu

Plugin de traducere Weglot tratează automat toate aspectele de mai sus, oferind un soluție multilingvă puternică pentru utilizatorii WordPress, fără niciun cod sau dezvoltare tehnică. Să vedem cum funcționează într-un tutorial detaliat.

Cum să traduceți site-ul dvs. WordPress?

Cum functioneazã? Odată instalat, Weglot va detecta, traduce și afișa automat paginile dvs. în diferite limbi. Apoi, veți putea să vă gestionați traducerile, să modificați / să înlocuiți traducerile automate furnizate sau chiar să comandați traduceri profesionale (de la agenții profesionale Weglot conectate direct și accesibile prin tabloul de bord).

Nu trebuie decât 3 pași:

1. Instalați Weglot Translate Plugin WordPress gratuit

Adăugați pluginul Weglot din administratorul dvs. WordPress sau direct din director: faceți clic pe pluginuri> adăugați pluginuri noi în bara de navigare.

Instalați Weglot Translate

Căutați pluginul Weglot Translate și faceți clic pe „Instalare acum” și apoi pe „Activare”

Adăugați Weglot Translate

Accesați setările Weglot, faceți clic pe „Weglot” în bara de navigare WordPress și faceți clic pe butonul Autentificare link pentru a crea un cont Weglot. Veți obține cheia API (trebuie doar să introduceți e-mailul și să creați o parolă, veți primi un e-mail de confirmare pentru a vă valida contul și a obține cheia API).

Weglot Traducere Autentificare

Weglot Traduce pagina de înregistrare

2. Finalizați pașii de configurare simpli

Accesați setările pluginului Traduceți Weglot în administratorul dvs. WordPress. Copiați lipiți cheia API din contul dvs. Weglot în câmpul aferent afișat mai jos.

Weglot Translate cheie API

Selectați limba originală a site-ului dvs. web, utilizând meniul vertical.

Weglot Traduceți limba originală

Selectați limba de destinație pe care doriți să o afișați, utilizând codul format din 2 litere.

Weglot Traduceți limba de destinație

Apoi aveți opțiune suplimentară pentru stilul și locația butonului de limbă.

Opțiuni de design Traduceți Weglot

Funcții avansate suplimentare sunt de asemenea disponibile, inclusiv:

 • excluderea paginii din traduceri
 • conținutul blochează excluderea din traduceri
 • detectarea automată a limbilor vizitatorilor pe baza preferințelor browserului lor

Faceți clic pe Salvați și butonul de comutare a limbii este acum pe site-ul dvs. web. Puteți afișa site-ul dvs. în diferite limbi. În mod implicit, butonul este situat în partea dreaptă jos, dar îl puteți regla pentru a se potrivi cu preferințele dvs..

3. Creați și gestionați traducerile

Weglot furnizează automat un prim nivel de traduceri automate, pe care tu (membrii echipei tale, traducători interni) poți edita sau îmbunătăți. De asemenea, le puteți înlocui cu traduceri profesionale pe care le puteți comanda de la agențiile pro conectate direct la Weglot.

Pentru a gestiona și edita traducerile, puteți utiliza unul sau ambele instrumente de editare Weglot direct de la dvs. tablou de bord:

Editor vizual: Editați traducerile în timp ce sunteți pe pagina dvs. web, având context și design în fața ochilor. Este disponibil numai pentru site-uri web live și publice (nu va funcționa pentru site-ul găzduit local, site-ul de întreținere sau părți private ale unui site web live).

Faceți clic pe creionul verde de lângă șiruri, apar traduceri, le puteți edita, modificările sunt salvate și afișate în timp real.
Odată aprobată manual, modificată sau înlocuită o traducere automată.

Weglot Translate Editor vizual

Weglot Traduceți traduceri de editor vizual

Lista traducerilor: În partea stângă aveți conținutul original, iar în partea dreaptă traducerile pentru limba selectată. Traducerile sunt sortate după URL. Puteți face orice modificări ale traducerilor, acestea vor fi salvate și afișate automat.

În partea de sus există o bară de căutare pentru a găsi cu ușurință conținut / traduceri pe care doriți să le editați. Există, de asemenea, „opțiuni de traducere” pentru a stabili reguli pentru traducerile dvs. (nu traduceți niciodată un cuvânt / propoziție sau traduceți întotdeauna un cuvânt / propoziție într-un anumit mod).

Weglot Translate Lista traducerilor

Traduceri profesionale: Puteți selecta și comanda traduceri profesionale către agenții pro conectate direct și verificate de Weglot. Selectați traducerile / paginile pe care doriți să le traduceți profesional făcând clic pe pictogramă.

Weglot Traduceți pictograma traducătorilor Pro
Apoi, găsiți rezumatul comenzii în secțiunea dvs. pentru comenzi profesionale.

Weglot Translate Pro rezumat al comenzii de traducere

Cat costa? Weglot Translate este o soluție SaaS cu o probă gratuită și prețuri Freemium, permițând site-urilor mici să se bucure de ea gratuit. Puteți verifica planurile Weglot aici, începând de la 9,90 € / lună.

Planuri Pro Weglot

Împachetarea-up

Deși, fără îndoială, multilingva poate fi o strategie excelentă pentru creșterea activității dvs., este important să o faceți așa cum trebuie: nu lipsesc SEO și experiența utilizatorului aspecte cheie.

Weglot Translate plugin se concentrează pe oferirea unei soluții atât performante, cât și ușor de utilizat, gestionând automat setări complexe multilingve, care vă permit să reglați și să perfecționați traducerile. Ca serviciu, Weglot oferă, de asemenea, o asistență dedicată și receptivă pentru a ajuta utilizatorii, dacă este nevoie.

Deci ce crezi? Aveți mai multe întrebări despre traducerea WordPress? Sau câteva informații de când ai tradus propriul site web? Lasă un comentariu mai jos. Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me