Cum să utilizați BuddyPress pentru a crea o rețea socială cu WordPress

Când te gândești la rețelele de socializare, cei trei mari sări la tine, Facebook, Twitter și Google+.


Rețelele sociale oferă ceva pe care site-urile tradiționale nu le pot oferi în același grad: comunitate. Pe toate aceste site-uri web există un flux constant de comunicare între membrii săi și public și de asta poate doriți să profitați.

Cu toate acestea, poți ezita să folosești unul dintre cei trei mari pentru propriile tale scopuri. Aceștia sunt susceptibili să schimbe funcționalitatea serviciului, astfel încât să nu mai facă exact ceea ce doriți. Este posibil să vorbiți pur și simplu despre informații confidențiale pe care nu vă simțiți confortabil să le aveți pe un server terț undeva, indiferent de ce asigurări vi se oferă..

Dacă vi se pare familiar, atunci răspunsul la problemele dvs. ar putea fi BuddyPress. Este un plugin WordPress care în conformitate cu creatorii săi, Automattic, este „Rețele sociale într-o cutie”. În această postare, voi explica ce este BuddyPress, de ce este posibil să aveți nevoie de el și să vă arăt cum să instalați și să vă extindeți.

De ce ar trebui să utilizați BuddyPress

15+ cele mai bune plugin-uri BuddyPress pe care trebuie să le ai

În timp ce actuala cultură a rețelelor sociale este extrem de utilă pentru construirea unei comunități mari, s-ar putea să nu fie ideale dacă doriți doar să creați o rețea socială mică pentru compania dvs., interesul de nișă, echipa sportivă sau altceva.

Este posibil să aveți o companie în care nu vă simțiți confortabil creând un grup sau o zonă pe un site web extern sau aceste site-uri nu sunt exact ceea ce căutați. Doriți ca angajații dvs. să fie angajați unul cu celălalt online, într-un mod social, dar doriți să aveți un control complet asupra tuturor informațiilor despre site-ul web pe care îl utilizează.

BuddyPress vă oferă aceste opțiuni și este extrem de ușor și rapid de configurat pe propriul dvs. server. Utilizarea BuddyPress vă oferă o rețea socială mai privată și mai intimă. Poate fi o rețea socială unde controlezi fiecare aspect și folosești doar acele funcții pe care le crezi necesare.

Aruncăm o privire la modul în care instalați BuddyPress.

Cum se instalează BuddyPress

Cum se instalează BuddyPress

Dacă decideți să încercați BuddyPress, atunci instalarea este simplă. Tot ce trebuie să faceți este să-l căutați în Director de pluginuri WordPress (care când v-ați conectat la WordPress se află în pluginuri> Adăugare nou) și faceți clic pe butonul „Instalare acum” și apoi pe „Activare”.

Setări BuddyPress

După finalizarea instalării, veți observa o nouă opțiune BuddyPress sub fila Setări. Aici puteți alege funcțiile, paginile și multe altele BuddyPress prin 3 secțiuni principale.

Componente BuddyPress

Prima secțiune este pentru Componente. V-aș recomanda să lăsați active componentele „Profiluri extinse” și „Setări cont”, apoi selectarea altor câteva pe care considerați că le veți folosi. De exemplu, este posibil să doriți să activați „Notificări” pentru utilizatorii dvs. sau „Mesagerie privată” pentru a încuraja utilizatorii să se cunoască unul pe altul.

Opțiuni BuddyPress

Următorul este principalul Opțiuni secțiune, unde puteți activa sau dezactiva diverse funcții ale membrilor. De asemenea, aici puteți alege între moștenirea sau designul BuddyPress nou.

Pagini BuddyPress

Apoi, dacă faceți clic pe butonul Pagini în secțiunea veți găsi opțiunile de setat (ați ghicit) principalele pagini BuddyPress. În funcție de componentele pe care le-ați activat, veți avea diferite opțiuni de pagină „Directoare”.

De asemenea, dacă ați activat opțiunea „Membru: oricine se poate înregistra” în pagina principală a Setărilor WordPress, atunci veți avea, de asemenea, opțiunea de a alege paginile de înregistrare și active pentru noii membri care să se înscrie pe site-ul dvs. social.

Notă: Dacă nu ați creat sau setat o pagină pentru unul dintre componentele dvs., veți vedea o notificare precum cea din imaginea de mai sus. Doar faceți clic pe linkul „reparație” pentru a crea și atribui automat o pagină pentru componenta dvs. pentru a rezolva rapid problema.

Elemente de meniu BuddyPress

După ce ați finalizat configurația de bază pentru BuddyPress, puteți vedea câteva file noi în tabloul de bord WordPress. Acestea pot include Activitate, Grupuri și E-mailuri.

Activitate este un flux de tot ce se întâmplă pe site-ul dvs. BuddyPress. Aceasta este disponibilă numai pentru admin și vă permite să filtrați activitățile în funcție de tip, cum ar fi „Crearea unui grup” sau „Membru nou înregistrat”.

Grupuri fila vă permite să creați și să gestionați grupuri de utilizatori pe site. Aceste grupuri au trei tipuri:

  • Public: Aceste grupuri sunt deschise tuturor membrilor site-ului. Toate comunicările din cadrul acestor grupuri pot fi văzute și căutate prin intermediul acestora.
  • Privat: Aceste grupuri sunt deschise tuturor membrilor site-ului. Toate comunicările din cadrul acestor grupuri pot fi văzute și căutate prin intermediul acestora.
  • Ascuns: Aceste grupuri sunt complet ascunse de toată lumea și pot fi accesate doar prin invitație de către administratorul grupului. Nu apar niciodată în directorul grupului sau prin nicio căutare pe site. Conținutul poate fi văzut vreodată doar de membrii grupului.

E-mailuri fila include toate mesajele implicite de e-mail utilizate de BuddyPress. Aceasta include verificarea adreselor de e-mail pentru utilizatorii nou înregistrați, activarea contului, un e-mail de notificare pentru momentul în care un membru răspunde la postarea altui membru, invitații de grup și multe altele. În funcție de componentele pe care le activezi, vei vedea mai multe sau mai puține șabloane de e-mail. Puteți personaliza textul și designul e-mailurilor dvs. folosind opțiuni încorporate – iată un ghid excelent despre cum puteți personalizați șabloanele de e-mail BuddyPress.

Widget-uri BuddyPress

Widget-uri BuddyPress

De asemenea, vi se oferă o selecție de noi widgeturi pentru bara laterală. Sunt:

  • (BuddyPress) Grupuri
  • (BuddyPress) Membri
  • (BuddyPress) Membrii activi recent
  • (BuddyPress) Cine este online

La fel ca aceste widget-uri, în bara laterală este creat un widget de conectare, pentru ca membrii să-l folosească pentru a se autentifica sau să înregistreze un cont, dacă acest lucru este permis..

Caracteristici cheie ale BuddyPress

Am menționat câteva dintre acestea, mai sus, dar să trecem la suculentele caracteristici cheie ale pluginului social BuddyPress.

Fluxul de activitate

Fluxuri de activități BuddyPress

Caracteristica fundamentală a BuddyPress este fluxul de activități. Fiecare membru poate posta actualizări la propriul flux de activitate din profilul său.

Fiecare flux poate fi urmat de orice membru folosind notificări RSS sau e-mail. Iar folosirea simbolului @ urmată de numele de utilizator membru vă permite să menționați acel utilizator din fluxul dvs., într-o manieră foarte similară cu cea utilizată în prezent de twitter.

Membrii fluxurilor pot fi comentate și etichetate drept favorit de către membri pentru a spori discuțiile. Fiecare grup are, de asemenea, propriul flux de activitate care este controlat de vizibilitatea grupului.

Grupuri de utilizatori

Grupuri de utilizatori BuddyPress

Am atins deja una dintre caracteristicile cheie ale BuddyPress: Grupuri de utilizatori. Crearea mai multor grupuri vă permite să segmentați comunicațiile care apar între membrii site-ului dvs. și să le permiteți să aibă discuții concentrate în cadrul fiecărui grup.

Acestea vă permit, de asemenea, să păstrați conversațiile private pentru o selecție de oameni, dacă acest lucru este necesar să faceți. Un exemplu de utilizare ideală a grupului ar fi pentru o companie care dorește să separe discuțiile lor în funcție de departament sau locație.

Membrii și prietenii

BuddyPress se extinde pe sistemul de utilizator WordPress principal. Utilizatorii sunt acum „membri” și pot face mai multe lucruri care se potrivesc mai mult cu așteptările utilizatorilor de social media. Membrii pot fi prieteni cu alți membri care permit o conexiune socială mai concentrată. Aceștia pot urmări fluxurile de activități ale altor membri, precum și pot participa la diverse discuții de grup și pot comunica direct cu alți membri.

Profiluri extinse de utilizator

Profilele utilizatorilor extinse BuddyPress

Profilul de bază al utilizatorului din WordPress nu oferă o mare personalizare. BuddyPress modifică acest lucru prin adăugarea de noi opțiuni și funcții. Când utilizatorii se conectează la profilul lor, vor vedea noi opțiuni pentru activitatea lor, notificări, mesaje, prieteni și grupuri (din nou în funcție de componentele pe care le-ați activat).

BuddyPress Edit Profil utilizator

Când utilizatorii fac clic pe opțiunea Profil> Editare, vor putea să editeze informații personale precum numele de utilizator, imaginea de profil, imaginea de copertă și orice alte câmpuri personalizate pe care le-ați adăugat.

Câmpurile de profil personalizate BuddyPress

Și vorbind despre câmpuri personalizate – BuddyPress include o opțiune pentru a adăuga câmpuri complet noi în înregistrarea utilizatorului. Puteți face din aceste câmpuri o cerință pentru a vă înregistra sau pur și simplu un mijloc pentru ca membrii să împărtășească mai multe informații despre ei în cadrul profilului lor.

Extinderea instalării BuddyPress

Ca și în cazul WordPress, BuddyPress poate fi extins la utilizarea unei multitudini de plugin-uri create special pentru acesta. Iată câteva pluginuri de luat în considerare.

BuddyBoss

BuddyBoss

Când creați comunitatea dvs. online, ați putea dori mai mult decât are BuddyPress. Poate doriți să adăugați profiluri de membri personalizabile, capacitatea de a crea grupuri sociale, albume de membri, suport pentru eveniment (prin intermediul Calendar Calendar Pro), să oferi cursuri (ala LearnDash, sau chiar să vindeți abonamente. De aici vine BuddyBoss. Acest plugin puternic adaugă aceste caracteristici ale comunității și multe altele pentru a putea crea cel mai bun site BuddyPress.

Aflați mai multe despre BuddyBoss

BuddyPress Groupblog

BuddyPress Groupblog

Deși există un blog asociat cu site-ul dvs., acest plugin vă permite să extindeți opțiunile Grupuri pentru a adăuga un singur blog la fiecare grup creat. De acolo, administratorii grupului pot atribui roluri de utilizator pentru blog.

Aflați mai multe despre Groupblog

BuddyPress Activity Plus

BuddyPress Activity Plus Plugin WordPress gratuit

Acest plugin facil permite utilizatorilor să își promoveze reciproc postările cu butoane de partajare familiare în stil Facebook. Pluginul permite, de asemenea, membrilor să încorporeze imagini, videoclipuri sau link-uri în fluxul dvs. de activități care să facă simplă partajarea media pe site-ul dvs..

Aflați mai multe despre Activitatea Plus

Profiluri avansate de utilizator Youzer

Profiluri avansate de utilizator Youzer

Youzer este un plugin premium (spre deosebire de celelalte suplimente gratuite pe care le-am menționat), cu toate acestea, este un lucru obligatoriu definitiv dacă sunteți serios cu privire la construirea propriei rețele sociale cu BuddyPress. Acest plugin adaugă opțiuni pentru ecusoane, emoticoane, conectare socială, comentarii, la mențiuni și multe altele (consultați recenzia completă a Youzer pentru a vedea ce mai poate face acest plugin).

Aflați mai multe despre Youzer

Documente BuddyPress

Documente BuddyPress

Acest plugin adaugă documente de colaborare la comunitatea BuddyPress. Astfel membrii și grupurile pot colabora colectiv la proiecte, evenimente, întâlniri și multe altele.

Aflați mai multe despre documente

Galeria rtMedia pentru BuddyPress și bbPress

Galeria rtMedia pentru BuddyPress și bbPress

rtMedia adaugă o nouă filă media pentru profilurile și grupurile de utilizator BuddyPress. Astfel, membrii se pot conecta și partaja imagini, videoclipuri și chiar prezentări de diapozitive ale acestora sau evenimente de grup.

Aflați mai multe despre rtMedia

Există mult mai mult decât această mică selecție de plugin-uri (aici este o colecție de alegeri pentru cele mai bune plugin-uri BuddyPress) și o listă completă poate fi găsită pe BuddyPress.org website.

Cea mai bună rețea socială privată?

BuddyPress este o soluție simplă și foarte personalizabilă pentru crearea de rețele sociale mici. Poate fi exact ceea ce căutați dacă trebuie să folosiți o comunitate socială păstrând confidențialitatea și controlul propriului dvs. site. Cea mai bună metodă de a descoperi asta este să descărcați o copie, să o instalați pe serverul dvs. și să o încercați.

Sunteți un utilizator BuddyPress? Ce părere aveți despre această rețea socială pentru WordPress și ce recomandări aveți pentru extinderea funcționalității sale? Ați încercat BuddyPress și ați decis că nu este pentru dvs.?

Vă rugăm să ne informați răspunsurile dvs. la aceste întrebări în secțiunea de comentarii. Dacă aveți alte întrebări sau comentarii despre BuddyPress, ne-ar plăcea să le auzim și noi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me