Cum să remediați o eroare de Gateway Bad 502 pentru site-uri WordPress

Orice eroare care face ca site-ul dvs. WordPress să nu poată fi utilizat este un motiv serios de îngrijorare, deoarece înseamnă venituri pierdute, clasamente slabe SEO și mult stres nejustificat pentru dvs. Una dintre cele mai notorii erori pentru a graționa vreodată internetul este eroarea de gateway proastă 502. Este o problemă urâtă și frustrantă, deoarece se poate produce din mai multe motive, ceea ce face dificilă rezolvarea și remedierea problemelor.


Nu vă faceți griji, însă, vă avem spatele. Dacă încercați să remediați eroarea de gateway proastă 502 pe site-ul dvs. WordPress, luați un bărbat respirabil pentru că vă oferim câteva soluții încercate. Până la sfârșitul postării de astăzi, ar trebui să scapi de eroarea de gateway proastă 502 o dată pentru totdeauna.

Dacă s-ar părea că genul de tranzacție nu v-ați visa să treceți, luați-vă o cană de cafea și vă lăsați să rulați.

Ce este o eroare de Gateway Bad 502?

În primul rând, ceea ce în numele de a cere este o eroare de gateway 502 rău? Iată o lecție minusculă despre găzduirea materiei. Găzduirea site-ului dvs. WordPress implică de obicei câteva servere.

Cea mai de bază configurare poate implica patru-cinci servere (ish) și anume:

 • Un server de aplicații care procesează codul dvs. PHP și orice alt conținut dinamic de pe site-ul dvs.
 • Un server de baze de date în care bazele dvs. de date trăiesc
 • Reverse server proxy, de ex. Nginx și Apache care controlează cererile HTTP
 • Serverul web care stochează toate fișierele dvs. statice, cum ar fi imagini, CSS și JavaScript
 • Un CDN (server performant opțional)

Acum, când introduceți URL-ul site-ului dvs. în browser și apăsați INTRODUCE, browserul trimite câteva solicitări HTTP către serverul proxy invers.

Serverul proxy de rezervă apoi direcționează cererile către serverele respective. De exemplu, cererile pentru datele stocate în baza de date sunt dirijate către serverul de baze de date. Cererile pentru fișierele statice sunt direcționate către serverul web, iar solicitările care necesită PHP sunt procesate de serverul de aplicații.

Fiecare server trimite apoi date către serverul proxy invers, care apoi trimite datele către browserul dvs. și încărcările site-ului dvs. web. Simplu ca A, B, C – nu lăsați cuvinte grele, cum ar fi proxy invers, să vă confunde.

Dacă unul dintre servere trimite un răspuns nevalid la serverul proxy invers, site-ul dvs. web nu se încarcă în browserul dvs. așa cum era de așteptat. În schimb, serverul proxy invers vă arată o eroare de gateway proastă 502.

Un animal cu multe forme diferite

Eroarea de gateway proastă 502 poate și ia multe forme diferite, cum ar fi:

 • Eroarea 502
 • 502 Bad Gateway NGINX
 • 502 Proxy Error
 • 502 Service Supraîncărcat temporar
 • HTTP Error 502 Bad Gateway
 • 502. Aceasta este o eroare. Serverul a întâmpinat o eroare temporară și nu a putut completa solicitarea dvs. Încercați din nou în 30 de secunde. Asta e tot ce știm.

Ceea ce cauzează o eroare 502 Gateway Bad?

În timp ce eroarea de gateway proastă 502 se întâmplă de obicei pe partea serverului, poate apărea și din cauza problemelor de la sfârșitul tău. Iată câteva motive pentru care vă confruntați cu eroarea de gateway proastă 502 într-o ordine anume:

 • Este posibil ca serverul dvs. din amonte să fie supraîncărcat din cauza creșterii traficului
 • Un server offline va arunca eroarea de gateway proastă 502 în fața ta
 • Configurații greșite ale serverului care ar putea fi deoparte din cauza mai multor motive, cum ar fi eroarea umană, în special atunci când gazda dvs. se mută servere
 • Probleme cu rețeaua dvs. de livrare de conținut (CDN)
 • Memorizarea în cache a browserului
 • Probleme DNS
 • Cod PHP defectuos datorită unui plugin sau temei problematice

După cum puteți vedea din lista scurtă de mai sus, eroarea de gateway proastă 502 poate fi cauzată de o serie de lucruri. Aceasta înseamnă că trebuie să încercați soluții diferite pentru a remedia eroarea.

Acestea fiind spuse, să rezolvăm problemele și să remediem eroarea de gateway proastă 502 pe site-ul dvs. WordPress.

Cum să remediați o eroare de Gateway Bad 502 în WordPress

Deși această eroare poate părea problematică pentru Joe, este de fapt o soluție incredibil de ușor de remediat. Aveți nevoie doar de puțină răbdare pentru a încerca următoarele soluții.

1. Actualizați / reîncărcați site-ul

Așa cum am menționat deja, de cele mai multe ori infamul eroare de poartă proastă 502 se întâmplă pe partea serverului, mai mult dacă sunteți pe hostingul partajat. O intensitate accentuată a traficului poate epuiza resursele serverului lăsându-vă în această eroare. În alte cazuri, serverele dvs. pot acționa sau offline din mai multe motive.

Furnizorii de găzduire rezolvă, de obicei, problema imediat, deoarece proprietarii de site-uri web pierd timpul pasiv. În plus, ei pierd venituri ori de câte ori site-urile sunt offline.

Așadar, înainte de a vă scoate părul și a suferi atacuri de panică, încercați să vă reîmprospătați site-ul WordPress de câteva ori pentru a vedea dacă eroarea se șterge de la sine. În plus, încercați un browser sau dispozitiv diferit pentru a vedea dacă eroarea se rezolvă. Totuși, pentru a vă asigura că problema nu se află pe partea serverului, testați site-ul dvs. utilizând un instrument precum isup.me.

Cu toate acestea, dacă eroarea persistă după încercarea corecțiilor de mai sus, treceți la următoarea soluție din acest post.

2. Ștergeți memoria cache a browserului

Nu puteți remedia eroarea de gateway proastă 502 chiar și după actualizarea browserului? Dacă da, efectuați o reîmprospătare hard în browser (CTRL + F5 pe sistemele Windows și CMD + CTRL + R pe sistemele OS X). Efectuați o reîmprospătare hard scapă de problema care este eroarea de gateway proastă 502? Nu?

Ei bine, puteți încerca să ștergeți memoria cache a browserului direct folosind sfaturile pe care le prezentăm pentru a șterge memoria cache WordPress. A apărut eroarea urâtă după ce ți-ai șters memoria cache? Dacă da, nu mai citiți și faceți un dans fericit. Un back-flip uniform. Glume deoparte.

Dacă ați rămas în continuare cu eroarea, soluția următoare vă poate ajuta.

3. Dezactivați-vă temporar CDN-ul

Folosești o rețea de livrare de conținut, cum ar fi CloudFlare, KeyCDN sau un alt CDN pentru WordPress? CDN-urile direcționează de obicei traficul site-ului dvs. către serverele lor pentru a vă oferi o performanță și o securitate mai bună a site-ului.

O problemă pe serverele lor vă poate lăsa cu problema de gateway proastă 502. În plus, puteți ateriza pe eroarea de gateway proastă 502 dacă configurați incorect CDN-ul.

Pentru a afla dacă CDN-ul dvs. se află în partea de jos a celor 502 probleme, întrerupeți CDN-ul și reîmprospătați-vă site-ul. Acest lucru forțează site-ul dvs. să se încarce direct de pe serverele dvs. gazdă.

A apărut eroarea după întreruperea CDN-ului? Dacă da, mențineți serviciul întrerupt și contactați departamentul de asistență. De obicei, ei rezolvă rapid problema, ceea ce înseamnă că va trebui să faceți fără CDN o perioadă scurtă de timp.

Fiecare CDN are o interfață diferită, ceea ce înseamnă că trebuie să consultați CDN-ul dvs. cu privire la modul de întrerupere a serviciului. Cu toate acestea, din experiența mea, întreruperea unui CDN este la fel de ușoară ca plăcinta, așa că nu aștept să te confrunți cu probleme.

4. Probleme DNS

DNS (scurt pentru sistemul de nume de domeniu) este modul în care numele de domenii (de exemplu, wpexplorer.com) se potrivesc cu adresele IP respective. Dacă ceva lipsește cu setările DNS, vă puteți aștepta la o eroare de gateway proastă 502 printre alte probleme.

Te-ai mutat recent la o nouă gazdă? Migrarea presupune reconfigurarea serverelor DNS. Propagarea DNS durează, uneori până la 48 de ore sau mai mult.

Dacă vă confruntați cu eroarea de gateway necorespunzătoare 502 după migrare, așteptați propagarea modificărilor DNS, dacă este cazul, contactați gazda pentru mai multe sfaturi și ajutor.

Și din moment ce vorbim despre DNS, puteți încerca, de asemenea, să vă spălați memoria cache DNS locală. Pentru utilizatorii de Windows, deschideți promptul de comandă (cmd.exe) și executați următoarea comandă: ipconfig / flushdns. Ca utilizator Mac OS X, executați dscacheutil -flushcache în terminalul de comandă.

5. Verificați-vă Tema și pluginurile

Se pare că nu remediați eroarea până acum? Poate că problema constă în pluginurile sau tema dvs. Tema dvs. sau unul dintre pluginurile dvs. ar putea fi lansate un script care nu se redă bine cu serverul dvs..

Drept urmare, serverul ucide scriptul, ceea ce provoacă o eroare de gateway proastă 502. Ce sa fac? Să începem cu pluginurile dvs..

6. Instrumente de depanare

Probabil că nu vă puteți conecta la tabloul de bord al adminstraturii dvs. WordPress cu amabilitatea erorii. Cum apoi veți depana plugin-urile fără acces la administratorul WordPress?

Ei bine, este simplu. Conectați-vă la directorul rădăcină WordPress (de obicei, este public_html dar poate fi altceva în funcție de locul în care ați instalat site-ul dvs.) folosind fie o aplicație FTP, cum ar fi Filezilla sau Manager de fișiere în cPanel.

După aceea, navigați la wp-content și localizați Plugin-uri pliant. Redenumiți folderul în ceva de genul plugins.old pentru a dezactiva toate pluginurile simultan. Nu vă faceți griji, nu veți pierde date.

Actualizați-vă site-ul pentru a vedea dacă eroarea a dispărut. Dacă vedeți site-ul dvs. în loc de eroare, unul dintre pluginurile dvs. este problema.

Redenumire plugins.old înapoi la Plugin-uri și conectați-vă la tabloul de bord WordPress. Este timpul să găsiți pluginul problematic.

Activați pluginurile unul câte unul în timp ce reîncărcați site-ul după fiecare activare. Repetați acest lucru până când identificați pluginul care cauzează probleme. Pluginul problematic va recrea, evident, eroarea de gateway proastă 502 la activare, care vă poate bloca din zona de administrare.

Dezactivați sau eliminați complet pluginul prin FTP sau Manager de fișiere, obțineți o alternativă sau contactați dezvoltatorul pentru asistență suplimentară.

7. Depanarea temei active

Dacă problemele dvs. au început după actualizarea site-ului dvs., adică teme, pluginuri și WordPress, și dezactivarea pluginurilor nu rezolvă nimic, trebuie să vă depanați tema WordPress.

Verificarea dacă problema dvs. este o problemă diferită de pluginurile de depanare. Să o terminăm și să o terminăm.

Conectați-vă la directorul rădăcină WordPress prin FTP sau File Manager. Apoi navigați la wp-content> teme și localizați-vă tema activă.

Redenumiți folderul cu temă activă în ceva de genul total.old. Aceasta va dezactiva tema activă și va activa tema implicită WordPress.

Reîncărcați site-ul dvs. pentru a verifica dacă eroarea a dispărut. Există eroarea încă? Înseamnă că tema dvs. este în regulă, caz în care ar trebui să redenumiți folderul temă înapoi la numele său original.

Dacă eroarea dispare, contactați dezvoltatorul dvs. de temă pentru mai mult ajutor sau investiți într-o temă construită profesionist, cum este propriul nostru Total.

8. Dacă problema persistă, contactați-vă gazda

Cu toate acestea, nu pot părea să remediați eroarea de gateway proastă 502 pe site-ul dvs. WordPress chiar și după ce ați încercat toate soluțiile de mai sus?

Poate că problema este din partea serverului, așa că trebuie doar să contactați gazda și să primiți ajutor profesionist. În timp ce se află la ea, luați în considerare investiția într-o gazdă de nivel superior pentru a evita această eroare din cauza resurselor de server mai mici disponibile în planurile de găzduire partajate.

Concluzie

Deși este un pic confuz și frustrant, remedierea erorii 502 de gateway proastă este ușor cu soluțiile pe care le prezentăm în această postare. Sperăm că postul nostru te-a indicat în direcția corectă în această privință.

Aveți gânduri, întrebări sau remedieri suplimentare? Ajută-ne să extindem această postare împărtășind sfaturile, întrebările și ideile tale în secțiunea de comentarii de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me