Cum să remediați eroarea serverului intern WordPress 500

Cum să remediați o eroare a serverului intern WordPress 500

Cei mai mulți dintre noi, fie dezvoltatori, designeri sau chiar utilizatori finali au trebuit să îndure cel puțin unul în viața noastră. Adică procesul dureros de a obține o eroare pe serverul intern și de a încerca să o remediați. Multe persoane nu le pasă să știe mai multe – vor doar să o rezolve. Dar dacă nu încercați să o înțelegeți cel puțin, sunteți obligat să suferiți mai des această soartă. Eroarea de 500 a serverului intern este foarte importantă, deoarece oprește complet toate procesele și vă poate reduce întregul site. Deci, dacă vrem vreodată să scăpăm de ea, trebuie să înțelegem mai bine ce înseamnă mai întâi.


În acest articol voi aborda elementele de bază despre ce înseamnă această eroare, cum puteți identifica problema și bineînțeles, cum să o rezolvați. Dar înainte de a începe, vreau să vă parcurg prin diferitele erori http (site) care există și ceea ce ar putea însemna. Dacă doriți, puteți săriți la cum să remediați eroarea WordPress 500.

Coduri comune de stare și eroare HTTP

Primele lucruri în primul rând – voi explica ce înseamnă cu adevărat aceste erori. În prezent există o listă de stări și erori pentru HTTP care poate fi accesat pentru a rezolva mai bine o situație. Aceste erori sunt de obicei împărțite în tipuri. Deci, pentru a reduce această problemă, vom acoperi cele mai importante erori și coduri de stare informaționale pe care le veți găsi în timp ce lucrați cu site-ul dvs. WordPress.

100x răspuns (stare)

Acest tip de răspuns este dat direct de către webserver. În funcție de compania dvs. de găzduire, răspunsul poate fi dat fie de Apache, nginx sau de orice alt server web pe care compania îl folosește. Acest tip de răspuns nu este asociat cu erorile. Acestea sunt, în general, utilizate pentru a indica faptul că o conexiune este în loc. Sunt coduri de răspuns de stare la conexiuni.

200x răspuns (succes)

Cele de succes sunt ceea ce le numesc. Acest tip de răspuns indică întotdeauna a succes. Înseamnă că fie serverul a făcut conexiunea cu succes, că resursele solicitate au fost date corect, fie că a fost făcută o conexiune proxy.

Cel mai frecvent cod de succes este cunoscut sub numele de 200 OK. Puteți vedea exemple în acest sens dacă utilizați un instrument de testare a vitezei WordPress, spuneți pe Pingdom Tools și încercați să aflați FTTB (prima dată să faceți un byte). Răspunsul 200 OK este dat întotdeauna la prima solicitare făcută.

300x răspuns (redirecții)

Tipii de redirecționare. Aceste coduri sunt întotdeauna menționate dacă link-ul dat va face o redirecționare. 300 de coduri de stare indică o redirecționare reușită și este de asemenea, nu este considerată o eroare.

Spuneți că aveți un site SSL (HTTPS) și aveți acces direct la HTTP (ne securizat) și doriți să redirecționați pe toți către versiunea HTTPS a site-ului dvs. Puteți crea o redirecționare pentru toate solicitările venite de la HTTP pentru a merge la HTTPS. Dacă accidental încercați să introduceți site-ul dvs. prin HTTP, browserul dvs. va primi un răspuns de 300 care indică o redirecționare către versiunea HTTPS.

Sfaturi simple WooCommerce: redirecționări SEO Yoast pentru produse din stoc

Un alt exemplu comun cu care s-ar putea să vă familiarizați este redirecționările la fața locului pentru SEO. Poate că ați eliminat postări sau pagini vechi. Cu ajutorul unui plugin cum ar fi Yoast SEO puteți 301 să le redirecționați către pagini mai noi, mai relevante. Sau utilizați o redirecționare temporară 307 dacă lucrați la o actualizare și doriți să direcționați utilizatorii către o pagină diferită un pic.

400x răspuns (erori ale clientului)

Celebrele erori ale clientului. Aceste tipuri de erori implică probleme în browserul dvs. De obicei, nu este în măsură să încarce un anumit activ (cea mai cunoscută este eroarea 404). Acestea sunt coduri de eroare care nu sunt considerate severe.

Aceeași eroare ar putea fi afișată dacă încercați să accesați o imagine inexistentă pe site-ul dvs. De exemplu, este posibil să doriți să utilizați o redirecționare 410 pentru a spune motoarelor de căutare că conținutul a fost eliminat definitiv, sau un 451 dacă ați făcut o pagină indisponibilă din motive legale (cum ar fi o solicitare DMCA).

Răspuns 500x (erori server)

Și acum am ajuns la principalul nostru protagonist. Cele 500 de erori. După cum puteți vedea, acestea sunt erori importante și sunt întotdeauna legate de serverul însuși. Erorile serverului sunt importante deoarece pot efectiv prăbușire site-ul tau. Dintre aceste erori, cele mai importante sunt:

 • Un serviciu 503 indisponibil
 • O eroare de gateway proastă 502
 • O eroare de server intern 500

Să le explorăm pe cele 3 după ordinea importanței.

503 Serviciu Indisponibil

Cel mai puțin grav este serviciul 503 indisponibil. Dacă apare această eroare, aveți o problemă de resursă pe serverul web. Aproape tot timpul apare când serverul dvs. este supraîncărcat. În termeni simpli, dacă vedeți această eroare, știți asta este temporar și este direct legată de prea mult trafic și asta este supraîncărcarea procesorului. Ori de câte ori CPU și serverul Web în sine nu pot prelucra mai multe conexiuni primite deoarece a ajuns la o utilizare a procesorului 100%, veți vedea această eroare pop-up.

Puteți rezolva acest lucru fie prin trecerea la un server web mai bun (de la Apache la Nginx, de exemplu), fie prin implementarea unui plugin de memorie cache WordPress pe site-ul dvs..

502 Bad Gateway

Aceasta am numit eroarea de configurare greșită. Această eroare nu apare fără niciun motiv. Dacă aveți vreodată această eroare, cea mai probabilă cauză este aceea ai făcut ceva și ai făcut-o greșit. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când oamenii încearcă să regleze configurația Apache și PHP sau atunci când încearcă să optimizeze nginx. Poarta proastă este o eroare care se întâmplă aproape întotdeauna când PHP FPM (Fast Process Manager) pierde conexiunea. Fie de la modificarea setărilor greșite, fie din cauza faptului că procesul s-a prăbușit. Aceasta duce serverul să răspundă cu un poartă proastă.

Cel mai simplu mod de a remedia această eroare este de a verifica dublu configurația PHP-FPM, deoarece aceasta este cauza cea mai probabilă pentru această eroare. Acest lucru se întâmplă mai des pe partea Nginx decât în ​​Apache și aproape niciodată nu se întâmplă la serviciile de găzduire furnizate de cPanel sau Plesk. Aceste ultime două panouri au garanții pentru a preveni o eroare de configurare greșită. Dar, se întâmplă foarte des atunci când gestionați propriul VPS.

Căutați mai mult ajutor cu acesta? Urmați ghidul nostru despre cum să remediați o eroare de gateway proastă 502.

500 Eroare internă a server-ului

Marele băiat rău al erorilor. Eroarea de 500 a serverului intern este mai rea dintre toate, în primul rând pentru că este o astfel de eroare generala. Dacă nu aveți cunoștințe suficiente despre cum să faceți față, poate fi o durere reală, deoarece vă poate reduce întregul site. De asemenea, eroarea de gateway 502 aruncă site-ul în jos, dar este mai ușor de diagnosticat și de remediat. După cum am menționat, acesta este aproape întotdeauna legat de configurația FPM.

Motive pentru o eroare a serverului intern 500 și cum să le remediezi

Primul lucru de înțeles despre o eroare de 500 este că poate fi cauzată de o serie de factori diferiți, care sunt aproape întotdeauna legate de eșecurile în executarea codului. În loc să încercați să diagnosticați totul dintr-o dată, vă voi oferi o listă de erori în funcție de tipul problemei și ceea ce faceți.

 • Prin migrarea unui site mai vechi către un hosting mai nou
 • O eroare în .htaccess într-o configurație apache
 • O eroare în execuția codului PHP

Există și alte cazuri mai puțin obișnuite care pot arunca o eroare de 500 de server intern, dar din motive de simplitate și de utilizare a acestui articol, mă voi concentra pe aceste trei.

1. Migrarea unui site mai vechi către gazduire mai nouă

Există mai multe moduri în care această eroare poate apărea, dar aproape întotdeauna pare legată de versiunea PHP care este legată de serverul dvs. Web. Versiunile PHP mai noi pot genera o eroare imediată a serverului intern 500 dacă site-ul sau pluginurile curente nu acceptă versiunea curentă.

Această eroare este clasică, de exemplu, atunci când migrați site-ul dvs. dintr-o găzduire mediocră cu o versiune PHP mai veche către o găzduire mai recentă care acceptă doar versiunile mai noi (7.0 sau ulterioare). Dacă site-ul dvs. nu a fost actualizat recent, un plugin vechi poate cauza o problemă. Numesc aceasta „eroare de server intern de migrare”, deoarece se întâmplă aproape întotdeauna când migrezi un site.

Soluţie

Cea mai bună metodă de a remedia această eroare cumplită atunci când încercați atât de greu să migrați site-ul dvs. WordPress către noul hosting este să faceți o copie completă a dvs. plugin-uri și tema site-ului dvs.. După ce faceți acest lucru, vă rog, ștergeți toate pluginurile de pe site-ul dvs. și încercați din nou. Dacă eroarea dispare, este aproape garantat faptul că eroarea a fost generată de o versiune mai nouă de PHP pe hostingul dvs., care pur și simplu refuză să execute cod pe pluginul dvs. mai vechi. Reîncărcând un plugin simultan, puteți afla cu ușurință care a fost cel care a cauzat problema.

Aceste erori se prezintă aproape întotdeauna atunci când migrează site-uri mai vechi care rulează pe PHP 5.4 și 5.6 către un hosting mai nou cu PHP 7.0, 7.1 sau 7.2.

Același lucru este valabil și pentru tema ta. Întrucât temele pot și implementează cod PHP suplimentar în funcțiile.php, single și page.php fișiere. Cel mai probabil, o temă mai veche, fără actualizări, poate rupe site-ul dvs. odată migrat către o găzduire cu o versiune mai nouă de PHP, această situație este nefericită, deoarece singurul mod de a remedia aceasta este de a schimba tema și de a reconstrui site-ul. Acesta este cel mai rău caz.

2. Eroare de configurare Apache .htaccess

Să zicem că configurați un plugin și dintr-o dată totul se prăbușește. Dacă primiți o eroare de 500 de server intern la configurare, de exemplu, un plugin de memorie în cache sau orice plugin legat de optimizări, trebuie să verificați dacă pluginul a adăugat cod suplimentar la fișierul dvs. .htaccess..

Deoarece apache poate fi modificat in timp real prin configurarea funcțiilor din fișierul .htaccess (care este aproape întotdeauna ascuns), o configurație defectuoasă vă poate sparge site-ul.

Soluţie

Modul de remediere a acestuia este fie accesând site-ul dvs. prin FTP și modificând fișierul dvs. .htaccess, fie prin editare directă, spuneți cu exploratorul de fișiere de pe cPanel sau Plesk.

Dacă nu știți să revocați ce a făcut pluginul și aveți nevoie de site-ul dvs. din nou, faceți o copie a conținutului existent ca fișier text. Salvați acest lucru ca copie de rezervă. Apoi înlocuiți întregul .htaccess cu următorul cod:

# ÎNCEPE WordPress

ReescrieEngine Activat
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ - [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]

# END WordPress

Acesta este implicit WordPress .htaccess fişier. Ar trebui să funcționeze cu orice site. Deci, dacă sunteți disperat și nu știți ce parte să eliminați, eliminați totul și lipiți acest cod. Vă va salva instantaneu. Mai târziu puteți elimina pluginul sau puteți încerca să îl configurați din nou. Acum știți o modalitate de a vă salva de această eroare catastrofală. Cel puțin dacă are legătură cu .htaccess.

Dacă nu știți dacă este vorba de .htaccess sau dacă această eroare a început să apară fără să atingeți niciun plugin, jucați-l în siguranță. Doar copiați conținutul .htaccessului dvs. și copiați codul de mai sus pentru a încerca să diagnosticați. Dacă acest lucru nu îl rezolvă, lăsați .htaccess așa cum este și apoi încercați următoarea sugestie.

3. Eroare de execuție a codului PHP

Aceste tipuri de erori sunt mai frecvente decât crezi și, de obicei, se întâmplă dacă un plugin execută cod nevalid. Cel mai obișnuit mod de a executa codul nevalid este atunci când încercați să executați instrucțiuni învechite. Poate că încercați să rulați un plugin vechi care a fost conceput să funcționeze doar cu PHP 5.4 sau 5.6 cu PHP 7.0 sau versiuni mai noi. Funcții devalorizate și invalide va crea o eroare pe serverul intern care poate fi diagnosticat numai de activând modul WP Debug.

Activați wp_debug

Modul de debug WordPress vă va oferi detalii detaliate despre eroarea care a fost aruncată care a oprit executarea. Modul în care îl activăm este schimbând valoarea de la „Fals” la „adevărat” pe wp_debug în interiorul fișierului wp-config.php în folderul rădăcină al site-ului dvs..

Dacă utilizați Plesk sau cPanel, puteți face acest lucru prin simpla modificare a valorii folosind File Explorer și editare wp-config.php. Puteți urma acest lucru ghid de depanare de Blogvault pentru pași mai detaliate.

După ce fișierul a fost editat, veți putea vedea eroarea reală care a oprit executarea. De asemenea, eroarea va indica calea și fișierul în care s-a întâmplat acest lucru, astfel încât este ușor de ghicit ce plugin a provocat-o. De dezactivarea acesteia putem sări peste eroare și să actualizăm ulterior pluginul sau să îl eliminăm, în funcție de situație.

Soluţie

Marea majoritate a instanțelor implică o eroare de 500 de server intern versiuni mai vechi de temă sau plugin-uri. Trecând tema la orice temă WP standard, veți putea recâștiga accesul la site-ul dvs. Dezactivarea pluginurilor aflate în conflict va returna accesul dvs. la tabloul de bord. Dacă întâmpinați o situație în care tema dvs. este cea responsabilă pentru ruperea site-ului, cea mai bună modalitate de a o repara este creând un fișier zip al temei menționate din folderul tematic. wp-content / teme / yourtheme apoi ștergeți-l de pe site-ul dvs. Acest lucru va elimina eroarea astfel încât să puteți recâștiga accesul la site-ul dvs. Îl puteți reîncărca și actualiza fără a-l activa. Puteți face același lucru cu ajutorul pluginurilor.

Cele mai frecvente situații pentru 500 de erori ale serverului intern poate fi remediat prin actualizare. În cazurile în care pluginul / tema menționată nu are disponibilă o actualizare, puteți încerca să treceți la o versiune PHP mai veche. Dar știți că este o soluție de scurtă durată. Versiunile mai noi de PHP devin stabile și versiunile mai vechi sunt depășite în mod regulat. Mai devreme sau mai târziu site-ul dvs. va înceta cu siguranță să funcționeze. Cea mai bună abordare va fi întotdeauna actualizarea sau eliminarea / înlocuirea pluginurilor în cauză.

Amintiți-vă întotdeauna, este mai bine să preveniți și să actualizați decât să încercați să faceți controlul daunelor mai târziu.

Înfășurarea Ghidului nostru pentru erorile serverului intern WordPress 500

O eroare de server intern WordPress 500 poate fi o durere reală. Dar, în majoritatea cazurilor, acestea pot fi diagnosticate și remediate cu ușurință, eliminând / actualizând pur și simplu părțile conflictuale ale site-ului dvs. Deși pot exista situații în care aceste erori se prezintă în afara normei (de exemplu, atunci când dezvoltați un plugin), aceasta depășește scopul acestui articol..

Pentru marea majoritate a oamenilor, urmând sfaturile de mai sus ar trebui să vă rezolve problema. Amintiți-vă că wp-debug este cel mai bun prieten și urmați întotdeauna pașii cu atenție. Veți avea site-ul înapoi online în cel mai scurt timp.

Aveți alte întrebări? Sau sfaturi pentru a face față unei erori de server intern WordPress 500? Să-mi dai de veste!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map