Cum să păstrați sucul SEO când mutați conținut WordPress într-un domeniu nou

Cum să păstrați sucul SEO când mutați conținut WordPress într-un domeniu nou

Veți fi de acord că mutarea conținutului WordPress într-un domeniu nou este o sarcină descurajantă pentru mulți utilizatori WordPress. Ce sa fac? Unde să încep? Pe ce servicii vă puteți baza? Și cum vă mențineți clasamentul SEO după mutare? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le veți întâmpina în timp ce vă mutați conținutul WordPress de la un domeniu la altul.


Migrarea către un domeniu nou este la fel ca mutarea unui site între gazde, dar cu o singură excepție; după aceea, trebuie să creați 301 redirecții permanente. Este posibil, deși trebuie să aveți o anumită atenție. Amintiți-vă că vorbim despre afacerea dvs. aici, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să vă grăbiți în nimic. Nu ghiciți ca nu cumva să ajungeți cu o migrenă gargantuană pentru problemele tale.

Doar pentru a face lucrurile să se deruleze, iată o vizionare a păsării despre postarea de astăzi:

 • Înainte de orice, creați o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress
 • Curățați-vă noul domeniu
 • Utilizați pluginul Duplicator WordPress pentru a muta conținut WordPress
 • Încărcați conținutul dvs. WordPress în noul domeniu
 • Setare 301 Redirecții
 • Notificați Google și utilizatorii
 • Fă-ți dansul fericit

Și din moment ce doriți să mențineți sucul SEO după mutare, este în interesul dvs. să vă învățați pe un SEO. Iată câteva postări pentru a vă orienta în direcția corectă:

 • Cele mai bune instrumente SEO pentru 2017 pentru îmbunătățirea clasării motorului de căutare
 • Ghid pentru începători pentru WordPress SEO [Seria post]
 • WordPress SEO: Clasament mai mare în motoarele de căutare
 • Cele mai importante funcții ale WordPress SEO de Yoast
 • Cele mai bune practici WordPress WordPress pentru 2015 și nu numai

Cu preambulul acesta, ce zici să ne scufundăm corect și să terminăm asta? Iată sucul:

Mutarea conținutului WordPress: Premise

Mutarea conținutului WordPress într-un domeniu nou nu este pentru toată lumea. Trebuie să stați pe spate și să evaluați dacă mișcarea este necesară. Afacerile dvs. pot înflori în continuare fără mișcare? Dacă da, nu trebuie să vă mutați într-un domeniu nou.

Vă mutați într-un domeniu nou, deoarece Google a lovit vechiul dvs. domeniu cu penalități multiple din cauza conținutului subțire WordPress? Mutarea aceluiași conținut într-un domeniu nou va duce la penalități. Dacă conținutul subțire este plagiat de clasament, trebuie să vă faceți casa în ordine. Nu trebuie să vă mutați într-un domeniu nou.

Pregătiți-vă dinainte

Există multe motive pentru care doriți să mutați conținutul dvs. WordPress într-un domeniu nou. Poate că vechiul dvs. domeniu suge viața din voi. Urăști domeniul și ceea ce reprezintă. Poate că faceți rebranding, iar un domeniu nou are mult mai mult sens decât vechiul dvs. domeniu.

Poate că amalgamați mai multe site-uri web și doriți să păstrați toate sub un singur domeniu. Poate că un domeniu mai ușor de utilizat a devenit disponibil și doriți să faceți saltul. Toate acestea și multe altele sunt motive valabile care ar putea necesita o mișcare.

În termeni simpli, trebuie să vă pregătiți dinainte. Având în vedere că clasamentul dvs. de afaceri și SEO se încadrează în echilibru, trebuie să vă asigurați că mișcarea este în bine.

NB: După ce vă mutați conținutul WordPress într-un domeniu nou, veți experimenta un volum mai redus de trafic o vreme, pe măsură ce Google și utilizatorii se adaptează la schimbare. Cu toate acestea, nu transpirați acest lucru; vă veți recupera clasamentul în câteva săptămâni.

Vorbind despre preparate, trebuie să începeți cu cel mai important pas, care ne introduce în următoarea secțiune.

Înainte de a muta conținut WordPress: creați o copie de rezervă completă a site-ului dvs.

A greși este om. Totul merge bine un minut și următorul, este * lovește fanul. Este inevitabil, motiv pentru care trebuie să fii gata. Înainte de a începe să tinc cu ceva, este important să creați o copie de rezervă completă a site-ului dvs. WordPress.

Vorbesc despre o copie de rezervă a fișierelor statice și a bazei de date. Mă voi abține să nu intru în detalii, deoarece – postări:

 • Cum să faceți backup pentru site-ul dvs. WordPress (suplimente utile)
 • Cele mai bune servicii de rezervă și pluginuri pentru site-urile WordPress

Cu o copie de rezervă în loc, a sosit timpul să te murdărești.

Curățați-vă noul domeniu

În cazul în care noul dvs. domeniu a fost înregistrat în trecut, este important să vă asigurați că nu vine cu penalități anterioare. Cu toate acestea, nu vă faceți griji, curățarea niciunui domeniu este la fel de ușoară ca A, B, C. Tot ce aveți nevoie este să revendicați noul domeniu Google Webmaster Tools și să navigați la Traficul de căutare -> Acțiuni manuale.

Dacă nu există probleme, sunteți auriu și puteți continua mutarea. Dacă există probleme, rezolvați-le și trimiteți o cerere de reexaminare. Continuați numai dacă și când cererea este aprobată.

Mutarea conținutului dvs. WordPress

Chiar dacă este nevoie de mult timp în funcție de dimensiunea site-ului dvs., mutarea conținutului WordPress într-un domeniu nou este a doua cea mai ușoară parte a procesului. Puteți muta site-ul dvs. manual folosind FTP sau folosind pluginul Duplicator. Îl vom evita pe cel din urmă pentru cel de-al doilea, deoarece cine are timpul să descarce manual un întreg site.

Mutarea conținutului dvs. WordPress folosind pluginul Duplicator

stencil-plugin

Ce salvator de viață este acest plugin. Pluginul Duplicator vă permite să mutați un site WordPress între domenii sau gazde, să trageți un site în localhost pentru dezvoltare, să faceți o copie de rezervă a unui site, să dublați un site live într-o zonă de înregistrare și să grupați un întreg site WordPress pentru o distribuție ușoară.

Cu peste 800k de instalări active și un rating excelent de 4.9 / 5.0, nu poți greși niciodată cu Duplicator. Tot ce trebuie să faceți este să instalați și să activați pluginul pe vechiul dvs. domeniu, care adaugă un element de meniu „Duplicator” în meniul dvs. admin.

Apoi, faceți clic pe elementul de meniu Duplicator pentru a lansa acest ecran:

mutați conținutul wordpress păstrați suc de seo

Apoi, apăsați butonul „Creare nou” pentru a crea un pachet nou. Pe ecranul următor, dați-vă unui nume pachetului (acesta este doar în scopuri de identificare) și faceți clic pe „Următorul”:

mutați conținut WordPress păstrați sucul SEO

Duplicator va scana site-ul dvs. web și vă va oferi un raport de stare. Dacă totul arată bine, continuați cu construcția. În acest moment, ar trebui să vedeți:

-Construirea stencil-pachet

Aveți răbdare dacă aveți un site uriaș, deoarece durata întregului proces depinde de dimensiunea site-ului dvs. Site-ul meu de test care are aproximativ 100 MB (teme, pluginuri, imagini etc.) a durat aproximativ 2 minute. La sfârșitul unei versiuni de succes, ar trebui să vedeți acest ecran:

stencil-succes ecran

Descărcați fișierul installer.php și pachetul arhivat pe computer și pregătiți-vă pentru următoarea parte.

Mutarea conținutului dvs. WordPress în noul domeniu

Dacă nu ați făcut-o deja, configurați-vă noul domeniu cu gazda. Acest nou domeniu ar trebui să indice către un director complet gol, unde va locați noul site. Conectați-vă la acest director fie prin File Manager sau FTP. Încărcați atât pachetul, cât și fișierele de instalare pe noul dvs. site. Lansați programul de instalare navigând pe http://newdomain.com/installer.php:

încărcarea-WordPress-conținut-la-nou-domeniu

Pe ecranul de mai sus, va trebui să furnizați detalii ale bazei de date pentru noul site. Rețineți că pluginul Duplicator funcționează cu baze de date goale, deci asigurați-vă că dvs. nu conține nicio informație. Apoi, bifați caseta care scrie „Am citit toate avertismentele și notificările”, apoi faceți clic pe butonul „Rulează implementare”. Asta duce la:

instalarea WordPress-conținut-on-nou-domeniu

Instalatorul Duplicator vă va configura conținutul, temele, pluginurile și baza de date WordPress, apoi vă va redirecționa către ecranul URL de actualizare:

update-url-settings

Aici puteți actualiza adresele URL în consecință. După aceasta, instalatorul vă duce la ecranul final, ecranul post-instalare, care vă arată ce trebuie să faceți în continuare. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă reîmprospătați conexiunile permanente. Conectați-vă la noua dvs. instalare WordPress folosind detaliile de conectare vechi, navigați la Setări -> Legături permanente și faceți clic pe butonul Salvați modificările.

După ce v-ați conectat la noul dvs. site, veți vedea o notificare în Panoul de bord WordPress care vă va îndruma să ștergeți fișierele Duplicator rezervate:

tablou de bord-stencil-Notă

Urmați indicațiile pentru a elimina fișierele menționate.

Apoi verificați noul site pentru a găsi link-uri sparte, imagini lipsă și asigurați-vă că totul funcționează așa cum trebuie (ne place Verificator de legături stricate pentru WordPress, precum și Integritate pentru Mac). În acest moment, conținutul dvs. WordPress există pe noul domeniu, dar acest lucru nu este suficient. Trebuie să implementăm 301 redirecții permanente pentru a menține tot sucul de SEO pentru care ați lucrat atât de mult pentru a obține.

Configurarea 301 redirecții permanente

301 redirecționări sunt utile deoarece acestea vor trimite motoarele de căutare și utilizatorii din domeniul vechi pentru noul dvs. domeniu. Orice utilizator care aterizează pe postările dvs. vechi va fi redirecționat către noul dvs. site, ceea ce este exact pentru ceea ce facem. Din acest motiv, este important să mențineți proprietatea asupra vechiului domeniu atât timp cât puteți.

Dar cum redirecționați traficul către noul dvs. domeniu? E simplu. Dacă încă mai găzduiești vechiul tău domeniu, te poți conecta la vechiul URL al site-ului tău via File Manager sau SFTP / FTP. Adăugați următorul cod în fișierul .htaccess:

#Options + FollowSymLink
ReescrieEngine activat
RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.newdomain.com/$1 [R = 301, L]

Înlocuiți newdomain.com cu noul dvs. URL de domeniu. Accesați vechiul dvs. domeniu pentru a testa dacă redirecționarea funcționează. Si asta e! Ați mutat doar conținutul WordPress într-un domeniu nou, păstrând sucul SEO. Aceasta este cea mai bună soluție, deoarece redirecționează paginile dvs. vechi către aceeași pagină din noul domeniu, care este mai bun pentru SEO.

O altă opțiune ar fi să vă conectați la registratorul dvs. de domeniu (de exemplu Hai tăticu) la configurarea redirecționării domeniului, dar aceasta va redirecționa toate paginile vechi către noua dvs. pagină de pornire în loc de conținutul corespunzător.

Mai devreme, am menționat că veți suferi pierderi temporare de trafic pe măsură ce utilizatorii se adaptează și pe măsură ce Google indexează noul dvs. domeniu. Dacă puteți păstra un minut, începeți să anunțați utilizatorii prin intermediul postărilor de pe blog. Este important să transmiteți mișcarea, deoarece asta fac oamenii minunați. Notifică, de asemenea, Google modificarea adresei. Trebuie doar să vă conectați la contul dvs. Google Webmaster și să navigați la Configurare -> Schimbare de adresă.

În cele din urmă, trebuie să vă testați site-ul ca și cum ar fi un site nou. Elimină toate erorile care ar putea fi decupate în timpul mișcării și obțineți feedback de la utilizatori. Vedeți de ce trebuie să creați postări pe blog care anunță mutarea?

Cuvinte finale

Mutarea conținutului WordPress într-un domeniu nou și menținerea clasamentelor SEO este ușor, cu condiția să urmați fiecare dintre acești pași cu atenție. Grăbirea în lucruri nu vă va lăsa decât cu erori greu de depășit, costându-vă timp și bani. Din nou, dacă nu sunteți sigur de ceva, vă rugăm să nu ghiciți.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să mutați cu succes conținutul WordPress într-un domeniu nou. Dacă v-ați confruntat cu o problemă, aveți o întrebare sau o sugestie, nu ezitați să ne lăsați o linie în comentariile de mai jos. Întotdeauna așteptăm feedback-ul dvs..

Ce zici de acel dans fericit? Urale și mișcare fericită!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map