WordPress Versiunea 3.5 tocmai a fost lansată și aduce cu ea noi funcții frumoase de manipulare media și o temă implicită nouă (printre alte îmbunătățiri). În ceea ce mă privește, este încă un pas în direcția bună.


Cu toate acestea, lansarea unei noi versiuni de WordPress îmi amintește întotdeauna de deficiențele care nu au fost abordate. Nu mă înțelegeți greșit – iubesc WordPress și nu aș visa să folosesc un alt sistem de gestionare a conținutului, dar este departe de a fi perfect.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le am cu WordPress este funcționalitatea sa de căutare atât în ​​față cât și în partea din spate. Oricine a folosit WordPress timp îndelungat va împărtăși probabil frustrarea mea cu ineficiența algoritmului implicit de căutare.

În acest sens, vreau să vă prezint ceea ce consider a fi cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea dramatică a funcționalității de căutare WordPress..

Ce este atât de rău despre motorul de căutare implicit WordPress?

Dar înainte să ajung la asta, să recapitulăm prima dată De ce Sunt atât de dornic să evit căutarea implicită a WordPress.

Totul are legătură cu algoritmul de potrivire, care selectează rezultatele prin menționarea unui cuvânt cheie și le prezintă în ordine cronologică inversă. În principiu, acest lucru nu poate suna prea rău, dar atunci când este aplicat practic, revine rezultate de căutare de calitate slabă.

Spuneți, de exemplu, că ați scris o postare care să cuprindă tot ce trebuie să știți despre widgeturile albastre. Ați legat apoi de acea postare în 5 postări mai recente, care s-au concentrat pe widget-uri de culori diferite. Dacă cineva a căutat „widgeturi albastre” pe blogul dvs., acea resursă finală pentru widget albastru ar fi a șasea postare returnată, în ciuda faptului că este de departe cel mai relevant rezultat..

Aceasta este, de asemenea, o problemă atunci când căutați pe partea din spate. Dacă publicați o mulțime de postări pe blogul dvs. și aveți nevoie să găsiți o postare pe care ați publicat-o cu ceva timp în urmă, este posibil să aveți probleme în localizarea acesteia datorită algoritmului de potrivire neplăcut al motorului de căutare WordPress. Era o sursă de frustrare nesfârșită pentru mine.

Care este solutia?

Există câteva pluginuri pe care nu am nicio ezitare în instalarea noilor bloguri și Relevanssi este unul dintre ei. Acest plugin gratuit este o soluție completă pentru relevanța îmbunătățită a căutării atât în ​​partea din față cât și în cea din spate a blog-urilor dvs. WordPress.

Iată care sunt caracteristicile cheie care fac Relevanssi cu atât mai bine decât motorul de căutare implicit WordPress:

 • Rezultatele căutării sortate în ordinea relevanței, nu după dată.
 • Potrivire confuză: potrivire cu cuvinte parțiale, dacă cuvintele complete nu se potrivesc.
 • Găsiți documente care se potrivesc fie cu un singur termen de căutare (OR interogare), fie pentru ca toate cuvintele să apară (ȘI interogare).
 • Căutați fraze cu ghilimele, de exemplu „căutare expresie”.
 • Creați extrase personalizate care arată unde s-a realizat hitul, cu termenii de căutare evidențiați.
 • Evidențiați termenii de căutare în documente atunci când utilizatorul face clic pe rezultatele căutării.
 • Căutați comentarii, etichete, categorii și câmpuri personalizate.

Detaliile nu sunt cu adevărat acea important pentru că dovada este în budincă. Instalați acest plugin și căutați pe blogul dvs. și veți putea vedea rezultatele pozitive pentru dvs..

Îți voi da un exemplu din propriul blog. Am scris despre Twitter în mod special de câteva ori, așa că un motor de căutare bun ar trebui să returneze acele postări ca fiind cele mai relevante rezultate. Iată primul rezultat returnat de motorul de căutare WordPress implicit:

Căutare WordPress

Probabil că raportul meu de venit din noiembrie a menționat Twitter în trecut, dar postarea nu s-a concentrat deloc pe Twitter. Acum aruncăm o privire asupra rezultatelor returnate de Relevanssi:

Rezultatele căutării Relevanssi

Motorul de căutare implicit WordPress nu a revenit efectiv orice din cele patru postări pe care le-am etichetat cu „Twitter” în prima pagină. Relevanssi a returnat toate cele patru posturi în primele șase rezultate.

Caracteristici suplimentare

În cazul în care motorul său de căutare extrem de superior nu este suficient pentru dvs., Relevanssi are funcții suplimentare pe mânecă.

În primul rând, există o serie de modalități prin care puteți modifica funcționalitatea de căutare în sine:

 • Ajustați algoritmul de potrivire (după titluri, etichete și comentarii)
 • Limitați căutările la categorii și etichete
 • Indicați tipurile de posturi personalizate și taxonomiile
 • Indicați conținutul shortcodes
 • Adăugați în stil Google „V-ați referit?” sugestii

În plus, puteți seta Relevanssi să înregistreze interogările utilizatorilor, ceea ce vă permite să examinați ceea ce oamenii caută de fapt pe blogul dvs. Avantajul acestui lucru ar trebui să fie clar – puteți utiliza interogările de căutare ca bază pentru modelarea strategiei dvs. de conținut (presupunând că oamenii doresc ceea ce caută).

În timp ce Relevanssi este complet liber de utilizat, există o versiune premium disponibilă cu funcții suplimentare, inclusiv:

 • Corecție ortografică îmbunătățită în „Vrei să spui?” sugestii
 • Asistență multisite
 • Căutați și indexați profilurile utilizatorilor
 • Alocați greutate suplimentară noilor postări
 • Permiteți utilizatorului să aleagă între căutările AND și OR, să utilizeze + și – operator (AND și NU)

Versiunea premium, cu siguranță, nu este necesară – folosesc versiunea gratuită de mai bine de un an și sunt extrem de mulțumit de performanțele sale.

Recompensează-ți vizitatorii cu o căutare mai bună

Nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să instalați și să activați Relevanssi pe blogul dvs. WordPress acum. Timpul de configurare este aproape inexistent și nu trebuie să vă faceți griji odată ce acesta este în funcțiune. Tu poate sa acordați-vă timp pentru a vă juca cu setările după bunul plac, dar nu este necesar – funcționează foarte bine din cutie.

Cu toate că există alternative acolo, consider că Relevanssi este cea mai bună. Ești de acord? Mi-ar plăcea să vă citesc gândurile în secțiunea de comentarii!

Descărcați Relevanssi de pe WordPress.org →

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me