Cum să mutați un blog de la mediu la WordPress

Cum să mutați un blog de la mediu la WordPress

Medium este un hibrid între o platformă de blog și o rețea socială. Sophie Maoura, șefa parteneriatelor B2B din Medium o numește o platformă de conținut social. În propriile lor cuvinte, „Mediul este un loc în care cuvintele contează” deci nu este de mirare că Medium este favorizat de bloggeri, dar rămâne în spatele WordPress în ceea ce privește popularitatea.


WordPress rămâne cel mai popular platforma de bloguri cu toate cu 70 de milioane de postări noi publicate pe WordPress în fiecare lună. Lipsa de control și incertitudinea publicării pe o platformă terță parte au determinat persoanele care trec la WordPress de pe Medium, până la urmă, niciun blogger nu vrea să se regăsească într-un episod de „Black Mirror” fără control asupra lor soarta sau acțiunile. Câteva respingeri ale industriei, inclusiv școala Slack, The Awl, Film, și-au trimis publicațiile de la Medium înapoi la WordPress.

Efectuați trecerea de la mediu la WordPress

Blogging-ul cu Medium are avantajele sale. oferă un canal de distribuție încorporat, care folosește un algoritm bazat pe angajament, ceea ce face ușor să ajungă la noi audiențe. În plus, trimite prin e-mail testări periodice comunității sale crescând șansele de a ajunge la un public mai larg. Mediu oferă, de asemenea, un potențial potențial al rezultatelor căutării, deoarece clasamentul domeniului este 94 (care depășește chiar Wikipedia). Deoarece este deja optimizat pentru mobil și are și o aplicație dedicată, bloggerii nu trebuie să-și facă griji proiectarea unui site web receptiv pentru blogul lor. Și având în vedere că Medium este o platformă găzduită de sine stătătoare, nu sunt necesare abilități tehnologice. Bloggerii nu trebuie să se ocupe de probleme tehnice, legate de gazduire.

În ciuda numeroaselor avantaje, Medium nu este tot curcubeu și unicorn. Nu se potrivește flexibilității și personalizării pe care le oferă WordPress. Controlul asupra conținutului și a strategiilor de generare de bani, capacitatea de a crea design-uri personalizate pentru a crea abonamente, creșterea clasamentelor SEO și mai puține șanse de distragere a privitorilor către conținutul concurentului sunt motivele principale pentru trecerea la WordPress de la Medium. Dacă oricare dintre acestea vi se pare aplicabil, ghidul următor este tot ce aveți nevoie atunci când vă mutați blogul pe WordPress.

WordPress.com sau WordPress.org și care este diferența?

WordPress.com este serviciul de găzduire a site-ului freemium de către WordPress, în timp ce WordPress.org este un serviciu de găzduire de sine stătător. Planul gratuit WordPress.com nu vă oferă propriul nume de domeniu personalizat și veți primi doar un subdomeniu. Adresa URL a site-ului dvs. va apărea ca nume.wordpress.com/, care nu pare profesională pentru cititori și împiedică marca personală.

Monetizarea blogului WordPress.com devine, de asemenea, o provocare, deoarece nu puteți rula niciun program de marketing afiliat sau nu puteți posta reclame directe prin rețele de publicitate precum Google Adsense. Vă puteți înregistra la programul WordPress de partajare a profiturilor, WordAds, pentru a-ți monetiza traficul. Există, de asemenea, limite în ceea ce privește personalizarea și posibilitatea de a adăuga pluginuri pe blog, pe care le puteți considera restrictive.

WordPress.org, pe de altă parte, este mai fiabil, vă oferă acces la funcțiile complete pe care le oferă WordPress și vă permite să vă creșteți abonații și să vă monetizați blogul. Așadar, în această postare vom acoperi cum să vă mutați blogul mediu pe WordPress.org pentru a dezlănțui adevărata putere a WordPress (găsiți de ce în comparația noastră completă între WordPress.com și WordPress.org).

Cum să vă mutați blogul mediu pe WordPress?

Medium este un ecosistem de sine stătătoare, astfel încât trecerea conținutului blogului dvs. de la Medium la WordPress nu este un proces simplu. Formatul de fișier de export nu este XML, ci HTML. Câmpurile RSS ale mediului nu respectă, de asemenea, convențiile RSS normale, dar cu instrumentele și cunoștințele potrivite pentru mânecile dvs., puteți face acest lucru cu eforturi minime posibile.

Iată ghidul pas cu pas către trecerea blogului dvs. mediu pe WordPress.

1. Obțineți un nume de domeniu personalizat pentru blogul dvs.

Căutare nume de domeniu GoDaddy

Primul pas pentru a avea un blog WordPress găzduit de sine este acela de a avea un nume de domeniu personalizat. Numele de domeniu este adresa URL care este adresa site-ului dvs. de pe internet. Deoarece Medium nu mai oferă domenii personalizate, este posibil să nu fiți înregistrat un nume de domeniu pentru blogul dvs. Mediu.

Există o serie de furnizori de unde puteți achiziționa un nume de domeniu pentru blogul dvs. (de exemplu, GoDaddy are o promoție pentru a bloca un nume de domeniu premium pentru doar 4,99 USD pentru primul an). În cazul în care aveți deja un nume de domeniu înregistrat, tot ce trebuie să faceți este să redirecționați DNS (sistemul de nume de domeniu) înapoi la site-ul WordPress. Puteți utiliza ghidul nostru DNS WordPress dacă aveți nevoie de ajutor.

Când selectați un nume de domeniu, vă sugerăm să adăugați SSL și să selectați protocolul HTTPS pentru a asigura securitatea site-ului dvs. WordPress. Nu numai că face ca blogul dvs. să pară mai de încredere, dar vă poate oferi, de asemenea, un ușor impuls în clasamentul de căutare Google.

2. Configurează-ți găzduirea web

Site-ul dvs. WordPress are nevoie de spațiu pe server pentru a fi stocat, iar companiile de găzduire web pot face acest lucru pentru dvs. Există o serie de furnizori de găzduire compatibili WordPress cu o gamă de prețuri variabilă, dintre care puteți alege. Acest ghid cu privire la cele mai bune opțiuni de găzduire WordPress acoperă diferitele tipuri de hosting și companiile pe care WPExplorer le recomandă pentru fiecare.

Majoritatea companiilor de găzduire web vă spun imediat dacă serviciile lor sunt compatibile cu WordPress sau nu. Găzduirea de site-uri WordPress necesită versiunea PHP 7.3 sau o versiune ulterioară și versiunea MySQL 5.6 sau ulterioară pentru a sprijini găzduirea WordPress (la momentul scrierii). Deși este o idee bună să verifici dublu funcționarul cerințele actuale WordPress doar ca să fiu sigur.

Pentru a vă facilita viața, vă recomandăm să folosiți hostingul WordPress gestionat, dacă este posibil. Cu găzduirea administrată, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la instalarea sau întreținerea WordPress, deoarece compania de găzduire va avea grijă de acest lucru pentru dvs. Printre companiile de găzduire administrate notabile, pe care le recomandăm, includ WP Engine, Kinsta și Media Temple.

3. Instalați WordPress

Dacă decideți să renunțați la găzduirea WordPress administrată pentru un plan comun, cloud sau VPS, va trebui să instalați WordPress pe serverul dvs. Majoritatea companiilor de găzduire WordPress vă permit să instalați WordPress oferind instalații cu un singur clic în panoul C. Dacă nu, verificați documentația online pentru planul dvs. sau contactați echipa de asistență de găzduire pentru a selecta procesul de instalare.

4. Exportă articole din mediu

Exportarea conținutului blogului dvs. mediu are loc în format HTML și nu în format XML. Acest lucru și diferențele dintre convențiile RSS feed fac importul de conținut către WordPress.org o provocare și ar trebui să adoptați o abordare rotunjită pentru a contracara incompatibilitatea formatului.

Exportul de conținut în sine este o sarcină ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți setările utilizatorului, să faceți clic pe secțiunea „Cont” și să derulați în jos și să faceți clic pe „Descărcați informațiile dvs.”. Un fișier .zip pentru toate blogurile și conținutul pe care l-ați distribuit pe Medium, postările și schițele pe care le aveți, informațiile disponibile pe pagina dvs. de profil vor fi trimise id-ului dvs. de e-mail înregistrat sub formă de fișiere HTML.

Exportați articolele din mediu

Link-ul va fi activ pentru o perioadă de 24 de ore de la primirea e-mailului. Mediu vă oferă, de asemenea, opțiunea de a schimba id-ul de e-mail atunci când exportați conținutul din acesta.

5. Importați articole în WordPress

Pentru WordPress.org, puteți rula fișierul mediu într-un instrument importator WordPress la mediu care convertește fișierul și într-un format gata de WordPress. Accesați secțiunea de administrare a site-ului dvs. WordPress și faceți clic pe Instrumente și selectați import. Odată ce alegeți Plugin importator WordPress și să îl instalați, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe „executați importatorul” și să îl lansați.

Importarea articolelor în WordPress

Un alt mod de a realiza acest lucru este folosind codul brut pentru adresa URL de alimentare medie. După ce ajungeți la codul paginii și îl salvați pe computer făcând clic dreapta pe pagină, este creat un fișier XML. Folosind pluginul de descărcare de fișiere XML în WordPress, puteți obține întregul conținut al postărilor dvs. de pe Medium pe WordPress.

Importați folosind fluxul de blog mediu

A treia cale, deși se poate utiliza și un sens giratoriu. Puteți importa fișierele Medii în WordPress.com și apoi fișierele WordPress.com (care sunt în format XML) pot fi exportate și apoi importate în WordPress.org. Este de înțeles dacă nu doriți să săriți prin toate cercurile și să faceți lucrurile astfel, dar să știți că aveți această opțiune nu vă doare.

6. Obțineți conținut media în WordPress

În timp ce importați conținutul, importatorul WordPress vă oferă un prompt de a atribui un autor. Puteți importa profilul autorului din mediu sau crea un profil nou. Alegerea îți revine.

Este important să rețineți că fișierul de export mediu nu conține imagini pe care le-ați folosit în postările de pe blog. Fișierele exportate sunt în format HTML, cu imagini livrate utilizând CDN-ul propriu (Network Delivery Network). Aceasta înseamnă să vă găzduiți imaginile pe blogul dvs. WordPress, va trebui să utilizați un importator extern sau să le încărcați manual în postările de pe blog.

7. Adăugați redirecționări URL acolo unde este nevoie

Anterior Medium a permis utilizatorilor să-și aibă domeniile personalizate, astfel încât redirecționarea postărilor Medii către un site WordPress a fost o posibilitate. După ce ați indicat numele de domeniu către noile dvs. servere WordPress, aveți nevoie doar de utilizarea unui plugin de redirecționare. Pur și simplu adăugați adresa URL medie ca URL sursă și noua adresă WordPress ca țintă. Plugin-uri ca Yoast SEO oferă această caracteristică, astfel încât să fie ușor de gestionat din tabloul de bord.

Sfaturi simple WooCommerce: redirecționări SEO Yoast pentru produse din stoc

Din păcate, dacă aveți un domeniu Medium.com, în prezent nu există nicio modalitate disponibilă pentru a configura redirecționări URL de pe blogul dvs. mediu către noul dvs. blog WordPress.

Acum, când v-ați mutat blogul pe WordPress, nu mai rămâne decât să vă personalizați blogul cu o temă și câteva plugin-uri utile.

8. Personalizați-vă designul cu o temă WordPress

Personalizați-vă designul cu o temă WordPress

În mod implicit, WordPress oferă o varietate uriașă de teme gratuite pentru WordPress, disponibile chiar din tabloul de bord WordPress (sub Aspect> Teme). Și există mii de teme premium WordPress care au și mai multe funcții. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, iată câteva dintre cele mai importante opțiuni pentru temele de blogging WordPress pentru a începe.

În orice caz, alege o temă care să rezoneze cu ceea ce este despre blogul tău și care se îmbină cu identitatea personală a mărcii tale. După ce ați instalat tema, nu uitați să configurați meniurile de navigare și să adăugați widget-uri la bara laterală sau la subsol (în funcție de tema dvs.). Un meniu de navigare bine organizat este util pentru vizitatori să-și găsească drum pe blog.

9. Alegeți și adăugați pluginuri utile

Alegeți și adăugați pluginuri utile

Cu toate că există numeroase pluginuri pentru care puteți alege de pe WordPress (accesați doar plugin-uri> Adaugă nou pentru a le răsfoi din tabloul de bord), să mestecați mai mult decât ceea ce puteți mușca nu este o strategie înțeleaptă. Prea mulți pot duce la conflicte de pluginuri care, la rândul lor, pot rupe site-ul. Deci alege și alege, iar cele pe care le simți sunt absolut esențiale pentru blogul tău.

De obicei, vă recomandăm să utilizați un plugin de optimizare, cum ar fi Yoast SEO, un filtru de spam cum ar fi Akismet, și un plugin de securitate, cum ar fi iThemes Security sau VaultPress. În afară de asta, există tone de pluginuri pentru calendare de evenimente, magazine de comerț electronic, chat live și multe altele. Gândiți-vă și alegeți cele mai bune pluginuri pentru dvs..


Mutarea blogului tău de la Medium la WordPress poate părea o sarcină complicată. Dar, la sfârșitul zilei, când te descurci, vei descoperi că nu este atât de greu – chiar dacă este un proces detaliat. După ce ați terminat, faceți o completare completă a site-ului dvs. Asigurați-vă că toate legăturile interne și externe sunt în funcțiune și funcționează corect și fiți gata să utilizați pe deplin libertatea și flexibilitatea pe care WordPress trebuie să le ofere.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map