Cum să migreze către WordPress

Dacă ați dorit vreodată să migrați site-ul dvs. curent către WordPress, atunci felicitări – ați făcut o alegere înțeleaptă. Platforma pe care ai ales-o este de încredere de milioane de oameni și companii de pe tot globul, de la bloggeri tineri, scriitori aspiranți la giganți precum The New York Times.


Scopul acestui tutorial este de a vă oferi o imagine de ansamblu asupra modului de a trece despre procesul de migrare de pe orice site web către WordPress. Vom învăța următoarele:

 • Planificarea procesului de migrare
 • Lista de lucruri de făcut înainte de migrarea site-ului
 • Procesul real de migrare

Verificare la sol

SEMAFOR-876055_1280

Să începem de la început. Avem al nostru site-ul sursă și avem site-ul de destinație (sau țintă) care va fi alimentat de WordPress. Site-ul sursă este cel care este în prezent online. În contextul ghidului nostru, definim două tipuri de site-uri web sursă:

 1. Se rulează pe un CMS
 2. Site care nu funcționează prin CMS

Facem această distincție pentru a înțelege lucrarea care se află în fața noastră.

Migrarea de la un alt CMS

Dacă site-ul sursă este alimentat de o platformă CMS, atunci am putea avea norocul de a utiliza un plugin WordPress pentru a ajuta procesul de migrare. Începând cu luna martie 2016, lista codex WordPress cuprinde peste 53 de tutoriale de migrare pentru a importa conținut din diverse soluții de gestionare a conținutului, platforme de blog, etc. Verificați dacă CMS-ul dvs. este în listă (există șanse mari să fie) și urmați pașii necesari pentru migrare. Dacă CMS-ul dvs. nu este înscris în codul WordPress, atunci poate doriți să verificați Depozitul de pluginuri WordPress, sau căutați câteva tutoriale online. Cel mai rău caz, va trebui să migrați manual site-ul.

Migrarea de pe un site Web static

Sarcina de a migra manual site-ul dvs. către WordPress poate fi una dificilă, însă, este extrem de importantă. În continuare, vă prezentăm câteva aspecte:

 • Aveți un control mai mare asupra conținutului site-ului dvs. – sunteți la curent cu fiecare postare, pagină, categorie și etichetă creată, mai ales pentru că le creați manual.
 • Este o experiență de învățare solidă – Migrarea manuală a site-ului către WordPress vă oferă o înțelegere solidă a funcțiilor și funcțiilor WordPress. Veți obține o sesiune practică a întregului proces.

Construirea unui plan de migrație solidă

scrie-593333_1280

Așa cum îl văd, există două modalități de a planifica procesul de migrare.

 • Gândirea din perspectiva site-ului web actual / sursă.
 • Planificarea din punctul de vedere al WordPress.

Nu sunt un fan al metodei (a), deoarece adaugă o mulțime de cheltuieli generale inutile în procesul de migrare. Pentru a menține lucrurile fluide, vom planifica procesul nostru de migrare, ținând cont de CMS-ul de destinație – adică WordPress.

WordPress stochează fundamental conținut sub formă de postări și pagini (și ca tipuri de postare personalizate pentru utilizatori avansați) și organizează ei folosind categorii și etichete. Astfel, obiectivul planului nostru de reorganizare a conținutului ar fi să-l structurăm în funcție de postări și pagini și să le clasificăm folosind etichete și categorii.

De exemplu, dacă CMS-ul dvs. actual a fost Tumblr, atunci cel mai bine este să planificați modul de reorganizare ta conținut pentru a satisface structura site-ului WordPress, în loc să instaleze pluginuri care să reproducă comportamentul Tumblr în WordPress.

Vom planifica noul nostru site WordPress în următoarele rubrici:

1. Reorganizarea conținutului existent

office-consumabile-1149055_1280

 • Identificați clar postările și paginile de pe site-ul dvs. curent. Dacă nu sunteți siguri ce este o postare și o pagină, atunci poate doriți să vă gândiți la asta. Site-urile statice nu au tipul „post”.
 • De exemplu, luați în considerare un site sursă care prezintă meniul unui restaurant. Acasă, despre noi și paginile de meniu s-ar clasifica ca WordPress pagină. Pe celălalt capăt, anunțuri precum evenimente noi, promoții și actualizări de știri, s-ar califica drept WordPress post.

2. Alegeți Găzduirea Web potrivită

web hosting

 • Dacă doriți să rulați un site WordPress într-un mediu de găzduire partajat, trebuie să fie disponibile două componente de bază – PHP și MySQL. Aproape toate companii de găzduire partajate precum HostGator și BlueHost au aceste componente (și multe altele) instalate în pachetele lor de pornire. Unele companii de găzduire partajată precum SiteGround oferă gazduire WordPress specializată la prețuri de hosting comune.
 • De asemenea, puteți găzdui site-ul dvs. în WordPress.com, care vine din nou cu propriul set de restricții și avantaje.
 • Dacă provin dintr-un site web cu trafic intens, atunci cel mai bun pariu ar fi să optezi pentru un serviciu de găzduire WordPress gestionat, cum ar fi WPEngine, care, în mod obișnuit, te facturează în funcție de numărul de afișări de pagini unice. Principalele avantaje ale găzduirii WordPress gestionate includ securitatea de ultimă oră, timpii de încărcare rapidă și o garanție că site-ul dvs. nu coboară în timpul vârfurilor de trafic..

3. Planificați noua structură a site-ului

ierarhie

 • Domeniu: În mod ideal, ar trebui să instalați noul site WordPress în același domeniu. Acest lucru nu ar dăuna scorului dvs. SEO existent.
 • Directorul de instalare: Dacă intenționați să folosiți WordPress ca platformă de blog, separat de site-ul principal, atunci poate doriți să îl instalați într-un alt folder sau subdomeniu. În timp ce instalați WordPress, trebuie să fiți atenți atunci când alegeți directorul de instalare.
 • Domenii secundare: În cazul domeniilor sau subdomeniilor, doriți să instalați WordPress în directorul de bază sau „rădăcină” și nu într-un folder. Programul de instalare implicit întotdeauna face un nou folder numit „wp” – probabil că nu doriți acest lucru.
 • Meniul: Planificarea unui meniu este esențială pentru o experiență bună a utilizatorului și SEO .. Planificați componentele structurii din meniul dvs., astfel încât să fie ușor de urmărit.

4. Urmăriți modificările SEO

SEO

 • Meta Descrierile: Când vine vorba de WordPress SEO, nu poți fi niciodată de asemenea atent. Cel mai bun loc pentru a învăța WordPress SEO este să urmați ghidurile de Moz sau Yoast. Dacă timpul permite, citiți și implementați ghidul de la capăt la sfârșit.
 • Redirectarea: Dacă aveți adrese URL personalizate construite pe site-ul anterior, asigurați-vă că acestea sunt încă funcționale post-migrare, împreună cu Plugin de redirecționare. În mod esențial, pluginul gestionează 301 redirecții și urmărește 404 erori fără a necesita cunoștințe despre fișiere .htaccess Apache.

5. Formulare de contact și spam

scrisoare-1

 • Formulare de contact: Chiar dacă tocmai începeți și parcă nu există niciun motiv pentru care cineva să vă contacteze, aș recomanda să nu vă contactați. Vă recomandă cititorilor dvs. că sunteți deschiși la sugestii, feedback, oportunități de afaceri noi, etc. Formular de contact 7, deoarece este foarte simplu de configurat și preferatul meu. De asemenea, puteți consulta cele mai bune pluginuri pentru formularul de contact pentru WordPress.
 • Spam: Spamul este întotdeauna o durere pentru orice site web. În bloguri este o problemă mai mare, deoarece fiecare postare are un formular de comentarii. Astfel, este recomandat să instalați un plugin anti-spam, cum ar fi Akismet.

6. Alegeți o temă

wpexplorer

 • Tema gratuită sau premium? Alegeți o temă care se potrivește cerințelor dvs. actuale și viitoare. Dacă este o temă gratuită, asigurați-vă că provine dintr-o sursă de renume precum depozitul de teme WordPress. Temele premium, precum tema Total de la WPExplorer, sunt de obicei concepute mai bine și oferă mai multe funcționalități, care se potrivesc unui număr de portofolii.
 • Viteza temei: Multe teme nu sunt optimizate pentru viteza paginii. Acest lucru ar afecta din neatenție SEO-ul tău și ar omori experiența utilizatorului. Înainte de a alege o temă, evaluați-o folosind Test mobil compatibil Google si Test de încărcare a paginii Pingdom.
 • Cadre tematice: Cu toate acestea, dacă doriți ca noul dvs. site WordPress să arate exact ca site-ul anterior, atunci ar trebui să luați în considerare dezvoltarea temelor personalizate. Cu toate acestea, de obicei este mult mai scump decât cumpărarea unei teme WordPress premium. Într-un astfel de caz, asigurați-vă că alegeți un cadru de temă WordPress precum Thesis, Headway Themes sau Genesis Framework. În mod esențial, aceștia vor demonstra în viitor tema dvs. în ceea ce privește structura și securitatea.

7. Copii de rezervă

Backup cheie computer în albastru pentru arhivare și stocare

Nu pot sublinia importanța copiilor de rezervă – au fost și sunt întotdeauna un salvator pentru aproape oricine găzduiește propriul site web. Consultați lista de plugin-uri de backup pentru Vishnu pentru WordPress pentru a găsi o soluție potrivită pentru dvs..

8. Securitate

Securitate

Securitatea WordPress este una dintre cele mai subminate lucruri de către începători din comunitatea WordPress. Aș recomanda să citiți aceste sfaturi și să instalați unul dintre aceste plugin-uri de securitate pentru WordPress.

9. Comerț electronic

eCommerce-1

Dacă intenționați să lansați un magazin de comerț electronic folosind WordPress, v-aș recomanda WooCommerce de pe capul meu. WooThemes, compania din spatele acestui extraordinar plugin gratuit a fost achiziționată recent de Automattic (compania care a creat WordPress), ceea ce îl face unul dintre cele mai bune pluginuri de comerț electronic de pe piață..

10. Alți factori

Easter-1247634_1280

Având în vedere amploarea largă a subiectului nostru, este foarte posibil să nu fi acoperit un articol pe care l-ați putea căuta în această listă. Acestea pot varia de la scripturi în scopuri de urmărire, pluginuri de partajare a rețelelor de socializare, playere video încorporate, cum ar fi Wistia, etc.

Iată vestea bună. Având în vedere imensa popularitate a WordPress, este foarte posibil ca dezvoltatorii specificului software / serviciu web pe care îl utilizați să aibă o extensie dedicată WordPress. Google cuvintele cheie „ pentru wordpress ”sau„ modul de utilizare în wordpress ”- s-ar putea să fiți surprinși de ceea ce găsiți.

Cum să executați procesul de migrare WordPress

pit-echipaj-554352_1280

Iată un proces pas cu pas al planului de migrare WordPress.

 1. Backup: În primul rând, faceți backup pentru site-ul dvs. curent.
 2. Dacă instalați WordPress în aceeași gazdă web, creați o pagină de întreținere, redenumiți-o în index.html.
 3. Instalați WordPress: În continuare, instalați o copie WordPress nouă.
 4. Dacă ați creat un fișier index.html în pasul anterior, ștergeți-l.
 5. Dezactivează vizibilitatea motorului de căutare: Conectați-vă la tabloul de bord WordPress și dezactivați vizibilitatea motorului de căutare. Acest pas este esențial, deoarece reține afișarea de conținut către motoarele de căutare până când vă organizați site-ul.
 6. Conținut import: Acum vom începe să importăm conținutul din CMS-ul anterior. Consultați codul oficial WordPress pentru a afla cum să migrezi de la CMS la WordPress.
 7. Dacă utilizați un site static, este timpul să vă murdăriți mâinile. Trebuie să copiați-lipiți manual fiecare pagină pe site-ul dvs. vechi. În timp ce vă aflați, amintiți-vă distincția dintre postări și pagini – aceasta vă va ajuta să vă organizați mai bine conținutul.
 8. Organizați conținut: După ce conținutul este importat, este timpul să-l structurați. În primul rând, creați categoriile, sub-categoriile, etichetele, widget-urile și meniurile necesare. După ce ați terminat, organizați-vă conținutul în consecință. Aceasta marchează sfârșitul etapei de import a conținutului.
 9. Instalați elementele esențiale: Apoi, instalați tema WordPress și pluginurile esențiale. Nu uitați să instalați un formular de contact, anti-spam, backup și plugin de securitate. Poate ai observat că nu am menționat un plugin SEO. Acest lucru se datorează faptului că SEO încorporat în WordPress este destul de puternic.
 10. Test de asigurare a calității: Rulați site-ul dvs. prin Test mobil compatibil Google si Test de încărcare a paginii Pingdom – doar de data aceasta, va fi cu conținutul tău. Dacă rezultatele arată bine, ai ales o temă WordPress bună.
 11. Creați un Sitemap: Sitemaps-urile sunt o componentă crucială pentru orice site web. După ce ați terminat structurarea conținutului dvs., puteți utiliza Sitemap-uri Google XML plugin pentru a genera rapid o sitemap a site-ului dvs. WordPress.
 12. Remediați legături rupte: Legăturile sparte sunt o problemă. Este firesc doar că pe măsură ce site-ul dvs. crește, poate reuni o mulțime de link-uri care nu mai sunt relevante – rezultând link-uri rupte. În astfel de cazuri, puteți să le redirecționați pur și simplu către pagina principală a site-ului dvs. sau chiar o pagină dedicată care explică expirarea linkului.
 13. Du-te si traieste: Activați vizibilitatea motorului de căutare, reîmprospătați-vă site-ul în Instrumentele Google Webmaster și noul dvs. site este live.

Înveliți

Migrarea către WordPress este într-adevăr una dintre cele mai inteligente decizii pentru un blogger. Având în vedere versatilitatea sa, WordPress este capabil să gestioneze majoritatea cerințelor comune ale unui proprietar de web.

Am încercat să includ elementele esențiale ale procesului de migrare. Dacă mi-a lipsit vreunul – îmi cer scuze! Dacă aveți întrebări, știți unde să mă găsiți. Aștept cu nerăbdare comentariile și sugestiile voastre! Migrație fericită!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me