Cum să migrați site-ul dvs. de la Joomla la WordPress

Aveți un site web pe care doriți să-l mutați de la Joomla la WordPress? În opinia noastră, aceasta este o idee fantastică. WordPress este Dacă utilizați în prezent Joomla ca CMS, acest articol vă va arăta exact cum să vă mutați site-ul în două moduri diferite.


Când vine vorba de trecerea de la un CMS la altul, există de obicei trei moduri de a face acest lucru:

  1. Manual
  2. Prin intermediul unui instrument sau serviciu (plugin, extensie sau software extern)
  3. Angajați un profesionist

Faptul că ați ajuns la acest articol înseamnă probabil că vă întrebați cum să o faceți singur, așa că putem să luăm și opțiunea 3 de pe masă (dar amintiți-vă că este acolo dacă veți rătăci mai târziu pe drum și dacă aveți un site web mare sau complex, este probabil cea mai bună opțiune). Prima opțiune trebuie utilizată numai dacă sunteți un dezvoltator cu experiență. Din nou, faptul că căutați acest aspect înseamnă probabil că nu sunteți un expert SQL și PHP gata să abordeze mișcarea manuală. Asta ne lasă cu numărul 2 bun ol.

În această postare abordăm cum să vă mutați site-ul utilizând un instrument sau serviciu, în acest caz, un plugin gratuit numit FG Joomla către WordPress.

Diferențele dintre Joomla și WordPress

Mai întâi, aruncăm o privire la câteva provocări pe care le puteți întâmpina înainte de a ne gândi la modul în care vă puteți muta site-ul de la Joomla la WordPress. Poate cea mai mare preocupare pe care o au majoritatea oamenilor în timp ce trec de la un CMS la altul, mai ales dacă folosesc un serviciu, este faptul că, în timp ce Joomla și WordPress sunt ambele „sisteme de gestionare a conținutului”, au început cu piețe țintă diferite. Din această cauză au ajuns să devină cu totul altfel.

Joomla a fost inițial intenționat să fie un CMS, în timp ce WordPress a pornit pur și simplu ca o platformă de blog clar și ușor de utilizat. Acest lucru înseamnă că nu numai că interfețele admin sunt diferite, modul în care fiecare structură CMS conține site-ul web este de fapt diferit.

Componente vs Widgets

Componentele Joomla se ocupă de toate formele de conținut din afara articolului, inclusiv lucruri precum Meniuri, imagini cu antet și altele asemenea, care sunt gestionate diferit de WordPress.

În WordPress, de obicei, widget-urile primesc una sau mai multe zone desemnate în care puteți alege să le afișați, până acum, cam la fel.

Teme vs șabloane

Aici, nu prea există o diferență. Șabloanele și Temele se ocupă de modul în care conținutul din baza de date este ieșit și aranjat pentru vizitatori.

Bannere, formulare de contact etc.

Acestea sunt caracteristici care sunt incluse în Joomla standard și nu au o contrapartidă directă în WordPress de bază. Dar fiți siguri, există pluginuri care pot fi instalate care se ocupă de acest lucru.

În cadrul funcțiilor principale ale pluginului FG Joomla către WordPress, multe dintre ele se ocupă efectiv de transformarea acestor lucruri în omologii lor WordPress corespunzători (dar în cazul versiunii gratuite a pluginului, informațiile din formularul de contact nu sunt exportate – cu toate acestea este suficient de ușor să creați un formular de contact cu plugin).

Deci, cu preocupările adresate, să ne mișcăm!

Cum să migrezi Joomla către WordPress cu un plugin

Înainte de a începe de fapt să încercați să mutați site-ul dvs. web, este în cel mai bun interes să îl faceți pentru copie. Puteți folosi, de exemplu, Joomla Extensia Akeeba, sau faceți o copie de siguranță a site-ului dvs. manual. De asemenea, ar trebui să testați evoluția dezvoltării locale. Puteți consulta ghidul nostru pentru instalarea WordPress local pentru a vedea cum puteți configura unul. Sau pur și simplu instalați WordPress într-un folder nou dacă aveți deja o configurație locală pentru Joomla.

Prin testarea migrației dvs. de la Joomla la WordPress la nivel local, puteți prelua toate setările la timp și în confidențialitatea propriului dvs. server local. Apoi, după ce ați modificat versiunea WordPress a site-ului dvs. Web la perfecțiune, puteți utiliza acest ghid pentru a muta site-ul dvs. de la localhost la serverul live.

1. Instalați WordPress într-un Folder nou în Configurarea dezvoltării locale

Dacă aveți software Softaculous sau similar în Cpanel pentru serverul dvs. dev local, puteți instala pur și simplu WordPress cu un singur clic.

Dacă nu, descărcați cea mai nouă versiune de WordPress de pe site-ul lor. Apoi, creați un nou folder în folderul dvs. www sau htdocs (depinde de configurare), de exemplu joomlamove.

Instalați WordPress local

Apoi, deschideți-vă phpMyadmin local și creați o nouă bază de date, precum și verificați-vă conturile de utilizator.

Acum deschideți folderul WordPress în browserul dvs. și ar trebui să vedeți un ecran de instalare care vă solicită să alegeți o limbă. Alegeți limba dorită, apoi completați informațiile bazei de date.

Acum alege doar numele site-ului și numele de utilizator / parola și ai terminat. Acum aveți site-ul dvs. de testare în mișcare configurat local, așa că este timpul să treceți la pasul următor.

2. Instalați FG Joomla pe WordPress Plugin pe site-ul dvs. local de testare

FG Joomla la WP este un plugin gratuit dezvoltat pentru a muta tot conținutul dvs. de la un CMS la altul. După cum am menționat, este gratuit și norocos pentru dvs. puteți găsi în directorul de pluginuri WordPress din tabloul de bord.

Adăugați plugin nou - Joomla la WordPress

Pentru a instala conectarea pluginului la versiunea locală pe pagina wp-login.php și deschideți ecranul pluginurilor. Pur și simplu căutați pluginul FG Joomla to WordPress pentru instalarea și activarea acestuia.

Instalați FG Joomla în WordPress Plugin

3. Începeți migrarea Joomla către WordPress

Pentru a utiliza pluginul, mergeți la Instrumente> Import și faceți clic pe linkul „executați importatorul” de sub secțiunea Joomla (FG) poziție.

Acum folosiți funcția pentru a „goli tot conținutul WordPress”.

Accesați ecranul pluginului și ștergeți toate datele WordPress.

Când vi se solicită, completați cu atenție adresa URL a site-ului dvs. și toate informațiile legate de baza de date. Nu uitați să verificați dublu prefixul tabelului în PhpMyAdmin. După completarea tuturor, asigurați-vă că vă testați conexiunea la baza de date.

Apoi completați restul setărilor pentru ceea ce vi se potrivește nevoilor. De exemplu, alegerea de a importa meta-cuvinte cheie ca etichete. Aș recomanda, de asemenea, să alegeți să nu importați imagini prezentate cu această versiune a pluginului, deoarece nu a reușit să le importe pe cele corecte în timpul testelor noastre.

4. Timpul de a vă deplasa

Acum pur și simplu faceți clic pe start / reluare import și lăsați plugin-ul să fie magic. Acest lucru ar putea dura ceva timp în funcție de dimensiunea site-ului dvs. Dacă are succes, ar trebui să obțineți un „Import finalizat!” mesajul prezentat mai jos.

Începeți Import + FG Joomla în pluginul WordPress

Dacă aveți legături interne în conținutul dvs. (care ar trebui să vă faceți), asigurați-vă că derulați în jos în jurnal și faceți clic pe butonul Modificați legături interne.

Modificați legăturile interne - FG Joomla la pluginul WordPress

5. Adresați imagini prezentate

Dacă utilizați funcția de imagini prezentate în Joomla, lucrurile se complică aici. Dacă nu ați dezactivat funcția de imagini prezentate și aruncați o privire asupra rezultatelor. Veți vedea că pluginul ar fi făcut din greșeală prima imagine a postării imaginea prezentată a postării, în loc de imaginea prezentată.

Însă toate celelalte conținuturi sunt intacte, inclusiv imaginile din postarea diferită, iar legăturile interne funcționează toate (cel mai important, legăturile permise sunt formatate exact în același mod, deci nu va trebui să faceți redirecții pentru conținutul existent).

Dacă aveți doar câteva articole în Joomla unde imaginea completă a articolului este diferită de prima imagine din articol, ar putea fi mai bine să deselectați opțiunea pentru importarea imaginii prezentate în setările de import și apoi pur și simplu actualizați manual postările dvs. în noua versiune WordPress.

Dar, când sunt afectate o mulțime de postări, aceasta devine o sarcină destul de complicată, care presupune mutarea multor date care este un subiect potrivit pentru o postare completă în profunzime a propriei persoane (dacă sunteți interesat să vedeți un exemplu de soluție, anunță-mă în comentarii, am primit deja aproximativ 30% din drum înainte de a realiza complexitatea sarcinii la îndemână).

6. Mutați modulele în Widgets

Iată un alt punct în care diferența dintre cele două CMS face ca trecerea de la Joomla la WordPress să fie puțin complicată: module și widgets. Vești bune este că multe dintre modulele bazate pe funcțiile laterale sau ale modulelor bazate pe funcția de antet / subsol au contrapartide exacte în WordPress.

vesti proaste este că, de obicei, nu aveți la fel de multă libertate atunci când vine vorba de plasarea de widget-uri, așa cum faceți cu plasarea diferitelor module pe site-ul dvs. Joomla. Deci, migrația s-ar putea să nu fie perfectă.

Sidebar / Subsol (Header)

Majoritatea temelor au zone widget în bara laterală și în subsol. Dacă acestea sunt singurele locuri în care aveți module, acest lucru face ca lucrurile să fie destul de simple, deoarece există o mulțime de opțiuni similare disponibile. Iată cum arată zona modulului din exemplul nostru site Joomla:

Zona modulului Joomla

Și iată cum arată zona de widget WordPress:

Zona Widget WordPress

Poate că aveți și multe asemănări. Mergi la Aspect> Widgets și vezi dacă din cutie WordPress are ce ai nevoie.

Ați utilizat un modul de căutare în Joomla? Pur și simplu trageți și aruncați widgetul de căutare din WordPress în zona widgetului. Puteți face același lucru pentru meniuri de navigare, imagini, postări sau comentarii cele mai recente, doar pentru a menționa câteva.

Căutare widget - WordPress

Apoi, există module pentru care nu există un widget încorporat pentru WordPress, dar pe care le puteți instala pluginuri pentru a avea acces. De exemplu, există modulul „cele mai populare articole” pe care le folosesc pe site-ul meu Joomla, pot instala un plugin corespunzător care oferă aceeași funcționalitate.

Capul spre Pluginuri> Adaugă nou, și căutați „cele mai populare postări”. Aveți câteva opțiuni diferite, dar vă permite să mergeți Mesaje populare WordPress, în acest exemplu.

Plugin pentru mesaje populare WordPress

Instalați și activați pluginul. Acum întoarce-te la Aspect> Widgets, și defilați la partea de jos și ar trebui să vedeți widgetul Mesaje populare WordPress.

Widget pentru postări populare WordPress

Puteți repeta acest proces cu alte module Joomla care nu sunt ușor disponibile în WordPress de bază ca widgeturi, deoarece majoritatea au un plugin gratuit corespunzător.

Alte domenii (Logouri, antet de imagini, ETC)

Deci, există un modul în care doriți să vă încadrați, cum ar fi un logo sau o imagine de antet, care nu intră în zonele de widget alocate. Dacă este o imagine de tip antet sau un logo, cu cele mai recente teme, puteți utiliza pur și simplu personalizatorul WordPress pentru a-l adăuga.

Navigheaza catre Aspect> Personalizare și vedeți care sunt opțiunile dvs. pentru tema pe care ați ales-o (logo-ul este de obicei o opțiune din „Identitatea site-ului” sau „Antetul” sau secțiunea similară)

Personalizator WordPress

Cu toate acestea, există de obicei opțiuni limitate pentru majoritatea temelor și, chiar dacă aveți multe, acestea pot oferi orice opțiune pentru a pune conținut exact în locul dorit..

Dacă aveți un site complex Joomla cu o mulțime de piese în mișcare, ar putea fi o idee bună să aruncați o privire asupra temelor WordPress cu construitori de pagini incluși (de exemplu tema noastră Total WordPress) care vă permit să plasați cu ușurință blocuri de conținut exact acolo unde doriți, fără a fi necesar să scrieți o singură linie de cod. Sau încercați unul dintre cei mai buni construitori de pagini pentru a trage și arunca cu tema dvs. curentă (știți doar că dacă tema nu a fost inclusă cu pluginul sau dacă nu afirmă explicit compatibilitatea, poate doriți să contactați autorul temei doar pentru asigurați-vă că nu veți avea probleme cu utilizarea pluginului).

Formulare de contact / Bannere

Când vine vorba de formularele de contact, bannere și alte componente de la Joomla, va trebui să vă bazați pe o tactică similară ca în cazul articolului cel mai vizualizat, instalați un plugin care adaugă funcționalitatea pe care doriți să o WordPress.

Dacă doriți să creați și să gestionați formularele de contact, cu greu puteți face mai bine decât Plug Formular de contact 7.

Plugin Forma Concact - WordPress

Urmați aceiași pași descriși mai sus, instalați și activați-l. Acest lucru adaugă un nou element de meniu în tabloul de bord admin numit „Contact”, unde mergeți pentru a gestiona formularele de contact. Acum puteți muta manual informațiile din formularele de contact Joomla:

Mutați contactele de la Joomla la WordPress

La noile formulare de contact pe care le faceți cu pluginul Contact 7.

Mutați contactele de la Joomla la WordPress - Contacte WordPress

Asta ar trebui să fie! Dacă aveți alte secțiuni Joomla pentru a vă deplasa ca o secțiune de comerț electronic, nu uitați decât la pluginurile WordPress disponibile. De exemplu, puteți încerca WooCommerce. Este un plugin ușor de utilizat, astfel încât adăugarea câtorva produse nu ar fi o problemă.

Plugin bonus: CMS2CMS Joomla către WordPress

CMS2CMS: Joomla automatizată pentru migrația WordPress

Căutați un plugin alternativ pentru a muta tot conținutul de pe site-ul dvs. Joomla existent pe WordPress? Uneori este plăcut să ai opțiuni. Pluginul automat de migrare a datelor Joomla către WordPress dezvoltat de CMS2CMS este unul secundar bun.

Cu acest plugin, sunteți la doar 6 pași repezi de la mutarea datelor site-ului web bazat pe Joomla în WordPress. Acestea sunt:

  • Descărcați pluginul și instalați-l / activați-l pe noul dvs. site WordPress
  • Creați un cont CMS2CMS
  • Furnizați adresa dvs. URL existentă a site-ului web Joomla
  • Descărcați fișierul zip Connection Bridge (un script creat pentru conectarea site-urilor dvs. web existente și noi), apoi extrageți folderul CMS2CMS care se află în interiorul fișierului zip
  • Încărcați folderul extras în folderul rădăcină al site-ului dvs. Joomla existent (unde se află fișierul index.php) prin software-ul client FTP
  • După ce totul este setat, faceți clic pe Verificați conexiunea

De ce pluginul automat de migrare a datelor Joomla către WordPress merită atenție? Simplu. În primul rând, puteți efectua o migrație demo gratuită pentru a previzualiza rezultatele migrației înainte de a vă înscrie la un serviciu (acesta este un plugin bazat pe servicii premium, care se încasează în funcție de dimensiunea site-ului dvs.). În plus, puteți selecta elementele de conținut și unde doriți să le mutați.

Acest plugin este un mod convenabil de a evita migrarea manuală a conținutului din Joomla. Puteți migra site-ul dvs. către WordPress în doar câteva minute (în funcție de dimensiunea site-ului dvs.).

Concluzie

Mutarea CMS-ului dvs. de la Joomla la WordPress poate fi o sarcină complexă, dar nu trebuie să fie copleșitoare. Încercarea de a face manual cu puțină sau fără experiență de dezvoltare nu ar fi probabil o idee grozavă, dar cu ajutorul unui plugin precum FG Joomla către WordPress, ar trebui să poți gestiona. Recompensele de la capătul tunelului merită cu siguranță. Cu schimbul de piață WordPress în continuă creștere și Joomla este în scădere, este greu să simți că WordPress nu este alegerea mai bună pe termen lung.

Sperăm că acest ghid a putut să vă ajute să parcurgeți procesul de mutare a site-ului dvs. de la Joomla la WordPress. Acești pași ar trebui să funcționeze pentru majoritatea blogurilor și a site-urilor web mai mici, dar dacă aveți o configurație complexă sau personalizată a site-ului Joomla, totuși poate doriți să consultați un profesionist pentru asistență.

Dacă în prezent vă mutați site-ul dvs. către WordPress sau dacă aveți întrebări despre procesul de migrare Joomla către WordPress, vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me