Cum să instalați manual WordPress pe orice gazdă

Cum să instalați manual WordPress pe orice gazdă

În acest tutorial vom învăța cum să instalați WordPress manual pe orice gazdă web partajată, folosind cPanel. Deși există modalități mai rapide de instalare a WordPress, cum ar fi utilizarea instalatorilor de scripturi precum Softaculous, acest ghid ne readuce la elementele de bază. Ne va oferi o mai bună înțelegere a modului în care diferitele componente ale WordPress sunt legate intern.


Dacă ai vrea instalați WordPress local fără să cumpărați un server de găzduire partajat, aveți noroc! Avem tutoriale similare pentru instalarea WordPress offline în Windows, MacOS și Linux. Principiile sunt la fel.

Instalarea WordPress constă manual Trei etape de bază:

 1. Încărcați fișierele WordPress pe serverul dvs.
 2. Creați și conectați baza de date
 3. Rulați celebra instalare WordPress de 5 minute

Acești pași rămân neschimbați în aproape orice configurare WordPress – fie că este vorba despre găzduire partajată, găzduire WordPress gestionată sau configurare offline. Desigur, complexitatea va crește odată cu găzduirea administrată, dar nu va trebui să ne facem griji pentru asta acum, nu-i așa? (Sugestie: Pentru că este o gestionate serviciu!)

În acest tutorial vom instala WordPress manual folosind cPanel. Apoi, ca bonus, vă vom arăta și cum să folosiți un instalator automat de scripturi (Softaculous) pentru a instala WordPress în același server de hosting comun.

Folosind cPanel

Odată cu apariția cPanel, o mare parte din munca noastră a fost redusă. Aproape fiecare furnizor de găzduire partajat pe care îl găsiți astăzi va include o licență de cPanel în contul de găzduire. Dacă reușești să descoperi că nu oferă cPanel, este mai bine să mergi cu una dintre cele mai bune companii de găzduire WordPress.

Bine, deci dezvăluim acest tutorial. Mai întâi vom enumera condițiile preliminare și apoi vom trece la tabelul sarcinilor majore.

Condiții preliminare pentru acest ghid:

 • Presupunem că sunteți la o gazdă comună cu cPanel instalat. Dacă aveți timp dificil să decideți ce gazdă partajată trebuie să apelați, puteți încerca BlueHost.
 • Tu ai Acces FTP pentru dumneavoastră public_html director. Acesta este folderul care va conține fișierele de instalare WordPress.
 • Aveți o bază de date standard precum MySQL.
 • Ați descărcat wordpress.zip fișier și sunt capabili să extragă conținutul.

Pași majori în instalarea manuală:

1. Încărcați fișiere WordPress pe serverul de gazduire partajat

Mai întâi descărcăm ultima versiune a WordPress din depozitul WordPress.org. Încărcarea fișierelor WordPress pe serverul dvs. de găzduire se poate face în două moduri majore.

 1. Puteți utiliza Managerul de fișiere cPanel pentru a încărca fișierul zip, SAU
 2. Încărcați fișierul folosind acces FTP.

Vom evidenția ambele metode.

Pasul 1.1 – Încărcarea arhivei ZIP WordPress folosind cPanel File Manager

 • Conectați-vă la furnizorul furnizorului dvs. de hosting Zona clientului și lansare cPanel.
 • Dacă nu puteți localiza, puteți încerca yoursitename.com:2082 deoarece portul implicit al cPanel este 2082 (2083 pentru cPanel peste SSH).
 • În cazul în care nu vă puteți autentifica la cPanel, contactați serviciul companiei de găzduire.
lansarea managerului de fișiere cpanel

Lansarea Managerului de fișiere de la cPanel

Localizați și lansați cPanel Manager de fișiere.

cPanel File Manager Director implicit

cPanel File Manager Director implicit

manager de fișiere cpanel

cPanel File Manager

Dacă apare un mesaj precum cel arătat mai sus, selectați directorul Root Web. În alte cazuri, File Manager se va lansa automat.

Pasul 1.1.1 – Înțelegerea directorului care trebuie instalat WordPress

Vom presupune că avem un domeniu conectat în contul nostru de găzduire partajat Rădăcină web director este, de asemenea, denumit directorul www. Dosarul real pentru directorul www se numește public_html pliant. Acest folder conține toate fișierele care sunt disponibile public pe site-ul nostru web.

Tehnic vorbind, directorul rădăcină web pentru un domeniu sau un sub-domeniu este directorul de bază care conține toate fișierele disponibile pentru portul HTML public (adică portul 80). Dacă ultima linie este pentru dvs. mumbo-jumbo, luați în considerare un exemplu.

Să presupunem că ați achiziționat și ați conectat domeniul dvs. la contul dvs. de găzduire. Să spunem conținutul site-ului dvs. www.yourwpsite.com va fi disponibil în directorul www (adică folder public_html). Când creați un folder nou (spuneți „enigmă„) În directorul www, va fi disponibil în domeniul dvs. prin intermediul linkului www.yourwpsite.com/enigma

Vom aplica aceste cunoștințe noi pentru a ne ajuta să decidem directorul nostru de instalare WordPress.

 • Folosind aceleași reguli, dacă doriți ca site-ul dvs. WordPress să fie disponibil sub site-ul dvs.wpsite.com, instalați-l sub directorul rădăcină.
 • În rest, puteți crea un folder și instalați WordPress acolo. Vă rugăm să vă amintiți acest pas, deoarece va fi util când vorbim despre instalarea WordPress folosind instalatoare automate de scripturi precum Softaculous.

Pasul 1.1.2 – Încărcați, extrageți și mutați

Până acum am descărcat fișierul wordpress.zip și am decis în ce dosar să instalez WordPress. Cool, acum vom naviga către (sau vom crea) folderul în care dorim să instalăm WordPress și să extragem arhiva wordpress.zip în acel folder.

Să spunem că vrem să instalăm WordPress într-un folder numit ourwpsite, situat în public_html. În acest caz, site-ul nostru WordPress ar putea fi accesat în secțiunea yousitename.com/ourwpsite

director de instalare wordpress în cpanel

În ecranul de mai sus, am creat folderul nostru web și suntem în prezent în interiorul său.

Încărcați arhiva

 • Acum vom încărca fișierul wordpress.zip în acest folder folosind fișierele Managerului de fișiere Încărcați funcţie.
 • La apăsarea butonului Încărcați buton, se deschide o nouă filă.
 • Selectează wordpress.zip fișier și încărcarea începe automat.

încărcarea arhivei zip zip în server prin managerul de fișiere cpanel

După finalizarea încărcării, închideți fila și reveniți la Managerul de fișiere. Dacă nu vedeți încă un fișier în directorul nostru web, faceți clic pe Managerul de fișiere (și nu pe browser) Reîncarcă buton. Ar trebui să vezi wordpress.zip dosar acum.

Extrageți arhiva

extrageți fișiere wordpress în cpanel

 • Acum, selectați fișierul ZIP WordPress încărcat recent și faceți clic pe Extrage.
 • Lăsați directorul de extracție neschimbat și faceți clic pe Extrage fisierele) pentru a începe procesul de extracție.

fișiere wordpress extrase în cpanel

Odată ce extragerea este completă, faceți din nou clic pe butonul Reîncarcă buton. Ar trebui să vedeți un folder numit wordpress.

Mutați conținutul arhivei extrase

S-ar putea să vă fi dat seama că dacă îl lăsați în această stare (adică nu mutați conținutul folderului wordpress), atunci site-ul nostru WordPress ar fi accesibil de la www.yoursite.com/ourwpsite/wordpress.

administrare greșită a sub-directorului wordpress

Ce se întâmplă când WordPress este instalat într-un sub-folder.

 • Astfel, trebuie mutați înapoi conținutul folderului wordpress la părinte (sau directorul preferat).
 • Pentru a face acest lucru, putem folosi FTP sau cPanel. Să mergem pentru cea din urmă.

Introduceți folderul wordpress și faceți clic pe butonul Selectează tot buton. Apoi faceți clic pe Mutare.

mutarea fișierelor wordpress într-un nou director

Directorul sursă al fișierelor WordPress

Acum, veți găsi o modalitate pop-up care vă solicită directorul țintă (adică unde să mutați fișierele pe care tocmai le-ați selectat)

directorul destinație corectă a fișierelor wordpress

Directorul destinație al fișierelor WordPress

Deoarece nu îl dorim într-un folder numit wordpress, pur și simplu vom muta fișierele în directorul părinte. Astfel, eliminăm cuvântul „wordpress” și facem clic pe Mutați fișierele. Fișierele ar trebui mutate și folderul wordpress ar trebui să fie gol. Puteți să îl ștergeți împreună cu arhiva ZIP WordPress originală.

mutarea fișierelor wordpress complet

Navigați înapoi la folderul anterior (site-ul nostru) și ar trebui să găsiți toate fișierele WordPress gata și în așteptarea instalării.

Pasul 1.2 – Încărcarea arhivei wordpress.zip prin FTP

încărcarea arhivei zip zip prin ftp

Încărcarea arhivei ZIP WordPress prin FTP

În primul rând, aveți nevoie de un client FTP, cum ar fi FileZilla.

 • În continuare, trebuie să vă familiarizați cu conceptele pe care le-am discutat în etapele 1.1.2 – 1.1.3. Acest lucru vă va oferi o înțelegere a unde să instalați WordPress.
 • După ce ați înțeles pasul 1.1.2, conectați-vă pe site-ul dvs. prin FTP, creați-l ourwpsite folderul și încărcați fișierul wordpress.zip în el.
 • Apoi, urmați instrucțiunile de la pasul 1.1.3 pentru a extrage fișierele și a le muta în folderul corespunzător folosind cPanel.

În alt caz, dacă doriți să o păstrați simplă, puteți extrage arhiva wordpress.zip în computerul dvs. local și încărcați fișierele extrase în directorul de instalare dorit pe serverul dvs. Cu toate acestea, procesul de încărcare va dura mult timp. În plus, puteți sări peste pasul 1.1.3 cu totul. Aceasta marchează sfârșitul pasului 1.

2. Crearea unei noi baze de date MySQL și a unui utilizator

În ghidul nostru de funcționare internă a WordPress, am văzut că WordPress are nevoie de o bază de date pentru a stoca textul și datele sale de configurare. În această secțiune, vom:

 1. Creați o nouă bază de date MySQL
 2. Creați un utilizator nou al bazei de date.
 3. Conectați noul utilizator și baza de date.

Pasul 2.1 – Creați o bază de date MySQL nouă în cPanel

lansarea expertului bazei de date mysql de la cpanel

Conectați-vă la cPanel și lansați Expertul de baze de date MySQL.

crearea noii baze de date mysql în numele bazei de date cpanel 1

Setați un nume de bază de date unic. Este o măsură bună de securitate pentru a utiliza caractere alfanumerice. În acest caz, numele nostru complet de bază de date este souravku_wpexplorer2018

Pasul 2.2 – Creați un nou utilizator MySQL în cPanel

crearea noii baze de date mysql în utilizator și parolă cpanel 2 db

În acest pas, vom crea un utilizator nou. Am setat numele de utilizator la souravku_wpexplorer. De asemenea, ar trebui să generăm o parolă puternică și să o salvăm într-un loc sigur. cPanel va umple automat parola generată pentru dvs. Click pe Creaza utilizator a inainta, a merge mai departe.

Pasul 2.3 – Conectarea utilizatorului MySQL la baza de date

crearea noii baze de date mysql în cpanel 3 care acordă permisiuni de utilizator db

Acordarea de permisiuni utilizatorului nou creat noii baze de date.

Noul utilizator este acum creat. În acest pas vom acorda permisiuni utilizatorului, pentru ca acesta să poată accesa baza de date.

 • Pur și simplu, faceți clic pe TOATE PRIVILEGIILE pentru a acorda toate permisiunile.
 • Click pe Urmatorul pas a inainta, a merge mai departe.
 • cPanel va face acum modificările necesare utilizatorului, conform instrucțiunilor.
crearea noii baze de date mysql în cpanel a fost creată cu succes

Creat și conectat cu succes o bază de date și un utilizator nou în cPanel folosind Expertul de baze de date MySQL

Terminat! Ați creat cu succes o nouă bază de date și un utilizator. Aceasta încheie pasul 2.

3. Configurația finală (instalare WordPress în 5 minute)

Acum că am finalizat procedura de instalare, să rulăm faimoasa instalare WordPress de cinci minute. Întoarceți-vă în directorul WordPress prin intermediul domeniului dvs. (și nu prin cPanel). În cazul nostru, ar fi yoursite.com/ourwpsite. Aceasta va lansa procesul de instalare.

În primul pas, selectați limba preferată pentru a continua.

wordpress 5 minute instalare 2 pornire

Aceasta este câteva informații de depanare dacă fișierul dvs. wp-config.php nu poate fi scris. În cele mai multe cazuri, instalarea ar trebui să se termine fără sughiț.

wordpress 5 minute instalare 3 introduceți detaliile bazei de date

Introducerea bazei de date și a informațiilor despre utilizator în instalarea de 5 minute a WordPress

Introduceți informațiile bazei de date din ultimul pas. Asigurați-vă că prefixul tabelului dvs. nu este „wp_„, Ceea ce îngreunează hackerii să-ți atace site-ul. De exemplu, am folosit „wpe_„. Este cel mai bine atunci când alegeți o valoare alfanumerică.

wordpress 5 minute instalare 4 rulare instalare

Click pe Rulați instalarea pentru a începe procesul de configurare.

wordpress 5 minute instalează 5 informații despre configurarea site-ului

Dacă vedeți ecranul de mai sus, înseamnă că WordPress a fost instalat cu succes. Următoarea parte este simplă, dar important.

 • Introduceți numele de utilizator, parola și adresa de e-mail pe care doriți să o utilizați pentru această configurare WordPress. Salvați aceste detalii în computer.
 • O dată este un pas crucial să nu folosească admin ca nume de utilizator, după cum se spune în Ghidul nostru de securitate WordPress.
 • Întrucât aceasta este o instalare temporară experimentală a WordPress, indexarea motorului de căutare dezactivată De asemenea, ar trebui să faceți același lucru atunci când lucrați cu un site nou. Îl puteți activa odată ce aveți conținut pe site-ul dvs..
wordpress instalare 5 minute 6 finalizate

WordPress este instalat, configurat și gata de utilizare

Terminat. Am instalat cu succes WordPress 100% manual.

nou tablou de bord pentru site-uri wordpress

Bonus: Instalați manual WordPress cu Softaculous în cPanel

Cele mai multe companii de găzduire partajate oferă un instalator automat de scripturi numit Softaculous împreună cu cPanel. Gândiți-vă la Softaculous precum Google Play Store sau App Store. Magazinul Softaculous oferă mai multe aplicații (cunoscute și sub numele de software sau scripturi) care pot fi instalate doar cu câteva clicuri. WordPress este un exemplu al unui astfel de software CMS care poate fi instalat în doar câteva clicuri, folosind Softaculous. Să vedem cum:

lansarea programului de instalare softaculous folosind cpanel

Începem prin a vă conecta la cPanel și a lansa Softaculous.

1. Selectați WordPress

instalați wordpress cu soft culous cpanel 1

În continuare, selectăm WordPress CMS pentru a instala cu Softaculous. În cazul în care Softaculous nu este similar cu al meu, puteți utiliza meniul din stânga sus pentru a accesa Bloguri> WordPress.

instalați wordpress cu softaculous cpanel 2 instalați acum

Începerea procesului de instalare WordPress cu Softaculous

Click pe Instaleaza acum pentru a crea o nouă instalare a WordPress. În plus, puteți utiliza funcția Aplicatiile mele opțiune de a vizualiza toate instalațiile existente de WordPress realizate cu Softaculous.

2. Configurați setările

instalați wordpress cu softaculous cpanel 3 instalați informații despre locația-2

Setări pentru locația instalării WordPress în Softaculous

Acum configuram detaliile de instalare WordPress în acest pas.

 • În cele mai multe cazuri, vei pleca din Director câmp necompletat. În acest fel, WordPress va fi disponibil în directorul de bază.
 • Protocolul ar trebui să fie HTTPS.
 • În cazul în care aveți subdomenii pe site-ul dvs., îl puteți selecta din Alegeți Domeniul opțiune.

La introducerea acestor informații, derulăm în jos la pasul următor.

instalați wordpress cu softaculous cpanel 4 informații despre site

În această secțiune, introducem numele, descrierea, numele de utilizator, parola și e-mailul site-ului nostru WordPress. Nu uitați să nu utilizați admin ca nume de utilizator, ca măsură de securitate adăugată. Parcurgeți secțiunea următoare.

instalați wordpress cu softpanic cpanel 5 opțiuni avansate

În această secțiune, introduceți numele bazei de date și prefixul tabelului. Nu vă faceți griji, nu este necesar să creăm o bază de date și un utilizator. Softaculous o va face automat pentru noi!

 • Puteți selecta, de asemenea, opțiunile de actualizare automată a WordPress Themes și plugin-uri pentru a activa actualizările automate la această instalare. Aș recomanda activarea acestei funcții.
 • De asemenea, am instalat Limitați încercările de conectare plugin ca măsură de securitate suplimentară. Practic, pluginul blochează încercările de conectare de la un IP timp de 15 minute după trei încercări de autentificare eșuate.

Odată terminat, puteți începe instalarea WordPress făcând clic pe Instalare.

instalați wordpress cu softaculous cpanel 6 prelucrare

Softaculous verifică apoi informațiile trimise și începe procesul de instalare. Acest lucru durează de obicei mai puțin de un minut.

instalați wordpress cu softculous cpanel 7 complet

După ce Softaculous instalează cu succes WordPress, veți fi întâmpinat cu ecranul de mai sus. Asta este, WordPress a fost instalat cu succes folosind Softaculous.

De ce să utilizați Softaculous (sau alți instalatori de scripturi automatizate)?

Cel mai mare avantaj al utilizării Softaculous pentru instalarea WordPress este comoditatea de bază. Spre deosebire de procesul de instalare manuală, trebuie doar să introducem informațiile relevante ale site-ului, iar Softaculous are grijă de restul. Este foarte util pentru a crea site-uri web rapide pentru a încerca o nouă temă sau plugin.

Cu toate acestea, un lucru care îi lipsește este capacitatea de a dezactiva vizibilitatea motorului de căutare în timpul procesului de configurare. Prin urmare, odată instalat WordPress, ar trebui să vă autentificați și să dezactivați vizibilitatea motorului de căutare. Acest lucru vă asigură că scorurile SEO existente ale domeniului dvs. nu sunt împiedicate.


Sperăm că v-a plăcut acest tutorial „înapoi la noțiuni de bază”, atât cât mi-a plăcut să-l scriu! Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne lăsați un comentariu sau să nu ezitați să ne trimiteți un mesaj la @souravify.

Dacă credeți că am ratat un pas sau aveți sugestii pentru noi; vă rugăm să ne anunțați. Ne-am bucura sa primim vesti de la tine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map