Cum să începeți cu WordPress

Deci căutați să configurați un nou site web. Aveți o idee bună despre ce va fi site-ul dvs., despre ce conținut veți avea pe el, dacă veți vinde ceva, lista continuă. Acum, pentru a începe cu WordPress!


Se pare că sunteți toți gata să începeți, nu? Dar stai, ce-i cu platforma ta? Dacă citiți acest lucru, probabil ați ales – sau aveți în vedere să alegeți – WordPress. Dar poate că nu sunteți sigur cum să începeți. Sau poate ai nevoie doar de o actualizare a modului în care funcționează. Acest articol vă va ajuta să ușurați procesul prin a vă face pas cu pas despre cum să începeți cu site-ul dvs. WordPress.

Vă rugăm să rețineți: există diferențe mari între WordPress.com și WordPress.org, în acest ghid vom împărtăși sfaturi specifice .ORG.

Pasul 1: Găsiți cel mai bun gazduire pentru site-ul dvs.

Înainte de a putea utiliza WordPress.org aveți nevoie de un serviciu de găzduire. Puteți configura propriul server și instala WordPress pe computer, dar atunci când abia începeți, este mai ușor să vă abonați la un serviciu care are deja serverele configurate și gata să găzduiască un site WordPress. Unele servicii sunt gratuite, iar altele sunt plătite; vă recomandăm să folosiți unul plătit, deoarece acestea vor oferi servicii și caracteristici de calitate superioară.

Nu sunteți sigur ce tip de gazduire sau ce gazdă să alegeți? Înțelegem complet (și am fost acolo până acum, WPExplorer a schimbat gazdele de câteva ori înainte de a găsi o potrivire perfectă). Există câteva tipuri diferite de găzduire de luat în considerare, toate cu propriile lor pro și contra. Puteți citi ghidul nostru despre cele mai bune găzduire WordPress sau puteți arunca o privire la prezentările noastre infografice la îndemână care prezintă cele mai bune opțiuni de găzduire pe care le-am recomanda noilor utilizatori WordPress.

Opțiuni de găzduire WordPress

Cel mai bun WordPress Gazduire

Gazduire comună este cu ce încep cei mai mulți utilizatori WordPress noi. Este o opțiune ușoară pentru buget, care are suficiente resurse pentru a găzdui un nou site web. Majoritatea gazdelor partajate oferă instalarea WordPress cu un singur clic, o cantitate rezonabilă de stocare și lățime de bandă și uneori câteva avantaje (cum ar fi cupoanele Google Adwords sau chiar un nume de domeniu gratuit). În opinia noastră, cel mai bun plan de găzduire partajat este de la Bluehost. Începând cu doar 2,95 USD pe lună (cu linkul nostru special), este o opțiune excelentă pentru cei care încep doar cu WordPress.

HOSTING DE CUVÂNTURI CU PĂRINTE DE BLUEHOST

VPS gestionat (care înseamnă servere private virtuale) este un pas de la hostingul comun. Încă împărtășești un server cu alți utilizatori, dar serverul este partiționat în secțiuni, astfel încât fiecare să ai propriul mini server pentru o mai bună securitate, confidențialitate și funcționarea site-ului. În plus, cu gestionate VPS nu trebuie să vă mențineți serverul – compania de găzduire gestionează actualizări software și codifică actualizări WordPress pentru dvs., astfel încât să vă puteți concentra pe site-ul dvs. web. Alegerea noastră pentru cel mai bine gestionat VPS este Flywheel. Oferă servicii fantastice, cum ar fi migrații gratuite, memorie în cache încorporată, copii de rezervă automatizate și mai mult, oferindu-ți multă bătaie de cap..

Flywheel VPS WordPress Gazduire

Iar ultima opțiune de găzduire este Gazduit WordPress găzduit, care este atunci când compania de găzduire gestionează pe deplin serverul dvs. pentru dvs. Găzduirea administrată oferă mai multe funcții și resurse ale site-ului decât cele partajate, iar multe gazde gestionate vor oferi planuri de găzduire scalabile, astfel încât să puteți începe mic și să vă actualizați serverul pe măsură ce afacerea dvs. crește. Am folosit găzduirea administrată de la WP Engine ani de zile și suntem extrem de mulțumiți de calitatea găzduirii noastre, precum și de serviciul minunat din partea echipei lor de asistență. Ele oferă un plan personal excelent pentru noii bloggeri, precum și planuri uimitoare premium și la nivel de întreprindere pentru site-uri web cu trafic ridicat.

Gazduire WordPress administrata de motor WP Engine

Pasul 2: alegeți un nume de domeniu

Probabil că aveți deja numele site-ului dvs. web sau o listă scurtă de nume. Grozav! Dacă nu, nu există, există o mulțime de articole care vă pot ajuta să faceți idei. Trebuie doar să țineți cont de faptul că numele dvs. de domeniu ar trebui să reflecte scopul site-ului dvs. și să fie suficient de interesant pentru a atrage vizitatorii.

Cealaltă parte a numirii care primește ceva mai puțin atenție este numele de domeniu. În termeni tehnici, un nume de domeniu este partea unei adrese URL care identifică adrese IP (care identifică computerele sau dispozitivele dintr-o rețea) și paginile web. Mai simplu, este adresa dvs. web. Fiecare nume de domeniu are un sufix, cum ar fi .com sau .org. Puteți înregistra orice nume de domeniu pe care îl doriți, care nu a fost deja luat – contra cost. Unele gazde vă vor oferi o înregistrare gratuită a domeniului pentru primul an. Ca parte a procesului de înscriere gazdele vor verifica, de asemenea, automat pentru a vedea dacă domeniul este disponibil pentru dvs. de a utiliza. Dar puteți cumpăra întotdeauna un nume de domeniu direct de la un registrator precum NameCheap sau GoDaddy.

După ce ați stabilit un nume de domeniu, urmați instrucțiunile companiei dvs. de găzduire pentru a finaliza procesul de configurare. Probabil va trebui să indicați numele de domeniu către gazda dvs. Verificați documentele lor online sau efectuați o căutare rapidă pe Google pentru a găsi instrucțiuni specifice. Acum începe adevărata lucrare!

Următorii pași nu trebuie neapărat să se facă într-o anumită ordine. Acum puteți să accesați tabloul de bord și să vă orientați atenția către ceea ce considerați că este cel mai presant.

Bine ați venit la WordPress

În acest moment vă poate fi util să vizualizați site-ul dvs. și să aruncați o privire prin opțiunile dvs. de administrator. Astfel știi cu ce trebuie să lucrezi.

Pasul 3: Personalizați-vă designul site-ului

WordPress implicit la o anumită temă pe care o puteți lipi ca atare, personalizați sau schimbați-o pe o nouă temă.

Teme gratuite

WordPress are mai multe teme preinstalate din care să alegeți. Pentru a vedea director de teme WordPress gratuite, Click pe Aspect> Teme. Dacă faceți clic pe butonul Adăuga nou buton, veți vedea o listă de teme gratuite WordPress din directorul WordPress.org împreună cu detalii despre teme și opțiunea de previzualizare sau instalare a acestora.

Adăugați un nou tema WordPress

Puteți alege, de asemenea, să instalați o temă dezvoltată de o terță parte. Multe site-uri de renume oferă teme WordPress gratuite – WPExplorer inclus. Instalarea este un pic diferită, deoarece va trebui să descărcați tema. Adesea acesta este un .zip cu numele temei. Pentru instalare, pur și simplu accesați directorul tematic și faceți clic pe Încărcați tema.

Încărcarea unei teme WordPress

Următorul ecran ar trebui să vă solicite să căutați tema de pe computer. Selectați fișierul dvs. tematic (fișierul .zip menționat) și faceți clic pentru a instala. Nu mai rămâne decât să faceți clic pe activare pentru a vă folosi noua temă pe site.

Teme premium

În timp ce temele gratuite sunt o modalitate excelentă de a începe, temele premium (sau plătite) sunt standardul de aur. Temele premium ale terților oferă mai multă varietate și adesea includ multe mai multe funcții decât temele pe care le veți găsi în directorul pentru teme gratuite.

De exemplu, tema Total WordPress include un constructor de pagini vizuale ușor de utilizat, opțiuni încorporate pentru portofoliul dvs., un blog personalizabil, fonturi personalizate, opțiuni de culori nelimitate și alte tone. Dar cel mai important, include un importator demo ușor pe care îl puteți utiliza pentru a importa oricare dintre demo-urile live ale temei. Prin urmare, cu câteva clicuri jsut, puteți începe proiectarea site-ului.

Total responsive Tema multifuncțională WordPress

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Dar aceasta este doar o opțiune. Există multe piețe premium cu temă de unde puteți achiziționa o nouă temă pentru site-ul dvs. web. Themeforest este un loc bun pentru a începe să găsiți o temă premium, cu peste 11.000 de teme din care să alegeți. Sau puteți parcurge numeroasele colecții tematice pe care le-am creat aici la WPExplorer.

După ce ați găsit, achiziționat și descărcat tema dorită, va trebui să o instalați (la fel cum am tratat în secțiunea teme gratuite). Capul spre Teme> Adăugare nouă pentru a încărca, instala și activa. În cazul în care tema premium includea plugin-uri incluse, puteți vedea solicitări suplimentare sau notificări pentru instalarea pluginurilor recomandate.

Personalizator de temă

Alte părți ale aspectului dvs. pe care doriți să le personalizați sunt widget-urile, meniul (ele), antetul și fundalul. Acestea pot fi schimbate cu ajutorul personalizator de teme pe care îl puteți găsi în sec Aspect (chiar sub opțiunea teme). Faceți clic pe el pentru a deschide personalizatorul WordPress de dragoste:

Personalizator de temă WordPress

WordPress este preîncărcat cu o serie de widget-uri, dintre care unele sunt activate și apar în bara laterală a site-ului. Puteți să le rearanjați după cum este necesar, iar dacă doriți mai multe, puteți instala întotdeauna un plugin pentru a adăuga altele noi.

Adăugați Widgets WordPress

Tema dvs. poate suporta diferite sau mai multe locații de meniu (principal, bara de sus, subsol, etc.). În caz contrar, pluginurile de meniu sunt disponibile pentru instalare. Probabil că nu va trebui să vă faceți prea multe griji pentru asta, până când nu aveți mai multe pagini configurate.

Pasul 4: Adăugați pluginuri pentru mai multe funcții

În funcție de modul în care utilizați site-ul dvs. și de funcționalitatea temei dvs., probabil că va trebui să instalați și să activați diverse pluginuri. Acestea adaugă la ceea ce site-ul dvs. este capabil să facă.

Pentru a instala pluginuri gratuite, accesați director de pluginuri făcând clic pe Pluginuri> Adaugă nou și căutând un plugin sau puteți instala pluginuri pe care le-ați achiziționat de pe alte site-uri făcând clic pe butonul Încărcați pluginul buton.

Dacă vă interesează, aici sunt cele trei pluginuri cheie pe care le folosim și vă recomandăm aici la WPExplorer.

VaultPress

VaultPress pentru WordPress

Obțineți copii de rezervă VaultPress

În timp ce majoritatea companiilor bune de găzduire oferă copii de rezervă zilnic ca parte a planurilor lor, vă recomandăm cu încredere WordPress-ul dvs. de rezervă doar pentru a fi în siguranță. Folosim și iubim VaultPress, deoarece este accesibil (este de fapt o parte din planurile premium JetPack), ușor de utilizat (trebuie doar să instalați și să faceți link către contul WordPress.org) și este nevoie de o copie de rezervă completă a întregului site – media inclusă.

Akismet

Plugin de protecție împotriva spamului Akismet WordPress

Obțineți Akismet pentru WordPress

La fel ca VaultPress, Akismet este o parte a abonamentelor premium JetPack și credem că este cel mai bun plugin de spam pentru WordPress. Akismet ajută la filtrarea comentariilor spam utilizând propriul algoritm și comentarii pe care utilizatorii Akismet le raportează. Astfel poți petrece mai puțin timp monitorizând comentariile și mai mult timp concentrându-te pe SEO și conținut.

Yoast SEO

Plugin SEO Yoast

Obțineți SEO Yoast

Pentru orice proprietar de site-ul web, un plugin SEO bun este esențial. Există câteva plugin-uri populare acolo, dar noi folosim și iubim SEO Yoast. Acest plugin include tot ceea ce ai nevoie absolută pentru a începe să îți îmbunătățești SEO. Inclusiv, dar fără a se limita la sitemap-uri, titluri / extrase implicite, pesmet, afișare RSS feed, meta tag-uri grafice deschise și instrumente SEO pe pagină (pentru cuvinte cheie, lizibilitate etc.).

În plus, vă sugerăm să utilizați și un editor CSS live, cum ar fi CSS Hero sau Yellow Pencil, pentru a personaliza designul site-ului dvs. dacă tema dvs. nu include suficiente opțiuni de styling. Pentru mai multe pluginuri utile, consultați colecțiile noastre de pluginuri pentru a găsi pluginuri excelente pentru hărți, rezervări, partajare socială, traduceri și multe altele.

Pasul 5: Creați pagini cheie

Dacă nu este proiectat să fie un site cu o singură pagină, fiecare site web ar trebui să aibă cel puțin câteva pagini. De exemplu, o pagină despre și o pagină de contact. De asemenea, vă recomandăm o pagină de blog pentru a vă adăuga știrile sau postările. Dar în funcție de scopul site-ului dvs., veți dori probabil și alte pagini. Acesta poate fi un portofoliu sau o galerie care să vă prezinte munca. Dacă aveți produse de vândut, ați dori o pagină de magazin. Rețineți că poate aveți nevoie sau doriți să instalați pluginuri pentru a adăuga și personaliza aceste tipuri de pagini.

Acasă

Șablonul paginii de start

Pagina dvs. de pornire este prima pagină pe care oamenii o vor vedea când se vor adresa URL-ului principal. Unele teme vor include un șablon al paginii de pornire (cum ar fi în imaginea de mai sus). Sau utilizați un constructor de pagini pentru a crea ceva personalizat. Există multe pluginuri puternice pentru constructorul de pagini WordPress.

Orice ai alege, trebuie doar să-ți amintești să stabilești pagina principală pe care ai creat-o sub Setări> Citire secțiunea și selectarea opțiunii „Pagina statică” (notă: blogul tău poate fi pagina ta de pornire, iar dacă asta este ceea ce vrei să folosești ca pagină principală, trebuie doar să lași opțiunea „Ultimele tale postări” selectată). Pentru mai mult ajutor, consultați ghidul nostru despre cum puteți crea o pagină de pornire.

Blog

Total WordPress multifuncțional și Blogging Tema: Demonstrație masonică

Majoritatea site-urilor web vor avea un blog – de fapt, multe site-uri sunt doar un blog! În funcție de tema dvs., este posibil să nu aveți nevoie să creați o pagină de blog, deoarece multe teme WordPress blogging sunt deja stilate, astfel încât să puteți doar să lucrați adăugând postări. Unele includ însă un șablon personalizat de pagină de blog, pe care îl puteți utiliza accesând Pagini> Adăugare nou apoi selectați șablonul „blog” dintr-un metabox din dreapta sau sub editorul principal de text. După ce salvați pagina, va trebui, de asemenea, să o definiți ca blogul dvs. în secțiunea Setări> Citire > Pagina statică ca opțiune „Pagina postărilor”.

Despre

Despre noi Secțiunea

Despre paginile sunt excelente pentru companii să împărtășească istoricul companiei, declarațiile misiunii și membrii echipei. Sau pentru bloggeri independenți să împărtășească note despre cum au început, interesele și povestea lor personală. Deși nu fiecare site are nevoie de unul, este o pagină bună de luat în considerare. O pagină despre acest lucru este o modalitate excelentă de a vă conecta cu publicul dvs. la un nivel mai personal.

a lua legatura

Pagina de contact Frontend

Cam toate site-urile vor avea o pagină de contact. Este destul de simplu să creezi o pagină de contact cu WordPress, deoarece există o multitudine de pluginuri ușoare compatibile cu teme populare. Măcar puteți lua în considerare utilizarea unuia dintre aceste plugin-uri pentru formularul de contact pentru a adăuga un formular simplu la subsolul sau bara laterală, sau un plugin de mapare pentru a afișa locațiile dvs..

Portofoliu

Portofoliu total WordPress

Pentru unele companii are sens să vă arătați munca, care este în cazul în care un portofoliu este foarte util. Pentru a crea un portofoliu online puteți alege o temă sau adăugați un plugin care include un tip de post personalizat de portofoliu. Tipurile de postare personalizate adaugă un nou element de meniu ușor de găsit în tabloul principal de bord WordPress. Acestea funcționează cel mai adesea la fel ca adăugarea unei postări pe blog. Diferența este că ele prezintă adesea stiluri și opțiuni personalizate specifice scopului lor. Așadar, un portofoliu va include de obicei opțiuni pentru a construi galerii, a încărca videoclipuri sau chiar audio, astfel încât să puteți arăta clienților potențiale cât de grozav sunteți.

Magazin

Total magazin Gloo & Glam WooCommerce

În cele din urmă, indiferent dacă doriți să vindeți bunurile proprii într-un magazin asemănător Etsy sau să recomandați articole din magazinele afiliate pe propriul site, puteți construi un magazin online cu WordPress. Mai exact cu pluginul gratuit WooCommerce. Similar cu un portofoliu, WooCommerce (și alte platforme de comerț electronic precum EDD sau Shopify) adaugă un tip de post personalizat. Aceasta include opțiuni personalizate pentru produsele dvs., cum ar fi obiectul digital / fizic, galeria de produse, variațiile de produse, cupoanele, transportul, taxele și multe altele.

Pasul 6: Importul și exportul conținutului

Aceste instrumente sunt adesea trecute cu vederea în discuțiile despre început. Dacă sunteți nou la WordPress, dar nu la blogging sau la administrarea site-urilor web, importul și exportul sunt instrumente utile și ușor de făcut. Pentru a muta conținut de pe un site Web WordPress vechi, utilizați instrumentul de export. Aceasta va descărca un fișier xml din conținutul site-ului dvs..

Instrument de export WordPress

Pentru a aduce conținutul dvs. de pe un alt site, utilizați instrumentul de import. Dacă achiziționați o temă premium, probabil că a venit cu exemple de date (sub forma unui fișier .xml) pe care le puteți importa pentru a vă ajuta să începeți. Vă recomandăm să utilizați datele de eșantion dacă aveți nevoie de ajutor pentru a afla cum să utilizați o temă sau dacă doriți să importați o demonstrație exactă (în special atunci când utilizați teme precum Total, care au tone de demonstrații de probă din care să alegeți).

Instrument de importare WordPress

Pasul 7: Mai multe informații pentru a începe cu WordPress

Acest articol discută părțile importante ale începutului cu WordPress. Cu toate acestea, dacă încă te simți pierdut, iată câteva resurse pentru tine:

  • Nu sunteți sigur ce face totul în WP Admin? Vezi articolul nostru de pe tabloul de bord explicat
  • Încă te obișnuiești cu lingo? Aruncați o privire la glosarul nostru WordPress pentru începători (unde explicăm termeni confuzi)
  • Pentru a te descurca la scârbosul de a începe un site web, aruncă o privire acest ghid de la WordPress
  • Nu puteți alege o temă? Iată cele mai bune teme WordPress pentru infopreneurs (care este un cuvânt fantezist pentru bloggeri)
  • Pentru un ghid despre utilizarea unei teme gratuite de checkout cum să începeți un blog
  •  Și dacă doriți să vă monetizați blogul și să începeți să vindeți produse, acest articol despre cum să deveniți un antreprenor de succes este un loc minunat pentru a începe

WP Explorer are o mulțime de alte resurse care vă ajută să aflați mai multe despre utilizarea WordPress. Parcurgeți blogul nostru și alte articole pentru a vă familiariza cu acesta!

Concluzie

Indiferent dacă dețineți un site web sau pur și simplu nou pentru WordPress, poate fi greu să începeți în sfârșit cu WordPress. A avea un ghid și alte resurse este de neprețuit în situații de genul acesta. Folosirea instrumentelor pe care le-am oferit aici vă poate ajuta să îmbunătățim procesul. Veți avea site-ul dvs. funcționalizat rapid!

Ce îți dorești să fi știut la prima pornire a site-ului tău WordPress? Dacă începi acum, ce te-ar ajuta să te simți mai încrezător în acest sens? Spuneți-ne în comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me