Cum să faceți backup pentru un magazin WooCommerce

În iunie 1995, în total erau mai puțin de 25.000 de site-uri web. Rapid înainte în 2019 și acest număr s-a înmulțit de 12.681 de ori. În prezent, există aproape 2 miliarde de site-uri web. Site-urile web au devenit o formă crucială de reprezentare și un mijloc care să prezinte abilitățile unuia.


Acum imaginați-vă dacă site-ul dvs. web s-a prăbușit brusc. Puteți pierde toate datele site-ului dvs. web și dacă utilizați un magazin online, chiar pierdeți informațiile despre clienți. Nu numai că aceasta va avea repercusiuni financiare, dar are, de asemenea, un impact mental. O soluție atemporală în acest sens este menținerea site-ului dvs. de rezervă și punerea în aplicare a măsurilor de securitate. Este deosebit de important pentru site-urile WooCommerce.

De ce faceți un backup pentru un site WooCommerce

În afară de faptul că ar trebui să luați deja copii de rezervă complete ale site-ului ca parte a securității site-ului dvs., există câteva motive specifice pentru WooCommerce.

Actualizări WooCommerce

Echipa de la WooCommerce lansează periodic actualizări cu corecții de securitate și funcții noi. De exemplu, WooCommerce 3.5 avea o copie de e-mail de tranzacție îmbunătățită și o caracteristică nouă pentru a exporta produsele într-un fișier CSV. Este recomandat de echipa însăși să aibă întotdeauna rezerva site-ului complet înainte de actualizare.

La actualizare, vă puteți confrunta cu incompatibilități între extensii și pluginuri și chiar probleme de cod personalizate. O copie de rezervă vă asigură că puteți întoarce întotdeauna la ultima versiune. De asemenea, puteți lua anumite precauții recomandate înainte de actualizare.

Acolo mai multe la Miza

Timpul de oprire, chiar și pentru un site web obișnuit poate însemna o pierdere de mii de dolari. Care ar fi cazul site-ului dvs. WooCommerce atunci? Fără backup, consecințele coborârii pot fi severe.

Toate aspectele negative sunt amplificate – nu stai doar să pierzi date, poți pierde date confidențiale despre clienți. În fiecare minut, puteți pierde comenzi, plăți și, cel mai important, clienții au încredere. Puteți pierde clienții și banii – factori care vă determină întregul model de afaceri. Copia de rezervă a WooCommerce este minimul pe care îl puteți face pentru a vă asigura că activitatea dvs. rămâne în funcțiune.

Ce fel de soluție de rezervă necesită WooCommerce?

Primul lucru de înțeles este faptul că un site WooCommerce nu poate fi întotdeauna creat ca un site obișnuit. Vedeți, toate site-urile web conțin Fișiere și Bază de date. O bază de date normală ar consta din 11 tabele. Cu toate acestea, după ce instalați pluginul WooCommerce, adaugă un tabel personalizat suplimentar. Aceasta conține informații critice despre comenzi, rate de impozit, detalii de transport și tranzacții.

Tabelul personalizat WooCommerce

Multe soluții de rezervă nu sunt create pentru a detecta acest tabel suplimentar. Acestea pot face backup cu succes fișierele și baza de date, dar pot lipsi datele din tabelul personalizat WooCommerce. În cele din urmă, ajungeți cu o copie de rezervă incompletă, care nu este de mare folos pentru magazinul dvs..

Prin urmare, aveți nevoie de o soluție de rezervă personalizată pentru WooCommerce.

În al doilea rând, un site WooCommerce are o activitate constantă pe site. În orice moment, s-ar putea să aveți vizitatori care efectuează plăți, răsfoiesc produse, introduc detalii etc. Așadar, dacă cineva a plasat o comandă în ultima oră, nu ai avea idee. Puteți pierde datele personale, adresa de expediere și, mai rău, datele de plată.

Un site WooCommerce are nevoie de o soluție de rezervă în timp real, care înregistrează și face copii de siguranță a datelor, precum și când apar orice modificări.

Cum faceți un backup pentru un site WooCommerce?

Există trei moduri de a face backup pe WordPress (pe care le-am abordat în detaliu înainte). Prin urmare, nu ar trebui să fie prea mare o surpriză că acestea se aplică și magazinelor WooCommerce.

1. Backup-uri manuale

Metoda manuală de rezervă nu este prea complexă, dar poate fi riscantă. Chiar și cea mai mică eroare ar putea avea repercusiuni drastice. Este, de asemenea, o sarcină care consumă timp. De obicei implică următorii pași:

 1. Descărcați fișierele site-ului dvs. WordPress pe sistemul local (computerul sau laptopul). Puteți face acest lucru prin
  1. Un instrument FTP precum FileZilla
  2. Manager de fișiere în cPanel al contului dvs. de gazdă web
 2. În continuare, trebuie să faceți backup pentru baza de date. Prin intermediul panoului de gestionare a bazelor de date a gazdei, accesați phpMyAdmin.
 3. Selectați baza de date din fișierul wp-config.php. Tabelele din baza de date vor fi afișate pe ecran.
 4. Selectați toate tabelele și faceți clic pe Export.

Acest proces nu este ideal pentru a rula în mod regulat, cu atât mai puțin în timp real. Chiar dacă îi atribuiți o persoană, pur și simplu nu este posibil. Și, desigur, nu este cu siguranță alegerea potrivită pentru backup pentru un site WooCommerce.

2. Backup-uri prin intermediul gazdei dvs. Web

Backup-uri gestionate de furnizorul de găzduire

Majoritatea furnizorilor de găzduire WordPress oferă copii de rezervă fie incluse în planul lor, fie ca o caracteristică suplimentară plătită. Cu toate acestea, de obicei oferă copii de rezervă zilnic. Ar fi incredibil de greu să găsești o gazdă care să ofere copii de rezervă în timp real. Dar dacă trebuie să faceți o copie de rezervă prin gazdele dvs., iată cum.

 • Contactați furnizorul de găzduire și descărcați ultima copie de rezervă. Dacă aveți opțiunea de copii de rezervă la cerere, inițiați o copie de rezervă nouă, apoi descărcați-o.
 • Exportați și faceți backup pentru baza de date prin metoda manuală. În mod alternativ, puteți exporta baza de date în folderul local folosind managerul MySQL.

Copiile de rezervă ale gazdelor sunt cunoscute în general pentru faptul că sunt notabile nesigure. Dacă folosiți restaurarea, puteți pierde date importante. În plus, nu fac backup la tabelul personalizat WooCommerce, astfel încât să pierdeți și datele stocate acolo.

Am evidențiat deja necesitatea unei copii de rezervă în timp real când vine vorba de site-urile WooCommerce. După ce am explorat aceste două metode, este clar că niciuna dintre ele nu este una potrivită.

3. Backup-uri folosind WordPress Plugin

Utilizarea unui plugin de rezervă automat este cel mai simplu mod de a face backup pentru site-urile WordPress. Este convenabil și mai rapid de configurat și utilizat. Multe pluginuri precum BlogVault, UpdraftPlus și BackupBuddy au simplificat procesul de copiere de rezervă și au facilitat executarea și gestionarea copiilor de rezervă.

Când vine vorba de WooCommerce, deși există mai multe opțiuni disponibile, nu toate pluginurile de rezervă sunt adaptate pentru magazine. După cum s-a discutat, va trebui să alegeți un plugin care face backup pentru datele dvs. WooCommerce, precum și toate celelalte date ale site-ului. Mai mult, trebuie să alegeți una ale cărei copii de rezervă sunt fiabile și vor funcționa eficient la restaurare. De asemenea, trebuie să puteți testa copii de rezervă ale site-ului înainte de restaurare. O soluție care îndeplinește aceste criterii și face mai multe este BlogVault. Să vedem de ce.

De ce să gestionați backup-uri cu BlogVault?

Backup-urile în timp real BlogVaults folosesc un proces în care chiar și cele mai mici modificări ale activității site-ului declanșează imediat o copie de rezervă. Aceasta include modificările aduse tabelului personalizat WooCommerce.

Procesele grele de backup vă pot supraîncărca serverul și încetini site-ul. A WooCommerce Backup Plugin elimina acest risc în două moduri:

 • Întregul lor proces de rezervă are loc pe serverele lor dedicate. Aceasta de fapt eliberează resursele serverului pentru utilizare.
 • Ei folosesc un modul de rezervă incremental în care după instalare, pluginul primește mai întâi o copie de rezervă a site-ului complet. Modificările ulterioare sunt adăugate pur și simplu la această copie de rezervă inițială, în bucăți mici. Acest lucru vă asigură că serverul și site-ul dvs. web rămân neafectate și funcționează optim.

Cum să faceți backup pentru site-ul WooCommerce cu BlogVault

 1. Înscrieți-vă și creați-vă un cont cu BlogVault. Adăugați site-ul dvs. pe tabloul de bord care apare.
 2. În timp ce puteți instala și activa manual pluginul, BlogVaults oferă o opțiune ușoară și automatizată din tabloul de bord pentru a face acest lucru. La activare, pluginul primește o copie de rezervă completă a site-ului.
 3. Apoi, accesați secțiunea „Backups” din tabloul de bord. Faceți clic pe bara de comutare de lângă „Actualizări în timp real” pentru a activa această funcție.

BlogVault la backup WooCommerce

Aflați mai multe despre BlogVault →

Și acolo te duci! Ați activat cu succes copii de rezervă în timp real pentru site-ul dvs. Pe viitor, orice modificare a site-ului dvs. va declanșa imediat o copie de rezervă.

În timp ce majoritatea soluțiilor de genul BlogVault sunt un model plug-it și leave-it, este întotdeauna mai bine să luați toate precauțiile posibile pentru a vă asigura că site-ul dvs. nu pierde date. Când vine vorba de backup și securitate a site-ului web, atitudinea dvs. față de măsurile de precauție ar trebui să fie „dacă există, o voi face”.

Sfaturi pentru a asigura pierderea zero a datelor

 1. Utilizați întotdeauna un site de înregistrare pentru a testa copiile de siguranță înainte de restaurare. Puteți utiliza un plugin de plasare de genul WP Staging sau Duplicator pentru a face acest lucru (dacă utilizați BlogVault, acestea au o funcție de înscenare încorporată).
 2. În cazul în care sunteți îngrijorat să pierdeți datele comenzilor plasate în timp ce restabiliți o copie de rezervă, puteți utiliza un plugin pentru modul de întreținere. În acest fel, puteți opri site-ul dvs. să accepte temporar noi comenzi. Puteți activa această funcție și apoi restaurați cea mai recentă copie de rezervă.
 3. Găsiți ora din zi când site-ul dvs. primește cel mai puțin trafic / comenzi prin Google Analytics. Dacă doriți să restaurați o copie de rezervă, încercați să faceți acest lucru în perioada respectivă. Dacă utilizați copii de rezervă periodice, programați-le în perioada respectivă.
 4. Asigurați-vă că aveți mai multe copii ale copiilor de rezervă și că acestea sunt accesibile și descărcabile. Și de preferință, păstrați o copie în afara locului.
 5. Dacă utilizați un plugin de rezervă, asigurați-vă că utilizați unul care oferă asistență client bună. În cazul oricărei probleme, trebuie să aveți acces la asistența echipei lor.

Asigurarea că site-ul dvs. WooCommerce este protejat, ar trebui să facă parte din gestionarea site-ului dvs. de bază. Pierderea de date are un impact mult mai mare asupra unui magazin online decât un site web obișnuit.

Acest lucru poate fi atribuit faptului că:

 • Site-urile WooCommerce au mai multe funcționalități și mai multe procese care se execută la un moment dat.
 • Proprietarul site-ului WooCommerce este obligat să păstreze informațiile clienților în siguranță. Orice pierdere sau utilizare greșită a informațiilor personale ale clienților poate avea repercusiuni legale.
 • Un magazin online trebuie să se ocupe de mai mulți furnizori pentru achiziții, livrare și plăți de produse. Mărimea datelor în joc este semnificativ mai mare.
 • Un magazin WooCommerce este o investiție semnificativ mai mare decât un site de bloguri obișnuit doar din cauza numeroaselor procese înființate.

Pentru a configura o strategie eficientă de rezervă pentru magazinul dvs. WooCommerce, vă recomandăm să utilizați un plugin de backup WordPress în timp real, care să sprijine toată activitatea site-ului, inclusiv modificările aduse tabelului personalizat WooCommerce. Procesul automat este un mod ușor, dar cuprinzător, de a monitoriza performanța site-ului și de a reduce timpul de inactivitate. Acesta este cel mai apropiat de la pierderea zero a datelor.

Sperăm că acest articol vă va ajuta să faceți backup la magazinul WooCommerce în mod eficient. Dacă aveți sugestii sau întrebări, lăsați un comentariu! Backing fericit!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me