Cum să creezi URL-uri scurte personalizate pentru blogul tău WordPress

Ești încântat să ajungi la mai mulți cititori pe social media printre alte locuri. Însă adresele URL lungi îngreunează lucrurile din moment ce nu sunt ușor de utilizat sau chiar deloc. Pe de altă parte, URL-urile scurte personalizate sunt ușor de distribuit pe rețelele de socializare și pe alte afișaje, cum ar fi reclame de tipărire sau cărți de vizită.


Gândiți-vă, de exemplu, la linkurile de afiliere Amazon

https://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reading-Display-Globally/dp/B003FSUDM4/ref=amb_link_353259562_2?pf_rd_m=ATVPDKIK X0DER & pf_rd_s = center-10 & pf_rd_r_d_rd_r

Cum este un astfel de link prietenos? Aveți nevoie de adrese URL mai scurte, care pot fi partajabile, memorabile și – dacă este cazul – foarte bune pentru a vă masca legăturile de afiliere. Adresele dvs. de postare pe blog ar putea de asemenea să folosească puțin făcând schimb. Dacă puteți obține o adresă URL scurtă de marcă pentru a merge cu asta, sunteți de aur.

Citiți mai departe pentru a afla cum puteți crea URL-uri scurte personalizate pentru blogul dvs. WordPress, fără să spargeți transpirația.

De ce se scurtează adresele URL?

În primul rând, care sunt avantajele reducerii legăturilor tale?

  • Îmbunătățirea capacității de partajare – Este de la sine înțeles că este mai ușor de împărtășit https://wpexplorer.com/short-url decât https://wpexplorer.com/how-to-create-custom-short-urls-for-your-wordpress-blog. Este obositor doar pentru a introduce adresa URL mai lungă. În plus, este mai ușor să plasați adrese URL scurte pe cărți de vizită, pixuri, tricouri etc..
  • Sporirea atingerii mărcii – Din nou, adresa URL mai scurtă este mai ușor de reținut, indiferent de locul în care a văzut-o. Având în vedere că puteți cumpăra o adresă URL de marcă, puteți ridica potențialul de partajare al adreselor URL scurte personalizate pentru a obține numele mărcii dvs. în fața mai multor ochi. Perspectivele vă pot contacta prin Messenger m.me/wpexplorerthemes de exemplu.
  • Legături de deghizare – Merită să vă mascați unele dintre linkurile dvs., mai mult dacă sunt lungi și pline de parametri de urmărire. Cititorii dvs. au mai multe șanse de a face clic https://yoursite.com/amazon-book pentru a cumpăra cartea dvs. pe Amazon, spre deosebire de link-ul dvs. original Amazon. De asemenea, linkurile de afiliere pot speria cititorii, astfel încât să-i creștem un pic.
  • Google Analytics – scurtăturile URL vă oferă o mulțime de date cu privire la linkurile dvs.; date pe care le puteți utiliza pentru a vă îmbunătăți strategia de marketing generală. La urma urmei, doriți ca oamenii să facă clic pe butoanele dvs. de cumpărare, astfel încât este doar un expert în afaceri să știe ce perspective fac clic pe site.
  • Serviciu gratuit – Scurtarea linkurilor pentru site-ul dvs. WordPress este gratuită sau relativ ieftină dacă decideți să cumpărați o adresă URL personalizată.
  • Îmbunătățirea CTR – Bit.ly (scurt URL btw), unul dintre cele mai populare scurtături de linkuri de pe web, a publicat un studiu care arată că URL-urile scurte de marcă crește rata de clic (CTR) cu 34%.

Printre marile exemple de URL-uri scurte personalizate după nume de brand populare se numără youtu.be, wp.me, nyti.ms, es.pn și fb.me printre alții. Toate acestea sunt exemple bune de adrese URL scurte de marcă. Pariez că nu veți avea greu să vă amintiți aceste adrese URL sau să spuneți ce mărci reprezintă.

Din această cale, permiteți-ne să creăm URL-uri scurte personalizate pentru site-ul dvs., începând cu cea mai simplă procedură. În această secțiune, veți învăța cum să creați URL-uri scurte în patru moduri:

  • Utilizarea unui plugin WordPress pentru scurtarea legăturilor
  • Activarea scurtăturilor WP.me ​​în Jetpack
  • Utilizați un serviciu de scurtare a legăturilor terțe
  • Cumpărați un nume de domeniu mai scurt și configurați adrese URL scurte de marcă

1. Creați URL-uri scurte cu pluginul Pretty Links

Plugin PrettyLinks Lite

Info și descărcareVizualizați Demo

Puteți scurta și păstra legăturile dvs. chiar în acest moment folosind un plugin WordPress, cum ar fi Pretty Links. Folosind pluginul, pot scurta un link de afiliere cum ar fi https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves la http://wpthemeraves.com/total/.

Deși numele meu de domeniu este încă lung, a doua adresă URL este mult mai scurtă și mai ușor de reținut / de distribuit decât prima. Aceasta, plus cea de-a doua adresă URL nu arată deloc un link de afiliere. Ei bine aproape.

În plus, pot vedea cu ușurință numărul de persoane care fac clic pe link prin intermediul tabloului de bord Admin Link-uri. Și apoi unele.

Instalarea și configurarea unor linkuri frumoase este un proces destul de simplu, nu aș aștepta să aveți probleme. Dar, în cazul în care ai nevoie de noi să ne ținem de mână, iată cum.

Instalarea de link-uri destul

Navigheaza catre Pluginuri> Adaugă nou în meniul dvs. de administrator WordPress așa cum vă arătăm în imaginea de mai jos.

adăugarea unui nou plugin în wordpress

Făcând clic pe butonul Adăuga nou articolul vă conduce la pagina principală Adăugare plugin-uri WordPress. Aici, puteți încărca pluginul Pretty Links Pro de pe computer sau instalați versiunea gratuită din depozitul oficial al pluginului WordPress. Întrucât ne orientăm pentru freebie, vom merge cu a doua opțiune.

Pe Adăugați pluginuri pagina, introduceți „Pretty Links” în secțiunea Instrumente de căutare (1) caseta de căutare. Așteptați funcționalitatea de căutare Ajax pentru a vă aduce pluginul. Apoi a apăsat Instalează acum (2) butonul și, în cele din urmă, butonul Activati buton care vine după instalare.

Apoi, apăsați pe Destul de legături element din meniul dvs. de adminstrator WordPress, așa cum arătăm mai jos.

link-uri destul de admin panel

Bine ați venit în panoul dvs. de administrator Pretty Links, dar din moment ce nu aveți niciun link, acesta este gol. Nu sunteți încântat să creați prima adresă URL scurtă pe domeniul dvs.? Urmați de-a lungul.

Crearea de link-uri destul de scurte

În panoul de administrare Linkuri frumoase, faceți clic pe butonul Adăugați Pretty Link butonul subliniat în imaginea de mai jos.

Pe ecranul următor, adăugați-vă URL de destinație, link destul, titlu, și notițe. Dacă aș fi tu, aș pleca Redirectionarea meniu drop-down singur, dacă nu știu ce fac.

destul de link-uri panou de admin plugin

Vezi Opțiuni avansate legătura din imaginea de mai sus? Păi, faceți clic pe asta pentru a deschide câteva opțiuni, cum ar fi gruparea linkurilor, adăugarea etichetei fără urmărire, redirecționarea parametrilor și urmărirea linkurilor.

cum să creați URL-uri scurte personalizate în plugin-uri wordpress de link-uri destul de bune

După ce ați ales alegerea setărilor, apăsați pe Crea buton așa cum se arată în imaginea de mai sus. Să vedem ce avem aici.

destul de leagă URL-uri scurte

Acum lungul meu link de afiliere (https://themeforest.net/item/total-responsive-multipurpose-wordpress-theme/6339019/?ref=wpthemeraves) este http://design.vistamedia.xyz/total. În mod semnificativ mult mai scurt decât legătura inițială, chiar dacă folosesc un sub-domeniu în acest al doilea exemplu ��

În consecință, pot distribui linkul meu mai scurt oriunde îmi place sau îl pot adăuga cu ușurință pe orice proprietate web. Când oamenii accesează linkul, Pretty Links înregistrează totul într-un raport de urmărire care arată așa ceva:

drăguț caracteristică de urmărire a linkurilor

Când apare nevoia, puteți vizualiza statisticile legăturilor dvs. navigând către Destul de Link-uri> Clicuri în meniul dvs. de administrator WordPress. Cea mai bună parte este că puteți personaliza și descărca rapoartele. În plus, puteți vedea adresa IP a vizitatorului dacă acest lucru vă ajută.

Pretty Links Pro se livrează cu mai multe caracteristici, inclusiv posibilitatea de a redirecționa link-urile în funcție de locația utilizatorului, de a scurta automat toate linkurile de pe site-ul dvs., testarea A / B și mai multe tipuri de redirecționare, printre altele.

2. Activați scurtăturile WP.me ​​în Jetpack

Plugin JetPack

Înainte să terminăm cu plugin-uri, știați că puteți crea scurtături WP.me ​​folosind Jetpack? Singura cădere? Comenzile scurte WP.me ​​nu vă oferă date de urmărire.

Mai întâi instalați și activați Jetpack dacă nu aveți deja pluginul. Apoi îndreptați-vă browserul către example.com/wp-admin/admin.php?page=jetpack_modules, și înlocuiți example.com cu numele dvs. de domeniu real. Dacă aveți probleme, puteți afla mai multe despre acces toate modulele Jetpack pe o singură pagină.

Deoparte, vă aflați în locul potrivit dacă vedeți pagina următoare.

module jetpack

Derulați în jos și activați modulul WP.me ​​Shortlinks așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

activarea jetpack wp.me modul scurtături

Acum ce? Ori de câte ori un cititor folosește butoanele de distribuire Jetpack, site-ul dvs. va crea automat URL-uri scurte WP.me, cum ar fi cea prezentată mai jos.

împărtășiți scurtăturile wp.me pe twitter

În plus, activarea WP.me ​​Shortlinks adaugă funcția Obțineți Shortlink butonul din editorul clasic așa cum se vede mai jos.

În orice caz, nu ezitați să copiați scurtăturile WP.me ​​și să le împărtășiți oriunde doriți. Este trist că nu poți urmări aceste legături sau poți? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii.

Dacă nu vă place să luați ruta pluginului, puteți folosi întotdeauna servicii de scurtare a linkurilor de la terți, cum ar fi Bitly sau TinyURL. De obicei, aceste servicii sunt ușor de utilizat și de cele mai multe ori, nici nu este nevoie să vă înscrieți pentru un cont.

3. Accesați TinyURL pentru a genera URL-uri scurte

serviciu de scurtare a legăturilor minuscule

TinyURL este primul nostru concurent care nu conține plugin-uri astăzi, și pentru un motiv întemeiat. Scurtătorul URL furnizează peste un miliard de redirecții pe lună, ceea ce înseamnă că sunteți în compania bună. La fel ca Bitly, puteți crea adrese URL scurte în mod anonim, fără a crea un cont.

Singura diferență? Nu puteți crea un cont la TinyURL. Deci, cum urmăriți legăturile dvs.? Păi, nu poți, ceea ce ne lasă doar cu Bit. Dar ca serviciu de scurtare a legăturilor, TinyURL își poartă greutatea. La urma urmei, trebuie doar să inserați adresa URL lungă și să apăsați pe un buton.

La fel, puteți personaliza slugul care vine după TinyURL.com. De exemplu, în loc să aibă https://tinyurl.com/yby5eax2, puteți personaliza slugul pentru a arăta https://tinyurl.com/woo marketing, cu condiția ca barele să fie disponibile.

Creați legături scurte TinyURL

Cel mai mare dezavantaj al utilizării scurtăturilor URL ale unor terțe părți este faptul că sfârșiți prin sacrificarea mărcii. În loc de numele dvs. de domeniu care se afișează în linkurile scurte, linkul prezintă un domeniu terț, de exemplu, TinyURL.com/short-url, Tiny.cc/short-url și bit.ly/short-url.

Totuși, ca să nu ne facem griji, putem depăși această provocare folosind ultima noastră metodă; achiziționarea unui URL scurt de marcă și configurarea acestuia pentru site-ul dvs. WordPress.

4. Utilizați Bit pentru URL-uri scurte personalizate

scurtarea urlului puțin

Bitly este unul dintre cele mai populare și mai vechi scurtături URL de pe internet. Serviciul vă permite să creați URL scurte în mod anonim. Pur și simplu lipiți linkul lung în câmpul pe care îl marcăm cu numărul nr. 2 din imaginea de mai sus.

Totuși, vom crea un cont, așa că vom atinge Inscrie-te link în meniu așa cum se arată mai sus. Apoi completați formularul de înregistrare sau înregistrați-vă cu Google, Facebook sau Twitter, după cum evidențiem în imaginea de mai jos.

crearea contului bit

Loveste Creează cont butonul din partea de jos și alegeți cum doriți să utilizați Bitly pe următorul ecran, așa cum se arată mai jos.

Această parte este opțională, faceți clic departe de pop-up pentru a o închide ��

Înainte de a face orice altceva, conectați-vă la contul dvs. de e-mail și verificați adresa de e-mail.

verificarea contului de biți prin e-mail

Acum contul tău Bitly este gata.

panou de admin

Destul de îngrijit, nu? Crearea URL-urilor scurte din acest punct este o chestiune de punct și de clic. Pentru a crea o nouă adresă URL scurtă în tabloul de bord Bitly, trebuie doar să apăsați pe Crea butonul din partea de sus (vezi imaginea de mai sus).

Apoi, lipiți adresa URL lungă în secțiunea de diapozitive, așa cum prezentăm în imaginea de mai jos.

lipiți url lung în pic

După aceea, personalizați-vă linkul după cum considerați că se potrivește în secțiunea următoare, așa cum se arată mai jos.

În plus, vă puteți conecta conturile Twitter și Facebook pentru a facilita distribuirea mai ușoară a linkurilor scurte. În plus, puteți instala extensia browserului Bitly, astfel încât să puteți crea URL-uri scurte ale oricărei pagini web instantaneu.

În plus, Bitly se livrează cu o diagramă de urmărire intuitivă care vă arată numărul total de clicuri, sfârșitul de sus (e-mail, SMS sau direct) și locația de top, printre altele. Dacă este necesar, puteți face upgrade la pachetul Enterprise pentru mai multe funcții.

Creați adrese URL scurte

Instalarea și configurarea WP Bitly Plugin

Vrei să folosești Bitly din tabloul de bord WordPress? Poti! Instalați și activați WP Bitly la fel cum am făcut și cu pașii pluginului Pretty Links de mai sus. Apoi, navigați la Setări> Scriere în meniul dvs. de administrator WordPress. Apoi derulați în jos până vedeți ShortPlini scurte WP după cum subliniem mai jos.

În continuare, trebuie să faceți clic pe butonul Autoriza butonul așa cum se arată în imaginea de mai sus. Pe pagina următoare, faceți clic pe butonul Permite butonul așa cum se arată mai jos (trebuie să fiți conectat la Bitly).

Dacă totul merge bine, ar trebui să vedeți pagina de mai jos.

În acest moment, sunteți gata să începeți să creați URL-uri scurte de marcă pentru blogul dvs. WordPress. Trebuie doar să deschideți articolul în editorul de postări și să faceți clic pe butonul Legătură scurtă butonul din partea de sus a meniului de administrare WordPress, așa cum se arată mai jos.

În plus, puteți vedea cum funcționează linkurile dvs. chiar din interiorul editorului de post, așa cum se arată în imaginea de mai sus.

5. Cumpărați și configurați o adresă URL scurtă de marcă

Celelalte metode din această postare vă vor ajuta să creați URL-uri scurte într-un mod sincer și fără să cheltuiți niciun ban. Dar, există unele dezavantaje ale utilizării acestor metode, pe care le putem depăși în această secțiune.

De exemplu, pluginul Pretty Links nu face nimic pentru a scurta numele de domeniu și, din păcate, majoritatea dintre noi avem nume de domeniu îndelungate. O legătură de genul wpthemeraves.com/total/ păstrează în continuare numele mărcii, dar îl putem reduce mai mult prin primire pentru o adresă URL scurtă de marcă.

Și am menționat deja că utilizarea WP.me ​​și a scurtăturilor URL ale unei terțe părți sacrifică numele dvs. de marcă.

Deci, în loc de wpthemeraves.com/total/, am putea merge pentru wprav.es/total/ de exemplu. O adresă URL de marcă scurtă poartă marca dvs. și îmbunătățește capacitatea de partajare în comparație cu alte tipuri de adrese URL scurte.

Pentru început, gândiți-vă la adresa URL preferată scurtă sau folosiți un generator de nume de domeniu pentru a găsi o adresă URL scurtă de marcă adecvată. Fii creativ și explorează diferite modalități de scurtare a domeniului tău de marcă.

Achiziționarea unei adrese URL scurte de marcă

nume de domeniu căutare namecheap

Puteți cumpăra un URL scurt de marcă de la registratorul dvs. de domeniu, la fel cum ați achiziționat domeniul existent. Din acest motiv, nu vom intra în detalii. Cu toate acestea, dacă sunteți pe piață pentru un mare registrator de domenii, îmi cumpăr toate numele de domeniu de la Namecheap.

Cu un URL scurt de marcă în mână, este timpul să configurați câteva lucruri, astfel încât noul dvs. domeniu scurt să poată servi linkuri scurte pentru site-ul dvs. web.

Configurarea adreselor URL scurte personalizate de marcă

Pentru această secțiune, aflați cum să conectați URL-ul dvs. scurt de marcă cu Bitly, permițându-vă să folosiți Bitly pentru a crea URL-uri scurte pe adresa URL a mărcii. Deci, în loc să folosești bit.ly/ Scurt-url, linkurile tale scurte vor arăta wprav.es/ Scurt-url, de exemplu.

Conectați-vă la contul dvs. Bitly și faceți clic pe numele dvs. de utilizator, așa cum se arată în imaginea de mai jos.

adăugarea de URL-uri scurte de marcă

Pe ecranul următor, apăsați pe Administra legătură:

gestionați preferințele utilizatorului în biți

Apoi, faceți clic pe Domenii scurte de marcă și apoi Adăugați un nume scurt de marcă buton după cum ilustrăm în imaginea de mai jos.

adăugarea unui domeniu scurt de marcă în biți

În următoarea secțiune diapozitivă, puteți adăuga adresa URL scurtă de marcă și puteți vedea setările DNS de care aveți nevoie pentru a conecta Bitly la domeniul dvs. scurt.

Înainte de a lovi Verificați domeniul butonul așa cum se arată în imaginea de mai sus, trebuie să vă conectați la registratorul dvs. de domeniu și să vă asigurați că domeniul dvs. scurt de marcă indică Bitly.

Spuneți că v-ați achiziționat domeniul scurt de marcă prin Namecheap, trebuie doar să vă autentificați în tabloul de bord Namecheap și să navigați la Lista de domenii fila așa cum arătăm mai jos. Apoi, apăsați pe Administra butonul de lângă domeniul tău scurt de marcă:

Lista de domenii din tabloul de bord namecheap

În continuare, găsiți nameserverele secțiune, alege DNS personalizate și adăugați înregistrările DNS Oferte Bit. Nu uitați să vă salvați modificările. Rețineți că modificările DNS ar putea dura până la 72 de ore să se propage, așa că aveți răbdare. Alte ori, modificările se reflectă imediat.

După ce adresa URL scurtă de marcă îndreaptă spre Bitly, introduceți domeniul în Bitly și nu ezitați să accesați Verificați domeniul buton așa cum se arată mai jos.

marcă urlă scurtă mărunt

Cu acest lucru, trebuie doar să instalați pluginul WP Bitly, astfel încât să puteți gestiona adresele URL scurte chiar din tabloul de bord al admin WordPress.

Cuvinte finale pe URL-uri scurte personalizate

Este de la sine înțeles că adresele URL scurte au mai multe avantaje decât adresele URL lungi în lumea digitală în care trăim. Fie că este vorba de partajare, extinderea atingerii mărcii sau pur și simplu oferind utilizatorilor o experiență mai bună, adresele URL scurte duc ziua.

Acestea fiind spuse, cum scurtați linkurile de pe blogul dvs. WordPress? Am lăsat afară scurtătorul dvs. URL preferat? Aveți întrebări sau sugestii cu privire la această postare? Vă rugăm să nu ezitați să împărtășiți comentariile. Noroc!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me