Cum să creezi un curs online cu WordPress

Deci vrei să creezi un curs online, dar nu știi de unde să începi? Poate fi complicat să creezi ceva profesionist atunci când vrei doar să înveți oamenii online; poate ca o completare la formarea din lumea reală pe care o oferiți sau ca o extensie a site-ului dvs. de succes.


Din fericire, WordPress face ușor să configurați un curs online pentru a vă împărtăși cunoștințele și expertiza cu lumea întreagă. Există o varietate de teme și plugin-uri disponibile, concepute pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a crea și de a oferi cursuri pe site-ul lor WordPress.

Acest articol vă va parcurge ceea ce trebuie să faceți pentru a crea un curs online cu WordPress, apoi să vă uitați la unele dintre plugin-urile și opțiunile tematice disponibile.

Exemple de cursuri online

Cursurile online sunt disponibile pe scară largă și multe sunt construite folosind WordPress. Multe cursuri sunt ascunse în spatele paginilor de vânzări, dar am găsit un cuplu pe care îl puteți previzualiza pentru a avea o idee despre modul în care sunt configurate. De exemplu, WP101 rămâne fidel misiunii lor folosind WordPress pentru a-și oferi cursuri de pregătire orientate către începătorii WordPress:

WP101

Cursul lor introductiv pe toate elementele de bază WordPress este gratuit. Sau puteți consulta lista noastră completă de cursuri WordPress pentru a vedea mai multe exemple.

Configurarea site-ului dvs. web

Acum, să începem cu o versiune prescurtată a modului de configurare a site-ului dvs. prin WordPress. În primul rând, trebuie să obțineți o instanță a funcționării WordPress, „local” (adică pe computer) sau online. Dacă sunteți gata să primiți găzduire WordPress, vă recomandăm găzduit gestionat care se va ocupa de instalări, copii de rezervă și actualizări pentru dvs. Câteva opțiuni grozave sunt:

  1. Motor WP: Începe de la 35 USD pe lună.
  2. Volant: Începe la 23 de dolari pe lună.
Motor WP

WP Engine este lider de industrie în hostingul WordPress gestionat.

Gazduirea obișnuită a Bluehost este o opțiune mai ieftină de la 2,95 USD pe lună. Chiar dacă prețul promoțional este pentru planul lor comun, Bluehost are o opțiune de instalare rapidă pentru WordPress, care vă ajută să vă pregătiți WordPress în câteva minute.

Dacă în schimb doriți să începeți cu o instalare locală, puteți configura WordPress pe computerul care rulează OS X, Windows sau Ubuntu destul de ușor. După ce sunteți mulțumit de site-ul dvs., puteți muta site-ul dvs. WordPress de la localhost la gazda web live. Cu WordPress configurat, ce urmează? Să ne uităm la planificarea cursului tău.

Planificarea cursului tău

Acum că site-ul dvs. web este gata, emoția se va construi, dar trebuie să încetiniți și să vă gândiți cu atenție la următorul dvs. pas. Înainte de a alege un plugin sau o temă care să vă ajute să vă configurați cursul online, trebuie să știți ce fel de curs doriți să creați.

O mulțime intră în planificarea unui curs online, dar iată câteva dintre considerentele de bază pentru a determina cea mai bună abordare:

  • Schița cursului. Acesta este poate cel mai important pas în planificarea cursului tău. Dacă nu știți cum doriți să structurați materialul pentru cursul dvs. (secțiuni și lecții, subtopice etc.), va fi dificil să configurați corect cursul pentru a vă satisface nevoile și puteți alege soluția greșită.
  • Tipul de conținut. Un curs numai text poate fi tratat foarte diferit de un curs multimedia. Trebuie să vă gândiți la tipurile de conținut pe care doriți să le includă cursul dvs. (de exemplu, text, videoclip sau chestionare).
  • Restricții de curs. Un curs gratuit poate fi mult mai ușor de configurat decât unul care necesită reguli de membru complicate. Trebuie să determinați modul în care doriți să vă configurați cursul și ce conținut va fi disponibil pentru publicul respectiv.
  • Metoda de distribuție. Este posibil să aveți tot conținutul cursului disponibil la înscrierea unui student, dar puteți prefera să puneți la dispoziție materiale într-o programare (adică „conținut scăzut”).

După ce știi ce creezi, aruncăm o privire asupra unor soluții care să te ajute.

Pluginuri de curs online

Mai jos am selectat câteva dintre plugin-urile disponibile – unele dintre cele mai bune pluginuri pentru gestionarea cursurilor online.

1. Sensei (De la 129 USD)

Plugin Sensei
Venind la noi de la WooThemes (echipa din spatele WooCommerce) este Sensei (începând de la 129 USD pentru un singur site). Integrare perfectă cu WooCommerce și toate temele din WooThemes, plus o gamă largă de extensiile disponibil pentru a personaliza oferta dvs. de curs, faceți din aceasta o alegere solidă.

2. WP Courseware (de la 99 USD)

Plugin WP Courseware
Glisați și plasați drumul prin construirea unui curs cu WP Courseware (începe de la 99 USD pentru o licență de două site-uri). Această soluție completă de cursuri online se integrează cu toate plugin-urile de comerț electronic.

3. LearnPress (gratuit)

Pluginul LearnPress
Un WordPress cuprinzător Sistemul de management al învățării (LMS) conecteaza, LearnPress este o opțiune gratuită pentru cursurile tale online. câteva suplimente gratuite sunt disponibile pentru a extinde funcționalitatea, precum și unele premium (începând de la 19,99 USD) pentru a merge și mai departe.

4. Cursuri Zippy (199 USD)

Pluginul Cursuri Zippy

Cursurile Zippy este o platformă de curs all-in-one ușor de utilizat.

Copilul creierului lui Derek Halpern, fondatorul Social Triggers, Cursuri Zippy este o platformă online perfectă pentru toate cursurile online (disponibilă pentru 199 USD), care include integrarea integrată cu marketingul prin email, gateway-urile de plată și analiza detaliată.

5. LearnDash (De la $ 199)

Pluginul LearnDash
LearnDash este o caracteristică LMS de înaltă calitate (la început de la 199 USD pentru un singur site), care are de fapt integrări LMS standard din industrie, cum ar fi API-ul Tin Can. Dacă aveți nevoie de integrarea adevărată LMS, aceasta este o alegere evidentă.

6. LifterLMS (gratuit)

Plugin LifterLMS
LifterLMS este o nouă completare a spațiului de curs online. Este un plugin gratuit, dar versiunea premium (99 USD pe an) oferă asistență suplimentară, grafică suplimentară și teme premium. Extensiile premium extind și mai mult funcționalitatea.

Teme de curs online

Există multe teme concepute pentru furnizarea de cursuri online, deci aceasta este doar o selecție a unora dintre alegerile noastre, pentru a arăta ce este posibil. Puteți consulta unele altele din lista noastră cu cele mai bune teme de educație WordPress.

1. WPLMS

Tema WPLMS
WPLMS este un sistem de management al învățării sociale construit pe BuddyPress, bineînțeles, instructor și managementul studenților. Este o soluție integrală pentru crearea unei platforme de învățare online.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss pentru LearnDash este mai mult decât o simplă temă – este mai mult ca o platformă. Cu opțiuni și funcții integrate pentru machete, antet și subsol personalizabil, branding, crearea de pagini și desigur LearnDash (teste avansate, cronometre de lecție, rapoarte pentru utilizatori etc.) BuddyBoss oferă tot ceea ce puteți avea nevoie. În plus, cu noua interfață LearnDash-Gutenberg, crearea de conținut personalizat este și mai rapidă și mai ușoară.

3. Academie

Tema Academiei
Tema Academiei de învățare a învățării include cursul integrat și managementul utilizatorilor, precum și integrarea WooCommerce. Această temă vă permite să vă împărtășiți și să vindeți cunoștințele cu ușurință.

4. Pisici de curs

Tema pisicilor de curs
Pisici de curs este o temă integrată în WordPress, concepută pentru a vă ajuta să creați un curs online, să vă integrați cu pluginurile necesare și să vă construiți site-ul de vânzări de cursuri..

5. LMS

Tema LMS
Tema LMS este o temă puternică de gestionare a învățării, proiectată pentru a lucra cu Sensei. Adăugă posibilități avansate de design și aspect pe site-ul dvs. de curs online.

6. Curs inteligent

Tema cursului inteligent
Clever Course este o temă premium LMS WordPress disponibilă. Proiectat pentru a vă ajuta să creați și să vindeți cursuri online și la fața locului, include o gamă completă de funcții într-un pachet autonom.


Crearea unui curs online în WordPress nu este greu și poate fi făcută rapid folosind o temă sau un plugin. Va trebui să depuneți munca grea pentru planificarea cursului și crearea materialului, însă cu WordPress puteți obține cursul în sine online și disponibil pentru studenții dvs. în cel mai scurt timp.

Vă oferim o imagine de ansamblu asupra modului de configurare a unui curs online folosind WordPress, astfel încât să puteți configura site-ul dvs., să vă planificați cursul, să alegeți o temă sau un plugin și să începeți astăzi.

Tocmai am degresat suprafața creării unui curs online, așa că dacă aveți întrebări sau sugestii, vă rugăm să ne informați în secțiunea de comentarii de mai jos! Ne-ar plăcea să auzim sfaturile și trucurile dvs. pentru crearea de cursuri online cu WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me