Cum să creați blocuri de conținut reutilizabile cu WordPress

Dacă vă descoperiți în mod regulat aceleași elemente de text sau constructor de pagini la postările dvs. WordPress, există un mod mai eficient. Se numește blocuri de conținut reutilizabile, iar această soluție va facilita crearea de postări sau pagini.


În funcție de site-ul dvs., este posibil să aveți conținut stoc pe care îl adăugați adesea la postările și paginile dvs. Aceasta ar putea include fragmente de text, cum ar fi o introducere sau o notificare de exonerare. Poate că imaginile, butoanele, linkurile sau anumite formatări pe care le aplicați deseori textului. Poate fi chiar un formular de înscriere pentru newsletter-ul tău.

Oricare ar fi conținutul este că te descoperi în mod regulat, blocurile de conținut reutilizabile pot fi de ajutor. Vă vor economisi mult timp și efort, toate ajutându-vă totodată să deveniți mai productivi.

În această postare veți afla 3 moduri ușoare de a crea o secțiune de conținut o dată, apoi adăugați-l la mai multe postări și pagini, la simpla atingere a unui buton. Mai întâi vom acoperi o opțiune încorporată în WordPress, apoi vom vorbi despre două opțiuni populare de construire de pagini. Acum aruncăm o privire la modul de creare a blocurilor de conținut reutilizabile pentru WordPress!

Notă: Acest ghid a folosit pentru a acoperi pluginul global gratuit de conținut global, dar din moment ce a fost eliminat și există metode mult mai ușoare, am ales cele mai bune 3 opțiuni (în opinia noastră) pentru a-l înlocui.

1. Creați blocuri de conținut reutilizabile cu Gutenberg

Dacă utilizați WordPress 5.0 sau o versiune ulterioară, aveți deja Gutenberg redactor încorporat. În timp ce mulți oameni sunt împărțiți pe noul editor, Gutenberg adaugă câteva instrumente utile nucleului WordPress. Anume este un sistem intuitiv de construire de pagini bazat pe blocuri.

Deși există multe blocuri Gutenberg încorporate (pentru rubrici, galerii, postări recente, liste și multe altele), aveți, de asemenea, opțiunea de a salva propriile blocuri reutilizabile.

Blocurile de conținut reutilizabile Gutenberg Pasul 1

După ce ați creat conținutul pe care doriți să îl reutilizați, faceți clic pe pictograma 3 puncte. Apoi selectați opțiunea „Adăugați la blocuri reutilizabile”.

Blocurile de conținut reutilizabile Gutenberg Pasul 2

Trebuie doar să adăugați numele blocului de conținut și să salvați.

Blocurile de conținut reutilizabile Gutenberg Pasul 3

Acum veți putea selecta reutilizabilul dvs. atunci când adăugați blocuri noi (fie căutați numele blocului dvs., fie găsiți în secțiunea „Reutilizabile”). Amintiți-vă doar că orice elemente doriți să fie în blocul dvs. de conținut trebuie să se afle în același rând.

2. Adăugați blocuri de conținut reutilizabile în WP Bakery cu Templatera

Unul dintre cei mai populari constructori este WP Bakery Page Builder (fostul Visual Composer). Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că oferă o modalitate ușoară de a crea blocuri de conținut reutilizabile și machete.

Spre deosebire de ultima opțiune pe care am acoperit-o, blocurile de conținut reutilizabile nu fac parte din WP Bakery în mod implicit. În schimb, trebuie să cumpărați, să instalați și să activați suplimentul Templatera.

GET TEMPLATERA

Notă: WP Bakery și Templatera sunt ambele incluse în tema noastră Total WordPress! Deci, dacă utilizați deja tema noastră (sau dacă doriți să apucați o copie), nu este necesar să cumpărați constructorul de pagini WP Bakery sau Templatera. Instalați-le atunci când vi se solicită după instalarea temei.

Blocurile de conținut WPBakery reutilizabile Pasul 1

După ce WP Bakery și Templatera sunt instalate și active, îndreptați-vă pe „Role Manager” pentru a vă asigura că aveți constructorul activ pe toate tipurile de postări pe care intenționați să îl utilizați pe.

Blocurile de conținut WPBakery reutilizabile Pasul 2

Apoi puteți ajunge la construirea paginilor. După ce ați creat un aspect pe care poate doriți să îl utilizați din nou, faceți clic pe pictograma Templatera din colțul din stânga sus.

Notă: Tema Totală utilizează pictograma Templatera din bara antetului principal, dar dacă folosești alte teme, poți vedea în schimb sigla WP Baker hat.

Blocurile de conținut WPBakery reutilizabile Pasul 3

Adăugați un nume pentru șablonul de layout și salvați.

Blocurile de conținut WPBakery reutilizabile Pasul 4

Pentru a-ți folosi șablonul pe postări sau pagini noi, pur și simplu faceți clic pe opțiunea „Adăugați element”.

Blocurile de conținut WPBakery reutilizabile Pasul 5

Derulați în jos și faceți clic pe blocul constructor de pagini „Templatera”.

Blocurile de conținut WPBakery reutilizabile Pasul 6

Selectați șablonul și salvați. Apoi puteți trage și plasa pentru a repoziționa blocul dvs. de conținut reutilizabil sau puteți adăuga alt conținut în jurul său.

3. Proiectați conținut reutilizabil cu blocuri elementor

Și nu putem vorbi despre blocuri de conținut reutilizabile fără a acoperi Elementor. Elementor este un alt constructor de pagini popular, cu o mulțime de opțiuni ușoare pentru a construi machete de pagini personalizate.

Spre deosebire de ultimul constructor de pagini, funcția de bloc reutilizabilă a Elementor este inclusă în pluginul principal. De fapt, este chiar disponibil în versiunea gratuită a pluginului (deși actualizarea la Elementor Pro merită cu adevărat).

Blocurile de conținut reutilizabile Elementor Pasul 1

Pentru a crea un bloc de conținut reutilizabil cu Elementor, pur și simplu faceți clic pe săgeata de lângă butonul de salvare și selectați opțiunea „Salvați ca șablon”..

Blocurile de conținut reutilizabile Elementor Pasul 2

Aceasta va deschide un pop-up pentru a numi noul dvs. șablon. Asigurați-vă că faceți clic pe salvare.

Blocurile de conținut reutilizabile Elementor Pasul 3

Pentru a utiliza noul bloc, faceți clic pe pictograma folderului atunci când creați o pagină nouă. Aceasta va deschide Biblioteca de șabloane Elementor (unul dintre motivele pentru care recomandăm actualizarea la Pro este că include sute de machete pre-făcute pentru a accelera crearea site-ului – pe care le puteți găsi aici).

Blocurile de conținut reutilizabile Elementor Pasul 4

Pentru a utiliza blocul dvs., accesați „Șabloanele mele” și introduceți blocul. Asta e!

Concluzie

Sperăm că puteți vedea multe situații în care blocurile de conținut reutilizabile vă pot economisi mult timp și efort. Cum aproape orice conținut poate fi adăugat la un bloc de conținut, iar blocurile pot fi adăugate la aproape orice parte a site-ului dvs. – inclusiv widget-uri și șabloane tematice – puteți deveni cu adevărat creativ cu această caracteristică puternică a WordPress.

Ce conținut vă veți transforma într-un bloc de conținut reutilizabil pentru a economisi timp? Sau aveți o altă metodă pe care nu am menționat-o în această listă? Gratuit să vă împărtășiți sfaturile (sau întrebările) în secțiunea de comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me