Cum să construiți un site web WordPress Hotel cu un motor de rezervare a camerei

Concentrându-vă să crești rezervările directe la hotel sau trebuie doar să creezi un site de hoteluri WordPress pentru un client? Bun. Am creat un tutorial detaliat pentru tine! Ar trebui să fie util dacă doriți să construiți un site de hotel, pensiune, apartament, han sau pensiune și să activați trimiterile de rezervare automată – cele care sunt plătite și procesate în timp ce beți cafea.


Cu WordPress, există două abordări principale pentru a crea un site web hotelier complet funcțional, alimentat de un motor de rezervare:

 1. O temă gata de rezervare la WordPress
 2. Orice temă WordPress (inclusiv cele hoteliere) + un plugin de rezervare a proprietăților terților

Desigur, mai trebuie menționată o altă abordare. Sistemul de rezervare poate fi alimentat și de orice software proprietar de rezervare. Trebuie să recunosc că unele dintre ele vin cu zeci de opțiuni utile plugin-urile WordPress ar putea să lipsească. Dar, dacă nu intenționați să începeți un lanț hotelier masiv, probabil că nu veți avea nevoie de toate clopotele și fluierele suplimentare, așa că este mai bine să alegeți o temă sau un plugin ușor de utilizat.

În general, efectuarea operațiunilor hoteliere în cloud cu software-ul proprietar vă va costa și un braț și un picior (în mod regulat!). Folosind pluginuri / teme WordPress reduceți semnificativ cheltuielile și obțineți o funcționalitate sigură puternică.

Doar Google it și comparați: prețul lunar mediu al motorului de rezervare proprietar este în jur de 100 USD (prețul crescând în funcție de tipurile de camere, numărul de camere, etc în unitatea dvs. de hotel), în timp ce tema WordPress + plugin vă va costa în jur de 100 USD pe an.

Așadar, deoarece probabil că software-ul de rezervare nu este potrivit pentru majoritatea oamenilor care citesc acest articol, revenim la primele 2 abordări și economisim ceva bani pentru facturile de utilități..

Alegerea unei teme WordPress de pregătire pentru rezervare la hotel

Dacă vă este mai ușor să începeți cu prima abordare, amintiți-vă că multe teme WordPress publicitate ca „rezervare la hotel” vin cu un formular de rezervare în care trimiterile de rezervare sunt trimise prin e-mail. Pot fi destul de avansate (cu formulare de check-in și check-out, tipuri de cameră etc.).

Teme WordPress cu formulare de rezervare

Paradise Cove este un excelent exemplu de o astfel de temă. Oaspeții pot căuta cazare:

Căutare în cameră Paradise Cove

Apoi alege una dintre cele destul de la îndemână:

Listarea Paradise Cove

Și plasați o solicitare de rezervare prin trimiterea următorului formular prin e-mail. Dezavantajul său principal este că oaspeții nu pot fi siguri că camera este într-adevăr rezervată, deoarece procesul ar trebui să implice confirmarea manuală.

Formular de rezervare Paradise Cove

Ar trebui să țineți cont de faptul că este o modalitate mai convenabilă de rezervare la hotel, dar nu și pentru oaspeți. Dacă nu oferiți rezervări automate (de exemplu, cu plată), oaspeții ar putea prefera să apeleze la hotel pentru a face o rezervare.

Pe de altă parte, oamenii moderni obișnuiți cu OTA-urile (agenții de turism online – cum ar fi TripAdvisor) doresc ca procesul să fie gestionat aproape complet cu tehnologie, cu apeluri telefonice minime. Sau, dacă sunt doar introvertiți?

Adică, rezervarea camerei de hotel prin e-mail sau telefon nu este nivelul de „automatizare” pe care îl căutați (și călătorii). Dreapta?

Revenind la frumoasa temă WordPress Paradise Cove: o simplă plugin de rezervare a proprietății WordPress îl poate determina să accepte rezervări online.

Acest tip de funcționalitate prin rezervare prin e-mail poate funcționa foarte bine pentru site-urile web de călătorie, unde rezervarea unui tur prin e-mail este încă foarte populară (oamenilor le place să discute detalii despre tururi înainte de a le achiziționa).

Teme WordPress cu un motor de rezervare

Să vorbim acum despre un tip de temă WordPress la un hotel cu un motor de rezervare a proprietății încorporat. De obicei, aceste teme se bazează în principal pe pluginuri de rezervare a proprietăților terților.

De exemplu, hotelul Bellevue rezervă tema WordPress, care vine cu diferite demonstrații (un hotel, rural, o casă pe plajă) și este alimentat de pluginul de rezervare cu plăți WooCommerce:

Bellevue WordPress Tema

Înseamnă că această temă îi va permite oaspeților să adauge căruța necesară în coș și să o plătească online (prin PayPal, de exemplu):

Prezentare rezervare Bellevue

Este un proces automat și simplu de acceptare a rezervărilor online.

Pentru a rezuma, aici sunt avantajele temelor WordPress ale hotelului cu motorul de rezervare implementat:

 • O soluție unică cu o temă și un plugin integrat perfect: toate pictogramele și stilurile pluginului arată natural într-un design tematic
 • O economisire de bani: în cazul în care un motor de rezervare este un plugin plătit, furnizorii de teme îl includ în general gratuit, așa că plătiți doar pentru o temă

Singura limitare a acestei soluții este că va trebui să vă bazați pe sistemul de rezervare oferit de temă. Anume, nu veți avea de ales de sistemul de rezervare (desigur, îl puteți șterge pe cel inițial și instalați un alt plugin de rezervare a camerei, dar care este rostul de a cumpăra o astfel de temă atunci?). Așadar, va trebui să aflați în plus dacă sunteți în stare să modificați comportamentul pluginului pentru a vă satisface pe deplin nevoile.

Dar dacă ați găsit deja o temă bună de WordPress și trebuie doar să implementați un motor de rezervare la hotel, citiți mai departe.

Construirea unui site hotelier cu un plugin pentru rezervarea camerelor WordPress

Puteți apuca orice temă WordPress și o puteți transforma într-un site web hotelier complet funcțional, cu procesul automat de rezervare. Poate fi fie o temă WordPress dedicată unei afaceri de ospitalitate, fie doar cea pe care deja o folosești și o iubești.

De exemplu, Villa Fortuna este un design excelent pentru hoteluri ușor, ușor de alimentat cu un plugin de rezervare (deoarece tema nu este pregătită pentru rezervări):

Villa Fortuna Tema WordPress

Să săpăm mai adânc și vom vedea cum se face pas cu pas cu unul dintre cele mai avansate plugin-uri de rezervare WordPress pentru hoteluri – Plugin de rezervare la MotoPress Hotel. Vă permite să adăugați listări de proprietăți cu toate detaliile și să permiteți rezervarea online (pentru hoteluri, apartamente, închirieri de vacanțe, pensiuni etc.)

Iată partea de frontend a site-ului agenției de apartamente construit cu acest plugin de rezervare:

Exemplu de Frontend de Apartamente - Plugin MotoPress

Apropo, puteți, testează tabloul de bord al pluginului cu orice tip preferat de unitate hotelieră: hoteluri, apartamente, pensiuni sau vile.

Și acum să aruncăm o privire asupra backend-ului. Odată ce pluginul este instalat și activat, ar trebui să apară 2 meniuri: Cazare și Rezervări. Apoi urmați acești pași simpli:

1. Adăugați diferite tipuri de prețuri sezoniere: acestea pot fi date sau zile diferite (Crăciun, vară 2018 etc.). Acestea sunt datele în care sunteți sigur că prețurile pentru acestea ar trebui să difere.

Adaugă sezon

2. Adăugați servicii sau pachete hoteliere suplimentare: gratuit sau plătit (ședință pentru copii, parcare etc.). Trebuie să o faceți în prealabil pentru a putea include suplimentar serviciile disponibile pentru diferite tipuri de cazare. Puteți adăuga o descriere a serviciului, o imagine prezentată, preț și periodicitate. Oaspeții le pot rezerva atunci când introduc o solicitare de rezervare. Este opțional, desigur.

Adăugați servicii

3. Adăugați tipuri de cazare: fiecare dintre ele poate fi furnizat cu o descriere, categorii, facilități, galerie foto:

Facilități și Galerie

Capacitatea de cazare (adulți, copii, dimensiune), vedere, tipuri de pat și servicii pot fi, de asemenea, prezentate:

Adăugați tipuri de cazare

Începând cu versiunea 3.0, puteți adăuga atribute personalizate nelimitate – acestea pot fi câmpurile de formular de disponibilitate de căutare, detalii suplimentare de proprietate sau ambele. Va trebui doar să adăugați atributele necesare și să le atribuiți etichete.

Să-l ilustrăm cu un exemplu: adăugați un atribut „locație” cu numărul necesar de etichete (de exemplu, New York, San Francisco), apoi alocați etichete proprietăților selectiv.

Atribuirea motorului de rezervare Admin

Dacă doriți să permiteți oaspeților să caute pe întreaga categorie, adăugați pur și simplu acest atribut „locație” ca câmp de căutare suplimentar la formularul de disponibilitate de căutare (adăugați atributele respective la codul scurt).

Formular de căutare avansat al motorului de rezervare

Aceste câmpuri suplimentare pot fi orice în concordanță cu realitatea afacerii dvs.: tip de cameră, închiriere pe termen scurt sau pe termen lung, etc.

Este pur și simplu excelent – puteți adăuga proprietăți nelimitate în mai multe locații!

4. Adăugați rate: prețuri diferite pentru același tip de cazare, în funcție de o serie de beneficii (de exemplu, rambursabile și nerambursabile):

Tarifele motorului de rezervare

Pluginul vă stabilește un sistem de rate extrem de flexibile pentru a aplica prețuri la niveluri la o rată de proprietate de bază. Vă va permite să desemnați puncte de preț diferite pe baza unor criterii diferite:

 • O serie de facilități sau condiții în cameră (rambursabile, nerambursabile)
 • O serie de invitați
 • Durata sejurului (reduceri automate)
 • Un sezon

5. Creați toate paginile de sistem cu coduri scurte disponibile în panoul de administrare: Rezultate căutare, Disponibilitate căutare, Rezervare completă, Confirmare rezervare, Pagini de anulare a rezervării:

Shortcodes - Pagina de confirmare a rezervării

6. Configurați setările majore:

Setări plugin-uri de rezervare

 • Setați parametrii pentru afișarea tipurilor de cazare (monedă, poziția monedei, formatul datei, ora de check-in și check-out etc.)
 • Adăugați tipuri de pat disponibile în unitatea hotelieră
 • Setați perioada de timp pentru a afișa cel mai mic preț – dacă oaspeții nu stabilesc datele de check-out și check-out, acestea vor vedea cea mai ieftină cazare pentru perioada stabilită
 • Activați / dezactivați formularul de căutare pentru a recomanda cel mai bun set de cazări în funcție de un număr de oaspeți (aceasta este o opțiune excelentă pentru a permite unui oaspete să adauge mai multe cazări într-o singură rezervare)
 • Activați / dezactivați rezervarea online
 • Setați modul de confirmare: de către client prin e-mail, de către admin manual sau confirmare automată la plată
 • Setați numărul maxim de locuri de cazare în formularul de căutare (nu este limitat, deoarece pluginul acceptă mai multe rezervări de cazare la un moment dat)
 • Bifează / debifează o casetă luminoasă a galeriei de imagini
 • Alegeți o temă pentru calendarul de disponibilitate Căutare (de ex. Coralul deschis, roșu închis) – ar trebui să aducă bine oricărei teme WordPress

7. Personalizați șabloane de admin și email (folosind macro-uri):

Șabloane de e-mail

Sistemul vă permite să trimiteți automat notificări prin e-mail cu privire la rezervările noi către mai mulți destinatari (de exemplu, administrator de proprietăți, personal de curățare etc.).

8. Activați / opriți porțile de plată și configurați setările de plată (plăți de testare, PayPal, 2Checkout, Stripe, Braintree, Beanstream / Bambora gratuit sau de utilizare Plăți WooCommerce supliment suplimentar): preț complet sau de depunere de plătit, tip de depozit (fix sau procent), alegeți paginile de sistem și gateway-ul de plată implicit pentru a fi afișate pe pagina de checkout.

Poarta de plată a motorului de rezervare

Dacă nu doriți să acceptați plățile online, pur și simplu activați metoda de plată „Plătiți la sosire”. Acest lucru vă va permite să procesați o rezervare prin telefon sau e-mail, să o adăugați manual la sistemul de rezervări și apoi să primiți plata în numerar de la un oaspete după sosire. Suma de bani primită poate fi depusă manual și de personalul hotelului / proprietății.

Dacă practicați ambele modalități, online și la sosire, puteți să-i dați oaspeților posibilitatea de a alege, activând toate metodele de plată disponibile.

9. Schimbați setările de limbă (dacă este necesar): întrucât pluginul este disponibil în 14 limbi, puteți seta unul necesar sau personaliza textele pluginului cu orice program de traducere WordPress.

Mai mult, pluginul este compatibil oficial cu pluginul WPML, permițându-vă să construiți un site web multilingv, cu o interfață foarte ușor de utilizat.

10. Lucrați cu sistemul de administrare a proprietății. Pentru a lucra cu PMS, accesați meniul Rezervări. Iată câteva opțiuni importante ale acestui sistem.

Pluginul vă permite să generați cupoane dacă doriți să oferiți călătorilor reduceri sau să organizați campanii promoționale. Puteți crea cupoane bazate fie pe valoarea monetară, fie pe procentul ratei proprietății. Tip de cupon fix se poate aplica pe cazare pe zi sau pe cazare pe sejur.

Rezervare coduri cupon motor

Aplicați reguli de rezervare personalizate pentru întreaga unitate hotelieră sau doar pentru închirieri alese: stabilire zile de check-in / check-out și zile min / max de ședere pentru toate proprietățile sau cazările individuale. De asemenea, puteți bloca închirierile dvs. pentru o perioadă de timp aleasă, setând restricții preferate:

MotoPress noi reguli de rezervare

Sincronizați rezervările dvs. direct de site-uri cu cele de la agențiile de turism online (OTA): dacă utilizați platforme populare precum Airbnb sau Expedia pentru a vă închiria proprietatea, pluginul vă permite să evitați excesul de rezervări, sincronizând toate rezervările pe toate platformele și pe site-ul web al mărcii. Pentru a face posibil, OTA unde este listată proprietatea dvs. ar trebui să suporte formatul fișierului iCalendar (cele populare). Pentru ca totul să funcționeze, trebuie să schimbi calendarele – literalmente copiați / lipiți calendarele corespunzătoare și importați-le / exportați-le pe platforme. Rezervările vor fi sincronizate automat.

Sincronizarea MotoPress iCal

Adăugați taxe și taxe pentru toate cazările, serviciile, etc. Le veți vedea în totalul informațiilor despre costuri pentru fiecare rezervare.

Impozite și taxe MotoPress

Procesul de rezervare este destul de ușor – oaspeții oferă detalii personale, aleg tarifele, serviciile și metoda de plată (dacă o activați):

Rezervare completă - frontend

Toate rezervările sunt stocate în tabloul de bord de administrare:

Calendarul rezervărilor

Dacă clienții plătesc după sosire, un administrator de hotel poate adăuga plata manual:

Adăugați plata manual

Gestionând rezervările primite, le puteți vedea pe toate (cu sau fără plăți), verifica starea, jurnalele, detaliile clientului, etc. Pentru a verifica doar plățile, puteți naviga rapid la „Istoricul plăților”.

După cum ați putea vedea, este destul de ușor să creați un site web complet de hotel cu rezervări online chiar și fără abilități tehnice. Trebuie doar să apucați tema preferată de WordPress și urmați pașii descriși.

concluzii

Oaspeții sunt diferiți – unii doresc să rezerve rapid online și au control automat asupra tuturor. Alții vor să aibă un partener în proces pentru a se asigura că nevoile lor complexe sunt satisfăcute sau preferă o atingere umană precum o conversație telefonică. Cu un site web al hotelului care acceptă rezervări online imediate, serviți ambele tipuri de călători moderni. Și maximizați gradul de ocupare a hotelului!

Este un proces deosebit de simplificat cu WordPress, unde aveți alternative grozave de construire a unui site web de hotel cu temă pregătită pentru hotel sau de pluginul de rezervare a proprietății, cum ar fi Plugin de rezervare la MotoPress Hotel.

Aveți vreo experiență în construirea unui site web pentru afaceri în domeniul ospitalității? Ai o întrebare? Nu așteptați și nu vă spuneți mintea în comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me