Un site web de portofoliu este o platformă perfectă pentru a prezenta orice doriți. Este posibil să fie produse pe care le vindeți, proiectele pe care le-ați finalizat, premii pe care le-ați primit, fotografii care inspiră sau opere de artă de care sunteți mândri. Un site de portofoliu vă va comercializa produsele, serviciile și abilitățile pentru publicul țintă. Mai mult, poate fi util în generarea de clienți. Dacă sunteți un profesionist creativ (designer web, artist, pictor, scriitor, ilustrator grafic), un site web bine proiectat este deosebit de important pentru a atrage clienții și a vă dezvolta afacerea..


În această postare, vom parcurge etapele creării unui site de portofoliu cu WordPress folosind tema Total. La început, ar trebui să știți că tema Total include un tip personalizat încorporat pentru portofoliu. Prin urmare, este mai ușor să creezi portofoliul și să adaugi articole din portofoliu. Și dacă știi să lucrezi cu postări standard, crearea unui portofoliu va fi mult mai simplu pentru tine.

Să începem!

Pasul 1: Selectați o gazdă web

Când vine vorba de găzduire, există un număr mare de opțiuni de găzduire pentru fiecare buzunar. Dar dacă rămâneți blocat pentru a alege unul, aruncați o privire la soluțiile de găzduire WordPress recomandate de WPExplorer.

Cel mai bun WordPress Gazduire

Bluehost este o opțiune excelentă dacă tocmai începeți, deoarece oferă o mulțime de resurse la un preț mic – ceea ce este chiar mai mic atunci când utilizați linkul nostru. Puteți obține Bluehost pentru doar 2,95 USD în primul an!

Dar, dacă doriți să găzduiești o briză pe care să o folosești, Flywheel și WP Engine sunt două dintre cele mai bine gestionate companii de găzduire WordPress din jur. Ambele oferă funcții excelente la un preț rezonabil și, cel mai bine, nu trebuie să vă gândiți niciodată la serverul dvs., deoarece au grijă de toate pentru dvs..

Pasul 2: alegeți un nume de domeniu

În timp ce vă înscrieți cu o gazdă pentru spațiul serverului, va trebui să aveți numele de domeniu la îndemână. Numele dvs. de domeniu este unic site-ului dvs. web și puteți obține aceste nume de la Registratori precum NameCheap și GoDaddy. Alegeți cu atenție un nume, deoarece poate deveni destul de dezordonat pentru a-l schimba mai târziu.

Pasul 3: Instalați WordPress

Instalarea WordPress este ușor! Cu gazdele gestionate, instalarea dvs. WordPress este deja configurată pentru dvs. Dacă alegeți Bluehost, pur și simplu urmați procesul de instalare cu un singur clic și ar trebui să aveți WordPress gata în câteva minute.

Când ajungeți pe ecranul de conectare, introduceți numele de utilizator și parola pe care le-ați creat în timpul instalării WordPress și introduceți site-ul. Odată ajuns acolo, poți să te gândești la crearea site-ului propriu de portofoliu.

Pasul 4: Alegeți și activați o temă

Acest pas va fi ușor pentru noi, deoarece vom alege Total. În opinia noastră, este una dintre cele mai bune teme pe care le-ai putea alege pentru orice proiect, întrucât tema vine cu tone de funcții și opțiuni pe care le poți folosi pentru companii, organizații de caritate, portofolii și multe altele. Și cu importurile demo ușoare, puteți crea site-uri de portofoliu frumoase cu Total în doar câteva clicuri, cum este acesta de mai jos:

După instalarea temei Total, activați-o din tabloul de bord făcând clic Aspect> Teme> Adaugă nou.

În această etapă, aveți de ales – puteți importa pur și simplu orice site de demonstrație de la Total utilizând funcția Importator demonstrativ.  Total are peste 40 de site-uri web pre-construite, inclusiv demo-uri pentru portofoliu. Puteți alege orice demo, importa și adăuga propriul conținut.

Pur și simplu alegeți demo-ul care vă place și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala apoi activați eventualele pluginuri necesare și pentru a importa conținutul probei (postări, tipuri de postare, widget-uri, meniuri etc.).

Pasul 5: Creați și editați articole de portofoliu și creați o listă de elemente de portofoliu

Desigur, nu trebuie să importați o demonstrație pentru a începe, puteți întotdeauna să vă construiți propriul site web de la început. Când utilizați tema Total, este ușor să vă creați propriul portofoliu.

Dar înainte de a putea crea pagina noastră de portofoliu, trebuie să creăm articole din portofoliu care vor intra în ea. Cu Total, aveți două opțiuni pentru crearea articolelor din portofoliu.

Opțiunea 1: Utilizarea portofoliului Total ca tip de post personalizat

Prima dvs. opțiune este să utilizați tipul de post de portofoliu așa cum este acela de a crea portofoliul. Din Tabloul de bord WordPress, faceți clic pe Portofoliu> Adăugare nou.

Total elemente de tip de portofoliu

Adăugați titlul articolului dvs., etichetele, categoriile și orice conținut text. Total acceptă diferite tipuri de conținut – adăugați a Imagine prezentată dacă doriți să afișați o singură imagine, adăugați mai multe imagini la Galerie de imagini secțiunea pentru a crea un slider sau pentru a adăuga o legătură pentru un fișier audio sau video din Articol de portofoliu secțiune. Dar, în toate aceste cazuri, probabil că veți dori, de asemenea, să selectați un aspect de pagină în setările principale (stânga, dreapta sau fără bară laterală) și să setați o imagine caracterizată pentru postarea dvs. pentru a fi folosită în grilele de portofoliu, carusele și postări conexe. După ce ați terminat salvarea postării.

Setări total de tip de portofoliu

Următorul pas este să mergi la Aspect> Personalizare> Portofoliu pentru a vă personaliza paginile de arhivă de portofoliu (principalele, etichetele și categoriile), precum și paginile dvs. cu un singur articol de portofoliu. De aici puteți alege un aspect al barei laterale, numărarea postărilor conexe și activarea diverselor elemente de pagină, apoi glisați-le în ordinea dorită.

Asta e! Adaugă doar mai multe articole pentru a completa portofoliul.

Opțiunea 2: Construiți propriul șablon de portofoliu cu Visual Composer

Dacă doriți să vă ocupați mai mult, puteți fi propriul dvs. designer folosind funcțiile Total și creatorul de pagini Visual Composer. Visual Composer este un constructor de pagini vizuale care vă ajută să creați machete frumoase folosind metoda drag and drop. Ca utilizator, înseamnă că nu trebuie să cunoști nicio codare și că te poți bucura de fapt de procesul de construire web. Se livrează gratuit cu Total și ar trebui să vedeți o solicitare de instalare a pluginului pe site-ul dvs. web atunci când activați tema. Amintiți-vă doar să-l activați.

Accesați Setările Visual Composer din tabloul de bord pentru a configura pluginul. Click pe Visual Composer> Manager de roluri și reglați setările. Cel mai important, activați compozitorul pentru tipurile de postare pe care doriți să îl utilizați. În mod implicit, Visual Composer este activat doar pe pagini. Activați-l și pentru tipurile de posturi de portofoliu, astfel încât să puteți construi articole de portofoliu cu ajutorul Visual Composer.

La fel ca ultima opțiune, va trebui să creați o nouă postare făcând clic pe Portofoliu> Adăugare nou. Dați-vă unui nume postului, selectați categoriile sau etichetele, alegeți un aspect al barei laterale în secțiunea principală a setărilor și setați o imagine caracterizată. Salvați schița postării. Acum puteți începe să construiți!

Aveți opțiunea de a utiliza editorul frontend (vizual) sau backend (bloc) al Visual Composer pentru a edita articolul din portofoliu. Preferăm editorul frontend, deoarece puteți vedea elemente de pagină, culori personalizate, umpluturi / margini și multe altele. Dar indiferent de ce alegeți să utilizați pur și simplu selectați Visual Composer Adaugă element buton pentru a începe.

Total portofoliu Generator de pagini

Veți vedea toate elementele disponibile în biblioteca de elemente. Total are o serie de elemente special concepute în bibliotecă, pe lângă elementele standard Visual Composer. Puteți vedea că instantaneul de mai sus folosește Slider imagine și a Casetă de text pentru a crea articolul din portofoliu. Cu toate acestea, puteți utiliza aproape orice alt element din bibliotecă.

Când ați terminat cu editarea, salvați postarea din portofoliu și dați clic pe Publica. Dacă creați multe articole similare, puteți chiar salvați șablonul pentru utilizare repetată. Pentru a salva aspectul ca șablon reveniți la editorul backend.

Creator de șabloane de pagină totală de portofoliu

Faceți clic pe butonul Templatera (care arată ca o pictogramă cu aspect gri).

Șablon total de pagină de portofoliu

Apoi, dați un nume șablonului și salvați-l. Pentru a utiliza șablonul pe o nouă postare, trebuie doar să faceți clic pe pictograma Templatera pentru a insera aspectul pe care l-ați salvat. În mod alternativ, puteți seta șablonul ca implicit pentru toate postările noi dintr-un tip de post dat.

Valori implicite pentru totalul paginii de portofoliu

Pentru a face acest lucru, navigați la Visual Composer> Setări generale și setați șablonul preferat pentru fiecare tip de postare. Dacă intenționați să adăugați mai multe articole în portofoliul dvs., personal etc., acest lucru vă va salva cu adevărat ceva timp, deoarece toate elementele dvs. standard de pagină vor fi inserate și formatate automat pentru dvs..

Pasul 6: Crearea paginii de portofoliu

După ce avem lista de articole din portofoliu pe care dorim să le afișăm în portofoliul nostru, este timpul să creăm pagina care va conține aceste articole din portofoliu. Creați o pagină așa cum faceți în mod normal cu WordPress. Mergi la Pagini> Adăugare nou. Titlează pagina nouă și salvează-o.

Apoi, faceți clic pe opțiunea Visual Composer cu care doriți să lucrați – din nou veți avea opțiunea de a utiliza editorul frontend sau editorul backend. Acest lucru va deschide editorul drag and drop live. Faceți clic pe albastru Adaugă element buton. Vom folosi elementul Portfolio Grid pentru a construi pagina noastră de portofoliu. Selectați Grila de portofoliu. Dacă este un carusel pe care îl doriți în pagina dvs. de portofoliu, selectați elementul Portofoliu.

Puteți ajusta setările din elementul Portfolio Grid pentru a regla fin modul în care apare pagina dvs. de portofoliu. Puteți selecta dimensiunea imaginilor, adăugați chenare, titrați-le, specifiați categoriile, selectați ordinea, coloanele și postările pe pagină, permiteți paginarea, alegeți stiluri de grilă, adăugați extrase și multe altele. Salvați pagina Portofoliu după completarea opțiunilor de setări de sub editorul de text.

Este posibil să vedeți modificările chiar dacă le faceți. Așa arată pagina mea de portofoliu în frontend odată ce am salvat modificările la elementul Portfolio Grid.

Pasul 7: Personalizați-vă portofoliul

Puteți utiliza setările din personalizatorul WordPress live pentru a seta opțiuni pentru pesmet, aspectul arhivelor, stilul unic de postare, decupare de imagini și multe altele.

Dacă doriți să faceți modificări la pictograma admin, numele tipului, slugul și taxonomia utilizează funcția Editor de tip de portofoliu.

Pasul 8: Adăugarea portofoliului dvs. la meniu

Pe un site web de portofoliu, are sens ca pagina de portofoliu să apară în meniul principal, astfel încât vizitatorii să poată accesa direct „Portofoliul” și să vizualizeze paginile de portofoliu. Pentru a adăuga noua pagină de portofoliu accesați Aspect> Meniu, selectați pagina Portofoliu și faceți clic pe Adaugă în meniu.

Acum Portofoliul apare ca un element de meniu ușor accesibil pe pagina de pornire (și orice altă pagină cu meniul principal activat).

Dacă doriți ca pagina dvs. de portofoliu să fie pagina dvs. de pornire, accesați Setări> Citire, setați afișarea paginii dvs. frontale la o pagină statică și apoi selectați-vă portofoliul. Ușor de mazăre!

Terminand

Cu secțiunea Portofoliu a site-ului dvs. în loc, poate doriți să mergeți înainte și să adăugați mai multe pagini pe site-ul dvs. web. Luați în considerare o pagină de contact, Despre sau servicii care sunt incredibil de utile și sunt o parte necesară a unui site web de portofoliu. Creați câte pagini doriți sau aveți nevoie, amintind să le includeți pe cele importante în meniu pentru a avea un site web complet de portofoliu.

Odată cu portofoliul finalizat, puteți trece la generarea de trafic către portofoliul dvs., optimizarea imaginilor dvs. sau chiar generarea de bani pentru site-ul dvs. web. Ce alte sfaturi aveți pentru crearea portofoliului online?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me