Cum să construiți un calendar editorial în WordPress

Construirea unui calendar editorial în WordPress nu este atât de dificilă pentru o sarcină.


Totuși, totul se rezumă la faptul că utilizați sau nu calendarul sau dacă ajunge la punctul în care vă face mai neorganizat.

Un calendar editorial poate funcționa atât pentru bloguri individuale, cât și pentru multi-autori. Fiecare dintre aceste tipuri de bloguri necesită calendare, deoarece blogul individual-autor probabil nu are un editor care să țină autorul la punct, în timp ce blogul multi-autor este doar mai complicat, văzând cât de multe articole sunt programate și care vin din diferite surse.

Întrucât calendarul editorial este o parte crucială a succesului dvs. în blogging, să parcurgem care sunt pluginurile calendarului editorial pe care ar trebui să le luați în considerare. Apoi, vă vom explica procesul de instalare, care instrumente beneficiază procesul dvs., împreună cu câteva sfaturi despre cum să vă mențineți în funcție de calendarul dvs..

Alegeți un plugin de calendar editorial care vi se potrivește

Există un număr limitat de calendare editoriale pe piață, ceea ce face ușor să vă dați seama care dintre dvs. este potrivit. Mai jos sunt opțiunile și de ce ies în evidență după părerea mea:

  • Calendar editorial – Este complet gratuit și ușor de utilizat. Nu trebuie să configurați nicio setare la instalare și vă oferă unul dintre cele mai curate calendare editoriale de bază. Nu are mementouri sau funcții mai avansate, așa că unii susțin că este pentru bloggerii mai proactivi.
  • CoSchedule – Trebuie să plătiți un preț pentru acesta, dar majoritatea utilizatorilor afirmă că merită complet. Este una dintre opțiunile mai bune pentru îmbunătățirea șanselor dvs. de utilizare a calendarului, cu un analizor de titlu, extensie Chrome pentru curare de conținut, sistem de memento și opțiuni pentru a programa alte lucruri, cum ar fi social media și e-mailuri..
  • PublishPress – Acest plugin este gratuit, dar unele dintre suplimentele utile sunt gratuite. Îmi plac notificările și comentariile pe care le poți face cu persoanele din echipa ta, împreună cu stările personalizate (cum ar fi „Înclinat” sau „Atribuit” în loc de „În curs de desfășurare” sau în așteptare a revizuirii. ”)
  • Modificați fluxul – Iată un alt calendar editorial gratuit cu grupuri de utilizatori, comentarii, stări personalizate și un buget de poveste. Dacă căutați câteva funcții suplimentare, vă recomand acest lucru după Calendarul editorial.
  • Calendar conținut WP – Acesta este un plugin mai puțin popular, așa că nu l-am testat la fel de mult. Acestea fiind spuse, are instrumente de drag and drop, calendarul complet și multe altele.

Alegerea noastră: Pluginul calendaristic editorial sau CoSchedule

Este o cursă grea. Mă bucur personal de minimalismul pluginului Calendar Calendar, dar am înțeles complet că unii doresc mai multe funcții, cum ar fi CoSchedule și Edit Flow.

Pentru acest articol voi folosi pluginul Calendar Calendar editorial, dar sfaturile menționate se aplică calendarelor editoriale în general.

Instalați pluginul și asigurați-vă că știți unde este calendarul dvs.

O mare parte din utilizarea de fapt a calendarului editorial este să știi unde se află. Am folosit unele calendare în trecut, unde linkul este oarecum ascuns sau nu aș termina niciodată să dau clic pe fila care mă conduce la calendar. Nu este bine. Am înțeles că toți editorii și autorii au propriile întrebări și, de aceea, este esențial să testați toate pluginurile de calendar mai credibile..

Dacă credeți că nu veți deschide niciodată calendarul, săriți pluginul. 

De exemplu, am căutat Calendar editorial în backendul site-ului meu WordPress, localizat pluginul pe care mi-l doream, l-am instalat și activat.

După aceea, de fapt, mi-a luat un moment să aflu unde se afla calendarul. Cu toate acestea, atunci mintea mea și-a dat seama că fila Postări are sens.

Deci, când accesați Postări> Calendar, calendarul complet apare pe ecran pentru a fi editat. Motivul pentru care mă bucur de această configurare este acela că fac clic pe fila Mesaje de fiecare dată când fac o nouă postare pe blog în primul rând. S-ar putea să aveți alte tendințe, dar nu sunt un fan mare al altor pluginuri pentru calendarul editorial, deoarece au tablouri de bord separate sau calendare ascunse.

Acest lucru merge perfect pentru mine.

Crearea unei noi postări necesită să faceți clic pe una dintre zilele din calendar. Veți vedea un buton New Post când derulați peste o zi.

După aceea, vă permite să completați rapid un titlu, conținut, timp pentru publicare și starea postării, cum ar fi Schița. După ce apăsați butonul Salvează, acesta va fi salvat în calendar pentru editare și publicare viitoare.

Rețineți că va trebui schimbați starea Schiței la Schedched pentru ca calendarul să-și facă treaba.

Dezvoltați-vă programul de înregistrare

O modalitate de a vă asigura că nu uitați de calendarul dvs. este să respectați un program dificil.

Nu este suficient să decizi că vei posta o dată pe săptămână. A spune că plănuiești pe cinci sau șase postări pe lună este și mai rău.

Lipiți un program săptămânal și alegeți o zi din săptămână. În acest fel vă veți aminti, iar cititorii dvs. vor începe să aștepte cu nerăbdare în acea zi.

De exemplu, în calendarul meu am plănuit să public în fiecare vineri la 10:00. La începutul fiecărei luni intenționez acele patru vineri cu titlurile blogului și orice note suplimentare care trebuie notate.

Caută și creează o listă de idei de postare pe blog

Fii cu ochii în permanență pentru noile idei de postare pe blog. Cel mai bun pariu este să urmăriți blogurile și publicațiile care se referă la blogul dvs. Dacă vedeți un subiect interesant, marcați-l și creați-vă propriul spin pentru a-l face unic.

După aceea, plasați titlul în calendarul dvs. astfel încât să nu uitați niciodată de acesta. Nu trebuie să planificați lucrurile imediat din bâtă, dar ar trebui să aveți o porție grea de proiecte care așteaptă să fie analizate în calendarul dvs..

Câteva alte locuri pentru a găsi idei frumoase de postare pe blog includ:

  • trenduri Google
  • Alerte Google
  • Reddit
  • Quora
  • Forumuri de industrie

Completează modificări simple și avansate

Unul dintre motivele pentru care oamenii încetează să folosească calendarele lor editorial este acela că se ard.

Nu faceți această greșeală completând mai multe lucrări decât trebuie. Toate modificările majore ar trebui făcute în pagina postare obișnuită, dar plugin-ul Calendar Calendar are un instrument minunat pentru modificări rapide, economisind timp pe termen lung.

Nu trebuie decât să accesați calendarul și să selectați postarea pe care doriți să o vizualizați. Faceți clic pe butonul Editare rapidă pentru a regla orice conținut dorit. Ce este mai fain este că, dacă înveți un pic de HTML, poți realiza aproape toate modificările postării din această vizualizare.

Faceți note pentru ulterior sau pentru editor

Comunicarea este esențială pentru un calendar editorial. Pluginul Calendar Calendar îmi place că nu are comentarii sau mementouri pentru a vă programa postările. Cu toate acestea, puteți rezolva acest lucru cu un program suplimentar de genul Trello.

Dacă acesta nu este stilul dvs., încercați alte pluginuri precum CoSchedule și Edit Flow. Sunt mai complicate, însă funcțiile sunt mult mai avansate decât cea a pluginului Calendar Calendar.

Mult noroc cu calendarul dvs. editorial!

Organizarea de genul acesta devine copleșitoare, așa că ia sfaturile pe care le-am acoperit mai sus pentru a-ți promova și a-ți face blogul cât mai eficient. Dacă aveți întrebări, informați-ne în comentarii.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me