Cum să configurați Managerul de etichete Google pentru WordPress

Managerul de etichete Google este un instrument atât de puternic încât am fost îngrozit de lipsa de informații când cercetam această postare. Ei bine, nu tocmai o „lipsă de informații” în sine, ci incapacitatea aparentă a puținelor postări disponibile pentru a explica ce este Managerul de etichete Google și ce face.


Dacă căutați mai multe informații despre Managerul de etichete Google și cum să o configurați pe site-ul dvs. WordPress, nu căutați mai departe. Pentru că ai venit la locul potrivit.

În acest post, prezentăm:

 • Ce este Managerul de etichete Google
 • De ce trebuie să folosești instrumentul și
 • Cum se instalează manual pe site-ul dvs. WordPress sau folosind un plugin

În plus, vom demonstra Managerul de etichete Google în acțiune pentru a vă oferi o idee despre ce puteți obține cu un sistem de gestionare a etichetelor, ca niciun altul. Spunem acest lucru pentru că există o serie de alte sisteme de gestionare a etichetelor, cum ar fi Tealium, Qubit și Adobe Experience Platform Lansare doar pentru a menționa câteva.

Din afară, sunt multe de învățat, așa că haideți să ne scufundăm chiar înăuntru.

Ce este Managerul de etichete Google?

Managerul de etichete Google este un instrument minunat pentru nevoile dvs. de urmărire digitală. Vă permite să implementați etichete pe site-ul dvs. web fără a modifica codul. Vag mult? Pentru a vă oferi o imagine mai clară, să definim mai întâi o etichetă în ceea ce privește urmărirea digitală.

O etichetă este doar o bucată de cod JavaScript pe care o adăugați pe site-ul dvs., astfel încât să puteți utiliza funcții terțe, cum ar fi analitica traficului, publicitate și live chat, printre altele. În unele cercuri, etichetele sunt cunoscute și sub denumirea de balize web sau pixeli de urmărire.

Un bun exemplu de etichetă este codul de urmărire Google Analytics pe care îl adăugați pe site-ul dvs., astfel încât să vă puteți urmări traficul.

Scopul întreg al unei etichete este colectarea datelor vizitatorilor pentru analitice și instrumente de marketing digital. Companiile care furnizează aceste etichete, de ex. Google Analytics, AdWords, Facebook, LinkedIn etc sunt cunoscuți ca furnizori de etichete.

De ce Manager de etichete Google?

În mod tradițional, implementarea etichetelor pe site-ul dvs. WordPress a însemnat editarea codului dvs. manual (sau mai degrabă direct). Pe WordPress, asta înseamnă că editați diverse fișiere, cum ar fi header.php și functions.php printre alții.

Acum, dacă continuați să adăugați cod JavaScript în fișierele dvs., acesta va încetini site-ul. În plus, vă deschide site-ul dvs. pentru vulnerabilitățile de securitate, în special dacă luați etichete din surse de încredere.

Există, de asemenea, problema menținerii tuturor acelui cod pe care îl adăugați în paginile dvs. De exemplu, va trebui să actualizați etichetele dacă există modificări, iar acest lucru înseamnă să săpați adânc în codul dvs. Din nou, aceasta nu este prietenoasă pentru începători. Există, de asemenea, mult spațiu pentru greșeli. Știi, a greși este om.

Ce sa fac?

Dacă aveți mai multe etichete, puteți apela la Managerul de etichete Google pentru a le urmări pe toate dintr-un loc central.

Iată câteva avantaje pentru a conduce punctul spre casă:

 • Cu Managerul de etichete Google, nu va mai trebui să copiați blocuri de coduri anterioare în paginile dvs. web.
 • Puteți migra toate etichetele existente în Managerul de etichete Google
 • Managerul de etichete Google vă oferă un singur container pentru a implementa mai multe etichete și a le gestiona dintr-un tablou de bord intuitiv care face ca întregul proces să devină o briză
 • Acest sistem de gestionare a etichetelor vă permite să implementați rapid etichete. De exemplu, în loc să copiați codul Google Analytics pe site-ul dvs., trebuie doar să adăugați codul de urmărire Google Analytics în Managerul de etichete Google și viola – Google Analytics este live pe site-ul dvs.
 • Configurarea Managerului de etichete Google pe site-ul dvs. WordPress este la fel de ușoară ca A, B, C – Adăugarea manuală a GTM la WordPress este ușor. Folosirea unui plugin este și mai ușoară. Alegeți metoda care funcționează pentru dvs..
 • Managerul de etichete Google vă ajută să capturați o mulțime de date pentru nevoile dvs. de marketing. Date pe care s-ar putea să nu le capturați folosind alt software de urmărire. Aceasta se traduce prin date în timp util și exacte – tipul de date care înseamnă toată diferența dintre succes și eșec.
 • Faceți clic și mergeți pentru a adăuga etichete pe site-ul dvs., deoarece Managerul de etichete Google este livrat cu multe integrări integrate, cum ar fi AdWords, Analytics, Google Optimize, Adometry, Crazzy Egg, LinkedIn și Shareholic, printre altele
 • În plus, puteți crea etichete nelimitate datorită asistenței HTML personalizate

Și ceea ce trebuie să faceți este să instalați codul Managerului de etichete Google pe site-ul dvs. manual sau prin intermediul unui plugin.

Managerul de etichete Google va „prelucra” codul JavaScript pentru dvs. și apoi va furniza funcționalitatea site-ului dvs. prin intermediul containerului. Are sens chiar asta? Sper că sper.

De exemplu, în loc să adăugați codul Google Analytics pe site-ul dvs., trebuie doar să integrați Analytics cu GTM și munca dvs. este finalizată. Ascultă, ascultă – adăugarea de etichete în Managerul de etichete Google este chestiunea celor patru clase de care nu vei mai avea nevoie niciodată de dezvoltator..

Vă va oferi un milion de caracteristici realizate, vă veți întreba de ce Managerul de etichete Google este gratuit. Da, ai citit asta. Este gratis. Dar apoi există versiunea premium, cu și mai multe funcții și suport 24/7. Cu toate acestea, sunt îndoielnic că veți avea nevoie de funcțiile premium oricând curând, deoarece versiunea gratuită este încărcată pentru prieteni buni. La pachet cu toate caracteristicile de care aveți nevoie pentru a colecta date precum profesioniștii.

De exemplu, puteți capta chiar și utilizatori care vizionează videoclipuri. În plus, puteți vedea cât timp a vizionat fiecare videoclip. Și acesta este doar vârful aisbergului, puteți colecta o mulțime de valori.

Contra

 • Versiunea gratuită a Managerului de etichete Google nu oferă asistență premium
 • Există o curbă de învățare, dar apoi, din nou, YouTube are câteva videoclipuri frumoase pe Managerul de etichete Google. Spre sfârșitul acestei postări, nu ezitați să consultați câteva dintre videoclipurile pe care le vom recomanda în secțiunea Resurse

Aceasta nu este o listă exhaustivă a meritelor / demersurilor, așa că vom continua. Să ne înălțăm mânecile și să ne dărâmăm.

Cum să configurați Managerul de etichete Google în WordPress

În această secțiune, vom instala Google Tag Manager pe site-ul dvs. WordPress:

 • Manual și
 • Prin intermediul unui plugin

Fără alte detalii, să trecem la afaceri.

În primul rând, creați un cont de Manager de etichete Google

Primul pas implică crearea unui cont Google Manager gratuit de etichete. Acest lucru deblochează faimosul tablou de bord GTM și etichetele (sau ID-ul de urmărire) de care aveți nevoie pentru a integra instrumentul cu site-ul dvs. WordPress.

Du-te la Site-ul Managerului de etichete Google. Conectați-vă cu contul dvs. Google (sau creați un cont dacă nu îl aveți deja), așa cum se arată mai jos.

Vei fi redirecționat către frumosul tablou de bord al Administratorului de etichete Google. Apoi, faceți clic pe butonul Creează cont link după cum am evidențiat în ecranul de mai jos.

google tag manager admin

Pe ecranul următor, introduceți numele contului (aceasta poate fi compania dvs.), alegeți țara dvs. și apăsați pe Continua buton.

crearea unui nou cont de manager de etichete Google

Apoi, introduceți numele dvs. de domeniu în Numele containerului câmp și alegeți Web. După aceea, apăsați pe Crea buton după cum detaliem mai jos.

Acceptați termenii contractului de furnizare a serviciului de etichete Google și termenii de procesare a datelor, așa cum se arată în imaginea următoare.

Va apărea următorul pop-up care conține codurile de instalare ale Managerului de etichete Google.

Mențineți fila de mai sus deschisă, deoarece veți avea nevoie de aceste două coduri pentru a configura manual Tag-uri Manager pe site-ul dvs. WordPress manual. După cum veți observa, GTM oferă instrucțiuni cu privire la unde să lipiți codurile, dar poate fi dificil dacă sunteți un începător absolut.

Nu vă faceți griji, însă vă arătăm exact ce trebuie să faceți în secțiunea viitoare.

Note importante înainte de a continua:

 • Faceți backup pentru site-ul dvs. WordPress înainte de a face modificări la fișierele dvs. tematice
 • Mai bine, creați o temă pentru copii WordPress și modificați-o în locul temei părinte

Configurarea manuală a etichetelor Google

Într-o nouă filă, conectați-vă la tabloul de bord al administratorului dvs. WordPress și navigați la Aspect> Editor.

Observați, din imaginea de mai sus, folosim o temă pentru copii, gratuită, cu tema WordPress elegantă în exemplul nostru. De asemenea, am copiat câteva fișiere, de ex. header.php, footer.php, rlt.css și 404.php la tema copilului. Vom lipi codurile de instalare ale Managerului de etichete Google în header.php fişier.

Faceți clic pe antetul temei (header.php) din navigatorul de fișiere din dreapta pentru a fi lansat header.php în cadrul editorului de teme.

Din contul nostru GTM, instrucțiunile spun că trebuie să inserați primul cod ridicat în iar al doilea cod imediat după deschidere  etichetă.

Puteți vedea  și  etichetele din dvs. header.php fişier?  eticheta din WordPress ar putea arăta un pic diferit. De exemplu, al nostru arată >. Îl puteți vedea în imaginea de mai sus? Pariez că faceți acest lucru, să mergem mai departe.

Copiați primul cod din Managerul de etichete Google și lipiți-l în format ridicat  element așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Apoi, copiați al doilea cod și lipiți-l imediat după deschidere  eticheta așa cum se arată mai jos.

În cele din urmă, apăsați pe Actualizați fișierul butonul din partea de jos a ecranului pentru a salva modificările. Acum, Managerul de etichete Google este instalat pe site-ul dvs. Destul de ușor, nu?

Dar să zicem că nu-ți place codul de editare și preferi să folosești un plugin în schimb.

Cum să adăugați Google Tag Manager la WordPress prin intermediul pluginului

Pentru această secțiune, vom folosi un plugin extraordinar cunoscut sub numele de Managerul de etichete Google pentru DuracellTomi pentru WordPress. Este disponibil pe repo-ul pluginului WordPress, ceea ce înseamnă că îl puteți instala direct din tabloul de bord WordPress. Acestea fiind spuse, să trecem la treabă.

Navigheaza catre Pluginuri> Adaugă nou în meniul dvs. de administrator WordPress.

Introduceți Managerul de etichete Google pentru DuracellTomi pentru WordPress în câmpul de căutare și, după ce găsiți pluginul, apăsați pe Instaleaza acum buton.

După instalarea pluginului, faceți clic pe butonul Activati buton așa cum se arată mai jos.

O notificare din partea de sus a ecranului vă va informa că trebuie să introduceți ID-ul GTM pentru a începe să utilizați Google Tag Manager pentru WordPress. Apasă pe introduceți ID-ul dvs. GTM link-ul așa cum se arată mai jos.

Puteți găsi codul dvs. GTM în contul Managerului de etichete Google, după cum se arată mai jos.

Copiați ID-ul GTM din contul Managerului de etichete Google și îndreptați-vă în tabloul de bord al administratorului dvs. WordPress. Înapoi pe site-ul dvs. WordPress, lipiți ID-ul GTM și apăsați pe Salvează modificările buton așa cum se arată mai jos.

Si asta e! Tocmai ai învățat cum să adaugi Google Tag Manager pe site-ul tău WordPress folosind un plugin. Mod de a merge amice, cale de a merge. Ești un studiu rapid.

Acum că puteți adăuga cu succes Google Tag Manager pe site-ul dvs. WordPress, permiteți-ne să îi oferim un test-drive. Pentru această parte, vom adăuga Google Analytics pe site-ul dvs. fără a lipi cod de lipire în dvs. header.php.

Dacă aveți deja codul Google Analytics pe site-ul dvs., trebuie să îl ștergeți mai întâi sau să capturați aceleași date de două ori. Și cu siguranță nu vrem acest lucru în rapoartele de marketing.

Cum să adăugați Google Analytics pe site-ul dvs. WordPress folosind Managerul de etichete Google

Întoarceți-vă la Managerul dvs. de etichete Google și dați clic pe butonul Etichete în meniul de navigare din stânga.

După aceea, apăsați pe Nou buton așa cum se arată mai jos.

În fereastra pop-up care apare, denumiți eticheta dvs., apoi faceți clic pe Configurarea etichetelor caseta pentru a alege o etichetă (Google Analytics în cazul nostru).

Alege Google Analytics – Universal Analytics așa cum se arată în imaginea următoare.

Dacă faceți acest lucru, vă duceți înapoi la configurația etichetelor. Alege Vizualizare pagina sub Tipul pistei de vreme ce am dori să raportăm toate vizualizările paginii către Google Analytics. Vezi imaginea de mai jos.

Sub Setări Google Analytics, alege Variabilă nouă. Aceasta deschide o casetă nouă în care veți introduce codul de urmărire Google Analytics. Nu uitați să numiți variabila dvs. așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Pentru a găsi codul de urmărire Google Analytics, conectați-vă la contul Google Analytics și selectați contul pentru site-ul dvs. WordPress (faceți acest lucru dacă aveți mai multe proprietăți web în contul Google Analytics).

Apoi, faceți clic pe admin și navigați la Informații de urmărire> Cod de urmărire. Ar trebui să vedeți codul dvs. de urmărire așa cum este evidențiat cu numărul nr. 3 de mai jos.

Copiați codul de urmărire și lipiți-l în caseta de configurare variabilă. Apoi apăsați pe Salvați buton așa cum se arată mai jos.

Acum, trebuie doar să setăm un declanșator pentru eticheta Google Analytics. Clic declanşarea pentru a alege sau a crea un declanșator nou.

Din moment ce dorim să urmărim traficul pe toate paginile, putem merge cu declanșatorul existent (sau să creăm unul nou personalizat. Pentru a economisi timp, am ales cel existent Toate paginile declanșare așa cum se arată mai jos.

În cele din urmă, apăsați pe Salvați buton.

Testarea etichetei dvs.

Eticheta dvs. Google Analytics nu este încă prezentă pe site-ul dvs., dar puteți verifica dacă funcționează apăsând butonul previzualizare buton după cum ilustrăm în imaginea următoare.

După ce Google Tag Manager intră în modul de previzualizare, reîncărcați-vă site-ul. În fereastra consolei Managerului de etichete Google din partea de jos a ferestrei browserului, ar trebui să vedeți eticheta trasă la încărcarea site-ului.

Dacă vă conectați la contul Google Analytics și navigați la Timp real, veți vedea vizualizarea paginii pe care tocmai ați declanșat-o prin reîncărcarea site-ului.

Iata! Cu siguranță îl puteți vedea în imaginea de mai sus? Haide, am adăugat o săgeată pentru a-ți fi mai ușor. Nu uitați, nu a trebuit să adăugăm Google Analytics (cod JavaScript) direct pe site-ul nostru pentru a capta date – toate raportările de date se întâmplă cu Managerul de etichete Google.

Același lucru este valabil pentru toate etichetele pe care le adăugați prin intermediul Managerului de etichete Google – nu veți mai adăuga niciun cod pe site-ul dvs. Ce dragut?

Însă eticheta noastră Google Analytics este în direct numai pentru noi, nu și utilizatorii pe care intenționăm să îi urmărim. Pentru a face ca eticheta să fie transmisă pe site și să înceapă să înregistreze date reale, pur și simplu atingeți Trimite buton așa cum se arată mai jos.

Aceasta va lansa un pop-up slide-in care vă permite să denumiți versiunea dvs. și să adăugați o descriere. Vezi imaginea de mai jos.

În cele din urmă, apăsați pe Publica butonul așa cum se arată în imaginea de mai sus. La sfârșitul tuturor, Google Analytics în direct ar trebui să arate așa:

Asta, doamnelor și domnișoarelor, este modul în care atingeți puterea Managerului de etichete Google. Puteți adăuga un milion și un tag în mod similar, iar site-ul dvs. nu va trebui să poarte tot codul. Te îndemn să explorezi Managerul de etichete Google pentru a afla cât de mult poți obține cu acest instrument.

Între tine și mine, am vândut și după cum ați observat. Este prima dată când am instalat lucrul pe blogul meu live. Plănuiesc să folosesc Managerul de etichete Google și pe alte bloguri.

Resurse aditionale

Sperăm că tutorialul nostru v-a indicat în direcția corectă, în măsura în care înțelegeți și implementați Google Tag Manager pe site-ul dvs. WordPress. Dacă doriți să aflați mai multe, iată câteva resurse suplimentare (am promis, nu-i așa?) Pentru plăcerea dvs. de a vedea.

Încheierea Ghidului nostru din Managerul de etichete Google pentru WordPress

Managerul de etichete Google este un instrument puternic, care pune multă putere în mâinile dvs. în ceea ce privește gestionarea etichetelor și colectarea datelor acționabile.

Puteți configura instrumentul ușor și rapid, ceea ce înseamnă că aveți mai mult timp pentru a planifica modul în care veți utiliza toate datele colectate. Colectarea de date în timp util este de asemenea mare. Așadar, de ce să nu-i dai drumul?

Aveți gânduri sau întrebări cu privire la Managerul de etichete Google? Să învățăm împreună. Împărtășește-ți gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos. Urale și minerit fericit de date!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me