Cum să configurați accesul la nivel de autor pentru persoanele care publică pe site-ul dvs. WordPress

WordPress este platforma perfectă pentru crearea unui blog sau site web cu mai mulți autori. Fie că lansați un proiect de colaborare sau doriți să începeți să lucrați cu un creator de conținut independent pentru a vă crește blogul, WordPress vă oferă o mulțime de opțiuni pentru gestionarea accesului la site-ul dvs..


Cu toate acestea, există câteva puncte importante de luat în considerare înainte de a începe să le oferi utilizatorilor acces la site-ul dvs. WordPress. Așa cum se întâmplă în WordPress, există mai multe modalități de a pieli o pisică. Acordarea accesului persoanelor pe site-ul dvs. nu face excepție. Înșelați-vă și puteți pune site-ul dvs. în pericol. Slăbirea securității site-ului și posibilitatea de a vă deschide la erori costisitoare ale utilizatorului este posibilă de asemenea. Înțelegeți-l totuși și puteți face procesul de acceptare a conținutului de la mai mulți autori mult mai eficient și mai sigur.

În acest articol, vom descrie cum să configurați acces la nivel de autor pentru persoanele care publică pe site-ul sau blogul dvs. WordPress. Vom analiza câteva dintre cele mai bune roluri de utilizator și cui să le atribuie. Vom include, de asemenea, modul de a personaliza capabilitățile rolurilor de utilizator WordPress existente sau de a crea un nou rol cu ​​funcții personalizate pe site-ul dvs. Cu pluginul potrivit, acest lucru este mult mai ușor decât pare.

Înțelegerea rolurilor utilizatorilor WordPress

În afara cazului, WordPress prezintă un set bun de roluri de utilizator. De la rolul Administrator atotputernic până la rolul de Abonat foarte limitat, pentru majoritatea proiectelor, ar trebui să existe un rol de utilizator WordPress predefinit care să corespundă nevoilor tale. Uneori, însă, nu este cazul. Când apare această situație, veți fi încântat să aflați că puteți personaliza rolurile de utilizator WordPress predefinite cu o ușurință relativă, precum și să vă creați propriile roluri suplimentare.

Cu toate acestea, înainte de a acoperi opțiunile pentru crearea rolurilor de utilizator personalizate WordPress și modificarea rolurilor existente, să ne uităm la rolurile implicite ale utilizatorului WordPress pentru a vă ajuta să decideți dacă sunt potrivite pentru proiectul dvs. și pe care ar trebui să le atribui cui.

Cele mai bune roluri de utilizator pentru bloggeri și coautori suplimentari

Dacă dumneavoastră sau altcineva aveți deja grijă de administrarea și gestionarea site-ului dvs. WordPress și doriți doar să acordați unui alt utilizator acces la site-ul dvs. pentru a adăuga conținut sub forma unor noi postări WordPress, atunci rolul de contribuabil ar putea fi un bună opțiune.

Cu toate acestea, acest rol are limitări care ar putea să nu fie compatibile cu obiectivele dvs. Prin urmare, poate doriți să luați în considerare și rolul autorului. Să ne uităm la avantajele și dezavantajele fiecărui rol pentru a vă ajuta să decideți cum să configurați accesul la nivel de autor pentru persoanele care publică pe site-ul dvs. WordPress.

Rolul de utilizator al contribuabilului WordPress

Cum să configurați accesul la nivel de autor pentru persoanele care publică pe site-ul dvs. WordPress

Captura de ecran de mai sus arată accesul limitat al utilizatorilor din zona de administrare WordPress cu rolul de Contribuent. Participanții nu pot accesa setările site-ului, nu pot gestiona pluginuri, nu pot activa teme sau nu pot accesa multe dintre celelalte aspecte de administrare și gestionare a WordPress.

În timp ce pot crea postări noi, nu pot publica postări, nu pot modifica sau nu au acces la niciun mesaj creat de alți utilizatori. Nu pot lucra nici cu paginile WordPress. După ce un utilizator cu rolul de Contribuent și-a încheiat postarea, poate apasa butonul Trimitere pentru revizuire. Acest lucru semnalează că este pregătit pentru examinare de către cineva cu rol de utilizator adecvat (de exemplu, editor sau administrator).

Cu toate acestea, după cum puteți vedea din acea captură de ecran, utilizatorii cu rolul de Contribuent nu pot accesa Biblioteca Media WordPress. Din această cauză, acestea nu pot adăuga imagini sau alte fișiere media la postările lor. Aceasta este limitarea principală a rolului de contribuitor și ar putea face ca acesta să nu fie potrivit pentru nevoile dvs. La urma urmei, adăugarea de imagini la postările de pe blog este una dintre cele mai bune metode de a crea conținut de site interesant. Prin urmare, cu excepția cazului în care dvs. sau altcineva aveți grijă să adăugați imagini la postările de pe blog, probabil rolul de contribuabil nu va avea acces suficient.

Cum să personalizați rolurile utilizatorului WordPress

Plugin îmbunătățit pentru capabilitate

O opțiune este să utilizați un plugin de gestionare a autorului WordPress adecvat, cum ar fi gratuit Capabilitatea Managerului îmbunătățită plugin pentru a personaliza rolul de utilizator Contribuabil. Personalizarea rolurilor utilizatorilor WordPress este relativ simplă. Este pur și simplu un caz de bifare sau debifare a casetelor corespunzătoare.

Personalizați rolul de utilizator al contribuabilului

Cu toate acestea, urmărirea modificărilor pe care le-ați făcut și noul acces pe care l-ați acordat utilizatorilor existenți ar putea deveni confuz. În cel mai rău caz, dacă nu este gestionat corespunzător, puteți ajunge să acordați în mod involuntar acces la nivel înalt la un subset necorespunzător al utilizatorilor dvs..

Dacă personalizarea funcționalității de bază a WordPress și modificarea rolurilor utilizatorului nu este atrăgătoare, nu vă faceți griji. Vestea bună este că există mai mult de un rol adecvat pentru a adăuga noi utilizatori pe site-ul dvs., în această calitate. Pentru proiectul dvs., un rol mai bun pentru creatorii de conținut ar putea fi rolul utilizatorului WordPress Author.

Rolul de utilizator autor WordPress

Rolul Autor este următorul pas din rolul de Contribuabil în ceea ce privește capacitățile. Spre deosebire de utilizatorii cu rolul de Contribuitor, Autorii pot încărca fișiere pe site-ul dvs. WordPress, oferindu-le posibilitatea de a adăuga imagini și videoclipuri în Media Library și apoi în postările dvs..

Autor Rolul postului editor

După cum puteți vedea din ecranul de mai sus, Autorii au acces la butonul Adăugare media din editorul de postare WordPress. De asemenea, pot seta imaginea prezentată pentru o postare. Acest lucru le oferă toate capacitățile de care au nevoie pentru a crea o postare complet formată pe blogul tău.

Acces utilizator utilizator personalizare

Cu toate acestea, ar trebui să procedați cu precauție atunci când aveți în vedere dacă acordați unui utilizator rolul de autor. De asemenea, pot publica postări, precum și edita și șterge postările proprii publicate. Acest nivel de acces poate fi mai mare decât sunteți dispus să furnizați. Pentru a depăși acest lucru, ca și înainte, puteți utiliza pluginul gratuit îmbunătățit pentru capacitatea Managerului pentru a modifica ce pot face utilizatorii cu rolul de autor pe site-ul dvs..

Cel mai bun rol de utilizator WordPress pentru managerii de conținut

Când vine vorba de crearea unui cont de utilizator pe site-ul dvs. WordPress pentru cineva care va gestiona conținutul de pe site-ul dvs., cea mai bună opțiune este rolul Editor. Acest rol de utilizator este cu un nivel în jos de la cel mai înalt rol de Administrator, astfel încât să-l atribuiți utilizatorilor dvs. cu înțelepciune.

Editor Rolul postului Editor

Nu numai că utilizatorii cu rolul Editor pot crea și gestiona propriile pagini, precum și cele create de alții, dar pot gestiona și postările create de alți utilizatori. Întrucât editorii pot modera comentariile, au suficiente capacități pentru a gestiona toate aspectele creării de conținut pe site-ul dvs. – perfecte pentru externalizarea sau aducerea unui expert în marketingul de conținut în echipa dvs..

Personalizați rolul editorului

În cele mai multe cazuri, nu vor fi nevoiți să acordați bloggerilor și creatorilor de conținut acces redactor regulat, rolurile Autor sau Contribuitor fiind deseori mai potrivite. Cu toate acestea, dacă angajați pe cineva pentru a examina și publica conținutul trimis pe site-ul dvs. de către alții, atunci Editorul este cel mai bun rol de utilizator.

Gânduri finale

Rolurile utilizatorilor WordPress sunt concepte fluide. Actualizările software de bază WordPress pot aduce modificări rolurilor utilizatorilor, fie adăugând noi roluri, fie modificând capabilitățile celor existente. Mai mult, anumite plugin-uri pot adăuga noi roluri sau personaliza funcțiile rolurilor de utilizator existente, automat, fie oferindu-vă posibilitatea de a face modificări singure.

Prin urmare, este o idee bună să verificați cea mai recentă documentație cu privire la rolurile și funcțiile utilizatorilor pentru WordPress, precum și la orice instrumente de la terți pe care le utilizați. Experimentarea rolurilor utilizatorului pentru a vedea exact ce nivel de acces vor ajunge utilizatorii pe site-ul dvs. este o idee bună și dacă doriți să vă asigurați că nu dați cheile casei dvs. atunci când luați un nou blogger pe site-ul dvs..

Deși poate fi tentant să îi oferiți unui utilizator nou cel mai înalt rol posibil pentru a se asigura că își pot îndeplini munca, acest lucru ar putea provoca o încălcare gravă în securitatea site-ului WordPress. În schimb, este mai bine să vă gândiți la ce capacități are de fapt un utilizator înainte de a le atribui un rol. Dacă considerați că cerințele dvs. sunt unice, atunci puteți utiliza pluginul îmbunătățit Capability Manager menționat anterior pentru a crea un nou rol de utilizator personalizat sau pentru a explora celelalte pluginuri de gestionare a mai multor autori WordPress care sunt disponibile.

Ce roluri sunt potrivite pentru utilizatorii de pe site-ul dvs.? Va trebui să creați un rol de utilizator personalizat pentru a se potrivi proiectului dvs.? Vă rugăm să ne informați în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me