Cum să adăugați fonturi Google la WordPress

O modalitate de a îmbunătăți dramatic designul și profesionalismul site-ului dvs. web este să folosiți fonturi grozave.


Majoritatea oamenilor nu dau niciodată un al doilea gând fontului pe care îl folosesc pe site-ul lor web. Cu toate acestea, dacă vă dezvoltați propria temă sau editați o temă instalată în prezent, o selecție bună a fonturilor ar trebui să fie o mare parte a procesului.

Selectarea unei combinații de fonturi sau fonturi pentru site-ul dvs. web a fost o sarcină simplă și sincer destul de plictisitoare. Există foarte puține fonturi sigure pentru web pe care le puteți utiliza, dar acum, cu numărul mare de fonturi optimizate pentru web în continuă creare, poate fi dificil să vă dați seama care dintre ele să utilizați.

Odată cu crearea Fonturi Google iar cele 900+ familii de fonturi disponibile acum pentru dvs., procesul de alegere a unui font bun este chiar mai complex. Cu toate acestea, în ultimii ani, dezvoltarea în jurul Google Fonts a făcut implementarea oricărei alegeri pe care le faceți mult mai ușor decât a fost vreodată.

De ce ar trebui să folosesc fonturi Google?

Fonturile Google au devenit una dintre cele mai mari resurse de font disponibile pentru dvs. astăzi.

Nu numai că există mai mult de 900 de familii de fonturi pe care le puteți utiliza, toate sunt fonturi open-source care pot fi create și îmbunătățite de oricine.

Designerii care creează fonturi trebuie să parcurgă un proces de examinare pentru a include fontul în directorul Google. Asta înseamnă că, pe lângă faptul că au acces la mii de designeri din întreaga lume, fonturile nu pot fi adăugate în director fără a se asigura mai întâi că sunt complete și optimizate web.

Utilizarea fonturilor diferite în trecut a însemnat că oamenii trebuiau să aibă fontul instalat pe propriul computer pentru a permite browserului să le afișeze corect. Cu fonturile Google toate fonturile sunt accesate direct din directorul Google asigurându-se că vor funcționa practic pe orice mașină cu orice browser. Aceasta deschide o cantitate fără precedent de libertate de proiectare pentru dezvoltarea de site-uri web.

Cum folosesc fonturile Google pe site-ul meu web?

Unele teme WordPress, cum ar fi Tema Total WordPress includ opțiuni încorporate în temă pentru a modifica cu ușurință fonturile Google. Navigați până la Customizer și faceți clic pe butonul Tipografie fila pentru a edita fonturile principale, dimensiunea fontului, greutatea fontului și chiar spațiul de linie pentru elemente din întreaga temă.

Opțiuni de font total cu temă

Cu toate acestea, dacă utilizați o temă diferită, puteți adăuga fonturi Google manual sau utilizați un plugin.

Pluginuri WordPress pentru a adăuga fonturi Google

Unul dintre cele mai bune plugin-uri gratuite pentru adăugarea de fonturi Google pe site-ul dvs. este folosirea pluginului Easy Google Fonts gratuit pe care îl puteți descărca din depozitul WordPress. Cel mai ușor de descărcat este chiar din tabloul de bord WordPress. Trebuie doar să vă conectați la site-ul dvs. WordPress și să accesați Pluginuri> Adaugă nou. Apoi căutați doar „Fonturi Google ușoare” pentru o instalare rapidă și ușoară.

Informații și descărcareVizualizați demonstrația

Un alt plugin excelent pentru personalizarea fonturilor dvs. pe site este pluginul editorului CSS Yellow Pencil Live (care este inclus gratuit în tema noastră WordPress New York). Avantajul acestui plugin este că nu numai că vă permite să modificați fonturile site-ului dvs. web printr-o metodă ușoară de clic și de editare. Puteți personaliza, de asemenea, toate culorile, dimensiunile fontului, greutatea fontului, umpluturile, marginile, etc..

Ce fonturi ar trebui să folosesc?

Cea mai mare forță a directorului fonturilor Google vă poate îngreuna viața. Există un număr atât de mare de fonturi disponibile pentru a utiliza că găsirea și alegerea unei combinații decente de fonturi poate fi o provocare.

Fonturile pe care le alegeți vor depinde în totalitate de ceea ce încercați să transmiteți cu designul dvs. Fonturile sunt utilizate pentru a capta interesul cititorilor site-ului. Acestea sunt folosite pentru a atrage atenția asupra diferitelor aspecte ale site-ului web, iar un mare designer poate face minuni cu diferențe foarte subtile în fonturile pe care le folosesc.

Un lucru pe care trebuie să îl înțelegeți este diferența dintre un font și o caractere tipografice. Acești doi termeni sunt utilizați frecvent și incorect în mod interschimbabil. Un font este colecția completă de litere, simboluri de numere, etc. Când faceți referire la designul colecției respective, ați numi-o tipografie.

Clasificări de fonturi

Există diverse clasificări care pot fi aplicate tipografiilor. Acestea sunt: ​​Serif, Sans Serif, Display, Scris de mână (sau Script) și Monospace. Există și altele care sunt folosite în tipar, deși nu va trebui să ne preocupăm de ele doar acum.

Deci care sunt diferențele dintre ele?

Serif tipografiile au o coadă care atârnă de marginea fiecărui personaj.

Serif Typeface

Sans Serif tipografiile nu au cozi.

Sans Serif Typeface

Afişa tipografiile sunt neobișnuite și decorative.

Tip de afișare

scris de mână Tipografiile arată ca scrisul manual sau blocat.

Tipografie de scriere de mână

în cele din urmă, monospace fonturile sunt compuse din caracter care ocupă fiecare aceeași cantitate de spațiu.

Monospace Tipface

Cele mai bune practici pentru design web

Există câteva instrucțiuni de bune practici care trebuie urmate atunci când alegeți fonturile care vor fi utilizate.

Este o idee bună să evitați să utilizați mai mult de două fonturi diferite în proiectarea site-ului dvs. Poate fi dificil să echilibrezi mai mult de două fonturi. Și amestecarea a mai mult de două tipuri de caractere pe un singur site poate provoca probleme vizuale grave.

Dacă utilizați două fonturi diferite, de exemplu unul pentru titluri și unul pentru conținut, asigurați-vă că nu le alegeți din aceeași clasificare a caracterelor. Este cel mai bine pentru a combina tipografii. Cu alte cuvinte, evitați să utilizați două fonturi Serif diferite sau două fonturi sans serif diferite.

Există fonturi care funcționează foarte bine pentru titluri, dar nu sunt ideale pentru conținutul corpului și invers. Există site-uri care folosesc fonturi pentru conținutul lor care pot fi greu de citit. Fonturile de conținut ar trebui să fie curate și ușor de citit întrucât fonturile de titlu trebuie utilizate pentru impact maxim și pentru a atrage atenția asupra anumitor zone ale site-ului dvs..

Înfășurați fonturile Google pentru WordPress

După cum s-ar putea să începi să apreciezi, selectarea fonturilor pentru designul site-ului tău poate fi un proces complicat și implicat. Decizia este mult mai mult decât simpla alegere a oricărui două fonturi.

Există mai multe lucruri pe care ar trebui să te străduiești să le asiguri în alegerile tale. Asigurați-vă că ierarhia clasei de antet este echilibrată și că etichetele antetului reduc dimensiunile relative.

Jumătate din bătălia de proiectare și tipografie bună a site-ului este să fie în concordanță cu alegerile de fonturi. Aceasta include dimensiuni, greutăți și distanțare. Folosirea fonturilor Google și a pluginului Tipografie Google face ca întregul proces să fie mult mai ușor decât a fost vreodată. Chiar și în condițiile în care aceste resurse au o tipografie profesională și echilibrată este încă o provocare.

Dacă nu sunteți încă sigur de alegerile pe care le faceți și vă pierdeți atunci când încercați să aflați diferențele dintre toate opțiunile dvs. S-ar putea să fie momentul ca un designer profesionist să arunce o privire pe site-ul dvs..

Ați implementat fonturi Google pe site-ul dvs. web? Ați construit de la zero o temă care să includă fonturi Google? Ne-ar plăcea să auzim gândurile despre tipografie și fonturile preferate în comentariile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me