CrowdFund proiectele dvs. cu WordPress

Crowdfunding-ul a explodat în ultimii ani, cu succes de site-uri precum Kickstarter și Indiegogo.  Dacă ați folosit vreodată un site de crowdfunding (fie ca creator, fie ca susținător), veți ști cât de utile pot fi pentru obținerea finanțării. Cu toate acestea, în cele din urmă concurezi pentru atenție cu alte mii de proiecte live.


În loc să jucați pentru poziția dintre toți ceilalți, de ce să nu creați un site WordPress pentru proiectul dvs. și să permiteți publicului dvs. să îl finanțeze direct? Nu este atât de dificil pe cât te-ai aștepta. Tot ce ai nevoie este o instalare WordPress de sine stătătoare și un plugin gratuit.

În această postare, vom discuta despre avantajele utilizării site-ului dvs. WordPress pentru a crowdfund proiectele sau serviciile dvs. Apoi, vom vorbi despre cum să folosiți un plugin gratuit pentru a transforma site-ul dvs. în platformă de strângere de fonduri. Să începem!

Ce este Crowdfunding-ul (și cum vă avantajează)

Pagina de start a Indiegogo.

Crowdfunding vă permite să strângeți banii de care aveți nevoie pentru a crea un produs sau serviciu, acceptând donații de la sponsori. Este un proces destul de simplu în care vă lansați proiectul pentru prima dată, iar persoanele fizice sau juridice (susținători sau investitori) pot oferi banii de care aveți nevoie pentru a-l lansa.

Utilizarea acestei metode are multe avantaje, inclusiv:

 • Obțineți fonduri avansate pentru a vă ajuta să vă dezvoltați produsul sau serviciile.
 • Este mai eficient decât finanțarea tradițională.
 • Veți putea genera dovadă socială și tracțiune pentru produsul sau serviciul dvs..
 • Permite brainstorming-ul de la sponsori și donatori, pentru a vă ajuta să vă perfecționați ideea de proiect original.
 • De multe ori veți primi o expunere și un marketing mai bune pentru proiectul dvs..

Există multe tipuri de proiecte care pot beneficia de crowdfunding. Evident, produsele fizice sunt perfecte pentru acest proces. Cu toate acestea, puteți crowdfund orice, de la produse digitale precum jocuri sau aplicații mobile la proiecte de film și televiziune.

Introducerea WP Donation Plugin WordPress

WP Donation Plugin WordPress

WP Crowdfunding este un plugin bazat pe WooCommerce care vă permite să creați un site de crowdfunding folosind WordPress. Pluginul este disponibil gratuit și include și o versiune plătită care deblochează mai multe caracteristici ale sale.

Avantajul major al acestui plugin este că te separă de miile de alte persoane care concurează pe principalele site-uri de crowdfunding. Aceasta înseamnă că controlați fiecare fațetă a procesului și nu trebuie să vă ocupați de concurenții potențiali de pe aceeași platformă.

Caracteristici cheie:

 • Înregistrare utilizator dedicată
 • Posibilitatea de a declara un obiectiv de finanțare și de a defini prețurile recomandate
 • Opțiuni pentru a afișa suporti pe o singură pagină sau pentru a le enumera anonim
 • Un sistem de portofel nativ pentru calcularea, înregistrarea și distribuirea fondurilor (premium)
 • Sisteme alternative de plată, precum PayPal Adaptive și Stripe Connect (premium)

Preț: Pluginul este gratuit și îl puteți descărca din directorul pluginurilor WordPress. Pentru mai multe caracteristici, există o versiune premium disponibilă pentru 149 USD.

Cum se utilizează pluginul WP Crowdfunding (în 3 pași)

Înainte de a face modificări, vă recomandăm să faceți o copie de rezervă a site-ului dvs. WordPress. Apoi, urmați pașii de mai jos pentru a începe!

Pasul 1: Descărcați și instalați WP Crowdfunding

În primul rând, este de remarcat faptul că aceste instrucțiuni sunt pentru versiunea gratuită a pluginului, deși procesul de utilizare a versiunii premium este similar.

Instalați WP Crowdfunding

În tabloul de bord WordPress, alegeți Plugin-uri > Adăuga nou. Căutarea „crowdfunding” și WP Crowdfunding ar trebui să fie primul rezultat. După ce ați găsit-o, faceți clic pe Instaleaza acum. Când pluginul este instalat, selectați Activati.

WP Crowdfunding Activare WooCommerce

După ce ați activat pluginul, veți vedea o notificare în tabloul de bord pentru a instala WooCommerce dacă nu ați făcut-o deja. Acest lucru este necesar pentru ca WP Crowdfunding să funcționeze corect, deoarece este o extensie WooCommerce, deci instalați și activați WooCommerce dacă nu ați făcut-o deja.

Pasul 2: WooCommerce & WP Crowdfunding Setări plugin

După ce ați activat ambele pluginuri, veți vedea două elemente de meniu în tabloul de bord: unul pentru WooCommerce și alta pentru crowdfunding. Vă recomandăm cu încredere să configurați mai întâi WooCommerce, deoarece aici veți defini moneda, locația, setările de expediere și cel mai important setările de plată. Pentru mai multe informații despre acești pași, vă rugăm să consultați ghidul nostru de configurare WooCommerce.

Dar odată ce WooCommerce este gata, puteți trece la setarea IP WP Crowdfunding.

setari generale

Manager fonduri vă permite să alegeți manipulatorul dvs. de e-commerce. Întrucât acest plugin este construit pe platforma WooCommerce, va trebui să îl setați ca platformă implicită. Iată o altă defalcare General setări pe care doriți să le verificați:

 • Default Status Campaign: Setați starea implicită sau starea publicată pentru proiecte noi.
 • Preț minim: Stabilește o sumă minimă de donație.
 • Pret maxim: Setează o sumă maximă de donație.
 • Preț recomandat: Stabilește o sumă recomandată pentru donație.
 • Metoda de încheiere a campaniei: Alegeți ce declanșează sfârșitul campaniei (obiectiv, dată, ambele, niciodată).

Când este instalat, acest plugin generează automat un tablou de bord și o pagină de trimitere a proiectului. Dacă doriți să utilizați în schimb pagini personalizate, va trebui să le specificați folosind următoarele două meniuri derulante din această secțiune:

 • Selectați pagina de bord: Alegeți o pagină care să țină tabloul de bord frontal.
 • Selectați WooCommerce Page Formular: Alegeți pagina dvs. de formular de trimitere personalizată.

De asemenea, este important să editați versiunea Creatorul campaniei setări dacă aveți mai mulți utilizatori cu acces la backend-ul site-ului dvs. web. Pur și simplu selectați rolurile de utilizator pe care doriți să le acordați acces pentru a crea și edita campaniile de crowdfunding.

Setări WooCommerce

În continuare, să ne uităm la Setări WooCommerce fila:

WP Crowdfunding WooCommerce Setări

Aici va trebui să configurați opțiuni specifice pentru configurarea WooCommerce. Mai întâi, alegeți să afișați sau nu proiectul dvs. de crowdfunding pe pagina magazinului WooCommerce.

De acolo, puteți face mai multe ajustări setând paginile dvs. de înregistrare și înregistrare, personalizați formularul de trimitere cu diverse câmpuri de text și hotărând cum vor arăta și include paginile dvs. Dacă aveți îndoieli, alegeți setările pe care le credeți că doriți, apoi consultați partea din față a site-ului dvs. pentru a vedea cum apar.

Setări de stil

Ultima filă disponibilă este pentru opțiunile de design de bază. Utilizați opțiunile încorporate pentru schema de culori (care este o culoare evidențiată) și stilul de buton pentru a personaliza în continuare paginile și formularele de crowdfunding.

Setări de partajare socială

Pluginul WP Crowdfunding oferă, de asemenea, opțiuni pentru a permite partajarea socială prin Twitter, Facebook, Google+, Pinterest și conectate. Nu trebuie decât să bifați casetele pentru platformele sociale pe care doriți să le utilizați.

După ce ai făcut aceste modificări, ar trebui să fii gata să creezi campania dvs.Notă – sunt adăugate opțiuni pentru e-mailuri, reCAPTCHA și portofel, precum și acces la rapoartele de performanță a campaniei disponibile numai cu versiunea premium a pluginului).

Pasul 3: Creați o campanie WP Crowdfunding

Pentru a începe, adăugați singuri campanii este direct prin WooCommerce. Trebuie doar să selectați tipul de date „Crowdfunding” și să adăugați informațiile.

Produsul WooCommerce WP Crowdfunding

Pasul 4: Shortcode WP Crowdfunding

Va trebui să adăugați o nouă pagină pe site-ul dvs. WordPress. De la Cod scurt meniul derulant, selectați tipul de formular pe care doriți să îl creați:

Shortcode WP Crowdfunding

Apoi, în partea frontală puteți începe să configurați însăși campania:

Un formular de depunere a probelor.

În plus față de informații generale despre proiect, puteți include sume de plată și recompense aici. Odată ce totul este în ordine, faceți clic pe Trimiteți campania.

Înainte de a ne încheia, merită menționat că Crowdfunding-ul WP nu necesită o temă specializată. Deci, dacă aveți deja site-ul WordPress, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la schimbarea aspectului său. Cu toate acestea, versiunea premium include o temă gratuită dezvoltată special pentru plugin, care merită verificată.


Crearea unui site web de crowdfunding vă permite să construiți campanii la fel de mici sau mari pe cât doriți și să aveți un control complet asupra fiecărui aspect. Cu ajutorul WP Crowdfunding, puteți avea propriul dvs. site web de strângere de fonduri care încurajează comunitatea dvs. să finanțeze și să promoveze proiectul dvs..

Aveți întrebări despre utilizarea WP Crowdfunding pentru a crea site-ul dvs. de proiect? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Notă: Aceasta este o postare actualizată care anterior a acoperit pluginul Crowdfunding de către Astoundify, care nu mai există.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me