Creați un portal de agregare de știri RSS cu WordPress

Creați un portal de agregare de știri RSS cu WordPress

În 2013, Google a renunțat la sprijinul pentru RSS și a omorât serviciul popular, Google Reader. A fost o mișcare care a provocat o mare revărsare de șoc din blogosferă. Site-urile de pretutindeni se agitau pentru a pune la dispoziție liste de servicii alternative pentru agregarea lor de știri RSS și mulți oameni au văzut asta ca sfârșitul RSS.


Deși Google a decis că nu mai doresc să petreacă timp sau resurse folosind formatul RSS, există totuși multe utilizări pentru acesta și, cu siguranță, nu au plecat nicăieri în ultimii ani..

Site-uri WordPress, de Mod implicit, creați fluxuri RSS în timpul instalării. Aceste fluxuri pot fi folosite pentru a transforma cititorii o singură dată în abonați obișnuiți, dar pot fi, de asemenea, folosiți pentru agregarea de conținut de pe alte site-uri web și pentru a le posta pe un site propriu. Utilizarea responsabilă a serviciului RSS în acest mod vă permite să creați un site care poate fi un portal central care afișează conținut de pe multe site-uri din nișa dvs..

Acest lucru se poate face în mai multe moduri.

Opțiunile dvs. implică:

 1. Creați o listă simplă de postări care se conectează înapoi la articolul original.
 2. Afișați fiecare element ca un extras al conținutului cu o legătură înapoi la sursa originală.
 3. Afișați postarea completă pe site-ul dvs., creditând sursa originală.

eu mereu vă recomandăm să acordați credite sursei originale ori de câte ori importați conținut și, atunci când este posibil, importați doar fragmente ale articolului inițial, nu toate acestea (cu excepția cazului în care aveți permisiunea de a face acest lucru de la autorul original).

Cel mai simplu mod de a crea propriul site de agregare de știri RSS este să utilizați un plugin WordPress. Există câteva opțiuni acolo. Vom analiza cel mai puternic unul disponibil în prezent: WP RSS Agregator.

Pluginul WP RSS Aggregator

WP RSS Agregator Plugin

WP RSS Agregator este cel mai popular plugin de import RSS care vă permite să agregați mai multe fluxuri de site-uri web și să le afișați pe site-ul dvs. în două moduri distincte. Aceste opțiuni de afișare sunt:

 1. Utilizați comenzi rapide pentru a afișa elemente dintr-o listă într-o postare / pagină / widget.
 2. Creați postări WordPress din articole de feed (Feed to Post).

Fiecare opțiune este utilă în felul său specific.

De exemplu, atunci când utilizați codul scurt puteți crea o nouă (sau adăugați la o pagină) existentă sau o postare care va afișa o listă de articole conexe din nișa dvs. Opțiunea shortcode are numeroși parametri care pot fi combinați pentru a crea o listă care are detaliile de care vor avea nevoie cititorii dvs. Poate fi, de asemenea, stilat în diferite moduri.

Opțiunea Feed to Post va crea postări pe blog pentru a reflecta pe fiecare dintre cele trase prin intermediul fluxului RSS. Această opțiune vă permite să dictați dacă este pur și simplu titlul, un extras de lungime variabilă sau postarea completă importată. Nu pot să mă gândesc la vreun motiv legitim pentru republicarea conținutului complet al unui alt site, decât dacă este al tău. Vă sfătuiesc să evitați această opțiune în totalitate dacă nu aveți permisiunea clară a proprietarului.

Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare dintre opțiuni.

Opțiunea 1: Utilizarea codului scurt

WP RSS Agregator Shortcode

Codul scurt vă permite să agregați cât mai multe articole de alimentare doriți pe o singură postare sau pagină de pe site-ul dvs. web. Unele teme oferă, de asemenea, zone widget în care puteți utiliza codul scurt. Acest lucru este util mai ales dacă publicați propriile dvs. postări pe blog, precum și agregarea fluxurilor de site-uri în altă parte.

Codul scurt permite utilizarea mai multor parametri pentru a controla ce și cum sunt afișate anumite elemente. Puteți limita numărul de elemente afișate, adăugați paginarea în listă și multe altele.

Folosind Extrasele și miniaturile și suplimentele Categorii, puteți face afișarea codului scurt cu un pas în continuare. Prima opțiune vă permite să utilizați conținutul furnizat în fluxurile RSS pe care le utilizați pentru a îmbunătăți afișajul cu fragmente scurte și o imagine în miniatură, în timp ce cea din urmă vă permite să vă organizați mai bine sursele de alimentare.

WP RSS Extracte agregate și miniaturi

Parametrii shortcode se extind și la aceste două suplimente, permițându-vă să decideți ce afișare a codului scurt include imagini, extrase sau ambele.

Aceasta poate fi o metodă utilă de afișare a conținutului de pe alte site-uri, dar nu este cea mai bună opțiune dacă scopul site-ului dvs. este fie doar agregarea conținutului, fie concentrat pe oferirea cititorului dvs. o experiență mai bună.

Opțiunea 2: Utilizarea Feed-ului pentru Postare

WP RSS Agregator: WPNewsDesk RSS Stiri Agregare

Utilizarea suplimentului Feed to Post este cea mai utilă și cuprinzătoare metodă de agregare a unui număr de fluxuri de site-uri într-un singur site, indiferent de nișă care este sau în ce format se află conținutul; fie că este vorba de text, imagini sau videoclipuri.

Cu acest supliment, fiecare element de alimentare este creat ca postare proprie pe site-ul dvs. În mod implicit, folosește postări WordPress, dar îl puteți seta să le importe în orice tip de postare personalizat. Aceste postări pot fi setate să afișeze cât mai mult din conținutul original pe care îl considerați necesar. Un extras de 100 de cuvinte transmite, de obicei, suficient din mesajul original pentru a atrage interesul cititorilor.

Pentru a credita sursa originală, puteți utiliza setarea generală care adaugă același mesaj generic la fiecare postare sau puteți utiliza funcția Adăugare / Pregătire la conținut pentru a adăuga un link personalizat pentru fiecare sursă.

WP RSS Agregator Feed pentru postare

Cu această metodă de agregare există un număr foarte mare de opțiuni disponibile. Puteți seta postările să fie publicate automat sau create ca postări de schiță, astfel încât să puteți decide manual care să le postați pe site-ul dvs. Puteți activa comentarii pentru extrase, puteți modifica modul în care sunt afișate imaginile dacă decideți să le afișați deloc, să atribuiți utilizatori existenți ca autori sau să importați detaliile autorului original și multe altele.

Postările create folosind această metodă au la dispoziție opțiuni suplimentare de gestionare controlate în meniul setărilor pluginului. Aceste opțiuni de gestionare includ posibilitatea de a șterge rapid și ușor toate postările create de elementele de alimentare, pentru a configura când mesajele trebuie șterse de pe site-ul dvs. (dacă este deloc) și multe altele.

Cuvinte finale despre crearea unui portal de agregare de știri RSS

Există mai multe utilizări pentru agregarea conținutului unei colecții de site-uri web într-o singură locație, iar acest plugin simplifică acest proces.

Poate căutați să construiți un hub pentru site-urile proprii, un singur portal pentru toate postările create în nișa dvs. sau chiar o singură locație pentru a scana extrase de conținut de mai multe site-uri pe care doriți să le urmați.

De exemplu, echipa WP RSS Aggregator a fost creată WP News Desk – un portal de știri pentru tot WordPress, care colectează postări din peste 100 de surse de top. Fiecare post se leagă direct de sursa originală, oferindu-le creditul pe care îl merită. Astfel de site-uri pot fi, de asemenea, monetizate cu reclame, link-uri de afiliere și multe altele.

Acest plugin permite mai multe metode de realizare a acestor obiective și este cel mai bun și mai popular agregator RSS disponibil în Depozitul de pluginuri WordPress.org.

Ați creat anterior un portal de agregare de știri RSS cu WordPress sau v-ați gândit vreodată să creați unul? Folosiți RSS în alte moduri pentru a adăuga conținut pe site-ul dvs.? Ne-ar plăcea să vă auzim gândurile în comentariile de mai jos.

Și dacă sunteți interesat să aflați mai multe, ați putea, de asemenea, să vă placă ghidul nostru despre cum să creați un feed social cu WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map