Am avut privilegiul de a examina câteva alte pluginuri create de CreativeMinds, cum ar fi Glossary CM ToolTip și CM Answers. Așa că, atunci când un alt dintre pluginurile lor a dat peste biroul meu, a trebuit să-l verific. De această dată, am pus mâna pe CM Downloads Manager Pro și două lucruri m-au impresionat imediat: este intuitiv și este compatibil cu celelalte pluginuri CM pe care le-am testat.


CM Downloads Manager este un plugin gratuit și premium pentru WordPress, care vă permite să setați ceea ce utilizatorii pot încărca și descărca de pe și de pe site-ul dvs. Acceptă o varietate de fișiere, de la documente la fișiere muzicale și permite protejarea cu parolă, integrarea de vânzare cu amănuntul la magazin, previzualizări de fișiere și multe altele.

Să aruncăm o privire la ce oferă acest plugin.

Utilizări potențiale

Pluginul CM Downloads Manager are o varietate de utilizări potențiale, multe dintre acestea fiind prezentate pe site-ul CMinds. Totuși, am considerat că este important să le menționez aici, deoarece oferă context pentru procesul de configurare.

Să zicem că doriți să vindeți pluginuri proprii. Puteți utiliza acest plugin pentru a proteja parola descărcările fișierelor pluginului și pentru a-l integra cu o soluție de comerț electronic. Sau, dacă doriți să oferiți descărcări de fișiere muzicale pe care le-ați creat, puteți face acest lucru cu ușurință odată ce oamenii se înscriu ca utilizatori. Ați putea oferi chiar cărți albe descărcabile în acest fel. În orice fel, orice doriți să descarce utilizatorii ar putea fi oferit cu ușurință și în siguranță.

Funcții de versiune gratuite

CM Download Manager gratuit

Versiunea gratuită, care poate fi descărcată în directorul de pluginuri de pe WordPress.org, include câteva funcții pe care le puteți folosi imediat, inclusiv:

  • Descărcați categoriile
  • Vizualizare număr la fiecare descărcare
  • Un forum de asistență pentru fiecare descărcare
  • Posibilitatea de a vota la fiecare descărcare
  • Șablon personalizabil
  • Previzualizare imagine
  • Motor de căutare intern pentru descărcări
  • Utilizatorii pot urmări descărcările
  • Utilizatorii pot înscrie sau ieși prin notificări prin e-mail pentru întrebări trimise prin forumurile de asistență:

CM Downloads Notificări manager

După cum puteți vedea, aceasta este doar elementele de bază. Dacă intenționați să oferiți o experiență de descărcare bogată în caracteristici, veți avea nevoie de versiunea pro.

Caracteristici pentru versiunea Pro

Funcțiile managerului CM Downloads

CM Downloads Manager Pro oferă o mulțime de caracteristici, așa că vă rugăm să purtați cu mine în timp ce încerc să le trec pe toate. Pentru început, puteți adăuga categorii de nivelul al doilea, ceea ce este deosebit de util dacă oferiți o mulțime de descărcări. Există asistență multiplă și puteți filtra rezultatele căutării după mai multe variabile, cum ar fi data, tipul de descărcare și numele de utilizator. Puteți utiliza, de asemenea, CSS personalizat, scăpați de mesajul CMinds Gratitude din subsolul de pe paginile de descărcare și puteți modifica legături permale după cum considerați de cuviință. Puteți chiar să setați o exonerare de răspundere pentru utilizatorii pentru prima dată despre descărcările dvs..

Dincolo de aceste caracteristici generale, veți obține, de asemenea, mai multe opțiuni de control și moderare a accesului în versiunea Pro. Setați permisiunile grupului de utilizatori și înregistrați toate descărcările atât de utilizatorii înregistrați, cât și de cei neînregistrați. Aveți opțiunea de a vizualiza acest jurnal după dată, descărcați numele sau utilizatorul și exportați-l prin formatul de fișier CSV. De asemenea, puteți seta restricții de vizualizare la fiecare descărcare. Unele pot fi disponibile pentru toată lumea, în timp ce altele pot fi vizualizate numai pentru cei conectați. O altă caracteristică esențială pe care o include versiunea Pro este protecția prin parolă:

Parolele managerului CM Downloads

În plus, setați restricții de încărcare, solicitați numele utilizatorilor și adresele de e-mail înainte de a permite descărcările și utilizați informațiile de geolocalizare pentru fiecare descărcare. Există multă asistență pentru coduri scurte, cum ar fi descărcări, widget cu lista de articole descărcate, actualizări, contribuabili de top și descărcări conexe..

Un lucru care mi-a plăcut foarte mult despre acest plugin este posibilitatea de a personaliza complet paginile de descărcare. Puteți seta o adresă URL externă sau chiar un cod scurt pentru o descărcare în loc să încărcați un fișier – ceea ce este cu adevărat util atunci când vă integrați cu un plugin pentru coșul de cumpărături. Puteți opta, de asemenea, pentru a afișa mai multe file pe fiecare pagină pentru a descărca descrierile mai complete. Adăugați și numărul de vizionări, o prezentare de diapozitive și un widget de partajare socială.

Pe fața forumului de asistență, versiunea Pro adaugă posibilitatea de a elimina complet forumul de asistență sau de a afișa file suplimentare. Puteți seta modul în care doriți să fie afișate comentariile, să activați moderarea comentariilor și să aprobați automat comentarii de la utilizatorii verificați:

Modificări Manager de descărcări CM

Adăugați legături la Google Docs sau încorporați un player MP3 pentru fișierele muzicale:

CM Descărcări Manager muzică

Sau încorporați un player MP4 pentru fișierele video:

Video Download Manager CM

În cele din urmă, există o mulțime de funcții suplimentare de gestionare a utilizatorilor, cum ar fi posibilitatea de a integra înregistrarea cu profiluri de social media, inclusiv Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn și Microsoft Live. Profilurile de utilizator publice și integrarea Gravatar și BuddyPress sunt de asemenea incluse. Puteți vedea o demonstrație despre toate acestea în acțiune pe site-ul CMinds.

Setarea acestuia

Abordează procesul de configurare pentru acest plugin la fel ca oricare altul. Pur și simplu adăugați pluginul încărcându-l prin fișierul .zip din tabloul de bord de admin. După introducerea tastei de activare, ar trebui să vedeți acest meniu în partea stângă a tabloului de bord:

Apoi accesați legătura „Setări” și setați-vă legăturile permise sub fila General. Apoi selectați ce extensii de fișiere doriți să permiteți încărcarea și definiți setările de acces pentru utilizatori. Practic, decideți ce utilizatori doriți să încărcați fișiere. Adesea, doar editorii sau doar administratorii primesc această permisiune. Cel mai bine este să aveți grijă de acest aspect, astfel încât să nu vă lăsați să vă jucați mai târziu. Salvați modificările, apoi faceți clic pe „Adăugare nou” pentru a adăuga prima descărcare. Veți fi transportat la formularul Adăugare descărcare nouă:

Încărcare CM Manager Manager

Formularul include de asemenea câmpuri pentru adăugarea unei descrieri detaliate a instrucțiunilor de descărcare și instalare. Puteți adăuga, de asemenea, un jurnal de modificări, capturi de ecran, protecție prin parolă și opt-in pentru notificările privind întrebările de asistență:

CM Downloads Manager Încarcă mai multe

După ce introduceți toate aceste informații și le salvați, le puteți modifica ulterior prin intermediul tabloului de bord al utilizatorului:

Tabloul utilizatorului CM Downloads Manager

După cum puteți vedea, aveți opțiunea de a edita, șterge sau publica publicarea descărcărilor. De asemenea, aici puteți vedea câte descărcări a primit fiecare articol. Când toate sunt spuse și terminate, pagina care prezintă toate descărcările disponibile va arăta astfel:

Demo CM Manager Manager

Acest plugin oferă o mulțime de caracteristici și vă recomand cu mare drag să faceți o idee pentru a descoperi totul. Într-adevăr, există multe prea multe de acoperit aici, dar sper că acest lucru v-a oferit cel puțin o viziune largă despre modul în care funcționează pluginul, de ce este util și de ce îl recomand.


CM Downloads Manager Pro s-ar putea să nu fie pentru toată lumea. La urma urmei, nu toată lumea are nevoie să ofere descărcări pe site-urile lor web. Dar pentru cei care fac asta, aceasta este o soluție relativ ieftină, ușor de configurat și ușor de utilizat. Setarea permisiunilor este simplă și poate fi modificată oricând. De asemenea, puteți stabili modul în care sunt prezentate descărcările și puteți include distribuirea socială, Gravatars, previzualizări și multe altele. În total, un plugin destul de util pentru cei care doresc să se aventureze pe piața descărcărilor, dacă mă întrebați.

Ați folosit acest plugin – gratuit sau premium? Dacă da, ce părere aveți despre asta? Ați găsit utilă? Te rog, anunță-ți gândurile de mai jos.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me