Mulți bloggeri și alți proprietari de site-uri web nu provin dintr-un context de dezvoltare web sau software. Dacă citiți acest lucru, probabil sunteți unul dintre ei! Nu e nimic în neregulă în a nu înțelege limbile de codare sau a fi capabil să construiești un site de la zero, dar pornirea site-ului tău WordPress poate fi intimidant – mai ales când nu știi prea multe despre utilizarea ceea ce este cunoscut drept „back end” (partea în care toate designul web se întâmplă).


În această postare, vă vom parcurge fiecare dintre cele zece părți ale capătului WordPress și vom explica pentru ce este destinată fiecare parte și cum să o folosiți. Vă vom ajuta să utilizați WordPress ca un profesionist în cel mai scurt timp!

Panoul de bord

tablou de bord

Tabloul de bord este, în esență, pagina dvs. de pornire sau centrul de întâmpinare, pe care îl veți vedea de fiecare dată când vă conectați. De aici, puteți vedea statistici de bază pentru site-ul dvs., redacta o nouă postare, vedeți mementouri pentru ceea ce ați publicat recent și puteți verifica ce este nou cu WordPress. Fiecare secțiune a tabloului de bord poate fi mutată în așa fel încât lucrurile cu care doriți să fiți întâmpinați să fie față și centru.

Dacă faceți clic pe Actualizări, veți fi dus la un nou ecran care vă va arăta dacă versiunea dvs. actuală de WordPress, temele și pluginurile dvs. sunt actualizate. Asigurați-vă că totul este actualizat este important – dacă lucrurile nu sunt actualizate, acestea nu vor funcționa bine sau nu vor avea cele mai recente corecții de securitate sau erori, deci este bine să verificați periodic actualizările..

dashboard_updates

Mesaje

Următorul din meniu este Mesaje secțiune. Această secțiune este cea în care probabil că veți petrece majoritatea timpului odată ce site-ul dvs. este în funcțiune – în special dacă scrieți multe.

allposts

Toate mesajele pagina vă prezintă, în format tabel, fiecare postare pe care ați fost redactată sau publicată. Aceasta este baza ta pentru managementul post. Pentru a scrie o nouă postare, faceți clic pe Adăuga nou; pentru a edita sau șterge o postare existentă sau pentru a publica un schiț, faceți clic pe titlul respectiv din tabel sau treceți pur și simplu peste titlu și faceți clic pe una dintre opțiunile care apar:

editează postarea

Puteți vedea, de asemenea, opțiunile de meniu pentru Categorii și Etichete. Acestea sunt paginile în care gestionați etichetele și categoriile alocate fiecăreia dintre postările dvs.; ele apar, de asemenea, ca widget-uri pe paginile de adăugare și editare.

tagmgmt

Mass-media

Următorul este Mass-media secțiune. Aici sunt adăpostite toate imaginile, fișierele și alte articole încărcate.

Biblioteca media

Pentru a încărca articole în biblioteca dvs., faceți clic pe Adăuga nou. În ecranul care apare, puteți trage și arunca ceva în spațiu, sau faceți clic pentru a căuta fișiere.

uploadmedia

Dacă scrieți sau editați o postare și doriți să adăugați o imagine, trebuie doar să faceți clic pe butonul Adăugați media butonul de deasupra editorului de text și selectați o imagine din biblioteca dvs. sau încărcați una nouă.

insertmedia

Pagini

Această secțiune următoare este locul în care adăugați și gestionați paginile pentru site-ul dvs. Pagini nu sunt același lucru ca postările – o pagină de pe WordPress este, de exemplu, pagina ta de pornire sau despre pagina; este o imagine de ansamblu sau un succes rapid de informații sau un fel de galerie. Pe de altă parte, postările sunt blogul tău sau articole de știri. Unul dintre widgeturile din pagina dvs. Adăugare / Editare postare este Atributele paginii; acest lucru vă permite să cuibăriți pagina sub alta, mai degrabă decât să fie o pagină principală. De asemenea, este locul în care selectați un șablon pentru pagina dvs., dacă doriți unul.

addnewpage

Comentarii

Secțiunea de comentarii este, așa cum ați putut ghici, locul în care moderați comentariile de pe postările și paginile dvs. Trecerea peste un comentariu afișează un set de acțiuni pe care le puteți întreprinde cu privire la acel comentariu anume, cum ar fi editarea sau ștergerea acestuia.

comentarii

Aspect

Următoarea secțiune pe care o veți vedea în meniul dvs. de administrare este Aspect secțiune, care este despre cum arată site-ul dvs. în partea frontală. Iată locul în care selectați și personalizați tema, inclusiv widget-urile și meniurile. Dând clic pe tematică vă arată temele pe care le-ați instalat în WordPress; dacă doriți să instalați unul nou, faceți clic Adăuga nou. Puteți găsi câteva teme gratuite frumoase în Director cu temă WordPress, dar avem, de asemenea, o grămadă de teme gratuite de WordPress și cam cea mai bună temă WordPress de până acum, Total, totul aici, la WPExplorer.

installedthemes

Secțiunile Personalizare, antet și fundal vă redirecționează către personalizatorul încorporat. Aici puteți alege imagini de fundal și antet (dacă doriți) sau puteți modifica schema de culori. De aici puteți personaliza și alte piese care apar pe partea frontală. Făcând clic pe butonul X în colțul din stânga sus te aduce înapoi la Admin.

theme_customizer

Temele gratuite vor avea opțiuni de stil de bază în personalizator. Dacă decideți să faceți upgrade la o temă premium precum Total, veți găsi mult mai multe pentru a personaliza site-ul dvs.! Unele dintre opțiunile pentru Total sunt prezentate mai jos, dar puteți schimba aproape orice și orice (fonturi, culori, anteturi, meniuri și meniuri mobile, fundaluri, subsol personalizat, apeluri, legături sociale și alte tone). Și în funcție de pluginurile pe care le-ați activat pe site-ul dvs. web, puteți vedea și opțiuni pentru cei din personalizator.

totală-Customizer

Înapoi în meniul Aspect, făcând clic pe Widget-uri sau Meniuri te va duce la paginile respective de management. Pagina de meniu este locul în care creați și organizați meniuri pentru site-ul dvs. Construirea meniurilor este simplă – trebuie doar să verificați paginile, postările sau legăturile de taxonomie pe care doriți să le includeți, faceți clic pe butonul „Adăugați în meniu”, apoi glisați și fixați pentru a reorganiza legăturile de meniu. Când ați organizat lucrurile, selectați o locație de meniu și salvați meniul.

menudashboard

Și pe pagina widgetului puteți adăuga noi widget-uri, precum și activați-le și reordonați-le – este la fel de simplu ca glisarea și aruncarea widget-urilor pe care doriți să le utilizați în diverse locații gata pentru widget-uri (de obicei, bare laterale și subsoluri).

widgetdashboard

În cele din urmă, pagina Editor este locul în care te poți juca cu codificarea temelor tale. Cel mai bine este să lăsați această zonă în pace – încurcarea cu codul dvs. ar putea duce la un site web rupt. În plus, orice modificare pe care doriți să o faceți ar trebui făcută printr-o temă pentru copii, astfel încât să puteți continua să actualizați tema de pe site-ul dvs. web, fără a pierde niciuna din modificările dvs..

theme_editor

Dar, dacă utilizați o temă premium, autorul ar putea avea un panou încorporat pentru CSS. În total, v-am făcut acest lucru ușor prin adăugarea unei secțiuni pentru CSS personalizate în panoul nostru tematic, activați doar opțiunile dacă doriți să adăugați câteva modificări fără a compromite tema principală.

totală temă panoul

Plugin-uri

Ca și în secțiunea Aspect, părțile secțiunii Plugins vă arată pluginurile pe care le-ați instalat și Director de pluginuri WordPress. Partea Editor este exact ca editorul cu temă – este locul în care puteți edita codul pentru pluginurile pe care le-ați instalat. Nu este recomandat să schimbați niciun cod în timp ce pluginurile sunt active.

addnewplugin

Utilizatori

Această secțiune este cea în care gestionați toți utilizatorii care au conectări pentru site-ul dvs. Dacă sunteți singurul cu acces, veți fi singurul enumerat. Dacă permiteți accesul mai multor persoane, acestea vor fi listate aici împreună cu rolul și numărul de postări scrise. De ce ai putea avea mai mult de un utilizator? Să presupunem că aveți o afacere mică și, deși gestionați site-ul, unul sau doi dintre angajații dvs. sunt responsabili de blogul companiei sau de magazinul online. În acest caz, acordarea mai multor utilizatori acces la site-ul dvs. web ar putea fi benefică.

Profilul tau secțiunea este locul în care gestionați toate informațiile despre dvs., precum și modul în care doriți configurarea back-end-ului. Puteți alege o schemă de culori personalizată pentru momentul în care vă conectați la WordPress, vă resetați parola, iar dacă aveți un plugin precum Fancier Author Box instalat, puteți adăuga și link-uri bio și sociale ale autorului dvs. aici.

profilul tau

Unelte

Secțiunea Instrumente conține – ce altceva? – instrumente care fac viața puțin mai ușoară atunci când configurați site-ul. Instrumentele care vă pot fi de folos în special instrumentele de import și export. Dacă aduceți conținut de pe alt site, va trebui să utilizați instrumentul Import.

import_tool

Pentru a pregăti conținutul pentru mutarea pe un alt site, utilizați Export.

export_tool

Setări

În sfârșit ajungem la elementul Setări. Această parte a Administratorului WordPress este locul în care gestionați tot ce țin de site-ul dvs. care nu este acoperit într-o altă zonă: titlu și linie, formatul datei și orei, limba, opțiunile pentru comentarii, câte postări sunt vizibile pe o pagină etc. configurați-vă site-ul, parcurgeți toate setările – și nu uitați să parcurgeți și subsecțiunile! Veți dori să vă setați pagina de pornire sub Lectură și să alegeți o opțiune pentru structura URL-ului dvs. în Permalink. Poate fi util să revizuiți setările de fiecare dată când site-ul dvs. crește și pe măsură ce obțineți o urmărire mai mare.

discussionsettings

Bonus: Panou tematic

Am menționat înainte că multe teme premium vin cu funcții suplimentare care nu se regăsesc în teme gratuite, iar o alta dintre aceste caracteristici este un Panou tematic. În total, de exemplu, există o mulțime de funcții suplimentare care vă ajută să creați și să gestionați site-ul dvs., cum ar fi opțiuni pentru a activa / dezactiva funcții de-a lungul temei (care pot ajuta cu adevărat la curățarea și accelerarea site-ului dvs. web), opțiuni pentru CSS și JS personalizate, personalizate constructor de subsol și multe altele! Când instalați o temă, uitați-vă la tabloul de bord pentru a vedea dacă există o opțiune Panou tematic și aruncați o privire pentru a vedea ce caracteristici sunt incluse.

Concluzie

În acest moment, ar trebui să înțelegeți mai bine diferitele părți ale administratorului WordPress și ce fac acestea. Destul de curând veți gestiona partea de sus ca un profesionist! Ce părți ale WP Admin te-au confuz cel mai mult când ai început? Aveți sfaturi și trucuri de distribuit? Spuneți-ne în comentarii!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me