Roluri utilizator WordPress: tot ce trebuie să știți

Știați că puteți da acces altor persoane pentru a vă gestiona site-ul? Folosind rolurile de utilizator WordPress, puteți colabora cu oameni în siguranță și ușor, să atribuiți diferite niveluri de acces site-ului dvs. și conținutului care se află în.


În acest articol, vom acoperi modul în care funcționează rolurile utilizatorului WordPress și cum le puteți configura pe site-ul dvs..

Roluri utilizator WordPress

Asa de – care sunt rolurile utilizatorului WordPress și la ce sunt folosite? După cum sugerează și numele, este o caracteristică integrată de gestionare a utilizatorilor pe site-ul dvs. WordPress. Puteți defini ce acțiuni pot și nu pot efectua utilizatorii și le grupați în roluri. Deci, un rol specific poate fi atribuit cu privilegii specifice de gestionare a site-ului.

WordPress oferă șase valori implicite rolurile utilizatorului pentru a vă oferi mai multă putere asupra gestionării site-ului dvs. Să le cunoaștem mai bine.

Super Administrator

Rolul super-administrator există numai atunci când WordPress multisit caracteristica este activată. Ei sunt responsabili de supravegherea tuturor administratorilor site-ului și a rețelei multisite.

Acestea pot gestiona și schimba totul – de la crearea și ștergerea site-urilor, până la controlul conținutului, temelor, pluginurilor și profilurilor.

Când rolul Super Administrator este activat, privilegiile administratorului obișnuit sunt reduse. Nu mai pot instala teme și pluginuri, dar pot alege să le activeze sau să le dezactiveze.

Administrator

Administratorii au toată puterea de a nu numai să gestioneze operațiunile site-ului dvs., ci și să atribuie alte roluri.

Acestea pot crea, șterge, revizui, edita și publica conținut, gestiona pluginuri și teme, chiar edita cod. Acest rol are, de asemenea, autoritatea de a personaliza alte roluri de utilizator.

Puteți fi administratorul site-ului propriu sau puteți numi pe altcineva. Cu toate acestea, aveți grijă dacă doriți să atribuiți această sarcină altora. Este esențial să alegeți pe cineva în care aveți încredere.

Editor

Editorii au acces complet pentru a gestiona întregul conținut al site-ului și atributele acestuia.

Ele pot crea, șterge, revizui și publica propriile postări, precum și cele create de alți autori. Editorii pot gestiona, de asemenea, comentarii, postarea categoriilor și link-uri. Utilizatorii cu acest rol de obicei supraveghează autori și colaboratori.

Autor

Spre deosebire de editorii care au control complet asupra întregii secțiuni de conținut, autorii nu au decât control complet asupra postărilor proprii. Au autoritatea de a crea, edita, șterge și publica propriile postări. În plus, își pot edita propriul profil de utilizator.

colaborator

Asemănător autorilor, contribuitorii sunt capabili să creeze și să editeze postările și profilurile lor. Principala diferență între cei doi este că contribuabilii nu își pot publica postările.

Abonat

Acest rol poate citi doar postări și gestiona profilul personal.

Practic, toți vizitatorii pot citi postări fără a fi desemnați ca abonat. Cu toate acestea, puteți încuraja utilizatorii să devină abonați, oferind acces la conținut special care poate fi vizualizat doar de către aceștia.

Lucruri de făcut înainte de configurarea rolurilor utilizatorului

Există câteva bune practici pe care trebuie să le urmați atunci când decideți să setați roluri de utilizator.

Backup-ul dvs.

Este esențial să faceți backup site-ului dvs. WordPress înainte de a face orice modificări. Nu numai că puteți restaura baza de date de pe serverul dvs. de găzduire, dar, de asemenea, puteți încărca fișierul de rezervă de pe discul local ori de câte ori este nevoie. Puteți verifica acest lucru Postare de la HostingWiki despre cum să faci asta corect.

Dacă trecerea la mai multe roluri de utilizator cauzează probleme sau amenințări de securitate, puteți restabili site-ul dvs. la starea anterioară.

Numiți roluri adecvate

Trebuie să luați în considerare privilegiile utilizatorului înainte de a atribui rolurile. Alegeți ce pot și nu pot face utilizatorii.

Întrebați-vă: „Aveți încredere în utilizatori?”, „Vor scrie, revizui, edita, publica sau întreține site-ul dvs. WordPress?”, „Vor avea control complet sau parțial asupra site-ului dvs. WordPress?”, Etc. Apoi, puteți începe să autorizați rolurile.

Procedând astfel, controlul fluxului de lucru și fiecare rol de utilizator devine o adiere. Mai mult, veți fi siguri că funcționarea și gestionarea site-ului dvs. se află pe mâinile corecte.

Cele mai bune practici pentru configurarea rolurilor utilizatorului

Există trei moduri de a vă gestiona rolurile de utilizator WordPress.

Adăugați utilizatori din tabloul de bord WordPress

Adăugați un utilizator nou pe WordPress

Urmați acești pași pentru a adăuga, edita și șterge utilizatori din Tabloul de bord:

 1. După ce vă conectați la zona de administrare a tabloului de bord, selectați Utilizatori și alegeți opțiunea Adăugare nouă.
 2. Completați formularul cu detaliile personale ale noului utilizator, configurarea parolei și rolul desemnat. Apoi, faceți clic pe butonul Adăugare utilizator nou pentru a-l salva.
 3. Odată adăugat, puteți edita sau șterge utilizatorul selectând Toți utilizatorii din meniul derulant.

Editați sau ștergeți utilizatorul WordPress

Pentru a obține mai mult control asupra rolurilor de utilizator, va trebui să utilizați una dintre celelalte două metode.

Modificați manual codul din fișierul dvs. șablon

Dacă doriți să aveți mai multe opțiuni atunci când configurați rolurile utilizatorului, reglarea și reglarea fișierului șablon al site-ului dvs. WordPress este răspunsul. Modificați rolurile introducând funcții de cod în fișierul dvs. funcții.php.

WordPress oferă cinci funcții de cod pentru a personaliza rolurile utilizatorului și capacitățile acestora, acestea sunt:

 • add_role () – pentru a adăuga un rol
 • remove_role () – pentru a elimina un rol
 • add_cap () – pentru a adăuga o capacitate la un anumit rol
 • remove_cap () – pentru a elimina o capacitate dintr-un anumit rol
 • get_role () – pentru a obține informații despre capacitățile unui anumit rol.

Când scrieți comanda efectivă, va trebui să completați în plus:

 • rol – numele rolului
 • numele afisat – care va fi numele rolului pe tabloul de bord WordPress
 • capabilități – privilegiile pe care le va avea rolul. Dacă doriți să adăugați mai multe funcții, va trebui să utilizați un tablou.

Ca exemplu, adăugăm un rol numit Publisher, care poate publica postări și pagini:

add_role („editor”, __ (
'Editor'),
array (
'publication_posts' => true,
'publication_pages' => true,
)
);

Accesați WordPress-ul oficial Codexul pentru a vedea listele de capabilități disponibile.

Adăugați rolul WordPress manual

Pentru a începe să utilizați codul, urmați acești pași:

 1. După ce ați structurat fragmentul de cod, mergeți peste zona de administrare și deschideți meniul Aspect.
 2. Faceți clic pe Editorul temei din meniul derulant, selectați tema pe care doriți să o editați și deschideți fișierul funcții.php.
 3. Lipiți fragmentul de cod în partea de jos a fișierului.
 4. În cele din urmă, faceți clic pe Actualizare fișier.

Fiți atenți la fragmentul de cod, deoarece poate provoca probleme dacă este scris fără o sintaxă adecvată.

Utilizați un plugin pentru roluri de utilizator

Plugin îmbunătățit pentru Managerul de capacitate

Deși personalizarea manuală a rolurilor utilizatorilor WordPress prin cod vă oferă cel mai mult control, poate fi riscant dacă nu aveți abilități de codare. În mod alternativ, puteți utiliza doar un plugin de genul Capabilitatea Managerului îmbunătățită.

Nu numai că pluginul vă permite să configurați rolurile de utilizator WordPress implicite, dar adaugă și permisiuni de utilizator personalizate în funcție de nevoile dvs..

Panoul de opțiuni îmbunătățit pentru Managerul de capacitate

Odată ce pluginul este instalat și activat, puteți personaliza rolurile de utilizator din tabloul de bord WordPress. Apasă pe Utilizatori meniu și selectați Capacități. Apoi, veți vedea un editor care vă va permite să configurați rolul și să adăugați funcția.

Sfaturi despre utilizarea eficientă a rolului utilizatorului

În timp ce rolurile utilizatorului sunt incredibil de utile atunci când colaborăm cu mai multe persoane de pe site-ul dvs., este, în mod inerent, mai puțin sigur. Un simplu accident, cum ar fi lăsarea unei parole salvate pe un computer public, poate provoca probleme majore. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra site-ul în siguranță:

 • Folosiți pluginuri – acest lucru vă permite să gestionați cu ușurință rolurile utilizatorului ori de câte ori este nevoie de modificări sau chiar să forțați să vă deconectați utilizatorii cu ajutorul unui plugin de securitate (cum ar fi Toate într-un WP).
 • Limitați numărul de utilizatori cu privilegii – mențineți accesul exclusiv la controlul site-ului dvs. Luați timp pentru a decide care utilizator are cu adevărat ce capacități.
 • Dezasignarea utilizatorilor suspecti – pentru a evita abuzul de site, atacurile de forță brută și alte tentative de hacking, cel mai bine este să eliminați utilizatorii cu inactivitate îndelungată sau pe cei care încearcă în mod repetat să se conecteze fără succes.

Dacă aplicați aceste sfaturi, considerăm că managementul utilizatorilor site-ului dvs. va fi sigur și sigur.

Note finale

Rolurile implicite ale utilizatorului WordPress sunt destul de benefice pentru a menține funcționarea site-ului. Puteți atribui până la șase roluri diferite, și anume:

 • Administrator – să gestionați integral întreținerea și conținutul site-ului
 • Editor – supraveghează pe deplin autorii și gestionarea conținutului
 • Autor – este responsabil doar pentru postările proprii
 • colaborator – este capabil să creeze și să editeze conținutul postării lor
 • Abonat – este capabil doar să citească postări
 • Super Administrator – administrează pe deplin o rețea multisite WordPress

Asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a site-ului dvs. și ați luat în considerare rolurile adecvate înainte de a atribui oficial funcțiile.

Puteți adăuga, edita și șterge utilizatorii din zona de administrare a tabloului de bord. Pentru a face acest lucru, accesați Panoul de bord WordPress → Utilizatori → Adăugare nou.

În plus, puteți personaliza manual rolurile modificând fișierul dvs. theme.php.

Cu toate acestea, personalizarea rolurilor utilizatorului folosind un plugin WordPress poate fi o opțiune mai bună. Vă recomandăm Capabilitatea Managerului îmbunătățită plugin pentru a adăuga, elimina, edita și personaliza rolurile de utilizator cu câteva clicuri.

În sfârșit, nu uitați să limitați întotdeauna numărul de roluri de utilizator și să dezasignați utilizatorii suspecti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me