WordPress vs Weebly - Hvilken skal jeg velge?

Å velge riktig plattform for å hjelpe deg med å opprette nettstedet ditt kan være en vanskelig beslutning. Derfor har vi laget denne WordPress vs Weebly-guiden for å hjelpe deg med å forstå fordeler og ulemper ved hver løsning. Våre WordPress vs Weebly sammenligninger vil dekke:


 • Pris
 • hosting
 • Brukervennlighet
 • temaer
 • Funksjoner og funksjonalitet
 • SEO
 • Kundeservice

Mot slutten av lesingen bør du ha en klar forståelse av om WordPress eller Weebly er best egnet for din nye webside.

WordPress Oversikt

WordPress.org

For tiden, over 27,5% av alle nettsteder globalt bruker WordPress (som inkluderer WPExplorer – selvfølgelig). Så, som du kan se, det er en ganske populær plattform. Og med god grunn. (Merk: Når vi nevner WordPress, refererer vi til WordPress.org som er hostet selv. For informasjon om WordPress.com, vennligst sjekk guiden vår på WordPress.com vs WordPress.org).

WordPress er en åpen kildekode-programvare, som betyr at den er gratis å installere og bruke. Det kan tilpasses helt, slik at du kan designe hvilken som helst type og stil på nettstedet du måtte trenge. Tusenvis av temaer og plugins er også opprettet av utviklere, slik at du kan legge til ekstra funksjonalitet på nettstedet ditt uten å måtte berøre en kodelinje.

Nettstedets byggopplevelse som tilbys av WordPress skiller seg veldig fra Weebly. Et WordPress-nettsted vil ta mye lengre tid å sette opp, og kan kreve litt forhåndslesing av de med begrenset erfaring i webdesign. Valgmulighetene som er tilgjengelige via WordPress overgår imidlertid langt fra Weebly, med at WordPress til syvende og sist gir deg full kontroll over alle aspekter av nettstedet ditt.

WordPress lar deg designe hvilken som helst type nettsted og legge til eventuelle ekstra WordPress- eller tredjepartsverktøy på nettstedet ditt. Og alt for så mye eller så lite penger du ønsker å bruke. Det er også utallige WordPress-utviklere og designere, som kan designe tilpassede elementer for nettstedet ditt, noe som hjelper deg med å gi virksomheten din fordel over konkurransen. Så hvis du ønsker å lage et seriøst, profesjonelt og unikt nettsted, er WordPress plattformen for deg.

Weebly oversikt

Weebly

Weebly er en dra og slipp nettstedsbyggertjeneste. Det lar deg raskt og enkelt designe nettsteder uten å måtte kode. Weebly er også en helt vert tjeneste. Dette betyr at nettstedet ditt blir vert på Weeblys servere.

For å bruke Weebly trenger du ikke tidligere webdesign eller teknisk erfaring. Weebly-grensesnittet er ekstremt intuitivt og trinnvis veiledning om hvordan du bruker programvaren blir kontinuerlig gitt. Derfor, hvis du vil opprette og starte et nettsted i løpet av få minutter, kan du gjøre det, og deretter oppdatere det enkelt når du trenger.

Weebly inkluderer responsive temaer, forhåndsdesignede layoutalternativer, en integrert eCommerce-plattform og en dra og slipp-editor. Disse funksjonene vil hjelpe deg med å lage et profesjonelt og stilig nettsted. Uansett om du ønsker å starte en blogg, nisjenettsted eller e-handel butikk, kan Weebly hjelpe deg med å nå dine mål.

Weebly tilbyr også et bredt spekter av e-handel og markedsføringsverktøy. Disse vil hjelpe deg med å drive en jevn og vellykket nettbutikk, få trafikk til nettstedet ditt, hjelpe deg med å utvide bloggens følge og mye mer. Weebly mobilapper sørger også for at du kan få tilgang til nettstedet ditt fra hvilken som helst enhet. Dette lar deg samhandle med besøkende på nettstedet ditt, spore nettstedets ytelse og administrere butikkordrer hvor som helst i verden.

Priser

Prisfastsettelse er viktig og vil ofte være den avgjørende faktoren for mange hvilken plattform (WordPress vs Weebly) de bruker for å opprette sin hjemmeside. Både Weebly og WordPress er opprinnelig gratis å bruke. Men hvis du ser alvorlig på å bygge et blomstrende og vellykket nettsted, vil begge plattformene koste deg i det lange løp.

WordPress koster

WordPress.org-programvaren har alltid vært og vil alltid være gratis. Derfor koster ingenting å installere programvaren og opprette en webside i WordPress.

Du må imidlertid kjøpe nettstedets domenenavn og hosting-tjeneste. Domenenavn er generelt billig (du kan bruke denne GoDaddy Domains-avtalen for å få en for under $ 1), og kan betales på årsbasis. Vertsleverandører varierer veldig i pris, men igjen bryter ikke banken og kan betales månedlig.

Andre kostnader for å bygge et WordPress-nettsted innebærer kjøp av premium tillegg som vedlikeholdstjeneste, premiumtema eller noen av de premium WordPress-verktøyene inkludert sidebyggere og løsninger for leadgenerering..

Weebly-priser

Priser

Weebly er gratis å bruke, men denne avtalen kommer med fangster. For det første, for å opprette ditt eget domenenavn, eller for å overføre et domene fra en annen plattform, må du oppgradere til Weeblys premium ‘Connect’ -plan. Hvis du vil fortsette å bruke Weebly gratis, kan du opprette ditt eget underdomen, noe som resulterer i at nettadressen til nettstedet ditt slutter på “nettstednavn “.weebly.com. Dette er greit for et personlig nettsted, men hvis du ønsker å fremstille en seriøs og profesjonell virksomhet, så bruker ikke et Weebly-underdomen bare det.

For det andre, hvis du bygger et nettsted ved hjelp av den gratis Weebly-planen, vil du finne Weebly-annonser som vises på nettstedet ditt. Igjen, ikke utseendet til en anerkjent virksomhet. Gratis nettsteder har også bare rett til en begrenset mengde lagring, og kan ikke dra nytte av mange av Weeblys avanserte funksjoner, inkludert analyse, ekstra sikkerhetstiltak og mye mer.

På plussiden, men hvis du er glad for å betale for tjenesten, tilbyr Weebly en rekke planer for å imøtekomme forskjellige behov på nettstedet. Disse inkluderer planer for Starter, Pro og Business, som har økt lagring, ingen annonser, HD-video- og lydintegrasjon, og e-handelsstøtte, for å nevne noen få premiumfunksjoner. Disse planene belastes månedlig eller årlig, og må betales så lenge nettstedet er i gang.

Priser sammenlignet

WordPress er gratis å bruke, men domenet og hosting-tjenestene vil bety at du har små månedlige utgifter for å holde nettstedet ditt online. Alle premium verktøy og tjenester basert på WordPress er valgfrie, slik at du kan velge hva du bruker.

Weebly vil tillate deg å lage et helt gratis nettsted. Imidlertid, hvis du ønsker å opprette en webside av betydning, må du være forberedt på å logge på for ubestemte månedlige betalinger.

hosting

Hosting er et stort problem for mange nettstedseiere. Og med god grunn. Hovedpoenget er at hvis du ikke er vert for nettstedet ditt, eier du det ikke. Og dette kan forårsake mye stress hvis du noen gang vil bytte plattformer, eller hvis du ikke følger vilkårene for tjenesten.

WordPress – Selv vert

hosting

WordPress.org-nettsteder må alle være selvhostede. Dette kan virke litt skremmende for de som aldri har opprettet et nettsted før, da du må ut og undersøke hostingleverandører for å se hvilken tjeneste som passer best til nettstedets behov. Vi har skrevet mye om hvordan du velger en leverandør, så hvis du ikke er sikker, sjekk ut vårt anbefalte WordPress-hosting.

Det fine med WordPress.org-hosting er at det er så mye valg. Enten du bare begynner, eller du har et stort multinasjonalt selskap, vil du lett kunne finne en hosting-tjeneste for nettstedet ditt. Og hvis du av en eller annen grunn ikke er fornøyd med hosting-avtalen du mottar, kan du raskt flytte nettstedet ditt til en ny leverandør.

Weebly – Hosted Service

Weebly er vert for alle nettsteder på sine egne servere, noe som umiddelbart setter folk utenfor ved å bruke denne plattformen. Imidlertid er det noen fordeler med å ha nettstedet ditt vert for deg.

Weebly tar bryet med å velge en vertstjeneste, og tar seg av alle de tekniske aspektene ved å drive et nettsted. Dette inkluderer sikkerheten til nettstedet ditt, og å sikre at nettstedet ditt alltid ser bra ut, kjører raskt og holder seg online. Weebly tilbyr også et SSL-sertifikat for e-handel-butikken din, slik at kundene dine trygt kan utføre betalinger på nettstedet ditt.

Hosting sammenlignet

WordPress.org er selv vert, så du er ansvarlig for å finne en vertsleverandør samt sikre at nettstedet ditt er trygt, sikkert og fungerer jevnt. Imidlertid er den overordnede fordelen at du eier nettstedet ditt, og du har full kontroll over det.

Weebly tar seg av alle hostingbehovene dine, så vel som nettstedets sikkerhet og tekniske ytelse. Ettersom Weebly er en hostet plattform, er det imidlertid et stort spørsmål om hvem som faktisk eier nettstedet ditt. Dette er bra hvis du driver en webside med tre sider. Men hvis du har brukt år på å bygge opp innhold, og du stoler på nettstedet ditt for en månedlig inntekt, blir eierskapet plutselig mye viktigere.

Brukervennlighet

Både Weebly og WordPress er enkle å bruke, og er begge flotte plattformer som lar deg bygge vakre og vellykkede nettsteder. Imidlertid, hvis du absolutt ikke har noen nettopplevelse, er det ingen tvil om at Weebly vil være et bedre alternativ for deg. Tilsvarende, hvis du ønsker å bygge et stort nettsted, bestående av mange funksjoner og funksjonaliteter, vil WordPress være en bedre passform.

WordPress

WordPress gir en veldig annen designopplevelse, men en som fremdeles vil gjøre det mulig for deg å designe vakre nettsteder med letthet. Det er definitivt en brattere læringskurve til WordPress sammenlignet med Weebly. Og hvis du ikke har erfaring med webdesign eller bruk av WordPress, så må du lese litt om hvordan du kommer i gang. Med et blomstrende WordPress-samfunn er imidlertid omfattende informasjon om bruk av WordPress tilgjengelig over hele nettet.

WordPress-designopplevelsen din vil variere avhengig av tema og verktøy du bestemmer deg for å bruke. Mange WordPress-utviklere koder WordPress-nettstedene sine for å implementere nødvendige endringer. Men det fine med WordPress er at det gir noe for enhver smak, så hvis du ikke vil berøre en linje med kode, trenger du det ikke. Flertallet av WordPress-temaer vil gjøre det mulig for deg å tilpasse nettstedet ditt gjennom panelet for temalternativer, via Customizer på startsiden av nettstedet, eller ved å bruke en sidebygger.

Weebly

Brukervennlighet

Weebly er en dra og slipp nettstedsbygger, så alt du trenger for å lage et grunnleggende nettsted er umiddelbart tilgjengelig. Når du har logget på med Weebly, kan du velge mellom de mange Weebly-temaene. Din valgte mal åpnes deretter i Weebly-redigereren, der du kan dra og slippe designelementer på siden for å tilpasse nettstedet ditt. Innholdselementer inkluderer tekst, bilder, kart og video. Du kan også enkelt legge til sider, endre stylingelementer, legge til SEO-data og mye mer.

Weebly-grensesnittet er veldig greit, noe som hjelper med å effektivisere designprosessen og gjør design av nettstedet ditt raskt og morsomt. Tydelige instruksjoner for hvordan du bruker dra og slipp-redigereren vises også, noe som gjør de forskjellige funksjonene enkelt tilgjengelig. Og alle funksjoner og verktøy er til stede, så ingenting trenger å installeres eller oppgraderes når som helst.

Brukervennlighet sammenlignet

Weebly har definitivt overtaket for brukervennlighet og er flott for nybegynnere eller de som har begrenset tid. Lønnen er imidlertid at hvis du bruker Weebly, vil du mangle valg, funksjoner og til slutt kontroll over nettstedet ditt og dets design.

WordPress har en brattere læringskurve og nettstedet ditt vil ta lengre tid å konfigurere på denne plattformen. Men de mange tilgjengelige WordPress-verktøyene som nå er tilgjengelige, betyr at designen til nettstedet ditt kan være en flytende og nyskapende opplevelse. Og, viktigst av alt, kan WordPress tilby alle funksjonene og funksjonalitetene som det voksende nettstedet ditt kan trenge.

temaer

Både WordPress og Weebly tilbyr temaer du kan opprette nettstedet ditt fra. Enten du oppretter en eCommerce butikk, blogg eller porteføljeside, har begge plattformene en rekke temaer for å imøtekomme forskjellige typer nettsteder.

WordPress

temaer

Hvis du bygger nettstedet ditt på WordPress, vil du ha tusenvis av temaer til fingerspissene. Gratis WordPress-temaer kan du finne på topputviklerens blogger (som WPExplorer) så vel som fra WordPress-oversikten i WordPress Repository. Uansett hvilken nisje du vil være i stand til å finne et passende tema for prosjektet ditt.

Premium-temaer kan kjøpes fra en rekke temamarkeder og temautviklere. Når du velger et premium WordPress-tema, må du alltid sørge for å kjøpe fra en anerkjent kilde, som ThemeForest. Bare gjør litt research for å være sikker på at det er en legitim markedsplass eller individ med en solid merittliste.

Premium WordPress-temaer kommer med avanserte funksjoner og gir vanligvis bedre støttealternativer enn gratis temaer. De inkluderer også integrerte premium-plugins for å legge til ekstra funksjonalitet som er relevant for temaets nisje.

Weebly

Weebly-temaene er alle forhåndsbygde, kan tilpasses, og inneholder en rekke innovative funksjoner, inkludert parallakseffekter, videobakgrunnsalternativer, tilpassede skrifter og mye mer. Temaer kan lastes inn i dra-og-slipp-redigereren ved å klikke på en knapp og komme installert med bilder og alt. Alle temaene er gratis, responsive og presenterer moderne og forfriskende oppsett og grafikk.

Ulempen er at antall temaer levert av Weebly er begrenset. Og hvis du velger å bygge nettstedet ditt på Weebly, kan du bare bruke Weebly-temaene som følger med.

Temaer sammenlignet

Det er virkelig ingen sammenligning når det gjelder WordPress vs Weebly-temaer. Selv om Weebly gir et stort antall temaer av høy kvalitet, kan dette ikke sammenligne med mengden og variasjonen av WordPress-temaer som er tilgjengelige.

Funksjoner og funksjonalitet

WordPress vs Weebly funksjoner og funksjoner er en ganske imponerende sammenligning. Begge tilbyr mange funksjoner brukere vil elske. Disse vil hjelpe deg ikke bare med å designe et fantastisk nettsted, men viktigere å hjelpe nettstedet ditt med å nå sine mål.

WordPress-funksjoner og -funksjoner

Tradisjonelt ble WordPress-funksjonalitet lagt til via plugins. Imidlertid er det i dag ikke uvanlig å finne et bredt utvalg av innebygde funksjoner og funksjoner integrert direkte i WordPress-temaer. Når du forsker på temaer, må du se nøye etter hvilke funksjoner de sender med. Hvis de spesifikke funksjonene du ønsker ikke er oppført, må du installere dem ved hjelp av WordPress-plugins.

WordPress-plugins

Ulemperen med å måtte installere funksjonalitet via plugins er de ubegrensede alternativene som WordPress-plugins gir. Uansett behov på nettstedet ditt, vil du kunne finne de riktige WordPress-pluginsene som passer for dem.

Gratis plugins finner du i WordPress Repository, og kan vanligvis installeres og kjøres på nettstedet ditt i løpet av få minutter. Premium plugins kan også kjøpes fra online markedsplasser som CodeCanyon, samt fra en rekke WordPress tema- og plugin-utviklere.

Weebly innebygde funksjoner

Weebly kommer med en rekke effektive innebygde funksjoner og funksjonaliteter. Ettersom de er integrerte verktøy, er de umiddelbart tilgjengelig hvis og når du trenger dem. Her er noen av de avanserte funksjonene som Weebly-plattformen gir deg tilgang til …

 • Online lysbildefremvisning og galleri – lag dine egne vakre fotogallerier og lysbildefremvisninger, bruk Weeblys fotobibliotek, rediger bilder, legg til bildetekster og mer.
 • Sosial deling – planlegg blogginnlegg som skal publiseres på Facebook og Twitter for å hjelpe innholdet ditt med å nå et bredere publikum.
 • Legge inn eller vert videoer direkte på nettstedet ditt – innebygd fra YouTube eller last opp videofiler til Weebly.
 • Tilpassede skjemaer – lag egendefinerte skjemaer og administrer innsendinger, slik at du holder kontakten med besøkende på nettstedet.

Weebly tilbyr også et utvalg verktøy, SEO, e-handel, analyse og markedsføring via e-post.

Weebly-apper

Funksjoner og funksjonalitet

Weebly App Center tilbyr et stort antall gratis og premium-apper. Kategoriene inkluderer …

 • eCommerce
 • Kommunikasjon
 • markedsføring
 • Sosial
 • Nettstedsverktøy og funksjoner

Totalt tilbyr Weebly over 300 apper. Som med temaer, kan du imidlertid bare bruke Weebly-appene som følger med, tredjepartsapper og plugins er ikke tillatt.

Funksjoner og funksjoner sammenlignet

Det er fordeler og ulemper med de forskjellige funksjonene og funksjonalitetene som tilbys i WordPress vs Weebly. WordPress-temaer kommer ofte med en rekke funksjoner og funksjoner. Og alt du trenger, men ikke følger med temaet ditt, kan installeres ved hjelp av WordPress-plugins. Å finne de riktige programtilleggene for prosjektet ditt, kan i utgangspunktet ta noen undersøkelser. Imidlertid sikrer det ubegrensede antallet tilgjengelige plugins at du raskt kan bygge et tilpasset nettsted basert på forretningsbehovene dine.

Weebly-funksjoner er alle innebygde og er umiddelbart klare og enkle å bruke. Du er imidlertid begrenset til hva som blir tilbudt, og selv om du har et utvalg av Weebly-apper å velge mellom, kan du ikke installere tredjeparts plugins. Så hvis Weebly ikke har det du vil, eller du ikke er imponert over valget, er det ingenting du kan gjøre med det.

SEO

SEO bør være en prioritet for alle eiere av nettsteder. Å være SEO proaktiv vil hjelpe nettstedet ditt til å rangere godt i søkemotorene og øke trafikkmengden som kommer til nettstedet ditt.

WordPress

Yoast SEO

Flertallet av moderne temaer er fullt responsive og optimaliserte for søkemotorene. Imidlertid er det også en rekke WordPress-plugins som vil hjelpe innholdet ditt å rangere godt.

Yoast SEO er den mest populære og nedlastede plugin, og med god grunn. Yoast SEO tilbyr avansert XML-kartkartfunksjonalitet, vil gi deg full kontroll over nettstedets brødsmuler og gjøre det enkelt å legge til titler og metadatabeskrivelser på sider og innlegg. Denne pluginen er gratis å installere og bruke og er et must for alle WordPress nettsteder.

Weebly

Hvis du bruker Weebly til å opprette nettstedet ditt, er mye av SEO-en din innebygd. Alle Weebly-nettsteder har metabeskrivelser, et nettstedskart, SEO-vennlig HTML-formatering og responsive design. Ekstra SEO-alternativer er også tilgjengelige, inkludert sidespesifikke beskrivelser, alt-tagger på bilder og mer. Forbeholdet her er at når SEO er innebygd, blir det vanskeligere å bytte til en annen nettstedplattform.

Weebly gir også enkle å følge instruksjoner om hvordan du forbedrer nettstedets SEO-data. Dette er flott for de som fremdeles lærer å optimalisere nettstedet sitt for søkemotorene..

SEO-sammenligning

Når de ser på WordPress vs Weebly har de begge fått SEO ganske godt dekket. Weeblys SEO er alt innebygd, og kommer med klare instruksjoner om hvordan du optimaliserer nettstedet ditt best. Med WordPress, må du velge og installere en SEO-plugin. Imidlertid, hvis du holder deg med Yoast, kan du være trygg på at SEO-behovene dine blir ivaretatt.

Kundeservice

Kundestøtte av høy kvalitet kan være en nøkkelfaktor for å lage et fullt fungerende nettsted. Og det kan også gjøre en lang vei å holde deg tilregnelig gjennom designprosessen.

WordPress

WordPress-samfunnet spenner over hele kloden og internett er fullt av WordPress-blogger, hjelpesider og fora. Når det er sagt, er det ingen sentral støttetjeneste som tilbyr e-post eller telefonhjelp, med mindre du kjøper en premium-tjeneste eller tema.

Hvis du føler at du vil trenge en til én-støtte, kan det vel være verdt å kjøpe et premiumtema, ettersom mange av dem har omfattende dokumentasjon, videoopplæringer og at all viktig live chat eller direkte telefonlinje.

Weebly

wordpress.org vs weebly

Weebly har et imponerende støttesystem, gjør webdesign på plattformen til en ekstremt positiv opplevelse. Bortsett fra instruksjonene for dra og slipp-redigerer, får du også tilgang til samfunnsforum, og støtte for chat og e-post. For de som velger premium Weebly Pro- og forretningsplaner, vil du også motta telefonstøtte hvis du trenger det.

Kundestøtte sammenlignet

Både Weebly og WordPress tilbyr høye støttenivåer. WordPress har hatt mye mer skrevet om det enn Weebly. Det kan imidlertid ta tid å søke på Internett for å finne de riktige støtteveiledningene eller forumene for prosjektet ditt. Weebly har derimot all dokumentasjon på stedet, noe som gjør det enkelt å få tilgang til. Og begge har en-til-en støttealternativer, men det vil koste deg ekstra.

WordPress vs Weebly – Hvilken plattform passer for deg?

Som du ser, tilbyr WordPress vs Weebly forskjellige fordeler og ulemper. Plattformen du velger vil veldig avhenge av dine behov, og prosjektets prosjekter (selv om vi alltid vil velge WordPress). Weebly er perfekt for nybegynnere eller de som har kort tid, eller som ikke ønsker å lære å bruke WordPress. Imidlertid, hvis du ønsker å utvide nettstedet ditt til en vellykket og lønnsom virksomhet, er WordPress det bedre alternativet. Det er overraskende raskt og enkelt å få tak i. Det er tusenvis av temaer og plugins for å style nettstedet ditt, og det er et fellesskap (i flere millioner) mennesker som elsker å hjelpe hverandre.

Hvilken nettstedbygger appellerer til deg? Del tankene dine om WordPress vs Weebly i tankene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me