WordPress vs Squarespace: Forskjeller og funksjoner

Ønsker du å designe et nytt nettsted, men er ikke sikker på hvilken plattform du skal bruke? Da har du kommet til rett sted. I denne WordPress vs Squarespace-guiden sammenligner vi disse to løsningene for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning om hvilken som er best for prosjektet ditt..


I dag er vårt mål å introdusere deg for WordPress og Squarespace – to kraftige og populære nettstedplattformer. Vi skal se på priser, hvordan de begge er vert, alternativene for temaer eller maler, tilpassbarhet, lagt til funksjoner eller integrasjoner, sikkerhet og tilgjengelig support.

Klar til å komme i gang? La oss gå…

En introduksjon til WordPress

WordPress vs Squarespace

WordPress.org er et populært open source content management system (CMS) som er vant til støtter over 60 millioner nettsteder. Når vi diskuterer WordPress i denne artikkelen, viser vi til WordPress.org. For mer informasjon om WordPress.com og hvordan det skiller seg fra WordPress.org, sjekk ut artikkelen vår om WordPress.com vs WordPress.org.

WordPress.org brukes av noen store navn, inkludert Microsoft, Mercedes Benz, Walt Disney og TED Blog, for å nevne noen. Det er mange grunner til populariteten som WordPress nyter godt av, men kontrollen og fleksibiliteten denne løsningen gir er en stor bidragsyter. Her er noen av de andre toppfunksjonene …

 • Gratis å bruke
 • Tusenvis av gratis og premium temaer
 • Tusenvis av plugins for å legge til ekstra funksjonalitet
 • Tallrike tilpasningsalternativer, inkludert dra og slipp byggere, paneler med temalternativer og muligheten til å kode
 • Det blomstrende WordPress-samfunnet
 • Total eierforhold og kontroll over nettstedet ditt

WordPress-samfunnet er en global enhet som kontinuerlig jobber med og forbedrer WordPress, for ikke å nevne å få frem nye verktøy og produkter. Dette sikrer at ikke bare WordPress alltid er foran sitt spill, også nettstedet ditt.

En introduksjon til Squarespace

Square

Square er en alt-i-ett-løsning som driver millioner av nettsteder på tvers av hundrevis av bransjer. Sine moderne, trendy maldesign gjør det mulig for bedrifter å lage profesjonelle nettsteder, vakre porteføljer eller lønnsomme nettbutikker.

For øyeblikket brukt som plattform for valg av Keanu Reeves, Sadie Williams og John Malkovich, er Squarespace en ideell løsning for alle, fra den ydmyke bloggeren til etablerte merkevarer. Den inneholder mange funksjoner som hjelper deg å designe et nettsted, inkludert …

 • Gratis ubegrenset hosting
 • Topp kvalitet infrastruktur
 • Vakre maler
 • Intuitiv dra-og-slipp-nettstedsbygger
 • Topp sikkerhetsinformasjon
 • 24/7 support

Når nettstedet ditt er opprettet, tilbyr Squarespace også et sett med markedsføringsverktøy som hjelper deg å engasjere deg med publikum, bli funnet på tvers av søk og sosiale og utvide følgende.

WordPress-priser

Som allerede nevnt er WordPress-programvaren gratis å bruke. De eneste nødvendige løpende kostnadene er verts- og domeneavgiftene (diskutert videre). Imidlertid er det fine med WordPress at det kan skaleres opp eller ned for å passe dine behov, og dette gjelder for pengebruk også.

WordPress gir alt du trenger gratis, fra temaer og plugins til leadgenerasjons- og markedsføringsverktøy. Avanserte premiumprodukter for alle aspekter av WordPress er imidlertid også tilgjengelige, og det kan være verdt å oppgradere til når nettstedet ditt vokser.

Squarespace Prising

Priser

Squarespace er en førsteklasses tjeneste som belaster en kontinuerlig månedlig avgift å bruke sin plattform. Det er fire planer å velge mellom, med utgangspunkt i Personlig plan rettet mot de med blogger eller små nettsteder, skalering opp til Avansert plan, opprettet for profesjonelle e-handelsbutikker.

Alle planer inkluderer hosting og de første års domeneavgifter, samt tilgang til Squarespace-maler og dra-og-slipp-byggherre, 24/7 support og mer. De avanserte planene inkluderer markedsførings- og e-handelsverktøy, slik at du kan vokse og opprettholde en lukrativ virksomhet.

Squarespace tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode, slik at du kan opprette en webside og få tak i plattformen. Dette er en fin måte å se om denne løsningen passer for deg, og jeg vil anbefale deg å registrere deg og spille litt hvis du vurderer å bruke Squarespace langsiktig.

WordPress Hosting og domenenavn

WordPress vs Squarespace: Hosting

WordPress-programvaren er gratis å bruke og vil alltid være. Dette gjør det til et attraktivt alternativ for mange bedrifter, siden de kan opprette et nettsted med sikkerhet for at kostnadene for nettstedet ikke vil øke år for år.

Når det er sagt, er WordPress ikke en alt-i-ett-løsning. Så når du bruker WordPress, er alt du får programvaren. For å registrere og bruke et domenenavn og være vert for nettstedet ditt, må du betale en månedlig eller årlig avgift.

Domenenavn – De fleste domenenavn koster noen få dollar i året og bryter ikke banken. Du kan registrere et domenenavn gjennom en rekke tredjepartsleverandører (du kan få et GoDaddy-domene for bare $ 0,99 cent det første året), og du har full kontroll over domenet du velger for nettstedet ditt.

hosting – Med hosting får du det du betaler for. Planene starter fra et par dollar i året (for eksempel Bluehost for bare $ 2,95 / mo), men for større nettsteder med stort følgende, må du velge dyrere planer som gir støtte for store mengder trafikk og lagring av nettsteder..

WordPress-spesifikk hosting – Det beste WordPress hosting er ofte administrert WordPress hosting. Dette er levert av flere topphotelltjenester og er et godt valg da serverne er optimalisert spesielt for WordPress. For mer informasjon om å velge en webvert for ditt WordPress-nettsted, sjekk ut artikkelen vår om hva du skal se etter i WordPress-hosting.

På toppen av å betale for hosting, er det et bredt utvalg av tjenester og planer, så uansett hva budsjettet og nettstedet ditt trenger, vil du finne noe som passer.

Squarespace Hosting og domenenavn

Som Squarespace er en fullt administrert webtjeneste, blir alle Squarespace-nettsteder hostet på deres skyhosting. Det er ingen begrensning for hosting av lagring eller båndbredde, og Squarespace bruker sitt eget globale CDN-nettverk for å sikre raske lastetider for alle nettstedsbrukere uansett hvor de befinner seg

Domenenavn blir også registrert og kjøpt gjennom Squarespace. Domenet ditt har et SSL-sertifikat og kan alltid fornyes i samme takt, noe som sparer deg for uvelkomne overraskelser. Du kan kjøpe flere domener og koble dem til Squarespace-kontoen din. Og hvis du trenger, kan du enkelt overføre et tredjeparts domenenavn til Squarespace.

WordPress-temaer

WordPress vs Squarespace: Temaer

Ser du på WordPress vs Squarespace, har WP et vell av temaer som lar deg lage vakre og stilige nettsteder. Nesten alle moderne temaer er responsive, brukervennlige og inneholder en rekke funksjoner som hjelper deg med å nå nettstedets mål.

Gratis eller premium tema?

Når du velger et WordPress-tema er det mye å ta hensyn til. For det første må du bestemme om du vil bruke et gratis eller premium tema. Gratis WordPress-temaer finner du på utviklerens nettsteder over hele nettet. Eller du kan installere temaer fra WordPress Repository fra WordPress-oversikten. Disse temaene er godt konstruerte, trygge og enkle å se på. Dette er et godt valg uansett prosjekt.

De premium WordPress-temaene har generelt mer avanserte funksjoner, og inneholder ofte premium plugins som en del av kjøpsgebyret. Når du kjøper et premiumtema, må du alltid sørge for at du velger temaet fra en anerkjent kjøper. WordPress-utviklere som StudioPress eller Elegante temaer er et godt alternativ. ThemeForest er også et populært temamarkedsted som selger et bredt utvalg av temaer. Her kan du bla gjennom rangeringer og anmeldelser, og gi deg en god ide om hvordan temaet er å bruke før du kjøper.

Les mer om artikkelen om gratis eller premium temaer for mer informasjon om å velge et gratis eller premium tema?

Bygget-til-formål eller flerbruks-tema?

Den andre viktige faktoren du må vurdere når du velger et WordPress-tema, er om du bør velge et innebygd eller flere formål..

Innebygde-for-formål nisje WordPress-temaer tjener unike formål og vil inneholde relevante og spesifikke funksjoner. For eksempel vil et innebygd mat-blogging-tema antagelig inkorporere en oppskriftsprodusent, slik at du enkelt kan vise oppskrifter i et lesbart format på nettstedet ditt. Å bruke et innebygd WordPress-tema gjør design- og opprettingsprosessen raskt og veldig grei, ettersom alle funksjonene du trenger, umiddelbart skal utleveres.

Et flerbruks-tema vil gi deg verktøyene du trenger for å opprette en hvilken som helst type nettsted. Vanligvis inneholder avanserte sidebyggere, flerbruks-temaer som lar deg enkelt tilpasse alle deler av nettstedet ditt, slik at du kan designe et virkelig unikt nettsted. Et flott eksempel er Total WordPress Theme, skapt av de smarte sinnene her på WPExplorer.

Funksjoner og funksjonalitet

Å vurdere hvilke funksjoner og funksjonaliteter du trenger er det siste viktige aspektet du må ta i betraktning når du velger et WordPress-tema. Tenk nøye gjennom hva prosjektet ditt trenger, og sørg for at du gjør forskningen din for å finne ut hva et tema inkluderer før du kjøper eller installerer.

Husk at ekstra funksjonaliteter kan legges til via plugins (diskutert videre). Men å kjøpe premium-plugins hver for seg kan ende opp med å koste mer i det lange løp enn å bare kjøpe et premiumtema fra get-go.

Sjekk ut vår artikkel som viser de beste WordPress-temaene for å gi deg en ide om hva som er der ute.

Squarespace Maler

WordPress vs Squarespace: Maler

Utvalget av maler som tilbys av Squarespace er imponerende, (selv om det ikke kan sammenlignes med WordPress). Alle Squarespace-maler er inkludert i hver plan. De er alle bygget av det prisvinnende Squarespace designteamet, og er laget for å brukes eksklusivt på plattformen deres.

Malene er delt inn i en rekke kategorier, inkludert nettbutikker, profesjonelle tjenester, fotografering, fellesskap og ideell virksomhet, og mange flere. Hver mal er et utgangspunkt, og med hundrevis av egendefinerbare funksjoner, kan du style den når du vil.

Squarespace gjør det veldig enkelt å velge riktig mal. Bare klikk på kategorien som faller sammen med nisjen på nettstedet ditt. Se deretter på hver live-demo, sjekk ut design, layout, funksjoner og brukeropplevelse. Dette vil hjelpe deg å forstå hva hver mal har å tilby, og hvordan brukerne dine vil samhandle med nettstedet ditt.

Hvis du er fornøyd med en mal, velger du bare Begynn med dette designet fra øverste høyre hjørne, og den nye malen din åpnes i Squarespace-dra- og-slipp-nettstedbyggeren. Hvis du ombestemmer deg, kan du bare bytte mal når som helst.

WordPress-tilpasning

Som vi nevnte tidligere i introduksjonsdelen, har WordPress en rekke tilpasningsalternativer. Avhengig av hvilket tema du velger, vil du kunne tilpasse nettstedet ditt gjennom temalternativspanelet eller WordPress-tilpasningen, ved å bruke en dra og slipp sidebygger, og / eller ved å legge til og endre koden.

Poenget med WordPress er at det kan tilpasses 100% via koding eller ved å installere og bruke riktige verktøy. Så hvis du vil ha full kontroll over nettstedet ditt, så er WordPress det riktige valget for deg.

Squarespace-tilpasning

Nettstedsbygger

For å gjøre tilpasninger til malen din i Squarespace, bruker du den innebygde dra-og-slipp-nettstedbyggeren. Dette er faktisk veldig enkelt å bruke og gir en morsom designopplevelse. Innenfor nettstedsbyggeren kan du legge til sider på nettstedet ditt, legge til designelementer som en tittel og logo, skrive blogginnlegg, sjekke analysene dine, administrere innebygde verktøy og mye mer.

Visuelle elementer i en mal kan endres ved hjelp av Style Editor. Hver mal varierer med stilinnstillinger du kan lage. Generelt kan du endre typografi, farger, bakgrunnsbilder, overskrift og sidefelt. Det er også en CSS Editor som lar deg legge til din egen tilpassede kode hvis du trenger.

Det er ingen tvil om at Squarespace nettstedbygger er intuitivt, og for de med begrenset erfaring i webdesign kan det være et godt alternativ. Tilpasningene du kan gjøre er imidlertid begrenset, og dette kan bli frustrerende, spesielt når nettstedet vokser.

WordPress-plugins

WordPress-pluginsDa vi diskuterte WordPress-temaer, berørte vi ideen om å velge et innebygd tema som har innebygde funksjoner. Flertallet av moderne temaer har mange integrerte funksjoner og funksjoner som allerede er innarbeidet. Men det er tider du trenger ekstra funksjonalitet som ikke blir gitt gjennom temaet ditt. Tilsvarende kan en spesifikk funksjon være inkludert i temaet ditt, men nettstedet ditt trenger en mer avansert versjon.

Det fine med WordPress er at all ekstra funksjonalitet som du trenger, raskt og enkelt kan legges til ved hjelp av en WordPress-plugin. Det er tusenvis av plugins tilgjengelig, og for hver funksjon du vil installere, er det alltid et antall nyttige plugins å velge mellom som kan gjøre jobben godt. Denne fleksibiliteten som WordPress gir, slik at brukere kan integrere eventuelle ekstra nødvendige verktøy, er uvurderlig for å utvide nettsteder og virksomheter.

Når du velger de riktige programtilleggene for nettstedet ditt, må du sørge for å gjøre undersøkelser. Det finnes både et bredt utvalg av gratis plugins og premium plugins, så det beste stedet å starte et søk er WordPress depot eller CodeCanyon.

Squarespace-funksjoner og integrasjoner

Når det gjelder WordPress vs Squarespace kommer det senere med mange innebygde funksjoner du kan bruke. Disse inkluderer…

 • Galleriblokker – Vis gallerier, rutenettoppsett, skyvekontroller og mer.
 • Videobakgrunner – Legg til den valgte videoen for å skape en oppmerksomhetsgripende bakgrunn.
 • Lydsamlinger – Last opp og del albumene dine på nettstedet ditt.
 • Announcement Bar (Også kjent som Hello Bar) – Marker kampanjer eller kunngjøre nyheter på hjemmesiden til nettstedet ditt.
 • Skjemablokker – Legg til et skjema for å fange de besøkende dataene dine eller la dem komme i kontakt med deg.

Squarespace-integrasjoner er også innebygd i plattformen og klar til bruk. Dette sparer deg fra å måtte navigere i markedsplasser for å finne eventuelle ekstra funksjoner du måtte trenge, og deretter installere plugins. For en alt-i-ett-nettstedsbygger er utvalget av integrasjoner som Squarespace tilbyr, bemerkelsesverdig. Her er bare et utvalg av det som tilbys …

 • Disqus – Bruk dette avanserte kommentarsystemet i stedet for standard Squarespace-kommentarsystem.
 • Stripe, Apple Pay og Paypal – Godta betaling på nettstedet ditt på flere måter.
 • Sosiale medier – Koble til dine sosiale mediekontoer, inkludert Facebook, Twitter, Instagram, iTunes Store, LinkedIn, Tumblr og mye mer.
 • Google Fonts and Typekit – Begge integrert i Style Editor.
 • Adobe Creative Cloud Image Editor – Lar deg redigere og forbedre bilder direkte i Squarespace.
 • YouTube og Vimeo – Legg inn videoer på nettstedet ditt fra disse kanalene.

Du kan også integrere andre tredjeparts tjenester, inkludert Google AdSense, Etsy, Eventbrite og Facebook Pixel. Squarespace tilbyr imidlertid ingen støtte for tredjepartsintegrasjoner og kan ikke garantere full kompatibilitet med malene deres. Alternativet til tredjepartsintegrasjoner er heller ikke tilgjengelig for de som er på personlig plan, så du må oppgradere.

WordPress ytelse og sikkerhet

Alt i ett WP-sikkerhet og brannmur

Hvis du velger å bruke WordPress, er ytelsen og sikkerheten til nettstedet ditt ditt ansvar. Å velge en effektiv hostingleverandør kan hjelpe, men du må også installere et antall plugins for å sikre at nettstedet ditt er trygt, sikkert og fungerer jevnt til enhver tid..

Sikkerhet – Installer gratis WordPress-plugin Alt i ett WP-sikkerhet og brannmur og for ytterligere sikkerhetstips kan du lese vår artikkel om hvordan du forbedrer WordPress-nettstedets sikkerhet.

Hastighet – Det er mye du kan gjøre for å forbedre hastigheten på WordPress-nettstedet ditt, fra å holde nettstedet ditt oppdatert, til å bruke en bildeoptimaliserer og en cache-plugin. Sjekk ut vår artikkel om hvordan du kan fremskynde WordPress for mer informasjon.

Opptreden – Nettsteder som får store mengder besøkende, eller som inneholder store mengder medier, må følge med på ytelsen. Laster nettstedet alltid raskt, er kvaliteten på mediastrømming gjennomgående høy og er nedetid lav? Hvis svaret er et av disse spørsmålene er “Nei”, kan det hende du må vurdere å bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN).

Å holde seg oppdatert om vedlikehold av nettstedet, og holde øye med sikkerheten og ytelsen til nettstedet ditt er et must for WordPress-nettstedseiere. Det er imidlertid mange webutviklere og byråer som leverer disse tjenestene hvis du heller vil outsource dette arbeidet.

Squarespace ytelse og sikkerhet

Siden Squarespace er en alt-i-en-hostet løsning, blir alle nettstedets ytelse og sikkerhetsproblemer ivaretatt for deg. Her er noen av topp ytelses- og sikkerhetsfunksjonene …

 • Squarespace samarbeider med DNS-leverandørene for å gi deg trafikkruting, driftssikkerhet og oppetid i toppklasse.
 • Den globale Squarespace CDN takler milliarder av treff hver måned.
 • Alle Squarespace-nettsteder har SSL-sertifikater, som sikrer besøkende besøkende til nettstedet ditt.
 • Avanserte DDoS-begrensningsteknikker brukes for å beskytte nettstedet ditt mot ondsinnet trafikk.
 • Squarespace nettsteder overvåkes hvert minutt fra 20+ steder rundt om i verden, med et operasjonsteam tilgjengelig 24/7 klar til å svare på eventuelle hendelser som blir oppdaget.

WordPress-støtte

WordPress.org gir omfattende dokumentasjon på deres hjemmeside. Imidlertid kan dette neppe sammenlignes med informasjonen som deles og diskuteres av det globale WordPress-samfunnet.

Blogger, som våre egne her på WPExplorer, tilbyr nyttige artikler, opplæringsprogrammer og veiledningsveiledninger for nybegynnere helt til profesjonelle WordPress-utviklere. Forums, hvor du kan stille spørsmål og dele problemer, er vanlig. Og for mer presserende problemer, kan du prøve en WordPress-vedlikeholdstjeneste eller ansette en utvikler.

For de som bestemmer seg for å kjøpe et premium WordPress-tema, plugins eller andre verktøy, kan støtten som følger med disse produktene ofte være verdt prislappen. En-til-en e-post eller billettsupport døgnet rundt er ofte ikke uvanlig med de dyrere produktene, noe som kan bidra til å sikre at nettstedet hele tiden kjører til sin fulle kapasitet til enhver tid.

Squarespace Support

Squarespace Support

Squarespace tilbyr personlig støtte fra deres Kundebehandlingsteam. Support er 24/7 via en-til-en live chat eller e-post. De Hjelpesenter er også full av populære guider og emner, videoer og webinarer, og snakker deg gjennom alle Squarespace-funksjonene og hvordan du bruker dem på nettstedet ditt.

WordPress.org vs Squarespace – En sammenligning

Så nå har vi en god forståelse av hva begge disse plattformene tilbyr. Men hvordan måler de seg opp mot hverandre? La oss se på de viktigste sammenligningsområdene …

WordPress vs Squarespace – Priser

WordPress er en gratis løsning, med de eneste løpende månedlige kostnadene som er hosting og registrering av domenenavn. Imidlertid er det mange premiumverktøy tilgjengelig, slik at du kan skalere funksjonaliteten til nettstedet ditt slik du ønsker. I utgangspunktet er WordPress en “betale så mye eller så lite som du ønsker” slags avtale.

Til sammenligning, for å bruke Squarespace, må du velge en månedlig plan. Og hvis du velger en avansert plan, vil dette over tid koste deg. Når det er sagt, gjør verktøyene, støtten og de innebygde funksjonene som tilbys Squarespace god valuta for pengene.

WordPress vs Squarespace – Temaer, mal og funksjoner

WordPress tilbyr tusenvis av gratis og premium temaer og plugins, med innebygde og installerbare funksjoner og funksjonaliteter. Uansett hvilket ekstrautstyr du vil legge til på nettstedet ditt, kan WordPress imøtekomme prosjektenes behov. Dette gjør det til en flott plattform for nettsteder å vokse og utvikle seg over tid.

Squarespace tilbyr også et imponerende utvalg av maler, funksjoner og integrasjoner. Spesielt sammenlignet med andre alt-i-ett-plattformer som Wix og Weebly, er Squarespace langt foran konkurrentene. Imidlertid er du fremdeles begrenset til grensene for Squarespace, og du vil ikke finne den samme fleksibiliteten som WordPress gir.

WordPress vs Squarespace – Tilpasning og brukervennlighet

WordPress vinner hendene ned på tilpasning. Denne plattformen gir deg endelig kontroll over nettstedet ditt. Ulempen med dette er imidlertid at det ikke gir samme brukervennlighet som Squarespace, og at den har en bratt læringskurve for nybegynnere.

Squarespace har flere begrensninger, men den intuitive dra-og-slipp-nettstedbyggeren, og innebygde funksjoner, gjør design av et nettsted til en rask og morsom opplevelse.

WordPress.org vs Squarespace – Støtte

Både WordPress og Squarespace har et sterkt nettverk av støtte rundt dem. Støtten til Squarespace er mer sentralisert, med et dedikert hjelpesenter og kundebehandlingsteam. Dette kan passe nybegynnere, eller de som liker å ha en-til-en støtte og forsikring til fingerspissene.

WordPress.org tilbyr ikke en-til-en-støtte som sådan, selv om det ofte er tilgjengelig som en del av førsteklasses produktpakker. Kraften i WordPress-samfunnet sørger imidlertid for at uansett hvilket problem eller spørsmål du vil finne svaret på nettet. Støtten er der – du må kanskje søke etter den.

Endelige tanker om WordPress vs Squarespace

Begge plattformene lar deg lage vakre, profesjonelle og brukervennlige nettsteder. Så løsningen du velger skal være avhengig av dine egne behov og nettstedet ditt. Tenk på budsjettet ditt, når som helst begrensninger, dine personlige webdesign ferdigheter, og viktigst de langsiktige ambisjonene for prosjektet ditt.

WordPress vs Squarespace – hvilken vil du velge for prosjektet ditt? Del gjerne tankene dine i kommentarene nedenfor …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me