WordPress vs Blogger – Hvilket er bedre for bloggen din?

WordPress vs Blogger - Hvilket er bedre for bloggen din

Hvis du ønsker å starte din egen blogg, kan det hende du har vanskelig for å bestemme hvilken plattform du skal bruke. Både WordPress.org og Blogger er gode alternativer, og det er grunnen til at vi har puttet dem mot hverandre i denne WordPress vs Blogger-guiden..


Ved å diskutere fordeler og ulemper med WordPress og Blogger i dybden, tar vi sikte på å hjelpe deg med å forstå hvilken som er den rette løsningen for prosjektets behov. Så la oss komme i gang!

En introduksjon til WordPress

WordPress vs Blogger

WordPress er en åpen kildekode-programvare som er gratis å bruke og lett kan tilpasses. Et ganske utrolig fellesskap omgir WordPress, og gir tilgang og støtte for en rekke temaer, plugins og verktøy. Dette sikrer at WordPress-brukere kan opprette alle typer nettsteder, produsere unike design og legge til funksjoner og funksjonaliteter som er spesifikke for hvert enkelt prosjekt.

Når vi diskuterer WordPress i denne artikkelen, viser vi til WordPress.org. WordPress.com er en egen enhet, og for å finne ut mer om det, sjekk ut vår artikkel WordPress.com vs WordPress.org.

Her er fordelene og ulempene ved å bruke WordPress.org …

ProsPress.org:

 • Programvaren er gratis å bruke og vil alltid være.
 • Et godt valg for alle, fra den ydmyke bloggeren til globale virksomheter.
 • Eierskap til nettstedet ditt.
 • Ubegrensede tilpasningsalternativer.
 • Tema og plugins – velg blant tusenvis av WordPress-temaer og plugins.
 • Lag enhver type nettsted, ikke bare en blogg.

WordPress.org Ulemper:

 • Tar tid å lære.
 • Å sette opp et nytt nettsted kan ikke gjøres i løpet av få minutter.
 • Du må betale for domenenavnet og hosting-tjenesten.
 • Sikkerhet og vedlikehold av nettstedet ditt er ditt ansvar.

En introduksjon til Blogger

Blogger

Blogger er en blogg-publiseringstjeneste, eid og vert av Google. Et av de tidligste dedikerte bloggeverktøyene, Blogger ble opprinnelig opprettet av Pyra Labs og ble kjøpt av Google i 2003. Siden den gang har den blitt en populær bloggplattform, og gir en rask og enkel å bruke gratis hostet bloggtjeneste til massene. Her er noen av de viktigste fordeler og ulemper.

Blogger-proffer:

 • Ideell for nye eller tilfeldige bloggere – Blogger er veldig rask og enkel å sette opp.
 • Gratis å bruke.
 • Bruk ditt eget domenenavn eller et gratis Blogger-underdomener.
 • Gratis maler – velg mellom noen av Bloggers gratismaler eller kjøp en tredjepartsmal.
 • Google tar seg av all hosting, sikkerhet og vedlikehold av nettsteder.
 • Sømløst integreres med andre Google-funksjoner som Google Analytics, Google AdSense og Google Plus.

Blogger-ulemper:

 • Bare henvender seg til blogger – hvis du vil opprette en e-handelsbutikk, katalognettsted, eller faktisk en hvilken som helst annen webside enn en blogg, er Blogger ikke noe for deg.
 • Manglende eierskap – alle Blogger-nettsteder er vert for Google, så med mindre du eksporterer nettstedet til en annen plattform, vil du aldri virkelig eie det.
 • Begrensede funksjoner – Blogger tilbyr begrensede funksjoner som kanskje ikke er tilstrekkelig for en blomstrende blogg.
 • Mangel på kontroll – minimale tilpasningsalternativer.

Som du ser har både WordPress og Blogger en rekke forskjellige fordeler og ulemper. La oss nå vurdere hver plattform mer detaljert.

WordPress vs Blogger Price

Priser

Både WordPress og Blogger er rimelige plattformer å bruke og vil ikke bryte banken. Slik fungerer pengene.

WordPress-priser

WordPress-programvaren er også gratis å bruke. Men ettersom WordPress.org ikke er en alt-i-ett-løsning, må du betale separat for å være vert for nettstedet ditt og kjøpe et domenenavn.

Det er også mange premium-temaer, plugins og verktøy som du kan kjøpe for å utvide nettstedets funksjonalitet og utvide virksomheten. Imidlertid er disse produktene alle valgfrie, så hvis du velger å bygge nettstedet ditt med WordPress, kan du faktisk bruke så lite eller så mye du vil.

Blogger-priser

Blogger er helt gratis å bruke. Fra underdomene og hosting, til tilgjengelige temaer, kan du opprette en blogg uten å betale en krone. Når det er sagt, er det muligheten til å kjøpe et domenenavn, så vel som et premium Blogger-tema. (Blogger-temaer vil bli behandlet nærmere i denne artikkelen).

Blogger tilbyr gratis underdomenenavn som ser ut som dette ‘nameofblog’.blogspot.com. Hvis du vil ha et domenenavn som ikke ender på .blogspot.com så kan du kjøpe ditt eget domene gjennom Google, eller en tredjepart.

Sammenligning av priser

Blogger er et flott alternativ for de som ønsker å opprette en blogg gratis, eller med et veldig stramt budsjett. WordPress vs Blogger kan være litt dyrere å sette opp, på grunn av hosting- og domenekostnadene. Det gir imidlertid muligheten til ekstra premium-verktøy, slik at du kan oppgradere nettstedets funksjonalitet hvis du vil.

Hosting for WordPress vs Blogger

Det beste WordPress Hosting for nettstedet ditt

Blogger- og WordPress-hosting er veldig forskjellige, og det er viktig at du forstår hva begge plattformene tilbyr.

WordPress Hosting

Hvis du velger WordPress, må du finne en leverandør som er vert for nettstedet ditt. Det er mange hosting-tjenester tilgjengelig, og du må gjøre research for å finne ut hva som er best for nettstedet ditt.

Vertsleverandører varierer veldig i pris, så uansett budsjett vil du kunne finne en plan som fungerer for deg. For å komme i gang kan du sjekke artikkelen vår om hva du skal se etter i WordPress hosting, eller bare hoppe rett inn i anbefalingene våre for de beste alternativene for WordPress hosting.

Ulempen med å bruke WordPress er at du 100% eier nettstedet ditt. Og hvis du ikke er fornøyd med hostingleverandøren din, kan du ganske enkelt flytte nettstedet til en annen vert.

Bloggerhotell

Bloggers vert er levert av Google. Dette betyr at ikke bare får du hosting gratis, har du ikke hodepine av å velge riktig hostingleverandør for det nye prosjektet. Google tar seg også av alle nettstedets sikkerhets-, hastighets- og optimaliseringsproblemer, og lar deg fokusere utelukkende på bloggen din.

Ulempen med Blogger er at når bloggen din er vert på Google-servere, ikke eier du eller har kontroll over nettstedet ditt. Blogger tilbyr en bloggtjeneste, og hvis Google noen gang bestemte seg for å plutselig slå den av, eller nekte deg tilgang, ville du miste bloggen og alt det harde arbeidet du legger ned i den.

Hosting sammenlignet

Velg Blogger hvis du vil ha gratis hosting som alt er ivaretatt for deg. Hvis du velger å bygge nettstedet ditt på WordPress, må du betale for hosting. Imidlertid vil du ha fullstendig eierskap til nettstedet ditt, en viktig faktor for mange.

WordPress vs Blogger Brukervennlighet og kontroll

Brukeropplevelsen levert av WordPress og Blogger skiller seg også veldig ut. Blogger er rask og enkel å sette opp, men mangler de funksjonene og alternativene som de fleste av oss ønsker på et nettsted. WordPress har derimot flere trinn i installasjonsprosessen, og det vil ta lengre tid å designe et fullt fungerende nettsted. Når du først er opprettet har du total kontroll over nettstedet ditt, og derfor potensialet til å vokse og forbedre bloggen din over tid. La oss se nærmere på bruken av begge disse plattformene.

WordPress brukervennlighet og kontroll

Som nevnt har et WordPress-nettsted en mye tregere prosess. For å komme i gang med WordPress må du …

 1. Kjøp et domenenavn
 2. Velg en leverandør
 3. Installer WordPress (dette bør legges til rette for av din leverandør)
 4. Velg et WordPress-tema

De fleste av trinnene ovenfor tar tid, og det trengs forskning for å hjelpe deg med å velge riktig hostingtjeneste og tema for prosjektet ditt.

Etter at du har installert WordPress og det nye temaet ditt, må du ta tid å tilpasse bloggen din. Avhengig av hvilket tema du har valgt, kan dette gjøres via temalternativene i WordPress-dashbordet, ved å bruke tilpasningen på startsiden av nettstedet ditt, med en sidebygger eller ved å bruke kode. Eventuelle ekstra funksjoner eller funksjoner som du trenger, og som ikke blir gitt av temaet ditt, kan også installeres ved å bruke plugins.

WordPress Dashboard

Når nettstedet ditt er konfigurert, kan du legge til blogginnlegg via WordPress-postredigeringsprogrammet, som du finner i WordPress-oversikten. Innleggsredigereren er enkel å bruke og lar deg legge til bilder, video, tabeller, knapper og mye mer til blogginnleggene dine.

Som du kan se, kan WordPress ikke konfigureres på noen få minutter. Når du først har installert den, har du total kontroll over grafikken og funksjonaliteten til bloggen din, i tillegg til et utvalg verktøy du kan bruke til å tilpasse nettstedet ditt. Og muligheten til å legge til ekstrafunksjoner til bloggen din når som helst, sikrer at nettstedet ditt kan dekke alle bloggbehovene dine.

Brukervennlighet og kontroll av Blogger

For å registrere deg hos Blogger er alt du trenger en Gmail-adresse. For det første blir du bedt om å velge et navn for bloggen din og velge et av Blogger-temaene (dekket i neste avsnitt). Den nye bloggen din åpnes deretter i Blogger Editor, klar til redigering.

Brukervennlighet vs kontroll

Blogger Editor er der du gjør alle endringer på nettstedet ditt. Her kan du legge til småprogram på hjemmesiden din, opprette nye sider og skrive og publisere blogginnlegg. Du kan også sjekke bloggenes analyser, administrere Google AdSense og mye mer.

Blogger Editor er relativt grei å bruke. Eventuelle endringer kan forhåndsvises umiddelbart, og alle nødvendige bloggbehov blir tilgodesett. Når du først er fornøyd med nettstedet ditt, klikker du ganske enkelt publisere. Siden din vil da være i live, med all hosting, SEO, sikkerhet og vedlikehold ivaretatt – en ekstremt enkel måte å publisere et nettsted på.

Funksjonene som tilbys av Blogger er imidlertid grunnleggende, og å legge til ekstra funksjonalitet kan bare gjøres gjennom et begrenset antall widgets, eller via tilpasning av CSS-koden. Derfor er det en tydelig følelse av manglende fleksibilitet i forhold til hvordan du kan tilpasse og utvide nettstedet ditt.

Sammenlignbarhet mellom brukervennlighet og kontroll

Hvis du vil sette opp en blogg raskt, og med minimal oppstyr, er Blogger din plattform. Uten hostingproblemer og en enkel konfigurasjonsprosess kan du enkelt kaste sammen en rimelig blogg.

Når det er sagt, gir Blogger ikke en morsom og spennende designopplevelse som noen nettstedbyggere gjør (sjekk ut artikkelen vår WordPress vs Wix). Det gir deg også minimal kontroll over utseendet og utformingen av nettstedet ditt, samt funksjonene du kan bruke. Så hvis du håper å lage et unikt og oppmerksomhetsnært nettsted, er Blogger ikke løsningen for deg.

WordPress tar lengre tid å konfigurere, men har den langsiktige fordelen med kontroll. Dette lar deg legge til funksjoner og funksjoner som er spesifikke for bloggens behov. Du kan også oppgradere nettstedet ditt over tid, og legge til ekstra verktøy som hjelper nettstedet ditt å utvikle seg og bli virkelig vellykket.

Temaer for WordPress vs Blogger

Både WordPress og Blogger tilbyr en rekke gratis og premium temaer å velge mellom. La oss finne ut mer!

WordPress-temaer

WordPress-temaer

WordPress har mye å tilby når det gjelder temaer. Hvis du er ute etter gratis WordPress-temaer, bør du alltid velge og installere fra WordPress-depotet eller fra en kjent og pålitelig utvikler. Temaer i WordPress-depotet har gjennomgått en streng screeningsprosess, og du vil finne dem godt kodet, trygt og i full funksjon. Og med tusenvis av gratis temaer, vil du definitivt finne noe der som passer dine behov.

Det er også et bredt utvalg av premium-temaer som du kan kjøpe. Disse kan igjen kjøpes direkte fra temautviklere eller gjennom temamarkeder som Themeforest. Premium-temaer er generelt dyrere enn Blogger-temaer, og varierer i pris fra omtrent $ 30-100. Imidlertid leveres de beste WordPress-temaene vanligvis med imponerende funksjoner og funksjonaliteter, samt gir omfattende dokumentasjon for å støtte deg i designprosessen din.

Bortsett fra beslutningen om gratis og premium, må du også velge en ‘type’ WordPress-tema. Mange WordPress-temaer er innebygd for formål, noe som betyr at de har spesielle funksjoner for å passe til en spesifikk nisje. I den andre enden av spekteret er flerbruks-temaer. Disse temaene lar deg designe originale nettsteder og tilpasse alle aspekter av nettstedet ditt.

Blogger-temaer

Temaer Blogger

Blogger tilbyr en rekke gratis temaer som du kan velge mellom i Editoren. Imidlertid kan premium Blogger-maler også kjøpes fra en rekke Blogger-utviklere og fra temamarkeder som ThemeForest. Disse malene er vanligvis priset mellom $ 20 til $ 30, så ikke bryte banken. Derfor, uansett hva du blogger nisje, vil du kunne finne et Blogger-tema som passer til nettstedet ditt.

Temaer sammenlignet

Det er egentlig ingen sammenligning når det gjelder temaer for WordPress vs Blogger. WordPress-temaer er langt overlegne med flere valgmuligheter, et større utvalg av funksjoner, bedre oppsett og grafikk og mye mer. Selv om det er noen fine Blogger-temaer, er deres mangel på funksjoner og tilpasningsalternativer dem til en hard salg ved siden av temaene av topp kvalitet som WordPress gir.

Funksjoner og funksjonalitet i WordPress vs Blogger

Å legge til ekstra funksjoner og funksjonalitet på nettstedet ditt vil gjøre det mulig å skille seg ut fra mengden og imøtekomme direkte til publikums behov. Så hvordan sammenligner funksjonene og funksjonalitetene til WordPress vs Blogger?

WordPress Funksjoner og funksjonalitet

Beste WordPress-plugins gratis og premium

De fleste moderne WordPress-temaer har en rekke funksjoner og funksjoner innebygd. Premium WordPress-temaer vil spesielt inkludere en rekke ekstra verktøy. Disse skiller seg fra tema til tema, så sjekk alltid hva et tema inkluderer før du kjøper.

Et av de mest imponerende aspektene ved WordPress er imidlertid at uansett hvilke funksjoner du vil ha, er det en plugin til det. Så hvis temaet ikke leveres med spesielle funksjoner du trenger, kan du bare se etter en plugin som raskt kan installeres for å enkelt legge til flere funksjoner på nettstedet ditt.

Som med temaer er det tusenvis av gratis og premium WordPress-plugins tilgjengelig. Disse finner du i WordPress Repository, eller kjøpt fra enkeltutviklere eller markedsplasser som CodeCanyon.

Bloggerfunksjoner og funksjonalitet

En av de største ulempene ved å bruke Blogger er mangelen på funksjoner og tilpasningsmuligheter. Blogger gir “Gadgets”. Disse modulene gir en rekke forskjellige funksjoner som bloggere kan legge til for å forbedre nettstedet deres. Gadgetfunksjonalitet inkluderer …

 • E-postabonnement – oppfordre leserne til å bli med på e-postlisten din.
 • Bloggsøk – la publikum søke på bloggen din etter emner som interesserer dem.
 • Liste over populære innlegg – vis frem de mest populære innleggene.
 • Logo – legg logoen til bloggen din.
 • Profil – vis informasjon om deg selv.

For de med kodingserfaring lar Blogger deg også endre bloggens design ved hjelp av HTML eller CSS, samt legge til HTML-kode fra tredjepartsnettsteder.

Sammenligning av funksjoner og funksjonalitet

Det er liten sammenligning mellom funksjonene og funksjonaliteten som tilbys av Blogger og WordPress. Selv om Blogger tilbyr alle viktige funksjoner som trengs for å starte en blogg, kan den ganske enkelt ikke konkurrere med det store utvalget av WordPress-verktøy og plugins som tilbys.

WordPress vs Blogger Sikkerhet og vedlikehold

Sikkerhet

Sikkerhet og generelt vedlikehold av nettstedet ditt, inkludert oppdateringer, hastighet på nettstedet og sikkerhetskopiering, er alle viktige aspekter ved styring av nettsteder. Så hvordan skiller de seg mellom Blogger og WordPress?

WordPress Sikkerhet og vedlikehold

I motsetning til Blogger, hvis du bestemmer deg for å bygge nettstedet ditt med WordPress, er du ganske mye på egen hånd med sikkerhet og vedlikehold. Derfor er det viktig at du er proaktiv, og installerer et antall plugins som vil hjelpe deg med å holde nettstedet ditt trygt og fullt fungerende.

Her er noen av de viktigste WordPress-pluginsene du bør vurdere å installere fra get-go.

 • Sikkerhet – hold nettstedet ditt trygt og sikkert med den populære og gratis plugin-modulen Wordfence Security.
 • backup – bruk en plugin som VaultPress eller UpdraftPlus å regelmessig sikkerhetskopiere nettstedet ditt og deretter enkelt gjenopprette det hvis nødvendig.
 • Hastighet – W3 Total Cache vil forbedre nettstedets hastighet og generelle ytelse (eller du kan prøve en gratis CDN).

Bloggers sikkerhet og vedlikehold

Sikkerhet og vedlikehold er ikke noe problem med Blogger, som for mange er en viktig grunn til å velge Blogger som plattform. Ettersom Blogger eies og vert av Google, blir alle dine sikkerhets- og vedlikeholdsbehov ivaretatt. Bloggen din kan også sikkerhetskopieres til datamaskinen din med bare noen få klikk. Og alt gratis.

Sikkerhet og vedlikehold sammenlignet

Tydeligvis gir Blogger og WordPress veldig forskjellige opplevelser når det gjelder sikkerhet og vedlikehold. Alle sikkerhets- og vedlikeholdsbehov for Blogger blir ivaretatt for deg. Mens du har full kontroll med WordPress, men du må huske å installere dine egne plugins etter behov.

WordPress vs Blogger Support

Å starte en blogg på en ny plattform kan være en skremmende oppgave. Så det er viktig at det er riktig støttenivå på plass slik at du enkelt kan lage et passende nettsted. La oss se på hva WordPress vs Blogger-plattformene tilbyr i form av støtte.

WordPress-støtte

WordPress.org gir også omfattende dokumentasjon og nettfora. For nybegynnere er dette sannsynligvis ikke det beste stedet å lete etter hjelp. WordPress-samfunnet er stort, og mange nettsteder og blogger har skrevet utallige artikler og hjelpeguider om hvordan du kommer i gang med WordPress. Disse bloggene bruker ofte mer nybegynnervennlig språk og har detaljerte trinnvise instruksjoner om hvordan du kommer i gang. Hvis du er usikker på hvordan du setter opp en WordPress-blogg, kan du lese vår praktiske guide for hvordan du kommer i gang med WordPress.

Hvor WordPress-støtte spesielt utmerker seg er hvis du kjøper et premiumtema eller et verktøy. Avhengig av tema, kan du motta videoopplæringer og dokumentasjon, i tillegg til en-til-en e-post eller telefonstøtte. Dette alene gjør ofte et premiumtema vel verdt pengene.

Blogger-støtte

Blogger-støtte

Blogger kommer med omfattende dokumentasjon, som beskriver hvordan du konfigurerer og administrerer bloggen din, samt tips om hvordan du kan hjelpe artiklene dine til å rangere i søkemotorene, og hvordan du bruker Google Analytics til å overvåke nettstedets ytelse.

I Blogger Editor er det en hjelpefunksjon som lar deg søke i Blogger-emner og -artikler. Og det er også et hjelpeforum som gir et fellesskap der Blogger-brukere kan komme sammen, stille spørsmål og dele problemer.

Avsluttende tanker om WordPress vs Blogger

Den endelige avgjørelsen om WordPress vs Blogger kommer til dine behov og prosjektets behov.

Blogger er en ideell plattform for de som ønsker å lage et raskt, men lite bloggprosjekt – en online journal, dele en reiseopplevelse med familie og venner, eller vise frem en opplevelse som et bryllup. Det er raskt, enkelt og gratis å sette opp – men kompensasjonen av dette er fraværet av omfattende funksjoner samt mangelen på kontroll og eierskap du har over nettstedet ditt.

WordPress lar deg opprette alle typer nettsteder, og tilpasse den til dine nøyaktige spesifikasjoner. Hvis du aldri har brukt WordPress før, vil det ta litt tid å lære og opprette nettstedet ditt. Imidlertid er de langsiktige mulighetene som WordPress gir deg å vedvare med den første sakte starten vel verdt det.

Så nå har du en god forståelse av fordelene og manglene ved WordPress og Blogger, hvilken du vil velge?

WordPress vs Blogger – vennligst del tankene dine på hver plattform i kommentarene nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map