WordPress-utviklere: Ikke la penger på bordet

I dagens innlegg vil jeg dele et par ideer som kan være av interesse hvis du er en utvikler som jobber med klientarbeid i og rundt WordPress-økosystemet. WordPress-podcaster vokser i antall sent, både der og i mange nettfora er det en ganske regelmessig dialog om WordPress frilansere / virksomheter og hvordan de kan operere mer effektivt og med mer lønnsomhet. Jeg har noe å si om emnet, les videre for tankene mine om noen relativt enkle inntekter som kan legges til hvilken som helst WordPress-virksomhet som gjør klientarbeid..


Ta eksempelet på en frilanser som gjør nettstedbygging. De vil fokusere på korte, trådrammer, designe nettstedet, men når prosjektet er over vil de ofte ta farvel med den klienten til de trenger noe teknisk gjort, kanskje en ny widget installert eller en endring av designet.

WordPress Hosting er en lav hengende frukt – velg den!

Så hvorfor ikke tilby å ta vare på hosting for den klienten? Du kan deretter tjene noen gjentatte inntekter fra den samme klienten, det er noe du vet at de trenger. Før jeg går for mye lenger, vil jeg gjøre dette. Før min nåværende virksomhet grunnla og drev jeg i over 10 år en domeneregistrator og hostingvirksomhet som til slutt ble solgt til et større selskap som konsoliderte mange lignende virksomheter i den bransjen.

Rett etter dette salget begynte jeg å jobbe med WordPress og min første observasjon var at disse menneskene trengte hosting, så jeg satte i gang med å tilby en tjeneste til disse kundene som vi bygger en side for. Nå etter 5 år genererer vertssiden av virksomheten mellom 5 000 og 7 000 per måned. Det handler om den gjennomsnittlige størrelsen på WordPress-prosjektet vi gjør, så vi har faktisk inntektene til et ekstra prosjekt – som vi ikke trenger å gjøre hver måned. Verdt å tenke på?

OK, så på dette tidspunktet tenker du: “men du vet om hosting, så det er bra for deg“. Vel, etter 10 år i det spillet, kan jeg fortelle deg at det siste jeg ønsket var å være tilbake i webhotellbransjen. Jeg hadde blitt vekket opp av trengende servere altfor mange ganger.

Men det trenger ikke være sånn. WordPress-hosting-tilbudene som er tilgjengelige nå, er langt bedre og mer komplette som et produkt enn det noen gang har vært, og i WordPress-feltet enda mer. Det har vært en jevn vekst i WordPress-spesifikke hostingløsninger de siste par årene, og bruk av disse er nøkkelen til å tilby en hosting-tjeneste til WordPress-klientene dine.

La oss se på innvendingene

“Jeg vet ikke nok om hosting … Jeg vil ikke støtte hosting-klienter … Vi er ikke store nok til å administrere hosting fordi det tar tid å administrere.” Alle gyldige poeng, men de har hver fornuftig løsning.

Du trenger ikke å vite så mye om hosting lenger, du trenger absolutt ikke å bli skitten og skitten med Apache-konfigurasjoner eller rote med MySQL-serveroppsett. Få noen som vet om dette til å gjøre det for deg. Mange av de WordPress-spesifikke hosting-tjenestene (tjenester som WP Engine eller Flywheel) gjør alt det harde arbeidet som kreves, til og med å installere WordPress for deg (dette er ikke Cpanel!). De tar også vare på sikkerhetskopier, kjerneoppdateringer av WordPress og ivaretar sikkerhet.

På støttesiden, trenger du virkelig ikke gi støtte. Hvis du tenker på det, er du utvikleren og kravene til support er mellom deg og tjenesteleverandøren. Klienten din trenger ikke engasjere seg på FTP-nivå i det hele tatt (se poenget mitt om e-post nedover).

Når det gjelder den siste innvendingen, har du ikke tid til å administrere hosting. Vel, hvis du bruker litt tid på det der du tilfører verdien din, vil det ikke ta en stor prosentandel av uken eller måneden din. Les videre for mer om dette direkte nedenfor.

Hvor legger du til verdien din??

Koble en WordPress-sentrisk hostingleverandør med en WordPress-administrasjonstjeneste som ManageWP eller Infinitewp og det er her du tilfører verdi. Oppdateringer av plugin- og temaer må fremdeles tas vare på, og med verktøy som dette er det relativt smertefritt. Og hvis du har bygget nettstedet i utgangspunktet, vet du alle pluginene som er der, så oppdatering av dem vil være rett frem.

I tillegg til dette tar du deg tid til å gjøre noen enkle kontroller av sikkerhetskopiene til nettstedet, kanskje last inn en av sikkerhetskopiene rutinemessig for å sikre at de fungerer. Du utnytter WordPress-hosting, men legger fortsatt til dine egne ekstrautstyr på toppen.

Ikke berør e-post!

Hvis du leser og tenker at jeg har gjort noen ganske gode poeng, kan du gi deg et tips, eller til og med en regel – før du forplikter deg til det for din virksomhet. Ikke tilby en vertstjeneste for e-post.

Du trenger ikke å gjøre det, det er mange dedikerte e-posttilbud som du kan henvise til kundene dine også. Googles GSuite er mitt valg, og selv om det nylig har konvertert fra en gratis tjeneste til en per brukeravgift, er det verdt det. Klienter får det nå, e-post er et annet beist enn deres webhotell. På mine reiser får jeg ikke noe trykk tilbake i det hele tatt når jeg foreslår at WordPress-nettstedet og e-posten ikke trenger å være vert sammen.

Hosting-e-post er der mesteparten av støttetiden blir brukt, det er vanskelig å konfigurere desktop mail-klienter og smarttelefoner – hold deg unna! Det er rikelig med online support for en tjeneste som denne, men det er også muligheten til å bare finne deg et selskap som spesialiserer seg på en tjeneste som Google-apper og henvise kundene dine til en for en løsning.

Hvordan fungerer det økonomisk?

La oss jobbe gjennom et raskt eksempel. Ta et mellomliggende produkt som Profesjonelt nivå på WP Engine. Det vil koste deg $ 99 per måned for 10 WordPress-installasjoner ($ 1198 per år, eller omtrent 958 dollar hvis du bruker kampanjelinken vår). Hvis du skulle samle dette med ledelsestjenesten som er beskrevet ovenfor, kan du belaste noe som $ 400 årlig til en klient – noe som gir en samlet inntekt på $ 4000 når du har de hele 10 nettstedene installert, og gir en fortjeneste på $ 2800 eller mer..

WP Engine tilbyr sin service ved å installere, så hvis du ønsket å gjøre det enda bedre, kan du installere en rekke nettsteder med lavere trafikk i en WordPress-flersidig installasjon, slik at tallene fungerer enda bedre for deg. Visst, multisite er en ekstra ferdighet, men hvis du er i WordPress er det en som er verdt å lære.

En siste tanke

Jeg må innrømme at jeg er en vert snobb. Når en klient kommer med nettstedet sitt hos en billig og munter delt hostingleverandør, kan jeg ikke få dem fra det raskt nok. Her gir en annen fin liten fordel. Du kan plassere arbeidet ditt i kvalitetshotelloppsett, innstilt og tilpasset for WordPress. Dette er bedre og vil gjøre ting enklere for kunden din (og deg) i det lange løp. Nå kom deg dit og utvid virksomheten din!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map