Hvordan håndtere WordPress-kunder

Har du nettopp startet som WordPress-utvikler bare for å finne deg selv som kjemper mot klienter som ser ut til å ha sprunget rett ut fra de verste marerittene dine? Er budsjettvridninger eller konstante endringer i siste øyeblikk stressende for deg? I så fall er det på tide å sette foten ned og forplikte seg til å gjøre en endring.


Selv om du ikke alltid kan oppdage fryktelige klienter på forhånd, gjør du det kan sette systemer på plass for å styre virksomheten din bedre og gjøre bryte bånd med problematiske kunder mye mindre smertefulle.

I denne artikkelen skal vi diskutere måter du kan finne og tiltrekke deg ideelle muligheter, best administrere utviklervirksomheten og dele måter med marerittkunder. La oss begynne med å identifisere de rette menneskene.

Bli kjent med din ideelle klient

Er du krystallklar på hvem du ideelt sett vil jobbe med? Noen ganger er frilansere og mindre erfarne utviklere så ivrige etter å komme i gang med å jobbe at de ikke screener kundene sine ordentlig.

Hvis du synes du kjemper for å tiltrekke deg anstendige kunder, kan det være på tide å endre tilnærmingen din. Still deg følgende viktige spørsmål:

 • Ønsker jeg å jobbe med startups eller etablerte selskaper?
 • Hva er de ikke-omsettelige betingelsene mine?
 • Hvilken type klienter er ferdighetene mine best egnet til servering?

Når du har funnet svarene på disse første spørsmålene, vil du begynne å tenke på feil du kan unngå. Begynn å fundere på følgende spørsmål:

 • Hvordan kan jeg positivt bidra til den generelle tonen for kommunikasjon på prosjektet?
 • Hvordan planlegger jeg å presentere det ferdige prosjektet?
 • Vil jeg overføre klienten til å administrere sin egen konto ved prosjektets slutt, eller ikke?

Å ha en drømmeklient i tankene og aktivt tenke på fremtidige prosjektrelaterte scenarier, gjør at du langt mindre sannsynlig vil tiltrekke deg feil klienttype til å begynne med. Nå som vi har dekket den lykkelige banen, la oss gjøre oppmerksom på mindre ønskelige situasjoner.

Identifisere og håndtere marerittkunder

Som en relativt uerfaren WordPress-utvikler er det ikke alltid like lett å oppdage en fryktelig klient på forhånd – selv når du har tatt forholdsregler. Det er imidlertid noen sikre tegn på forferdelige klienter. Noen av de følgende problemene bør være nok til å stille alarmklokker som ringer og sende røde flagg som skyter himmelen nedover:

 • Konsekvente problemer med betaling.
 • Klienter som bruker for mye av tiden din.
 • Konstante endringer eller massivt skiftende prosjektmål.
 • Aggressive eller manipulerende klienter som snor deg sammen med muligheten for fremtidig arbeid fremfor rettferdig lønn nå.
 • Klienter som ikke lar deg gjøre jobben din og forsøker å kommandere ansvaret ditt.

Det er ikke alltid like lett å holde et kjølig hode, men du må være i stand til å legge merke til denne oppførselen til å begynne med, og deretter bestemme rolig hvordan du skal løse problemene.

Prosjektstyringsverktøy som Trello hjelper ting å fungere problemfritt.

Prosjektstyringsverktøy som Trello hjelper ting å fungere problemfritt.

Når du har bestemt hvilke av nåværende klienter som potensielt er problematiske, er det på tide å ta skritt for å avbøte mulige problemer. Grunnleggende prosjektorganisasjon strekker seg langt mot å slukke branner på forhånd, eller i det minste få deg gjennom til målstreken i ett stykke. Vurder å bruke alle følgende teknikker:

 • Bruk et klientadministrasjonssystem som Trello, eller Basecamp for å holde de forskjellige ender på rad.
 • Lag en klienthåndbok som hjelper klienten din til å overføre til å administrere sitt eget nettsted, og skåne fremtidig smerte.
 • Lag et kundespørreskjema for å avklare vilkår for service og forventninger foran deg.
 • Rediger klientens administrative meny for å gjøre selvledelse til et lettere alternativ underveis.
 • Gjennomgå nøye og (potensielt) revidere kontrakten din.
 • Stadig finpusse dine kunders kommunikasjonsevner.

Det viktigste er at du behandler deg godt gjennom denne prosessen. Profesjonalitet tilsvarer ikke å være noens dørmat. Hvis du gjøre føler at du må bite i kulen og tåle en vanskelig klientopplevelse til slutten av et bestemt prosjekt, husk disse forsiktighetspoengene:

 • Sett grenser. Ikke gå til store ytterpunkter som prøver å glede urimelige klienter. Noen mennesker vil rett og slett aldri være fornøyde, uavhengig av hva du gjør. Du har all rett til å bevare din fornuft; din langsiktige suksess er avhengig av å gjøre det.
 • Vær rett med deg selv. Vurder ærlig følelsene dine overfor en klient, og hvis noe føles rart, men du ikke kan finne ut hva det er, stol på tarmen din og begynn å ta skritt for å koble deg ut. 99 ganger av 100, har du rett.
 • Frykt ikke å gi slipp. Planlegg fremover ved å markedsføre tjenestene dine til din ideelle kunde når du forbereder deg på å avskjedige din nåværende klient. Noen ganger gir slipp på en dårlig klient døren for flere perfekte.

Å skyte kunder som ikke er en god kamp

Selv med den beste innsatsen, noen ganger må du ganske enkelt skille bånd med en klient raskere enn forventet. Når et klient-utvikler-forhold brytes uopprettelig, er det på tide å dele måter – ingen unntak. Ideen om å skyte av en klient kan være skummel, men det er en normal del av det kommersielle livet, og du bør behandle det som en læringsopplevelse. Her er viktige trinn du må huske på:

 1. Respekt og takknemlighet: Oppretthold denne generelle tonen, ikke la følelser krype inn og forbli rolige og respektfulle.
 2. Forbli nøytral, men fast: Ikke klandre, bruk faktspråk, og gjør det klart at du bryter forholdet.
 3. Oppsummer posisjonen din: Gi en kort forklaring på handlingene dine og sett en sluttdato.
 4. Tilby en løsning: Foreslå andre WordPress-utviklere som kan passe bedre. Om det er aktuelt, tilby full eller delvis refusjon.
 5. Positiv utsendelse: Takk klienten for læringsopplevelsen og ønsker ham lykke til i alle fremtidige bestrebelser.

Eksempelmal

Det er mange måter å gjøre dette på. Slik kan oversikten ovenfor se ut i e-postform:

Kjære klient],

Jeg håper denne meldingen kommer deg bra. Det er et viktig tema som jeg ønsker å gjøre oppmerksom på.

Vi har jobbet sammen det siste halvåret, og jeg tror det er nødvendig for at det skal endres. Siden vi har forskjellige tilnærminger og standarder for prosjektgjennomføring, tror jeg at en WordPress-utvikler som har mer tid til å vie til dine bestrebelser, vil tjene ditt selskap best. Fra og med [dato] vil jeg ikke lenger kunne tilby deg WordPress-utviklingstjenester.

For å hjelpe deg med denne overgangen har jeg satt sammen en liste over utviklere som kan være tilgjengelige for å ta deg på som ny klient:

[Sett]

Du kan forvente at full refusjon for det forhåndsbetalte prosjektet som skulle komme om åtte uker, vil bli kreditert kontoen din innen 24 timer.

Takk for muligheten til å jobbe med og lære av deg. Jeg ønsker deg alt godt fremover.

Med vennlig hilsen.

[Navnet ditt]

Hva nå?

Er du klar til å kysse marerittklientene dine farvel? La oss sammenfatte trinnene vi foreslo:

 1. Begynn med å bestemme hvem du vil at dine ideelle kunder skal være.
 2. Bekreft om du har noen nåværende helvete klienter.
 3. Behandle problemklienter effektivt på kort sikt.
 4. Administrer deg selv – det er ikke nødvendig å ta ekstreme overgrep. Hvis det er nødvendig med en brå fyring, gjør du det.
 5. Ta fyr på klienter som ikke passer godt.

Vi er nysgjerrige på å høre hvordan du har håndtert lignende opplevelser som de som er omtalt ovenfor. Hvordan klarer du uutholdelige kunder? Har du noen gang måttet skyte? Del dine erfaringer i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me