WordPress Post Formats Guide: Hva de er og hvorfor du bruker dem

Virkelig raske, WordPress-innleggsformater er metainformasjon (eller ‘tags’) som kan brukes av temaer for å tilpasse presentasjonen av et innlegg. Urgh! Meta hva? For de som ikke er godt kjent med å snakke om utviklere, kan vi tenke på postformater som en funksjon som lar deg presentere innleggene dine i forskjellige stiler. Der har du det privat, kan du legge bort kanonene dine nå.


Innleggsformater utvider WordPress-mikrobloggingens ansikt, ettersom du kan opprette innlegget ditt som en side, en statusoppdatering, et tilbud, et galleri, en video, en lenke eller et bilde og style hver til ditt hjerte. Poenglinjen: Innleggsformatfunksjonen gjør WordPress til en mer komplett bloggplattform.

Tenk på det på denne måten. Du kan dele en ekstern lenke som passer leserne dine, opprette Twitter-lignende oppdateringer, bygge fantastiske gallerier og dele uforglemmelige sitater blant annet med et enkelt klikk. Det er nok å si at hvis temaet støtter WordPress-postformater, kan du tilpasse hvordan hvert format ser ut, selv om utvikleren allerede har gjort det for deg.

WordPress Innleggsformater

I hovedsak oppretter du et normalt innlegg, men funksjonen for innleggsformater lar deg stille inn nevnte innlegg til et side, video, bilde, galleri, lenke osv. Uten å gjøre for mye arbeid. Du trenger ikke en gang å opprette kategorier – som tidligere – for å style innleggene dine på en annen måte.

Uten tvil er innholdet du legger inn for hvert av formatene litt annerledes. Vi mener, et galleriinnlegg vil inneholde et par bilder (eller gallerikortkoden), et videopost vil inneholde en tredjepart eller en selvbetjent video, et lenkeinnlegg skal ha en lenke til en ekstern ressurs og så videre og så videre videre.

Innleggsformater var et interessant tillegg til WordPress 3.1, noe som betyr at de har eksistert en stund nå. De fleste (om ikke alle) utviklere er klar over dette faktum, men de fleste nybegynnere (du, kanskje?) Har aldri hørt om innleggsformater. Dette gjelder spesielt hvis du bruker et tema som ikke støtter postformater.

Selv om du har kjøpt temaer som støtter dette kraftig, men forsømt funksjon, Innleggsformater inntar ikke en fremtredende posisjon i WordPress-postredigeringsprogrammet, og forklarer hvorfor de går upåaktet hen det meste av tiden. Skal vi komme til det grunnleggende, er postformatfunksjonen ganske enkelt en tilpasset taksonomi, med et standardisert sett med formater. Eller som Otto uttrykker det:

Innleggsformater er bare en taksonomi. Det er et sett med adjektiver, som beskriver substantivene som er innleggene. Så nå har vi “innlegg til side” og “galleriinnlegg” og “chatinnlegg” og “videoposter” og så videre. – Otto Wood

Tilgjengelige innleggsformater er:

 • Galleri for å lage, vel, gallerier
 • Link for å lage innlegg som lenker til eksterne ressurser rett fra tittelen
 • Bortsett fra å opprette sider (maksimalt ett eller to avsnitt, sannsynligvis med / uten tittel)
 • Bilde for … vel … bilde poster geni
 • Sitat på det ene sitatet du ganske enkelt ikke kan vente med å dele med leserne dine
 • Status fordi oppdateringer ikke lenger er forbeholdt Facebook og Twitter
 • Chat slik at du kan legge ut chattutskrifter når som helst
 • Video for videopost og innebygninger
 • Lyd fordi det til tider gir mer mening enn å lese

Oversikt over WordPress-postformater

Hva med at vi dykker dypere og oppdager hva du kan oppnå med hvert av de ovennevnte innleggsformatene.

Standard innleggsformat

Hvis du noen gang har brukt WordPress for å publisere et innlegg, er du en av de heldige få som har brukt standardinnleggsformatet. Hvor heldig du er i gjerning. Dette innlegget er misligholde innleggsformat for alle innlegg. Vi kan tenke på det som elementært innlegg format hvorvidt temaet ditt støtter innleggformater eller ikke. Og hvorfor skal ikke temaene dine støtte innleggsformater som de har eksistert i en god del av WordPress-historien?

Så når du oppretter et innlegg – med eller uten gallerier, videoer, sitater, video eller bilder – bruker du i hovedsak standardinnleggsformatet. Sannsynligvis hvorfor de kalte det “standard” innlegg format. Det stemmer, og fortsett å lage fantastisk innhold slik at du kan utvide leserbasen din og få mer trafikk til WordPress-nettstedet.

Galleri

Hva sa du? La oss ta en selfie først? Vi elsker alle bilder, ikke sant? Vi elsker å vise frem sommerdelene våre, eksotiske turer, dine dyrevenner, Starbucks kopper med feilstavede navn, de nyeste dingsene i byen, og jeg kunne fortsette og fortsette hvis Instagram ikke var så populært.

Gjett hva? Nettstedet ditt kan også bruke en fargeklatt. Hvis du vil legge til et galleri som et WordPress-innlegg, kan du stole på formatet for galleriposten. Ikke glem å merke bildene dine riktig og legge til alt-taggen. Jeg hører den slags er bra for WordPress SEO.

Bortsett

For lenge siden leste jeg et sted du kan søke inspirasjon fra kommentarfeltet for å skrive veldig engasjerende innhold. Går noe slikt: Finn en flott kommentar (eller to) og lag et diskusjonsinnlegg rundt det. Få tak i meg?

Vel, du kan henvise til kommentaren ved å bruke sitatinnleggsformatet, skrive et standardinnlegg på 4000 ord eller ganske enkelt henvise til det faktum at du bryr deg om leserne dine med en nøye plassert side. Tross alt er en side som skal gi en ekstra bit av informasjon – noe lengre enn et sitat, men langt kortere enn et standardinnlegg.

Chatpostformat

Nå, hvorfor skulle noen ønske å legge opp en chatteutskrift på bloggen sin? Overraskende nok er det mange grunner. Tre kommer umiddelbart til hjernen. Kanskje du vil vise frem støttekotelettene dine, og legge ut en fersk chatsession mellom deg og en fornøyd kunde. Vitnesbyrd fungerer også, men “Hei du, her er en chatteutskrift som viser at jeg vil støtte faen fra deg som min kunde!”

Kanskje du ble hacket for et par dager siden, og nå kan ikke sove før du skammer gutta som tilbød slipshod-støtte da skipet ditt sank. OMG, hvem andre tenker på Titanic? Uansett, du laster ned chattranskriptet (de lar deg faktisk sende deg en kopi på e-post) og roper fra hustakene. De hører deg ut og lover å kjøpe deg en bursdagskake, men du følger ikke opp fordi verden ikke kretser rundt deg og du har en annen gås å steke.

Kanskje er denne andre gåsen din plutselige og ukontrollerbare trang til å publisere et av disse skuespillene du så elsket på ungdomsskolen. Poenget er at dette er bare noen av de mange måtene du kan bruke chatinnleggsformatet til god bruk på.

Link Post Format

Internett er ganske det ressurssterke stedet du er enig i. Du kan falle inn i en skattekiste når som helst. Jeg er talmbout kommer over en ressurs som du vet vil begeistre leserne dine til høye himler. Hva å gjøre? Du kan bokmerke siden, komme tilbake til den senere og opprette en lignende ressurs, men vi vet alle hvordan det går. Unødvendig å si, den store ressursen din kan være gamle nyheter eller ikke eksisterer når du kommer tilbake.

Hvis du blir presset på tid, eller ganske enkelt ikke kan lage en lignende ressurs, kan du gjøre leserne dine en tjeneste ved å dele den nye skatten på bloggen din. Hvordan? Bare bruk koblingsinnleggsformatet. Bare legg til tittelen på lenken, URLen og velg “Link” fra Format Meny. Å vent, du kan legge til din egen kommentar hvis du vil.

Bildepostformat

Et bildeinnleggsformat er Wprth 1000 ord

Et bilde snakker 1000 ord, ikke sant?

Jeg lar deg finne ut hva bildepostformatet gjør selv. Avtale? Flott.

Video Post Format

Har du den minste ideen om hvor mange som ser videoer på nettet? En nylig forskning fra Hubspot – Ja, de inngående markedsføringsgutta – avslører at en tredjedel av all online aktivitet blir brukt på å se på video. Hva sa du? Det er en svimlende figur min venn. Hvis du er på tur, er her et par fakta til:

 • Du kan øke konverteringsfrekvensene med 80% hvis du inkluderer en video på landingssiden,
 • Omtrent 92% av mobilbrukere deler videoer med venner og familie,
 • Hvis blodet ditt ikke haster ennå, sier 90% av brukerne at produktvideoer er nyttige i beslutningsprosessen, og
 • Mobilt videokonsum øker 100% hvert år, ifølge YouTube

Har du sett en video i dag? Akkurat poenget mitt! Nei? Du vil sannsynligvis se en før dagen er slutt. Jeg kunne kaste denne statistikken på trynet hele dagen, men poenget er: Video er bra. Så bra fyren bak The Dollar Beard Club banker på videoer for å bygge et merke med flere millioner dollar. Det er den andre ViralNova-fyren, hva heter han? Scott? Ja, Scott. Noen som nevnte YouTube? YouTube lager ikke engang videoene. Det hele genereres av brukerbasen. ahem.

Du kan utnytte kraften til videoer for å drive markedsføringen takket være videoinnleggsformatet. Hvis du trenger mer rom for å puste, kan du se på en løsning for destinasjonssider som Thrive Leads, eller vår helt egen Appy Mobile Landing Page (bygget med Total-temaet) som tar deg nærmere leserne dine.

Sitat Innleggsformat

Som med-seilere (Gud, jeg elsker det ordet; får meg til å føle at jeg er på en av disse USS Bedriften romskip) gjennom det enorme universet som er internett, har jeg sett et godt antall sitatsider som trekker mye vekt fordi gjett hva folk elsker tilbud. Ja, motiverende sitater, milliardær sitater, Chuck Norris sitater, kjærlighet sitater og sitater om dette og det.

Å lansere et tilbudssted sender kanskje frysninger opp i ryggraden. Det er ikke din kopp te per se, men kanskje du ønsker å inspirere leserne dine med et motiverende sitat fra tid til annen. Du vet, noe som:

Leve som om du skulle dø i morgen. Lær som om du skulle leve for alltid. – Mahatma Gandhi

Du kan til og med beskrive sitatene dine med et par ord fordi – sitatinnleggsformat. Ovennevnte er forresten mitt favoritt sitat. Har du et pick-up-tilbud som du elsker å kaste rundt når som helst? Ja? Del i kommentarene.

Audio Post Format

Podcast og lydbøker er kjempebra fordi du kan høre på favoritttaler / forfatteren din når som helst og hvor som helst. I lave stemninger? Hater du å lytte til brummene fra menneskelig aktivitet på kjøpesenteret? Vet du ikke hva du skal gjøre når du kjører? Lytt til en opplysende podcast. Trenger du noen WordPress-råd? Det er definitivt en podcast for kompisen din.

Det er podcast og lydbøker for så godt som alle temaer under solen, og de er populære. Pokker, du kan til og med høre på mens forfattere regalerer deg med historier fra 600 sider lange romaner i disse dager.

Lydbøker og podcaster er populære fordi alt du trenger å gjøre er å trykke på spille og glede deg over. Ingen snu sider her kompis. Men hvordan får online utgivere, som deg selv, podcaster og lydbøker (eller hvilken som helst annen lydfil) foran sine elskede lyttere?

Visst, noen utgivere er avhengige av Amazon. Andre ansetter utviklere for å skrive spesiell kode fordi de blant annet svømmer i penger. Du kan starte opp, kjøre med WordPress lydinnleggsformat og fortelle hele verden historien din. Syng oss en melodi kanskje, eller spill oss noe fra favorittbandet ditt. Lag en spilleliste til og med, fordi vi vil ha lyd og vi vil ha den nå! OK, jeg vil stoppe.

Status innlegg format

Statusoppdateringer er ikke lenger bevart av nettsteder som sosiale nettverk som Facebook og Twitter. De er overalt du ser, og WordPress holder det flagget høyt med statusinnleggsformatet. Ingenting mye å si her annet enn statusinnleggsformat ligner på en side, men mye mer om en enkel status på én linje. Og nei, det er ikke et tilbud.

Innleggsformater kontra innleggstyper

Bare slik at du kanskje ikke blir forvirret når du kommer til å sjekke disse to funksjonene, la oss peke på forskjellen mellom WordPress innleggsformater og WordPress innleggstyper.

Innleggsformater lar deg vise innlegg i forskjellige stiler avhengig av effekten du ønsker å oppnå. For eksempel vil du kanskje at sitatene dine skal se annerledes ut enn sidene dine, bildepostene dine er forskjellige fra videoinnleggene og så videre. Likevel vil du jobbe med vanlige blogginnlegg.

Over til WordPress innleggstyper eller innhold typer iht Mark Jaquith. Et standard blogginnlegg er en spesifikk innleggstype. En side på WordPress-siden din er en annen innleggstype. Navigasjonen din er også en innleggstype, og det samme er et vedlegg. Utvikleren din kan kaste inn et par tilpassede innleggstyper som portefølje, attester og produkter for godt mål.

En ting er tydelig her. En innleggstype dreier seg om ikke-postinnhold, dvs. sider, menyer, vedlegg osv. Innleggsformater handler om styling eller “formatering” av blogginnlegget, som forresten er en innleggstype til å begynne med.

WordPress leveres med innlegg og sider som hovedinnleggstyper. Du kan legge til dine egne tilpassede innleggstyper, og det er ingen begrensninger for antallet. Siden WordPress 3.1 ble vi behandlet på ni innleggsformater. Du kan ikke legge til dine egne innleggsformater, men kan bruke de eksisterende innleggsformatene i dine tilpassede innleggstyper, men det er historien for en annen dag.

Til slutt vises tilpassede innleggstyper vanligvis på venstre admin-meny, men innleggsformater vises i WordPress-postredigeringsprogrammet (ja, skjermen der du skriver innleggene dine).

For å oppsummere det hele, gir postformater deg mer kontroll over hvordan du viser post innleggstype. Skjønner? Flink. La oss komme videre og oppdage hvordan vi kan støtte innleggformater i temaet ditt. Husk at postformater er innebygd i WordPress-kjernen; du trenger ganske enkelt å aktivere dem i temaet ditt.

Hvordan sette opp WordPress-postformater

Å sette opp postformater er ganske mye en prosess. Bare legg til en funksjon i WordPress som viser hvilke innleggsformater du ønsker å bruke, og du er gylden. Hvis du oppretter ditt eget WordPress-tema, går koden nedenfor i filen funksjoner.php. Hvis du legger til postformater til et eksisterende tema, må du huske å bruke et barn-tema, da dette beskytter dine tilpassede stiler hver gang du oppdaterer temaet ditt.

La oss gjøre dette med den ingressen. Begynn med å opprette “features.php” -filen i temakatalogen, det vil si hvis du ikke allerede har en. Bare bruk en tekstredigerer (hallo, Notisblokk++ eller Sublime tekst?) for å lage en ren tekstfil med navnet “funksjoner” med en åpen

Legg til følgende kode i features.php:

funksjon wpexplorer_add_post_formats () {
add_theme_support ('postformater', matrise (
'galleri',
'sitat',
'Video',
'Side',
'bilde',
'Link',
'status',
'Lyd',
'Chat'
));
}
add_action ('after_setup_theme', 'wpexplorer_add_post_formats');

Lagre endringene, og last opp denne filen til temaet ditt.

Koden ovenfor vil aktivere alle innleggsformater for din fornøyelse. Hvis du oppretter et nytt innlegg, ser du disse innleggsformatene i en radioknappeliste til høyre for WordPress-postredigereren.

Hvis temaet ikke støttet innleggformater fra begynnelsen, er sjansen stor for at du må legge til egendefinerte stiler for hvert innleggsformat ved hjelp av CSS (samt potensielt endre malene). Dette er enkle ting.

Så lenge temaet ditt bruker riktig post_class funksjon Hvis du vil legge til innleggs- og oppføringsklasser, kan du målrette elementer etter postformatklassen for å legge til tilpasset CSS. Siden post_class-funksjonen vil legge til klassenavn (som f.eks .format-sitat) for å gjøre det mulig å redigere de aktiverte formatene. Det eneste kravet er at du ikke trenger å vite CSS-grunnleggende.

Hvis du vil endre maldelene dine, er det en funksjon som heter get_post_format som lar deg hente det gjeldende formatet til innlegget. Husk at hvis det ikke er tildelt et postformat, vil det returnere en tom verdi.

WordPress-temaer med innleggsformater

Nå som du kan legge til innleggsformatstøtte for omtrent alle temaer under solen, hva med å gjøre arbeidet ditt enklere med en kort liste over temaer som er forhåndsinnlastet med postformater? Listen er bra for deg også, hvis du ikke aner hva eller hvem CSS er.

Hueman WordPress Theme

Hueman WordPress Theme

Fått til deg av Press Customizr, Hueman er en gratis WordPress-tema som gir gratis så vel som premium-temaer et løp for pengene.

PressCustomizr sier Hueman er “… et fullt utstyrt, responsivt magasin og bloggtema med høy oppløsning uten kompromisser. Hueman presenterer det du må skrive om på en visuell og brukervennlig måte på alle enheter. ”

Virkelig, online magasinet eller bloggen din kan bruke en liten postformat-magi. Denne babyen har støtte for alle innleggsformater, og en rekke andre søte funksjoner som det er vanskelig å ignorere.

Totalt WordPress-tema

Totalt WordPress-tema

Vi tar design på alvor her på WPExplorer, og det er grunnen til at vi lager temaer vi setter stor stolthet i. Et eksempel er Total Responsive Multi-Purpose WordPress-tema som vil blåse parykken din av.

Ikke ta ordet mitt for det, ta en titt på den omfattende listen over funksjoner som inneholder WordPress-postformater. I tillegg til at du kan velge forskjellige innleggsformater avhengig av dine behov, kommer Total med flere innleggsinnstillinger som lar deg endre aspekter som postbakgrunn, utrop, media, tittel og overskrifter blant andre. Innleggene dine pakker et trøkk, og det er en garanti.

Theme har en overordnet rangering på 4,85 / 5,00 med nesten 30 000 glade kunder i skrivende stund. Par det med utrolig støtte, og det er helt greit å si at du er i trygge hender. Jeg har sett dette temaet vokse, og gutt er jeg imponert eller hva.

Matala WordPress Theme

Matala WordPress Theme

Å, hvilken skjønnhet dette er. Farge er navnet på spillet, og Matt Mullenweg (ja, han har laget det) holder ikke igjen her. Matala er mest kjent for funksjoner som seks innleggsformater (du kan legge til mer; du nettopp har lært hvordan), to widget-områder, fargerikt strukturert design og flere tilpasningsalternativer, inkludert tilpassede overskrifter, tilfeldige gallerier på enkeltbildesider og mye mer. Det er 100% gratis på WordPress.org

Sosialisere WordPress Theme

Sosialisere WordPress Theme

Hallo BuddyPress elskere. Er du i markedet for et WordPress-tema laget spesielt for sosiale nettverk og fellessider? Hvis det er et ja, har vi bare temaet for deg. Si hei til Socialize, et av de beste premium BuddyPress-temaene på markedet.

På toppen av alle funksjonene du trenger for å gjenopprette fellesskapsnettstedet ditt, kan du sosialisere skip med alle innleggsformater for å sikre at brukerne har det flott på nettstedet ditt. Selvfølgelig kan du bruke Socialize til å bygge et hvilket som helst annet nettsted som kan tenkes, siden det er 100% fleksibelt. Jeg vil gjerne gå gjennom funksjonene med deg, men dette er ikke det innlegget.

Spaces WordPress Theme

Spaces WordPress Theme

La oss nå snakke om et porteføljetema som er som ingen andre. Damer og herrer, vi introduserer Spaces by ThemeBeans, en ekstraordinær forfatter og utvikler.

Jobber du innen kreative kretser? I så fall trenger du åpenbart et tema som vil hjelpe deg å vise frem arbeidet ditt med stil. Du kan trekke leseren oppmerksomhet til arbeidet ditt eller bloggen din og jazz opp hele shebang med videoer, bilder, lyd, gallerier, sitater, lenker og sider. En tilpasset lysbildemeny, 19 tilpassede sidemaler, innebygde live-tema Customizer-alternativer og full støtte for populære plugins (WooCommerce, EDD og alle Bean-utvidelsestillegg) er et tillegg pluss.

Å avvikle …

Funksjonene i WordPress-postformater gir deg kraften du alltid har trengt for å legge til litt stil; litt oomph; litt pizzazz til bloggen din. Det er bare så trist at mange WordPress-brukere aldri bruker innleggsformater for å bryte monotoni og supercharge innleggene sine.

Vi håper dette innlegget inspirerer deg til å ta grep og skape magi med bloggen din. Har du noe å legge til samtalen? Vennligst wow oss i kommentarene. Ser deg rundt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map