WordPress nettsted før sjekkliste

Å sette opp og lansere et nettsted er en viktig sak for enhver bedrift. Mye tid og krefter går på å sikre at nettstedet vårt er designet helt riktig og oppfyller våre forretningsbehov.


Likevel er det en rekke oversikter som kan spille spoilsport på lanseringsdagen. Du kan minimere sjansene for at det skjer ved å merke av i boksene i denne praktiske sjekklisten for nye WordPress-nettsteder.

La oss komme i gang!

1. Sjekk om hostingplanen din støtter WordPress

Denne kan virke åpenbar, men siden dette er en sjekkliste, vil jeg ta den med likevel. Forsikre deg om at serververten støtter WordPress. Hvis mulig, gå med en vert som tilbyr en nyere versjon av PHP og WordPress auto-installasjonsprogram.

Eller enda bedre, velg en administrert WordPress-hostingplan. Vi bruker (og anbefaler) WP Engine som alltid har vært rask, og tilbyr mange serverplass for alle våre nettsteder og de har et fantastisk supportteam.

2. Optimaliser permalinks for SEO

Som versjon 4.2 genererer WordPress som standard permalinkstrukturer som inneholder postnavnet og er SEO-vennlige. På min WordPress-installasjon er standardpermalink en kombinasjon av dag og navn. Dette kan være egnet for noen nettsteder som aviser og magasiner, mens det kanskje ikke passer for andre.

Sjekkliste for nye WordPress-nettsteder - Permalinks

Helt fra begynnelsen må hvert nettsted velge permalink-strukturen som er ideell for dets SEO-formål. De Innleggsnavn alternativet vil fungere fint for de fleste nettsteder. Å være kort og pen, det er SEO-vennlig også. Større nettsteder som trenger kategorier og tagger for å reflektere i nettadressene, kan være lurt å velge Tilpasset struktur alternativ.

Å endre permalinkene en gang i fremtiden er ikke et smart SEO-trekk. Over tid vil du sannsynligvis bygge tilbake lenker, og du vil miste disse koblingene hvis du gjør endringer i permalinks etter en stund. Ellers, det kan hende du må legge til 301 viderekoblinger.

Lagre litt arbeid ved å lage ganske permalinks helt i starten. Setter kursen mot Innstillinger> Permalinks der du mest sannsynlig vil se den vanlige radioknappen merket som standard. I stedet, velg alternativet som du trenger og Lagre endringene.

Mens du er inne på det, kan du tenke deg om URLen din må inneholde www eller ikke. Å ha noen nettadresser med www og noen uten kan forvirre søkemotorer.

3. Bestem om e-postadressen din vil bli merket til nettstedet

Altfor ofte merker vi e-postkontoer til nettstedene våre, og begge blir betjent av den samme hostingleverandøren. Hvis du nå driver virksomheten din primært via e-post, kan du se katastrofen som venter på å skje. Du kommer ikke til å få tilgang til e-posten din hvis nettstedet ditt har driftsstans.

Du kan enkelt unngå denne situasjonen ved å ha forskjellige hostingleverandører for nettstedet og e-postadressen din. Dette vil også spare deg for bryet med å endre e-posten din når du endrer verter. Eller påmelding til a G Suite-konto å opprette og administrere tilpassede e-postkontoer for bedriften din med Google.

Så hvis e-post er avgjørende for virksomheten din og du vil spille trygt, vil du sannsynligvis skille e-post-ID-en fra webhotellet ditt.

4. Kontroller at e-postmeldinger vises korrekt

Forsikre deg om at e-postadressene alle vises riktig. Du kan rette eventuelle feil i Innstillinger> Generelt. Kontroller alle administrator-ID-er inkludert plugin-innstillingene.

Jada, du kan alltid rette e-postmeldinger på et senere tidspunkt. Imidlertid kan du gå glipp av e-posttrafikk som sannsynligvis treffer innboksen din som et resultat av all offline buzz du oppretter angående lanseringen av nettstedet. En rask gjennomgang av alle e-postadressene kan forhindre dette uhellet.

5. Slett Dummy-innhold

Hver WordPress-installasjon har noe dummyinnhold som Hei Verden eller Dette er ditt første innlegg, og Eksempelside å starte opp. sannsynligvis. Dessuten importerer vi også dummyinnhold mens vi bygger nettstedet vårt for å teste skrifter, farger, mellomrom og mer.

Dummyinnhold

Tenk deg at du trykker på Start-knappen på D-dagen og en Bare et annet WordPress-nettsted blinker tydelig på skjermen.

For å unngå dette, må du passe på å slette alt dummyinnhold før du går live med nettstedet. Husk at søkemotorer tar tid å oppdatere, slik at enhver korrigering du gjør på nettstedet ditt ikke kan ha en umiddelbar innvirkning på søkeresultatene.

6. Lag et XML-områdekart

Et XML-områdekart er en dokumentfil som viser alle nettadressene til nettstedet ditt. Det er et enkelt navigasjonskart som du sender til søkemotorer for å hjelpe dem med å bevege seg på nettstedet ditt mer intelligent og finne passende innhold. Selv om dette ikke påvirker SEO-rangeringene til nettstedet direkte, hjelper det søkemotorer lettere å finne og indeksere sidene dine.

Yoast XM-innstillinger

XML-nettkart er spesielt viktig for nye nettsteder, siden disse nettstedene ikke har noen tilbake koblinger som kan lede trafikk mot dem i starten. Så sørg for at du lager et XML-områdekart og sender det til Google. Dette er ikke så vanskelig hvis du har installert Yoast-pluginen. Aktiver avanserte innstillinger i pluginen for å generere et nettstedskart for nettstedet ditt.

7. Forbedre nettstedets lastehastighet

Sakte nettsteder er en stor avkjøring for internettbrukere, og du er sannsynligvis klar over at det er mange ting du kan gjøre for å få fart på nettstedet ditt. Noe av det viktigste å legge til en cache-plugin som WP Super Cache  eller WP Rocket.

WP-rakett

Andre hastighetsforbedrende tiltak er å velge en god hostingtjeneste, installere CDN-er, muliggjøre lat innlasting og optimalisere bilder.

8. Oppsett sikkerhetskopi av nettsteder

Hvis du bygger nettstedet på et lokalt verts- eller iscenesettelsesmiljø, må du sørge for å migrere databasen til live-serveren. Det kan bli vanskelig å flytte et nettsted, så husk å ta en sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du prøver å flytte det. Sjekk at det nye nettstedet bruker nettadressene på alle de riktige stedene.

Backup Buddy

Min favoritt-plugin for sikkerhetskopi er Backup Buddy. Det hjelper ikke bare å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt, men kan også brukes til å gjenopprette og migrere ditt WordPress-nettsted.

9. Fjern merket i ruten for søkemotorsynlighet

Når du konfigurerer WordPress, finner du et alternativ for synlighet i søkemotoren i Innstillinger-panelet. Vi merker vanligvis av i denne boksen mens nettstedet er under bygging, slik at søkemotoren vil hoppe over indeksering av standard WordPress-innhold eller noe annet arbeid som pågår..

Innstillingsalternativ for søkemotorsynlighet

Rett før lansering kan du aktivere synligheten av søkemotoren ved å gå til Dashbord> Innstillinger> Lesing og fjerne merket for “Fraråde søkemotorer fra å indeksere dette nettstedet”.

10. Kjør en mobilvennlig test

I dag, trafikk fra mobile enheter begynner å ta over stasjonære maskiner. Hvis du vil være i radaren til disse håndholdte enhetene, må du sørge for at nettstedet ditt er responsivt. De fleste WordPress-temaer er lydhøre, og dette bør ikke utgjøre noe problem. Du kan krysse av synligheten av mobiltelefonen ved å kjøre nettstedet ditt gjennom Googles mobilvennlige test.

Google Mobile Friendly-test

Med Google beveger seg mot en mobil-første søkestrategi, dette er en viktig sjekk som du ikke har råd til å overse.

Hvis du oppretter akselererte mobilsider, må du dessuten justere nettadressene deretter.

11. Sett opp Google Search Console

Umiddelbart etter lansering av nettstedet ditt, er en av de første tingene du bør gjøre å gi Google beskjed om eksistensen av nettstedet ditt. De Google Search Console hjelper deg med å sende inn områdekartet ditt direkte til Google. Du kan teste om Google kan forstå innholdet ditt. Du vil også vite om sikkerhetsproblemer som påvirker nettstedet ditt.

Google Search Console

Få tilgang til Google Search Console, legg inn nettsteddetaljene dine, og fortsett som beskrevet. Search Console har også mange andre funksjoner som HTML-forbedringer, AMP-versjon og søkeanalyse som kan hjelpe deg med å forbedre nettstedets synlighet.

12. Mer å tenke på

Vel, her er mer du kanskje vil legge til og senere krysse av listen din (avhengig av nettstedets spesifikke behov):

 • Design en hjemmeside for nettstedet ditt (vi liker Visual Composer-sidebyggeren)
 • Sjekk kodekvalitet av temaet ditt
 • Lag og legg til en tilpasset favoritt
 • Design en tilpasset 404-side
 • Hvis du lanserer det gamle nettstedet ditt, må du legge til 301 viderekoblinger
 • Sett opp WooCommerce-butikken
 • Legg til et spørsmål om spørsmål, kunde eller åpent forum
 • Lag en online portefølje for å vise frem arbeidet ditt
 • Kontroller at bilder er inkludert med riktig attribusjon eller gratis for kommersiell bruk
 • Ta med en erklæring om personvern og vilkår for bruk, samt juridiske ansvarsfraskrivelser om nødvendig
 • Korrekturleser hver bit av innholdet ditt

Ja, det høres ut som mye arbeid, men du vil være glad for at du tok deg bryet. Så løp gjennom sjekklisten og ha en fantastisk lanseringsdag!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me