Tips og trender for markedsføring av WordPress

Pass på! Dette er et annet innlegg om markedsføring. Men ikke bli skuffet. Vi skal snakke om hyggelige ting: hvordan du kan tiltrekke flere kunder til WordPress-produktene og -tjenestene dine, og glemme om Google-annonser og tilbakekoplinger et øyeblikk.


La oss rydde opp noen av de mindre spennende aspektene først.

Det er tre viktige trinn i markedsføringsutviklingen, som nå er integrerte deler av en riktig varepresentasjon: fortelle, vis og gi en sjanse til å prøve.

Disse implementeres enkelt i den virkelige verden. Det enkleste eksemplet: en kunde som ønsker å kjøpe et plagg kommer til hvilken som helst klesbutikk, kan se beskrivelsen av produktet, de kan selvfølgelig også se selve produktet (show), og hva som virkelig er viktig, kan de passer den på (prøv). Perfekt scenario.

I en lignende situasjon, men utført i internettverdenen, er det større sjanser for at refusjonen vil bli bedt om. Alt dette fordi det siste trinnet (“prøve”) ofte blir ignorert.

Hvorfor er det å “prøve” så viktig? Enkelt, det er et naturlig verktøy for å vinne over kunden. Et ekte organisk markedsføringsvåpen er det som kan implementeres selv uten markedsfører. Den ene er i stand til å gi et vellykket resultat uten mange annonser.

Kort sagt, trinnet “prøve” bergarter fordi:

 • Denne strategien angir to viktige momenter for en kunde: tillit og åpenhet. Forhold bygget på tillit og trygghet er det alltid målet for begge sider. Det er den viktigste filosofien til WordPress også. Sannsynligvis vil følgende historie forklare det bedre:
  Bildekreditt: Sadhana Balaji

  Bildekreditt: Sadhana Balaji

 • Det gir “høyere berøringsprosess” og gir en kunde kontroll over en kjøpsprosess.
 • Dette er en slags bekreftelse med målgruppen din, med utsikter til at akkurat dette produktet løser en reell kundes behov.

Så hva er det? de mest effektive og trendy “gi muligheten til å prøve” måter å ombord kundene og bevise at dine WordPress-produkter og tjenester er verdt å bruke? La oss snakke om hovedmål tre:

 1. Pengene tilbake-garanti
 2. Gratis prøveperiode
 3. Demo + gratis prøveversjon

Pengene tilbake-garanti

Pengene tilbake-garanti

Det er en slags løsning på “prøv” -strategien: brukere betaler for produktet / tjenesten og vurderer det faktisk som en testkjøring. Hvorfor ikke, de er sikre på at de vil kunne få pengene tilbake hvis det er en grunn.

Ja, WordPress-plugins, temaer og andre digitale produkter er ikke håndgripelige. Så hvordan kan de få tilbakebetalt? Dette er hva noen programvareleverandører fremdeles hevder å holde seg til retningslinjene for tilbakebetaling i den digitale verden. Men dette er en måte å ingensteds, siden mange populære SaaS-markedsplasser på nettet (ikke bare i WordPress-bransjen) allerede har bevist.

Ulykkelige kunder som ikke får tilbakebetaling, vil ikke komme tilbake for å kjøpe nye ting, vil ikke anbefale noe til andre, og i verste fall vil etterlate offentlige negative tilbakemeldinger på uavhengige ressurser. Ditt omdømme trenger ikke denne byrden.

StudioPress, en av de tryggeste og profesjonelle leverandørene av WordPress-temaer, er et flott eksempel på høy standard kundebehandling og forretningsstrategi. Hvis kundene er ulykkelige, kan de få tilbakebetaling i løpet av 30 dager som påstått på offisiell policy side.

Det neste spørsmålet ditt er sannsynligvis hvordan du får mest mulig ut av denne strategien?

Ikke bare gi penger tilbake – prøv først å oppnå den ønskede kundens destinasjon som gir deg en vanskelig oppgave de ikke kunne konkurrere mens du bruker produktene dine. Dette betyr å tilby topp støtte. Hvis det ikke fungerer, bruk følgende enkle trinn for å forlate kunden et positivt inntrykk:

 1. Oppfør deg på samme måte som om du håndterte et spørsmål før salg.
 2. Ingen pesky spørsmål her!
 3. Ikke prøv å ombestemme kundene, men foreslå en nyttig løsning i stedet.
 4. Beklager at produktet ikke tilfredsstilte deres behov, takk kunden for å søke hjelp og for å prøve.

Noen ledere tror fortsatt at enhver poetisk og sofistikert e-post kan endre klienten. Vanligvis vil det ikke fungere. Imidlertid, hvis du har et konkret forslag som en trøst (rabatt, samarbeid, etc.) kan det være en effektiv måte å lokke en kunde til å bli.

Gratis prøveperiode

Gratis prøveperiode

Dette er en så søt lyd for kundens ører. Gratis forsøk og “prøve før du kjøper” er kanskje ikke en bransjestandard ennå, men de er en enorm trend. Og det er en flott nyhet for både SaaS-selskaper og kjøpere.

Hovedfølelsen med denne strategien er å tilby allerede nevnte “salgsprosess med høyere berøring”.

Mange WordPress-leverandører anser det fortsatt som risikabelt. Men avhengig av produkt og målgruppe, hvorfor ikke utvide tilgangen til tingene som gjør produktet ditt flott?

Lincoln Murphy, en person som hjelper SaaS-selskaper med å øke gratis prøvekonverteringsfrekvens, ga en god sammenligning:

“Reduserer testkjøring av en Ferrari verdien av en Ferrari? Nei … hvis noe, er det det som forsegler avtalen for de fleste kjøpere. “

Som eksperter fra MarketingExperiments krav, gratis prøveversjon og en pengene tilbake-garanti er faktisk like i funksjonalitet, men deres oppfatning av brukere kan være helt annerledes. Prøv å tilby begge deler. Begynn for eksempel med en gratis prøveperiode, og fortsett med å legge til pengene tilbake-garanti for å få enda større tillit hos potensielle kunder og få dem til å føle seg tryggere.

Men ikke la din gratis prøveperiode gli, lag en strategi rundt det. Tenk på følgende viktige punkter.

1. Definer en perfekt levetid på en prøvekonto

Når du tar i betraktning at denne strategien brukes med forskjellige typer WordPress-produkter og tjenester, som oppfører seg annerledes, kan du prøve å teste funksjonalitet og funksjoner selv. WordPress-bransjestandarden er 30 dager, men dette er tydeligvis ikke en retning å følge for alle. Dette skal være den perfekte tiden for å ikke miste interessen for det du tilbyr. Hvis du forkorter prøveperioden, skaper dette dessuten en press på at brukerne opptrer raskere.

Konklusjon: prøv å finne ditt lykkelige medium. For eksempel fant en av de kjente WordPress-ekspertene der ute WPMUDEV dette mediet på 14 dager.

2. Samhandling med en potensiell kjøper

Noen markedsstrateger hevder at det er satt en prøveperiode for å redusere menneskelig samhandling som kreves for å gjøre et salg. Men forhåpentligvis er det allerede klart at “fokus på en bruker”, som for øvrig er hovedmottoet til Google, er en nøkkelfaktor for å bygge et tillitsfullt forhold til en kunde og spesielt potensiell kunde. Så ikke glem å:

 • Gi personlig håndtering i stedet for en lenke til en guide eller FAQ-side alene.
 • Send oppfølgende e-postmeldinger. Hvis det er mulig, personaliserte (ja, du ventet på dette ordet), som i vårt tilfelle er atferdsbaserte automatiserte e-poster. For eksempel, Zendesk salgsteknikker sender oppfølgende e-postmeldinger som foreslår assistanse til brukerne som er mest engasjert de første 3 dagene (fokus på de mest aktive og lovende brukerne). Dette hjelper dem å være mer effektive for kundene sine. I kombinasjon med telefonsamtaler bidro dette til å øke prøvekonvertering opp til 30%. Denne prosentandelen kommer fra forskning av Totango, et selskap som hjalp Zendesk med å spore brukernes oppførsel. For å få en lignende analyse av atferden til brukerne dine, kan du bruke en gratis analyseplattform for SaaS-selskaper som HeapAnalytics eller MixPanel (begge har gratis planer).
 • Ikke forstyrr. “Alltid klar til å hjelpe” kundebehandlingsstrategi har allerede gitt sin effektivitet. I tillegg til for mye “spam” av potensielle kunder beviste dens ineffektivitet.
 • Send påminnelsesemails når det er 2-3 dager igjen. For å komponere en bedre e-postmelding, prøv å teste handlingsfremmene dine (prøv forskjellige knapp / lenkeetiketter) – disse e-postmeldingene skaper en følelse av press, men de skal ikke være kraftige.

3. Kredittkort eller ikke kredittkort

Det er en langvarig diskusjon for gratisforsøkene. Den eneste tingen er åpenbar: En forespørsel om å legge inn kredittkortinfo mens du registrerer en gratis prøveperiode skremmer klienten. Med mindre ditt selskap er blant det som kalles “Best in Class SaaS Leaders” (allerede populære og autoritative selskaper), er det sannsynligvis bedre å utsette denne metoden i noen tid.

En av de viktigste Totangos rapport undersøkelser er fremdeles relevant:

Sammenligning av konvertering

Hvis du er usikker på hvilken vei du skal følge, igjen, testing og mer testing. Gi brukerne dine to alternativer – med og uten kredittkortinformasjon og utfør noen A / B-tester for å spore konverteringer.

Etter lave påmeldingspriser med kredittkortinfo, fant CrazyEgg-selskapet for eksempel ut at de besøkende rett og slett var redde for å oppgi disse detaljene. Så de opprettet og testet en annen påmeldingsside med en forklaring på at ingen automatiske kostnader vil skje: denne forbedringen resulterte i en økning på 116% i prøveoppmeldinger.

Moz selskapet ber også om kredittkortinformasjon som gir den nødvendige forklaringen:

Detalj forklaring

Demo + rensede forsøk

Demo og prøve

Hva er en demonstrasjon? Det ligner på gratis prøvekontoer fra markedsføringsmessig synspunkt, men har teknisk sett en annen måte å implementere på.

Mens gratis prøveversjoner er et godt verktøy for store WordPress-samfunn som WPMUDEV, er demonstrasjonsstrategien mer effektiv og rimelig for små WordPress-plugins-utviklere, tematilbydere, nettdesignere eller andre som bare slipper sitt første kommersielle WordPress-produkt / -tjeneste.

For eksempel utviklet du en ny kul WordPress-glidebryter-plugin. Det blir ikke vert på serveren din, og brukerne dine trenger ikke noen personlige kontoer på nettstedet ditt for å jobbe med det. Du har muligheten til ikke bare å vise hvordan plugin fungerer (i et ekte front-end eksempel eller i promo-videopresentasjon), i stedet kan du faktisk gjøre det mulig for potensielle kunder å få tilgang til plugin-backend for å teste plugin-en fra første hånd. Å tilby et sandkasse-testområde i tillegg til en beskrivelse av morderen kan fungere mye bedre.

Er du usikker på hvordan du setter opp en demonstrasjonsprøve for produktet ditt? Ikke noe problem. Det er en håndfull WordPress-verktøy som tillater denne magien.

Et av de nylig utgitte verktøyene for enkelt å lage en front-demo og en gratis prøveversjon for WordPress-produktene dine, er Demo Builder for Any WordPress produktplugin. Der kan du finne klare instruksjoner om hvordan du begynner å jobbe med det og hvilke muligheter du får som en plugin-administrator:

Demo Builder

For å begynne å lage både / hvilken som helst – demopresentasjon (liveeksempel på WordPress-produktet ditt i aksjon) og / eller backend-tilgang for brukerne for å teste den, bør du starte med å opprette et WordPress Multisite-nettverk for å være vert for forsøk (sandkasser som vil være ytterligere automatisk ryddet opp).

Med Demo Builder-plugin kan du lage et attraktivt liveeksempel på produktet ditt som potensielle kunder kan inspisere i detalj (spesielt hvis det er et komplekst plugin med mange funksjoner). Her er en live demo hvordan Demo Builder fungerer (demoen viser testen til en Visual Builder).

Denne Demo Builder fungerer for ethvert WordPress-produkt og lar deg gi brukerne en sjanse til å registrere en gratis prøvekonto for å teste de nødvendige instrumentene fra deres eget personlige WordPress-dashbord. Etter en viss periode (som du definerer), blir disse kontoene automatisk ryddet opp, slik at du ikke lagrer unødvendige kontoer, og potensielle kunder har da en grunn til å handle etter å ha jobbet med produktet ditt.

Faktisk får du mange gode administrasjonsverktøy for å sette opp prøvekontoer og vise brukerne alle fordelene med produktet ditt:

Builder Funksjoner

Som du ser, bortsett fra bare innstillingene, kan du også forbedre markedsføringsmulighetene dine med mer standard e-postmarkedsføringsteknikk – MailChimp automatisering. Dette vil hjelpe deg å følge opp (les: ikke spam) brukerne om nødvendig.

Du kan teste hvordan denne backend-prøvekontoen fungerer for en bruker her.

Noen små WordPress-leverandører tar denne strategien med gratisforsøk med et saltkorn: hva om den potensielle kunden ikke vil like produktet, eller at det ikke tilfredsstiller deres behov, slik at de ikke kjøper det? Denne bekymringen kan faktisk være gode nyheter for bedriften din. Med en demonstrasjonsprøve kan du potensielt unngå uberettigede refusjoner eller negative tilbakemeldinger og bevise at produktet ditt virkelig er like bra “som annonsert.”

I dette tilfellet kan du dessuten potensielt ha større sjanser for å konvertere en kunde til en lojal klient, som kan hjelpe deg med å forbedre produktet på lang sikt.

Ikke gjett hva som er det beste alternativet for en klient – la dem forme produktet ditt til deres behov.

konklusjoner

Money back-garanti, gratis tester og demonstrasjoner er de lovende markedsføringsstrategiene alle store og små kommersielle WordPress-merker bør følge. Det hjelper med å styrke merkevaren i øynene til forbrukerne, så vel som å bygge relasjoner mellom WordPress-skaperne og deres kunder.

Strategiene vi har beskrevet er ikke nødvendige eller perfekte for hver e-handelsbutikk eller -produkt. Du må gjøre din egen markedsundersøkelse og -testing for å finne ut hva som er riktig for deg. Vurder de beskrevne anbefalingene som varianter for dine videre markedsføringseksperimenter.

Forhåpentligvis var denne oppskrivningen nyttig for de som bare reflekterer over å bruke noen av disse strategiene eller allerede har blitt venn med dem. Har du forresten noen erfaringer å dele om emnet? Flere tips, eller kanskje et spørsmål? Legg igjen en kommentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me