De fleste bloggere og eiere av nettstedet er enige om at kommentarer er viktige for å utvikle et online fellesskap, samt for å generere interesse og ekstra nettstedstrafikk. Men som mange andre ting i livet, er det også en ulempe med å ha kommentarer aktivert. Så mye som du ønsker brukergenerert innhold til nettstedet ditt, kan det være tilfeller der kommentarer er mer bry enn en hjelp. Noen ganger blir det bedt om litt finjustering i forhold til kommentarpolitikken din for å effektivisere nettstedet ditt og beholde det som et godt oljet maskin.


1. Flytte kommentarer fra ett innlegg til et annet

Hvorfor vil du flytte kommentarene dine fra ett innlegg til et annet? Vel, det er noen få grunner til det. Det kan være lurt å teste farvannet på forskjellige versjoner av samme innlegg for å se hvilken som klarer seg bedre i trafikkavdelingen. Selv om du gir nytt navn til permalink for å komme med den samme URL, vil mange ting fremdeles vises på den nye innleggversjonen, bortsett fra kommentarene. Kanskje du utarbeider en ny versjon av et gammelt innlegg og vil omdirigere den gamle versjonen. Så enkelt som dette kan være, vil kommentarene fortsatt bli satt etter at du har omdirigert innlegget ditt.

Eller kanskje en av besøkende på nettstedet ditt legger igjen en kommentar, men på feil innlegg. Dette kan lett skje hvis besøkende leser en haug med innlegg og sidespor et sted underveis. Kanskje fikk de blandet opp informasjonen, og lagt igjen en kommentar uten å skjønne at den burde vært for et annet innlegg. Kommentaren vil ikke være relatert til innlegget den vises på, noe som bare vil forvirre andre besøkende som leser den.

Dette er selvfølgelig bare noen få mulige scenarier som vil be deg om å ønske å skifte kommentarer. I alle fall er det ikke så enkelt å flytte kommentarer fra ett innlegg til et annet. Det er faktisk ikke engang mulig i WordPress uten noen form for hjelp. Takk og lov for den stadig pålitelige verdenen med WordPress-plugins! Det er en plugin for omtrent alt, så hvorfor skulle flytte kommentarer være et unntak?

Tako Movable Kommentarer

Et slikt tilgjengelig verktøy som fungerer ganske bra, er Tako Movable Comments-plugin. Når denne plugin-en er installert på WordPress-siden din, vil du kunne flytte kommentarer fra ett innlegg til et annet – eller fra en side til et innlegg – eller omvendt. Du vil også kunne flytte et antall kommentarer samtidig, samt flytte gjengede kommentarer.

Alt du trenger å gjøre er å velge posttypen du vil flytte kommentaren til, og velg den faktiske tittelen på innlegget / siden du vil at det skal flyttes til. Hvis du vil flytte en stor del av kommentarene, må du bare legge deg til kommentarseksjonen, velge innleggene du vil flytte og deretter bruke rullegardinvalget Bulk handlinger. Du kan til og med holde trådede kommentarer i riktig rekkefølge når de blir flyttet, slik at “samtalen” fortsatt forblir intakt. Med et par klikk kan du enkelt flytte kommentarene dine uten å måtte gjøre det manuelt. Det er en total tidsbesparende!

2. Deaktiver kommentarer til nåværende innlegg

Det er lett å deaktivere å kommentere innlegg når du er i ferd med å utarbeide et nytt, men hva om du bestemmer deg for at du vil deaktivere kommentarer til en mengde innlegg du allerede har skrevet og publisert? Kanskje er du lei av å svare på kommentarer, spesielt hvis de går inn i en gjenget samtale som hele tiden krever at du kaster deg inn. Kanskje personen som skrev det originale innlegget ikke skriver for deg lenger, noe som gjør det umulig for noen svar fra forfatter til å fortsette.

Hvilken type nettsted du kjører, påvirker mye om kommentarer vil være verdifulle for deg eller ikke. Det er en rekke temaer som kan vekke større dialog og virkelig få frem debattanten i mennesker. Nettsteder som dreier seg om politikk, religion og alt annet som kan betraktes som et hett tema, vil nesten helt sikkert resultere i kommentarer som ender opp med å være argumenterende og til og med fornærmende..

Disse typer tråder trenger definitivt konstant styring, siden mange av kommentarene kan vise seg å være svært støtende. Kanskje du bare ikke har tid eller vilje til å administrere disse kommentarene dag og dag, spesielt når de dukker opp på alle innleggene dine.

Du kan alltid deaktivere kommentarer når du setter opp et nytt nettsted ved å fjerne avmerkingen i ruten Innstillinger> Diskusjon, men dette er mer utfordrende når det gjelder eksisterende nettsteder med mye innhold. Og denne innstillingen kan fungere for innlegg, men den vil ikke gjelde for sider eller tilpassede innleggstyper, noe som betyr at det nye kommentarskjemaet fortsatt vil vises.

WP Deaktiver kommentarer

Uansett hvilken grunn du ønsker å deaktivere kommentarer til et tidligere innlegg, er den beste måten å gjøre det på ved bruk av en plugin. Selvfølgelig. En så praktisk plugin er WP Deaktiver kommentarer plugin som lar deg deaktivere plugins, pings og trackbacks for innleggene dine, forfattere, kategorier, koder, URL-stier, henvisninger, IP-adresser, postformater, innleggstyper og språk. Det gir deg utrolig kontroll over kommentarene dine.

3. Slå av kommentarer etter en viss tid på innlegg og sider

Lukker kommentarer Eldre innlegg og sider er det lurt hvis du vil hjelpe nettstedet ditt til å laste raskere. Gamle innlegg som er åpne for fortsatte kommentarer vil helt sikkert være en magnet for spam. Jo lengre og mer komplisert spam, jo ​​mer båndbredde vil de ta opp på serveren din.

Spam er vanligvis rettet mot eldre innlegg, hvorav mange ikke lenger administreres av forfatteren. Selv med en anti-spam-plugin vil du ikke alltid se disse kommentarene, men du vil definitivt legge merke til at nettstedet ditt tar lenger tid enn vanlig å laste.

Det er uten tvil noe poeng i å holde et gammelt innlegg åpent for kommentarer, spesielt hvis det er nyskapende og ikke lenger er relevant. Det vil bare risikere spam i tillegg til at du konstant må overvåke kommentarer som fortsetter å sive inn. Du kan deaktivere kommentarer til innlegg etter at det har gått en viss tid på to forskjellige måter:

  • Lukk kommentarer til individuelle innlegg: Å lukke kommentarer individuelt lar deg holde visse innlegg åpne for kommentarer, og lar deg kun målrette mot spesifikke innlegg. Dette krever litt manuelt arbeid, men det fungerer i mange situasjoner. Bare gå til “Rediger innlegg” deretter fjerne merket av “Tillat kommentarer” og “Tillat trackbacks og Pingbacks” esker.
  • Automatisk: Gå til hvis du vil spesifisere et bestemt antall dager som kommentarer kan være åpne Innstillinger -> Diskusjon -> Andre kommentarinnstillinger -> “lukk automatisk kommentarer til artikler som er eldre enn X dager.” Lagre disse innstillingene, så er du ferdig. Det er så enkelt som det.

Så der har du det. En liten tilpasning av kommentarer kan gjøre en lang vei å forbedre nettstedet ditt, og ta mye tidkrevende ledelse fra tallerkenen. Jeg håper du vil finne disse tipsene nyttige. Er det andre metoder for å flytte kommentarer rundt eller slette dem i bulk som jeg savnet?

Hva gjør du for å administrere kommentarene på nettstedet ditt? Gi meg beskjed i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me