Kommentarfeltet under et WordPress-innlegg lar deg engasjere deg direkte med leserne dine. Men WordPress går et hakk høyere: det gir deg muligheten til å moderere brukerkommentarer via kommenteringsmoderasjonsfunksjonen. Å moderere eller ikke til moderat er imidlertid det eldgamle spørsmålet som tilsynelatende ikke har noe klart svar. Til syvende og sist er beslutningen opp til deg, men du må veie fordeler og ulemper ved begge alternativene nøye.


Siden dette er en nybegynnerguide for WordPress-kommenteringsmoderasjon, vil jeg trekke frem noen få grunner til og imot kommenteringsmoderering før jeg foreslår en ideell løsning.

Hvorfor du bør moderere kommentarer

  • Uten moderasjon og de riktige spamfiltreringsverktøyene kan bloggen din lett bli et spamfest, spesielt hvis den er populær. Moderering gir deg full kontroll til å vise kommentarer bare fra pålitelige brukere, og dermed avlaste spam og andre kommentarer av lav kvalitet. Å engasjere pålitelige brukere bygger selvtillit og bloggen din vil raskt få autoritet i den valgte nisjen din.
  • Spamkommentarer inneholder vanligvis koblinger, hvorav noen kan omdirigere til potensielt skadelige nettsteder. Hvis en bruker klikker på en lenke som omdirigerer dem til et sted de ikke ønsker å være, vil de miste troen og tilliten til bloggen din – som egentlig er det samme som å miste troen på deg. Med måtehold kan du blokkere potensielt skadelige lenker.
  • En godt moderert kommentartråd kan tilføre verdi til et ellers kjedelig innlegg. Det kan være lesere som er mer kunnskapsrike om emnet, og deres bidrag kan heve innlegget ditt. Kommentarer av god kvalitet tiltrekker seg kunnskapsrike mennesker som vil legge til verdifull info, og det er dette du vil ha for innlegget ditt. Husk at kommentarer blir en del av bloggens innhold så lenge innlegget eksisterer på bloggen din.

Hvorfor du ikke bør moderere kommentarer

  • Kommentarstyring kan være tidkrevende. For større nettsteder som har godt lesertall, kan det være en virkelig smerte eller til og med upraktisk (med mindre du bruker et tredjeparts kommentarsystem).
  • Moderasjon frustrerer mange ekte brukere som vil delta i diskusjonen. Brukere vil vanligvis se deres kommentar umiddelbart etter at de slo til Post. Hva om du ikke er i nærheten for å godkjenne det?
  • Du kan håndtere kommentarsøppel ved hjelp av en plugin. For eksempel gjør Akismet-plugin-en som følger med den grunnleggende WordPress-programvaren en ganske god jobb med å luke bort spam, forutsatt at du har konfigurert den ordentlig.

Nå som du vet årsakene til og mot moderasjon, hva skal du gjøre? Min anbefaling er å moderere, men være smart om det.

Det primære kommentarsystemetWordPress er anstendig nok på egen hånd. Det lar deg moderere kommentarer effektivt mens du holder utenfor de aller fleste kommentarsøppel.

Ideelle innstillinger for WordPress Kommentar Moderasjon

Gå til for å stille inn bloggen din for moderering Innstillinger> Diskusjon.

diskusjonsinnstillinger

Se etter den delen som sier Send meg en e-post når som helst. Det er her du aktiverer eller deaktiverer kommenteringsmoderering ved å bruke basesystemet, og det er ganske rett frem: hvis du merker av i den andre ruten (En kommentar holdes for moderasjon), vil du kunne moderere alle innleggskommentarer.

Moderate første gangs forfattere

En enkel måte å gjøre moderasjon mindre vondt er ved å aktivere automatisk godkjenning for kommentarforfattere som er godkjent en gang. Gå til for å aktivere denne innstillingen Innstillinger> Diskusjon og sjekk for Før en kommentar vises delen merk av for den andre boksen som leser Kommentarforfatter må ha en tidligere godkjent kommentar. La boksen over ikke være merket.

kommentere moderasjon

Hvis en kommentarforfatter endrer måten hun legger inn detaljene sine – navn og e-post -, må hun modereres igjen.

Se også etter kommentarforfattere som tidligere ble godkjent: Noen av disse har lært inn- og utmerkelsene i systemet og kan komme med noen kommentarer om kvalitet innledningsvis, men deretter slappe av med fremtidige kommentarer siden de vet at de automatisk blir godkjent.

Slå av kommentarer etter en spesifikk periode

En annen smart måte å holde kontroll på kommentarer på bloggen din er ved å begrense tiden bloggkommentarene dine er åpne for forfattere. Vanligvis er 30 dager en rimelig periode, men kan være mer eller mindre avhengig av dine spesifikke omstendigheter. Ved å gjøre dette hjelper du å holde SEO-spammere utenfor – brukere som kommenterer for å lage lenker for sine egne blogger. De søker vanligvis etter blogger som har oppnådd en høy PageRank.

Det tar alt fra noen uker til flere måneder å bygge en høy PageRank, så SEO-spammere retter seg vanligvis mot blogger som har eksistert i et par uker eller måneder..

Vanligvis treffer et blogginnlegg topp popularitet innen 2 til 3 uker etter publiseringsdato. Dette betyr at du kan forvente å få den høyeste mengden aktivitet i kommentarfeltet i løpet av denne tiden. Så planlegger å begrense kommentarer til 30 dager (ideelt sett) slik at du ikke har mange kommentarer å moderere. Gjør det imidlertid lengre hvis det foregår en god diskusjon.

Gå til for å sette en grense for kommentarforfattertid Innstillinger> Diskusjon og se etter Andre kommentarinnstillinger seksjon. Sjekk alternativet som leser Lukk kommentarer automatisk til artikler som er eldre enn__dager og angi antall dager for å holde kommentarer åpne:

Lukker kommentarer på innlegg

Deaktiver trackbacks

Noen ganger vil du heller håndtere kommentarsøppel enn trackback-spam, så tenk nøye gjennom før du aktiverer Trackbacks. Det er generelt lurt å slå dem av, siden du fremdeles kan vite hvem som lenker til nettstedet ditt via delen Innkommende koblinger i dashbordet. Merk at denne delen kanskje ikke vises for et helt nytt WordPress-nettsted. Du kan også konfigurere RSS-materen din for å se innkommende koblinger.

Bruk plugins for å filtrere kommentarsøppel

Spamkommentarer kan være vanskelige å oppdage, men ved hjelp av dyktige plugins er de lettere å identifisere, hvis ikke blokkeres helt. Her er et utvalg av plugins du kan bruke for å oppnå det:

Akismet

Akismet

Jeg introduserte kort det briljante Akismet plugin som kommer innebygd i kjerne WordPress-programvaren for å filtrere kommentarer som vises som spam. Alt du trenger å gjøre er å aktivere den, men du må registrere deg på og konfigurere API-nøkkelen for å komme i gang. Selv om den utfører en anstendig jobb med å holde utenfor søppelpost, er den ikke idiotsikker, og noen legitime kommentarer kan noen ganger forveksles med spam. Så sjekk spam-mappen regelmessig for legitime kommentarer.

WordPress Zero-Spam

wordpress-null-spam

En relativt ny plugin, WordPress Zero-Spam hjelper deg med å blokkere spam automatisk uten behov for en CAPTCHA. Når den er installert og aktivert, vil den gjøre sin magi med en gang. Det er ingen APIer å konfigurere.

Tillat brukere å gjøre moderasjonen

Endelig, en annen måte å opprettholde fornuftet ditt mens du modererer kommentarer er ved å la visse forfattere gjøre moderasjonen. Du kan bare gi dine mest lojale brukere denne typen autoritet. Hvis bloggen din har betydelig forfatterskap og autoritet, kan dette være den beste måten å administrere kommenteringsmoderasjon.

Lojale samfunnsmedlemmer blir pålitelige brukere som du gir tilgang til moderate andre brukere. Du kan lage et belønningssystem for å holde dem motiverte, for eksempel å la dem tilbakekoblinger til sine egne blogger. En plugin som Brukerrolleditor kan brukes til å problemfritt opprette og legge til denne rollen i bloggen din. Det er mange andre du også kan utforske.


Husk alltid at du har full kontroll over hvem som kommenterer innleggene dine og hva de legger ut. Gi denne delen av bloggen din den oppmerksomheten den fortjener, og bloggen din vil bli en pålitelig autoritet. Er kommentardelen av bloggen din opptatt? Hvordan modererer du kommentarforfattere? Har du bedre ideer om hvordan du kan forbedre spamfiltrering uten å miste tilregneligheten? Jeg vil gjerne høre tankene dine!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me