WordPress Child Theme Complete Guide

WordPress barn temaer. De høres kanskje ut (og virker) skremmende med det første, men når du først har lært deg inn og outs (så vel som skjønnheten) av WordPress-barnetemaer, vil du ha det veldig moro. I dette innlegget vil vi dele opp WordPress-barnetemaet i dets forskjellige deler. For å si det på en annen måte, lærer vi:


 • Hva er et WordPress Child Theme
 • Fordeler med WordPress-temaer
 • Forfall fra WordPress-barnetemaer
 • Hvordan lage et WordPress Child Theme
 • WordPress Child Theme Resources

Hva er et WordPress Child Theme?

Så, hva er et WordPress-barnetema?

Et WordPress-barnetema er i utgangspunktet et WordPress-tema som “låner” malfiler og funksjonaliteter fra et annet WordPress-tema kjent som overordnet tema. Ikke slå noe ennå, jeg vil forklare alt i detalj jeg lover.

EN foreldertema er et typisk WordPress-tema som vårt mest solgte Total WordPress Theme, standard Twenty Fourteen tema eller hvilket tema du bruker på nettstedet ditt.

Det mest grunnleggende WordPress-barnetemaet er ganske enkelt en mappe som inneholder en spesiell stil.css-fil. Ikke bekymre deg for at det hele vil være fornuftig når jeg forklarer. Et av spørsmålene som sannsynligvis går gjennom hodet ditt akkurat nå, er: Hvorfor skulle man ønske å bruke et barnetema mens det er mange foreldertemaer??

Svaret er ganske enkelt. De fleste overordnede temaer får oppdateringer nå og da. Så hvis du tar et overordnet tema og tilpasser koden (og stilen), vil du miste alle disse endringene neste gang du oppdaterer temaet. Det er her WordPress-barnetemaer kommer inn. Et WordPress-barnetema gir deg kraften til å tilpasse foreldertemaet ditt uten å risikere å miste endringene dine når du oppdaterer. Selvfølgelig kan du velge å fjerne oppdateringene hvis du ikke har noe imot å utsette nettstedet ditt for hackere.

Går videre…

For noen avsnitt siden nevnte jeg at barnetemaer “låner” malfiler og funksjonalitet fra overordnede temaer. Hvordan skjer dette? Tenk på barnetemaer som skygge temaer; de etterligner foreldertemaene. Det hele er som å lage en kopi av foreldertemaet ditt uten å kopiere noe. Høres ut som magi, ikke sant?

Trykk på fryseknappen. Hvordan lager du en kopi av overordnet tema uten å kopiere noe egentlig? Hemmeligheten bak å forstå barnets temaer ligger i den spesielle style.css-filen vi nevnte tidligere. Egentlig er hemmeligheten en enkelt linje som finnes i stilen.css. Hvilken linje spør du? Mer om det om et øyeblikk. Siden vi vil lage et barnetema senere i dette innlegget, vil jeg bare introdusere noen få grunnleggende konsepter for å avsløre linjen jeg snakker om og gi deg en bedre forståelse av temaer for barn.

For å bygge et barn-tema, må du opprette en mappe (for barnetema) i WordPress-temakatalogen. Du kan navngi mappen uansett (eller etter temaet). Deretter må du opprette en style.css med følgende kode:

/ *
Temanavn: Navnet på barnet ditt (f.eks. Total barnets tema)
Tema URI: http://www.example.com (URL-en til ditt barnetema)
Beskrivelse: En kort beskrivelse av ditt tema
Forfatter: Navnet ditt kommer hit
Mal: Navnet på ditt overordnede temakatalog (f.eks. Totalt, tjueen femten osv.)
Versjon: 1.0.0
* /

Du må lagre denne stilen.css i mappen til barnet ditt. Gå tilbake til den sjette (6.) linjen i koden over. Du vil se:

Mal: Navnet på ditt overordnede temakatalog (f.eks. Totalt, tjueen femten osv.)

Denne linjen forteller barnet ditt tema fra hvilket foreldertema du skal låne funksjoner og malfiler på. Denne enkle linjen knytter barnet ditt tema til foreldertemaet, og fungerer som en kanal som barnetemaet mottar malfiler og funksjonaliteter fra overordnet tema. Dette betyr at du må ha overordnet tema installert på WordPress-plattformen.

Det er nok å si at uten denne linjen har du ikke et barnetema. Du har bare en mappe og en typisk style.css-fil.

Oppsummert arver mallinjen (mesteparten av) foreldertemaet ditt når du aktiverer barnet ditt. Alle endringene du gjør i barnet ditt påvirkes ikke hvis / når du oppdaterer overordnet tema. Hvordan liker du den forklaringen? Følger du eller er det ikke klart nok? Hvis du er med meg, la oss gå videre til fordelene og ulempene med WordPress-barnetemaer.

Hva er fordelene med å bruke et barn-tema?

Det er mange fordeler med å bruke et barn-tema, og vi anbefaler alle som bruker et tema som ikke var spesialtilpasset for nettstedet sitt for å konfigurere og aktivere et barn-tema. Vi har listet opp noen av de viktigste fordelene ved å bruke et tema for barn, og hvorfor du sterkt bør vurdere det.

Suksess

Sikre oppdateringer

WordPress-barnetemaer låner bare funksjoner, maler og stiler fra overordnet tema. Dette lar deg tilpasse nettstedet ditt uten å berøre overordnet tema. Derfor, når utviklerne oppdaterer ditt overordnede tema, kan du trygt oppgradere nettstedet ditt uten å miste tilpassede endringer.

Barnetemaer er lett utvidbare

WP-barnetemaer gir deg mye fleksibilitet. Du kan lage nye malfiler som ikke var en del av overordnet tema. Du kan legge til nye funksjoner, stiler og så mye mer. I tillegg er det mange kommersielle og gratis temarammer med utvidbare alternativer for å komme i gang.

Barnetemaer er Fallback-Safe

Hver utvikler er menneskelig, og vi vet alle at å feile er menneskelig. Alle gjør feil og alle glemmer. Når det er sagt, vil du være i suppen hvis du glemmer å kode for noe når du bruker et overordnet tema. Ting er litt forskjellige med temaer for barn. Hvis du glemmer noe kode, laster WordPress automatisk et alternativ (eller originalen) fra overordnet tema. Dette er selvfølgelig bare sant hvis koden eksisterer i overordnet tema.

Hva er negativene ved å bruke et barn-tema?

Mens generelt temaer for barn er kjempebra, og vi anbefaler at alle som bruker WordPress, aktiverer et barnetema på nettstedet sitt hvis de planlegger å lage potensielle finpusse i fremtiden, men det er noen ting du bør huske på.

Det er en læringskurve

Underordnetemaer er først og fremst for å utvide eller tilpasse funksjonaliteten til ditt overordnede tema, noe som betyr at hvis du ikke er en utvikler, er det ikke mye du vil kunne gjøre med barnet ditt tema, og du vil lære litt koding å ta fullt potensiale for ditt tema. Så hvis du er en nybegynner, trenger du tid til å lære funksjonene til overordnede temaer og WordPress (samt litt kode) generelt for å glede deg over det fulle potensialet med barnetemaer. Likevel må du tjene stripene dine. Tross alt, vil du kode bort som proffene på kort tid!

Ting går i stykker eller blir igjen

Hvis du hadde bygd nettstedet ditt rundt et overordnet tema, kan det hende du må finjustere noen få ting (f.eks. Menyer, widgeter og / eller temalternativer) når du skifter til et barnetema. Noen temaer lagrer innstillinger i databasen basert på temanavnet, så når du bytter til barnetemaet ditt, kan det se ut som om du har mistet alle foreldre-temainnstillingene (Customizer-innstillinger), men ikke bekymre deg for at de er trygge i databasen, men du vil trenger å bytte tilbake til foreldrene dine hvis dette er tilfelle, slik at du kan kopiere innstillingene og overføre dem. I Total-temet vårt tilbyr vi et nyttig Import / Eksporter-panel rett i dashbordet, slik at du kan kopiere temaet Customizer-innstillingene før du bytter til ditt barn-tema og migrere dem over.

Hvis du bruker ditt barnetema for å gi en tilleggsfunksjon til nettstedet ditt i stedet for å bruke en plugin hvis du noen gang bytter foreldretema, kan det hende du må flytte noen av disse tweaksene til et nytt barnetema, gi nytt navn til det nåværende barnetemaet eller flytte justeres i et tilpasset plugin.

Hvordan lage et WordPress Child Theme?

Jeg vil anta at du er proaktiv og har opprettet en mappe og “den spesielle” stil.css-filen for ditt tema. Hvis du nettopp hoppet til denne delen (eller ventet spent på denne delen), kan du åpne WordPress-temakatalogen via FTP / SFTP (… / wp-content / temas) og opprette en mappe der du vil lagre barnet ditt tema.

Merk: Du kan få tilgang til temakatalogen via File Manager i cPanel. Alternativt kan du bruke en FTP-klient som f.eks FileZilla hvis du har FTP-kontoer aktivert.

Deretter åpner du favoritttekstredigereren din (min Notisblokk++) og lag en style.css-fil med følgende info:

/ *
Temanavn: Navnet på barnet ditt (f.eks. Total barnets tema)
Tema URI: http://www.example.com (URL-en til ditt barnetema)
Beskrivelse: En kort beskrivelse av ditt tema
Forfatter: Navnet ditt kommer hit
Mal: Navnet på ditt overordnede temakatalog (f.eks. Totalt, tjueen femten osv.)
Versjon: 1.0.0
* /

Det er den samme koden som vi brukte tidligere.

Last opp din style.css-fil til mappen til barnetemaet. På dette tidspunktet er style.css-filen din tom (bortsett fra linjene ovenfor, som ikke gjør noe med styling), så ikke forvent at temaet ditt skal se ut som foreldretemaet ditt. For å overvinne dette hinderet, kan du importere foreldertemaets style.css ved å opprette en ny tom funksjoner.php-fil i mappen for underordnet tema og legge til følgende PHP-kode:

funksjon total_child_enqueue_parent_theme_style () {

// Få dynamisk versjonsnummer på det overordnede stilarket (lar nettlesere buffer stilarket på nytt når du oppdaterer temaet)
$ theme = wp_get_theme ('Totalt');
$ version = $ theme-> get ('Versjon');

// Last inn stilarket
wp_enqueue_style ('forelderstil', get_template_directory_uri (). '/ style.css', matrise (), $ versjon);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Sørg for å endre der det står “Totalt” for å være navnet på foreldertemaet. Dette vil gjøre det mulig for ditt barnetema å oppdatere versjonsnummeret som er lagt til foreldrenes stil.css, så når overordnetemaet oppdateres hvis det var noen endringer i stilen.css-filen i overordnede tema, vil det la nettleseren og CDN-en ( hvis du bruker en) buffer stilarket på nytt og forhindrer at nettstedet ditt har CSS-problemer når det vises.

Tilpasse temaet ditt barn

barne tema-tilpasninger

Nå kommer den morsomme delen. Du har mest sannsynlig laget barnet ditt for å gjøre tilpasninger, så dykk inn!

 • For å tilpasse barnetemaet ditt, legger du bare til stilene dine i stilen.css-filen du opprettet. De vil overstyre tilsvarende stiler som finnes i overordnet tema.
 • Hvis du vil redigere malfiler, kopierer du dem til barnet ditt først og redigerer dem derfra. Men ikke ALLE filer kan kopieres til barnet ditt og endres, du kan bare kopiere over malfiler. Så hvis temaet har visse filer inne for en inkluderer, inc, funksjoner eller annen mappe som inneholder tilpassede klasser og funksjoner, kan det hende du ikke kan kopiere de over og endre dem. For de tilfellene kan det være lurt å se på å bruke filtre eller handlingskroker for å endre standardtypefunksjonene til foreldrene.
 • Du kan legge til tilpassede malfiler til temaet ditt for flere funksjoner
 • Bruk barnets temas funksjoner.php-fil for å legge til tilpassede funksjoner og gjøre bruk av overordnede tema eller WordPress-filtre. Ikke legg til nye funksjoner ifunksjonene.php-filen i ditt overordnede tema!

WordPress vil laste inn malfilene og stilene i barnet ditt først, men hvis noe mangler, vil det laste de tilsvarende filene i overordnet tema. Å ja, temaer for barn er tilbakesikringssikre, men jeg vedder på at vi sa det allerede.

Og det er det.


Å pakke sammen ting …

Barnetemaer er veldig kraftige så langt tilpasning og utvidbarhet går. Videre gir de gode læringsgrunner for alle som ønsker å lære WordPress temautvikling. De er enkle og morsomme å lage og gir deg mange muligheter for å snu WordPress-nettstedet uansett hva du vil.

Design bort og ha det gøy, og ikke gå av før du deler med oss ​​i kommentarene nedenfor. Vi elsker og verdsetter tilbakemeldingene dine ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map