WordPress bloggingstips for å lykkes

Siden begynnelsen av blogging har det vært en fantastisk måte å dele lidenskapen din for et emne med andre likesinnede mennesker på internett. Enten du skriver om matlaging, mekanikk, SEO eller fugletrekk er det et publikum der ute for deg. Og i løpet av de siste 20 årene har blogging utviklet seg fra en enkel hobby til en full blåst karriere. Noe som er kjempebra! Folk tjener faktisk på å gjøre det de elsker og deler den lidenskapen med andre.


Vi har delt mange tips i det siste for hvordan du starter en blogg, hvordan du bygger en online tilstedeværelse og hvordan du kan utvide publikummet ditt. I dag vil vi dekke en håndfull nøkkel bloggtips du kan bruke den umiddelbart for å gjøre bloggen din enda bedre og bli en vellykket blogger!

Skriv om det du vet

Dette kan virke åpenbart, men skriv om hva du elsker og hva du er kunnskapsrik om. Når du skriver om hva du er interessert i lidenskapen din vil vise gjennom i skrivingen din. Dette gjør din nye karriere innen blogging morsommere og mer håndterbar.

Hvis du vil legge til flere artikler om et bestemt emne som du ikke er autoritet, bør du kanskje flere forfattere til teamet ditt. Mange WordPress-temaer inkluderer støtte for flere forfattere samt tilpassede forfattersider.

Brukerrolleditor WordPress Plugin

Vil du legge til forfattere uten å gi dem fri regjering over bloggen din? Prøv en plugin som gratis Brukerrolleditor for WordPress. Denne pluginen lar deg begrense tilgang for forskjellige brukerroller (admin, bidragsytere, abonnenter, etc.) og deretter tilordne disse rollene til dine registrerte brukere.

Lag relevant innhold

Et annet viktig aspekt er å holde fokuset på relevant innhold. Du ser ikke at vi skriver om Youtube-drama her på WPExplorer, gjør du det? Bare fordi det er bloggere som innløser et bestemt emne som ikke betyr at du bør prøve å skrive om det også … med mindre det er aktuell til bloggens fokus OG det er noe du er kunnskapsrik Om.

Gjør artiklene dine interessante

Lesning

Hvis du skriver om det du vet, vil det gjøre dette tipset mye enklere – du må holde det interessant. Ingen vil lese en ordbok, så ikke skriv artiklene dine som en. Finn din skrivestil (det er mange gode artikler på nettet med skrivetips, finn og utvikle din online stemme), og finn deretter noen av våre andre tips for å forbedre artiklene dine..

Bruk en god overskrift

Sammen med interessant innhold trenger du også en flott overskrift som fanger oppmerksomhet og blir klikket. Overskrifter er det første potensielle nye lesere ser i resultatene av søkemotoren eller på sosiale medier. Når du brainstormer, bør du vurdere 4 er for en flott overskrift:

  • Som haster: Om mulig skal tittelen din inneholde en slags haster eller en oppfordring til handling. Lag innhold leserne dine kan bruke til å gjøre en endring i dag, eller del noe gratis i en begrenset periode.
  • Unik: Dette er ekstremt viktig – innholdet ditt må være av et slag. Ikke kopier andres verk på en åpen måte. Dette er ikke bare en forbrytelse som kan påvirke SEO-en din, men leserne vil slutte å komme tilbake hvis all bloggen din inneholder informasjon om gjenoppretting. Tenk på hva slags innhold du vil lese, men ikke har funnet ennå, og begynn å lage det.
  • Nyttig: Skriv innhold som leserne dine ønsker eller trenger å lese. Artiklene dine bør inkludere informasjon leserne dine kan bruke, avhengig av hvilken nisje som kan være dekor DIY-er, livstimer du lærte når du ble foreldre, tips for å snagge drømmekarrieren din, eller kanskje en guide til å lage en fantastisk blogg.
  • Ultra-Specific: Det eneste bedre enn nyttig innhold er hyper nyttig innhold. Jo mer spesifikt innholdet ditt, desto mer involvert vil leserne dine sannsynligvis være. Selvfølgelig er baksiden at jo mer nisje innholdet ditt er, desto mindre er bassenget med lesere du appellerer til, men ved å lage en god blanding av generelle og spesifikke artikler på bloggen din, kan du vokse og dyrke leserpublikummet ditt.

Titteleksperimenter Gratis WordPress-plugin

For enda bedre overskrifter kan du også bruke a tittel split testing plugin. Med plugin-modulen kan du prøve ut varianter av samme overskrift for å se hvilket format som appellerer mest til leserbasen. Selv om dette ikke er et nødvendig skritt, er det noe du bør ta i betraktning, selv om du bare deler testtitler i en begrenset periode for å få en følelse av hva leserne dine liker å se..

Legg til sosial deling

Etter å ha investert hele tiden for å lage fantastisk innhold, vil du at leserne skal dele det riktig? Selvfølgelig gjør du det! Det er mer sannsynlig at brukere vil dele innholdet ditt hvis du lager innhold som kan deles. Hva betyr dette? Glad for at du spurte.

Sørg for at du har det sosiale delingsknapper innebygd i bloggen din. Ikke stol på at leserne dine har snarveier på sosiale nettlesere eller å gå gjennom den ekstra anstrengelsen med å åpne opp sosiale kontoer for å dele innholdet ditt. I gjennomsnitt er folk dårlige til å ta beslutninger, så jo lettere du gjør det for dem å gjøre noe (som å dele innholdet ditt), desto mer sannsynlig er det at de gjør det.

Jetpack WordPress-plugin

En flott gratis plugin for sosiale knapper er jetpack av Automattic. Jetpack tilbyr bloggere en rekke kraftige alternativer, alt fra en fantastisk plugin, og ett av disse alternativene er tilfeldigvis sosial deling. Etter å ha installert Jetpack, gå til dashbordet og naviger til Jetpack> Innstillinger> Deling for å aktivere delingsknappene og for å velge en knappplassering. Det er for øyeblikket 10 tjenester som støttes (inkludert de store tre – Twitter, Facebook og Google+), i tillegg til alternativer for e-post og utskrift.

I tillegg føler de fleste behov for å tilhøre en gruppe. Så av viser tellingen av dine sosiale aksjer eller dine totale sosiale følgere er det mulig å øke leserens sannsynlighet til å følge etter. Monarch er et flott sosialt plugin som du kan bruke til å opprette sosiale koblinger og sosiale delingsknapper med tellere. Men avhengig av hvor mange følgere du har, kan det være lurt å skjule tellene dine til tallene er litt mer imponerende.

Bloggen din skal være enkel å lese

Flesch Testlest

Å få innholdet i orden er et stort skritt, men du bør ikke overse lesbarheten. En rask måte å sjekke innholdet ditt på er med Flesch-testen. De Flesch leservennlighet test er en standard metode for å teste vanskeligheten med en passasje eller artikkel skrevet på engelsk. Det er egentlig en matematisk formel som bruker setningene, ordene og stavelsene som variabler. Selv om det ikke burde være den eneste faktoren å vurdere Flesch-poengsummen din, kan du hjelpe deg med å skrive bedre innhold for målgruppen din.

Yoast SEO

Hvis du allerede bruker Yoast SEO-plugin For å optimalisere WordPress-nettstedet ditt for søkemotorer, vil du gjerne vite at du kan bruke den samme plugin-en for å optimalisere innleggene dine for menneskelige lesere også siden den har en Flesch Reading Ease-test innebygd. Med Yoast SEO Content Analysis verktøy kan du se et raskt øyeblikksbilde av tittelen din, meta og content SEO og gjøre endringer tilsvarende for å få alle variablene dine i SEO green zone (du kan ta sanntids innholdsanalyse for en prøvekjøring på deres hjemmeside).

Rydd opp i webdesignen

Det er mange gode blogger som du helt sikkert aldri har kommet tilbake til fordi nettsteddesignet dempet deg. Alvor. Hvem vil ha lyst på uleselige skrifter, blinkende reklame og vanvittige sidepaneler i ansiktet? Mange ganger er enklere bedre, og når det kommer til bloggen din, bør lesbarhet være nøkkelen.

Ananas gratis WordPress Theme

Ananas gratis WordPress Theme

Bruk et WordPress-tema som gjør det enkelt for leserne å gjøre det de gjør best (lese) samtidig som du gir deg alternativene du trenger for å drive bloggen / virksomheten din. For noen kan dette bety å velge et rett frem blogging WordPress-tema som Ananas. Dette rene, minimale og GRATIS WordPress-temaet bruker en enkel, sentrert innholdsoppsett uten en hovedsidefelt, slik at leserne holder fokus på innholdet ditt, ikke widgetene og andre fluff.

Total dra & slipp WordPress-tema

Total dra & slipp WordPress-tema

Hvis dine behov er litt mer sammensatte, kan det være lurt å velge et større premiumtema med en sidebygger (slik at du kan bygge hvilken som helst annen landing, butikk, team eller andre sider du måtte trenge). Vi skapte Total akkurat her på WPExplorer og bygde den på riktig måte. Legg til ubegrenset bloggsider, dra nytte av det valgfrie bloggfilteret, velg mellom tre hovedoppsett (mur-, rutenett- eller standardlistestil), legg til en sidefelt (eller ikke), legg til flere forfattere med avatarer, lag postserier, bruk tilpasset beskjæring av bilder, aktiver sosial deling og mer. Og det er bare noen av bloggalternativene! Du kan også legge til tilpassede farger, skrifter, logoer osv. Sjekk ut demoen for å se mer!

Og uansett hvilket tema du velger, må du sørge for det Velg en god font i en skriftstørrelse som leserne dine lett kan lese. Ifølge American Writers & Artists Inc de beste skrifttypene for lesing på nettet er arial i størrelse 12+, veranda klokka 10 eller Georgia hvis du trenger noe litt mer formelt. De fant også ut at hvis du appellerer til et mer modent publikum, bør du øke skriftstørrelsen til minst 14.

Enkel Google Fonts gratis WordPress-plugin

Hvis du ikke er sikker på hvordan du legger til tilpasset kode for å endre temafontene, bare få Enkel Google-skrifter for WordPress. Med dette gratis plugin-programmet kan du gjøre endringer i skriftene dine direkte fra WordPress live-tilpasningsenhet (ingen kodingsferdigheter er nødvendig). Rediger og forhåndsvis skrifttype farge, størrelse, linjehøyde og bokstavavstand for forskjellige tekstelementer på nettstedet ditt.

Forenkle formateringen

Å holde innholdet organisert går langt. Hvis du prøver å skrive et 2000+ ordinnlegg, vil du at leserne dine skal gjøre det mot slutten. En måte å forbedre lesbarheten til innleggene dine er med formateringen du bruker.

Hver tanke du legger i type trenger ikke være lang, kortere setninger absolutt ha sin plass og kan hjelpe deg (og leserne) på poeng. Bruk overskrifter for å tydelig merke de forskjellige delene av artikkelen din. Du bør bruke H2-overskrifter for hovedseksjoner med ytterligere overskrifter på elskernivå (H3, H4, etc) etter behov. Legg til kuler og nummererte lister for enkle og raske punkter i innleggene dine.

Bruk bilder til din fordel

Hvorfor bilder er viktige

Et bilde er visst verdt tusen ord, men for bloggen din kan det være verdt mye mer hvis du drar nytte av det. Lag bilder som er visuelt fengende. Takk til nettsteder som Unsplash, Stort lager, Pixabay, PicJumbo og Død til lager å finne rimelige bilder er en lek. Så med Photoshop eller det gratis online verktøyet Pixlr kan du redigere bildet ditt for å legge til tekst, filtre og mer.

Forsikre deg om at du også inkluderer en alt-tekst når du legger til bilder i innleggene dine. Søkemotorer kan se denne informasjonen. Ved å optimalisere bildealternativteksten din, kan det samme bildet bare rangere bedre i resultatene av søkemotoren (skape en helt ny kanal for webtrafikk til nettstedet ditt).

Oppmuntre til leserengasjement

Vi har dekket dette emnet før, men det er bare fordi det er så viktig. Publikummet ditt er fokuset på bloggen din, så det er spesielt viktig å få dem til å delta aktivt. Her er noen enkle måter å gjøre nettopp det.

Forbedre kommentarfeltet

Kommentarene dine er den enkleste måten å engasjere leserne dine. Mens WordPress-kommentarer er ganske bra på egen hånd, er det massevis av fantastiske WordPress-plugins tilgjengelig for å hjelpe deg med å gjøre kommentarene dine enda bedre. Her er bare noen av de beste WordPress-kommentartilleggene (etter vår mening) for å nivåere kommenteringsdelen.

Start et nyhetsbrev

En annen enkel måte å nå ut til leserne dine er med et nyhetsbrev. Nyhetsbrev går rett i innboks for publikum, så uansett hvor de er, kan de se at du har noe nytt til kassen. Nyhetsbrev er også en fantastisk måte å dele eksklusivt innhold med leserne dine, som en freebie eller spesiell konkurranse bare for dem. Her er noen fantastiske tips fra forfatterne våre for nyhetsbrev og WordPress:

  • Nybegynnerguide for MailChimp med WordPress
  • 5 gratis WordPress-plugins for MailChimp for å øke opt-ins for nyhetsbrev
  • 3 Essential List Building Plugins for WordPress

Tenk på en freebie eller konkurranse

Enten du tilbyr en freebie / gave for kun abonnenter eller for hele publikummet ditt, er det alltid hyggelig å kunne gi tilbake til leserne. Det er de som støtter deg og gjør tross alt bloggingstilen din mulig! Heldigvis, med WordPress er det superenkelt å være vert for din egen konkurranse eller gave ved hjelp av en plugin. Du kan også vurdere å lage gratis nedlastbare godbiter (som gratis wordpress-temaer, gratis ebøker, gratis psds osv.) Eller sikre eksklusive rabatter for produkter som du anbefaler.

Pakk inn

Dette er bare toppen av isfjellet om måter å forbedre din WordPress-drevne blogg på, og vi håper at noen av disse tipsene vil hjelpe deg med å komme deg videre til å gjøre bloggen din til en suksess. Men ikke stopp her – det er mange måter å forbedre bloggets troverdighet, nettstedets sikkerhet, WordPress SEO og til og med abonnentfrekvensen din. Så fortsett å forske og lære. Og hvis du kommer over andre nyttige bloggtips, må du huske å dele dem i kommentarene nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me