Velge den beste WordPress-plugin-en til dine behov

Hvordan velge det beste WordPress-plugin

Nydelige eller fantastiske er ikke etiketter du enkelt kan feste på WordPress. Men det som gjør det spennende og attraktivt, er det virkelig store antallet plugins som utvider plattformens funksjoner enormt. Tenk på hvilken funksjon du vil at WordPress skal utføre. Sjansen er stor for at det vil være flere plugins tilgjengelig for den funksjonen.


WordPress-brukere er virkelig bortskjemte med valg når det gjelder plugins. Per dato er det totale pluginantallet på WordPress Plugin Repository som berører 45 000 med totalt 1 291 577 880+ nedlastinger. Disse tallene inkluderer ikke de mange gratis plugins og premium plugins som er satt ut av tredjeparter.

Med alle disse valgene vil du sannsynligvis ønske å installere noen få (eller flere). På et tidspunkt kan du lure på – hvor mange plugins skal du installere på WordPress-drevet nettsted? Hvis du har serverressursene til å støtte den, kan du virkelig installer så mange kvalitetsprogramtillegg du vil. Hvis plugins er rent kodet og PHP har fått tilstrekkelig minne, bør du ikke få problemer. Men en dårlig kodet plugin kan bringe serveren din ned – enten du har to plugins installert eller tjue. Svaret her er kvalitet fremfor kvantitet.

En enkel regel du bør følge for å sikre at plugins ikke bremser nettstedet ditt deaktiver plugins du ikke bruker. Inaktive plugins opptar serverplass, men bruker ikke RAM, båndbredde eller PHP. Dette enkle trinnet kan legge til noen få millisekunder til nettstedets hastighet.

De fleste plugins utvikles uavhengig og er nyttige hvis de er godt kodet. Men dårlig kodede plugins som mangler kontinuerlig støtte fra forfatteren, eller plugins som er inkompatible med WordPress-versjoner, temaer eller andre plugins, kan ha katastrofale konsekvenser for nettstedet ditt. De kan føre til at et nettsted blir tregt eller til og med krasjer, forårsaker feil eller spiser i minneområdet eller kan føre til hvit skjerm.

Sjekkliste for valg av plugins

Det er alltid bra å sette deg noen få bakkeregler mens du sorterer gjennom plugins. På den måten vil du ikke gå over bord og mengde nettstedet ditt med for mange plugins. Her er en håndfull enkle retningslinjer du må huske på før du installerer en ny plugin:

1. Lag en ønskeliste over plugin-funksjoner

Begynn med å skrive ned kravlisten din med plugin-funksjoner i den rekkefølgen som er viktig for deg. Inkluder alle oppgavene du vil at pluginen skal gjøre med “Kan ikke leve uten” -oppgaver øverst, etterfulgt av andre når du går nedover listen.

sjekkliste

Noen funksjoner er viktig for alle nettsteder – som sikkerhetskopiering, SEO og spambeskyttelse. Disse bør være øverst på listen din, og der du starter pluginsøket, siden de er nøkkelen til den daglige driften av nettstedet. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, ikke frykt. Mot slutten av denne artikkelen har jeg listet opp noen av de beste plugins for å utføre disse viktige funksjonene.

Før du installerer noe, må du også kontrollere at funksjonene du ønsker ikke allerede er levert av temaet eller vertskapet ditt. Hvis du for eksempel bruker WPEngine-administrert WordPress-hosting, trenger du ikke en cache-plugin, og hvis du har installert de totale WordPress-temafunksjonene som sosial deling, er typografialternativer og glidebrytere inkludert.

2. Start pluginsøket

Når du ser etter en plugin vil du sannsynligvis komme over gratis og premium alternativer. Gratis alternativer er vanligvis et bra sted å starte siden de ikke krever noen investeringer. Til gratis plugins den beste kilden er WordPress Plugin Repository. Det er tusenvis av alternativer, alt GRATIS, så det er et flott utgangspunkt. Innleveringer holdes til høye standarder for koding, WordPress-kompatibilitet og forfatteroppdateringer. Pluginsene er også tagget og kategorisert for å gjøre det enkelt å søke. Bare bruk filtrene for å finne en liste over mulige plugins. Pluss at mange av gratisalternativene i depotet også tilbyr premiumoppgraderinger for ekstra funksjoner og premium support hvis du trenger / vil ha det.

codecanyon

Premium plugins er på den annen side virkelig ikke så dyre og kommer med bedre støtte. Pluss etter startkostnadene, er levetidsoppdateringer ofte gratis. Til premium plugins, slå opp CodeCanyon. De tilbyr noen av de beste premium-plugins på nettet og følger kodingsstandarder som ligner WordPress.org. De er også hjem til de fleste av de populære premium-programtilleggene på nettet. Ser du etter den beste sidebyggeren for WordPress? CodeCanyon er hjemsted for Visual Composer. Trenger du en kraftig og responsiv glidebrygg-plugin? Prøv Slider Revolution – en annen CodeCanyon-fremstilling. Og listen fortsetter og fortsetter.

I begge tilfeller – bare last ned plugin fra pålitelige kilder. Det er mange nettsteder som tilbyr gratis plugins, så prøv å bruke ditt beste skjønn før du laster ned og installerer noe. Bruk anbefalinger fra kjente blogger (start med disse fantastiske WordPress-bloggene) for å få et inntrykk av hvor du finner plugins av høy kvalitet. Også unngå ulovlige gratis nedlastinger av premium plugins. Dette er ikke bare urettferdig overfor forfatteren som har brukt så mye krefter på å lage sin fantastiske plugin, men du vil sannsynligvis få injisert noen ondsinnede ondsinnede koder på nettstedet ditt (ikke verdt 10-20 dollar i sparing hvis du spør meg).

3. Velg kvalitetsprogramtillegg

I tillegg til pålitelige kilder, er det lurt å sjekke rangeringer og anmeldelser for en plugin. For mange populære plugins vil et raskt Google-søk gi mange detaljerte anmeldelser fra bloggere. I WordPress Directory og på CodeCanyon kan du sjekke detaljene som vises i høyre sidefelt på den enkelte plugin-siden

Se etter antall nedlastinger mot plugin. Et høyt tall er en god indikasjon på populariteten til plugin-modulen. Noen ganger er det kanskje at en plugin ikke lastes ned som ofte bare fordi den oppfyller et nisjekrav.

Undersøk stjernerangering. Mens en høyere rangering betyr en bedre plugin, er ikke samtalen nødvendigvis sant. Hvis du finner plugin-en du liker, men den har en dårlig rangering, må du ikke avvise den med en gang. Rangeringen kan være skjev på grunn av et begrenset antall anmeldelser, eller en enkel anmelder som var veldig spesiell. Hvis du har spørsmål, bare legg igjen en kommentar eller send plugin-forfatteren på e-post for å finne ut om plugin-en er i stand til det du trenger.

Evalueringsside

Tillegget må være støttet av forfatteren. Antall tråder løst i løpet av de siste to månedene vises på WordPress.com, mens markedsplasser som CodeCanyon ofte benytter seg av en kommentardel.

I tillegg til støtte fra forfatteren, dobbeltsjekke at plugin-en har vært det oppdatert nylig. De fleste plugins krever regelmessig oppdatering i det minste når nye versjoner av WordPress kommer ut (men husk, for gratis plugins kan det ganske enkelt være at plugin-en ikke krever oppdatering). Dette er viktig siden plugins ofte er et inngangspunkt for malware og hackere som kan få tilgang gjennom kjente sikkerhetsproblemer i plugins. En oppdatert plugin burde ha adressert kjente problemer for å holde deg og nettstedet ditt trygt (men det hjelper også hvis du proaktivt lærer mer om WordPress Security også). Så følg med for en aktiv changelog-seksjon.

Vis plugin-skjermbilder og demoer for å se funksjonalitet i aksjon. Et enkelt bilde eller et komplett testteststed kan vise deg hva en plugin virkelig er i stand til. Hvis du har skjermbilder, sørg for å gjennomgå dem alle, og hvis det er en kobling til et live-nettsted, kan du prøve pluginprogrammet i forskjellige nettlesere eller forskjellige enheter. Og igjen, hvis du er usikker på om en plugin oppfyller dine behov eller ikke, bare spør forfatteren.

Den siste biten å huske er at noen ganger kan en enkelt plugin dekke mer enn én funksjon, og det er flott. Ta Jetpack for eksempel – det kan ha den perfekte løsningen for CDN, auto-oppdatering og sosiale delingsbehov alt på én plugin.

4. Andre plugin-tips

Hvis du har sett en bestemt funksjon på noen nettsider og vil identifiser plugin som brukes å installere det på ditt eget nettsted, sjekk det ut med WordPress Plugin Checker. Dette nettstedet kan oppdage om noen av de 50 mest populære pluginsene er installert på et WordPress-drevet nettsted.

Hvis, etter installasjon a plugin fungerer ikke på nettstedet ditt, kan du prøve å deaktivere alle andre plugins på nettstedet for å løse sammenstøt med andre plugins. Og bestem deretter hvilken plugin du vil beholde og hvilken du vil kaste.

Noen valgfrie tester som du kan gjøre før / etter installasjon av en plugin inkluderer:

 • Hvis du har begrenset listen til to plugins, men ikke kan bestemme mellom dem, kan du sammenligne plugins ved å bruke et sammenligningsverktøy.
 • De Query Monitor-plugin kan brukes til å se om det er en pigg i databasespørsmål etter installasjon av en plugin.
 • Sammenlign hastigheten på nettstedet før og etter at plugin-en er installert. Vet du ikke hvordan du sjekker nettstedets hastighet? Slå opp vår artikkel om testing av WordPress ytelse og hastighet. Plugins med dårlig kode vil bremse nettstedet.
 • EN P3 Plugin Performance Performance Test kan også avsløre om pluginen din bremser nettstedet ditt.
 • Sikkerhetsproblemer med plugin vil sjekke plugins som du har installert og varsle deg om eventuelt ofte utnyttet sårbarhet. Du kan også velge å bli varslet om alle sårbarheter.

En annen ting å sjekke er cross-plugin-kompatibilitet. For det meste spiller plugins vanligvis fint sammen, men ikke alltid, i så fall må du kontakte forfatterne for å se om en av dem vil oppdatere plugin-en for å fungere med den andre. Eller du kunne vurdere pluginbunter tilbys av tredjeparter som WPMU. Ettersom disse plugins kommer fra en enkelt kilde, er det lite sannsynlig at det vil være noen konflikt mellom plugins, og i tilfelle noe problem, må du bare henvende deg til bare en kilde for støtte.

WordPress-plugins for hvert nettsted

Med vår raske sjekkliste skal du være i stand til å takle prosessen med å finne riktige plugins for ditt WordPress-nettsted. Hvis du vil ha litt veiledning i gang, er det en håndfull nøkkelfunksjoner som de fleste WordPress-brukere bør legge til via plugins. Her er de beste pluggvalgene du bør vurdere å legge til WordPress-nettstedet ditt for å dekke alle basene dine:

1. Søkemotoroptimalisering: WordPress SEO av Yoast er gå til plugin for å optimalisere WordPress for rangeringer av søkemotorer. Les denne artikkelen for å vite mer om hva denne pluginen kan gjøre for nettstedet ditt.

Yoast

2. Anti-spam: Akismet er et gratis anti-spam-plugin som er inkludert som standard i WordPress. Du må bare aktivere den. WP Bruiser er et premium-plugin som fanger WordPress-samfunnets oppmerksomhet når det gjelder kontroll av spam.

Akismet

3. Bufring: W3 Total Cache er et gratis programtillegg som hjelper cache og merkbart forbedrer hastigheten på nettstedet ditt. Det kan bli litt teknisk å sette opp denne plugin, men WPExplorer har en guide for denne plugin. Et annet godt alternativ er WP Rocket Caching Plugin, men husk at det er lurt å holde bare en cache-plugin aktiv om gangen.

W3 Totalt (2)

4. Sikkerhet: Sucuri Security kan bidra til å holde nettstedet ditt sikkert ved å overvåke det og oppdage skadelig programvare. Du kan skjule din versjon av WordPress med Sucuri. Det kommer i både gratis og premium versjoner. De andre måtene du kan beskytte WordPress på er ved Begrense innloggingsforsøk, eller håndheve tofaktorautentisering.

WAF og nettstedets malware beskyttelse Sucuri nettstedbrannmur

5. Sikkerhetskopi: Vaultpress, og BackupBuddy er begge gode premiumalternativer for sikkerhetskopiering av WordPress. Hvis det er en gratis plugin du leter etter, kan du prøve backupwordpress.

Vaultpress

6. Multifunksjonell: jetpack er en gratis plugin som pakker flere funksjoner sammen. Disse funksjonene kan aktiveres uavhengig av hverandre, og du kan bruke denne plugin-en til bildeoptimalisering, mobilmodus, overvåking av trafikk og mange andre funksjoner.

Jetpack Plugin

Andre plugins som kan være nødvendige

Avhengig av behovet til nettstedet ditt for disse funksjonene, kan disse pluginene være uvurderlige for deg – Gravity Forms for å lage avanserte skjemaer, Optin Monster for leadgenerering, Monarch Social Sharing for social sharing, MemberPress for å bygge opp medlemskap, WP Smush.it for optimalisering av bilder og Broken Link Checker for å sjekke ødelagte koblinger.

Du kan også sjekke ut de 50 viktige plugins-listene som er laget for deg av WPExplorer. Eller bare gå til WordPress-bloggen vår der vi gjennomgår plugins og gir oppstartsguider for mange av dem også.

Å konkludere…

Nå som du har en god ide om hvordan du sorterer gjennom plugins, kan du installere dem mer trygt på nettstedet ditt. Hold deg til reglene, og det er mest sannsynlig at du har deg en mager WordPress med overordnede plugins som graner opp nettstedet ditt og gjør det til en ekte utøver.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map