WordPress er en av de største maskinene som innledet en ny epoke innen publisering. Det gir deg uendelige muligheter til å markedsføre eller fortelle historien din, til en verden av lesere. Det er en flott maskin, ååå det er den, men som alle flotte maskiner, krever den olje nå og da.


Ser du hvordan du skal ta ditt favoritt sett med hjul for en rotasjon hver gang? Vedlikehold av WordPress-nettsteder er noe lignende.

Så uten å kaste bort et sekund, la oss begynne med litt planlegging. Du skal planlegge vedlikeholdet. Merk den på kalenderen din, og hold deg til pistolene dine. Det er viktig.

Oppdaterer WordPress

Når du har opprettet litt tid, kan du bruke den til å oppdatere WordPress-plattformen. Du ønsker ikke å kjøre nettstedet ditt på en gammel plattform fordi – hackere.

update-wp

Å ja, jeg vet at oppdateringsknappen vises nå og da …

Hver gang den gode siden gjør noe så imponerende som WordPress, vil den dårlige siden dedikere en levetid for å fjerne den, så fienden jobber raskt. Av den grunn, for hver WordPress-utgivelse, er det tusenvis av hackere som venter på å suge opp all moroa. En rettidig oppdatering vil ha dem rett i korshårene.

I tillegg vokser WordPress i et veldig avslappet tempo, men oppnår likevel milevis med trekkraft hver dag. Som et resultat blir nye funksjoner og funksjoner introdusert i hver oppdatering. Ikke gå glipp av det morsomme.

Automattic slipper oppdateringer til plattformen minst en gang hvert kvartal. I skrivende stund er denne artikkelen WordPress 3.6.1 den siste versjonen som er tilgjengelig. Last ned den nyeste versjonen av WordPress.

Hvis nettstedet ditt ikke er oppdatert, har andre det gøy for din regning.

Kam WordPress-nettstedet ditt for ødelagte eller døde koblinger

Rekk opp hånden hvis du liker å se dette:

404 feilside

Ikke mange hender jeg ser. Feilfeilen 404 er et resultat av døde koblinger. Ødelagte lenker. Dette er koblinger som peker på utilgjengelige ressurser, dvs. for lengst forsvundne sider, ikke-eksisterende kategorier, flyttet innlegg, navngav det.

Vi vil alltid ikke like en ødelagt lenke, da du virkelig er interessert i hva som ligger bak en lenke når du bestemmer deg for å klikke deg gjennom. Så vil leserne ha galle i munnen når de får noen av disse 404 feilene på nettstedet ditt. Fordi du tar alt den interessen og kast den til hunden – hunden som spiste leksene dine og nå linkene dine.

Hvis galde ikke får deg til å endre dine ødelagte lenker, vil du fikse dem av følgende grunn.

Google og andre søkemotorer håner ødelagte koblinger mye mer enn leserne dine gjør, og de vil straffe det tilsynelatende showet ditt med unøshet ved å fjerne leserne dine.

De vil resonnere, ah, denne fyren har det mest ødelagte av alle virksomheter. Hvorfor gidder å gi ham fri trafikk?

Når det skjer, vil det skade deg helt til banken, men du vil få en lykkeligere dag når du fikser ødelagte lenker. Du kan redigere koblingene hvis et brev eller noe mangler, kontrollere at de koblede ressursene er (faktisk) tilgjengelige eller bare eliminere de ødelagte koblingene.

For å peke deg i riktig retning, ta dette Link Checker verktøy og bare fikse linkene. Det er enkle peasy ting, så ikke legg det av lenger.

Tommelfingerregel: Sjekk koblingene dine minst en gang hvert halvår og etter å ha gjort store endringer på WordPress-nettstedet.

Håndtere spammere

Spammere er sannsynligvis de barna som hater alt i livet. Så selv om de ikke vet det, projiserer de denne synergien til fastfood og sitter hele dagen foran en datamaskin som legger ut tilfeldige ting. De føler behov for å kompensere.

Kreditt: Paul

Bildekreditt: Pauhatsu

Men hvor overlater det deg? Noen barn pusler WordPress-databasen din med søppelstrenger. En endeløs sperring av meningsløse og lenkelastede kommentarer.

Dette skjer mye spesielt hvis antispam-pluginen din skyver spam inn i en eller annen mappe.

En spamoppbygging vil kvele nettstedet ditt, bremse ting og utgjøre en trussel mot den veldig strukturelle integriteten til nettstedet ditt. Spam vil også slå ut SEO-rangeringene dine og plette ryktet ditt.

Noen anti-spam-plugins sletter imidlertid automatisk spam etter gitte perioder, noe som er bra, men for å være på den sikre siden, kan du velge å deaktivere kommentarer etter noen dager, f.eks. 14 dager, eller spar noen minutter på å tømme spam-mappen.

Alternativt, hvis du virkelig vet hvordan du ser på serveren din, kan du gå til phpMyAdmin og kjør følgende databaseforespørsel.

SLETT FRA wp_comments WHERE comment_approved = ‘spam’

Det jeg vil si om dette er “Men det vil slette all spam, til og med de få som har fått en feil?” Jaja.

Sikkerhetskopiere nettstedet ditt

Nå som vi har taklet spammere, har vi et renere nettsted. Så hva sier du, vi støtter det?

For øvrig, hvis du har lyst til å reise til Jamaica, er Back It Up en populær danserutine, som innebærer mye “sikkerhetskopiering” hvis du vet hva jeg mener. Hvis du henger med i et av disse funky leddene, og i de lite likestilte av alle tilfeller må du forklare hva sikkerhetskopiering av et nettsted er, bare si: “Hva? Se mann, jeg lager bare en kopi av min hjemmeside ”.

backupTilbake fra Jamaica, snakker vi om sikkerhetskopier av WordPress-nettsteder. Mange webhoteller tilbyr dette fantastiske alternativet som lar deg ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt manuelt eller – du vil ikke tro dette – hvis du vil, ved å planlegge automatiske sikkerhetskopier. Ikke sant? Vi bør bare ha automatiske sikkerhetskopier. Eller du kan kjøpe en backup-plugin som BackupBuddy eller en tjeneste som Vaultpress.

Derfor, hvis den useriøse hunden spiser koden din eller noen utspekulerte skript ødelegger deg, kan du gjenopprette nettstedet tilbake til sin opprinnelige prakt på få minutter.

Du kan ta sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt i en egen mappe på serveren din eller kjøpe bedriften din en ny webhotellkonto for å lagre en regelmessig oppdatert og klar til å gå sikkerhetskopi av nettstedet ditt. Du kan bruke den ekstra webplassen til å være vert for flere prosjekter, og prisen på en webhotellplan er virkelig lav.

Sikkerhetskopier nettstedet ditt minst en gang hver uke, spesielt hvis det er mye daglig aktivitet. Hvis hostingleverandøren din har det automatiske alternativet, må du slå på bryteren og aldri slå den av. Problem løst.

Oppdatering av webinnholdet

Å vent, du har faktisk ikke lyst for deg selv at vedlikehold av WordPress-nettstedet ikke hadde noe med oppdatering av nettinnhold å gjøre, nå gjorde du?

Lytt oppmerksomt, din nettinnhold er like viktig som koden din. Hvis du ikke oppdaterer nettinnholdet ditt eller legger ut nye blogger regelmessig, skyter du deg selv i foten. Derfor er det nyttig å utforme en tidsplan for sortering.

Redaksjonell kalender

Lag en innholdsplan eller redaksjonell kalender, og følg den gjennom for å sikre at nettstedet ditt leveres godt foran. Aktivitet (samtaler, likes, tweets og noe annet som mater hype) er det som får din kontant ku mynting.

Å ja, jeg har bare kalt deg det mest elskede nettstedet en ku, du skulle bli skikkelig sint og slå det tastaturet allerede. Du får ikke fart som du vil hvis du ikke skulle generere innhold, det er det generelle prinsippet.

Ta din (nederlandsk region) og gå på jobb, men hvis du ikke kan skrive for å redde en gås, kan du ansette en forfatter eller to. Gjør hva som helst, men oppdater innholdet. Det er bra for:

  • SEO
  • Virksomhet
  • Integritet
  • Global oppvarming (jk)
  • Et cetera et cetera

Så ja, oppdater innholdet ditt, som også betyr å redigere gamle innlegg, titler og rette opp alle feil. Noen ukjente personer sier at du bør ha den redaksjonelle kalenderen langt inn i fremtiden, men hvis du har de neste seks månedene med innhold foret, vil du gjøre det bra.

Viktigheten av å validere ditt WordPress-nettsted

Validering av nettstedet ditt er virkelig viktig.

Hvis du endrer kode, stilark, sider, innlegg, lenker; hva som helst, er det viktig å validere nettstedet ditt. Minst en gang i blant. Du vil ikke at leserne skal komme inn på 404 feilsider og andre overraskelser. Validering av WordPress-nettstedet ditt en gang per år bør være nok, men husk å gjøre det hver gang du gjør mange endringer på nettstedet ditt.

Til slutt og raskt etter hverandre, sjekk nettstedstatistikken, koblingsbarheten, innsendingene av nettstedet og andre former for annonsering når du kan. Dette vil hjelpe deg å forstå målgruppen din mer.

Der ute så jeg en veldig lang prøvekalender (vedlikehold), så jeg gjorde deg til en kortere som du til og med kan laste ned til mobilenheten din:

WordPress-vedlikeholds kalender-wpexplorer

Kjør med denne kalenderen, eller lag en lignende for å holde WordPress-nettstedet ditt optimalt. Og delta på så mange familiemiddager som mulig. Det er et ekstra tips.

Verktøykassen

Her er noen verktøy og ressurser (og et samfunn) å ha:

Hvis du heller vil ha noen til å gjøre jobben for deg, kan du alltid kjøpe en vedlikeholdspakke (vi snakket om noen få WordPress vedlikeholdstjenester i et tidligere blogginnlegg her på WPExplorer). Profesjonelle vedlikeholdspakker for WordPress kan starte kl $ 79 online, men den prisen tar ikke vare på generering av innhold. Bare oppdatering og andre enkle ting.

Rask oppsummering

I en stanselinje, oppdatere WordPress, oppdatere webinnhold, fjerne spam, fjerne døde koblinger etter validere, ta sikkerhetskopi av alt og så gjør det igjen.

OK, det markerer slutten på vår WordPress nettstedvedlikehold opplæringen. Hvis jeg utelater noe eller du har et annet syn for å gjøre samtalen enda mer interessant, vil vi gjerne lese tankene dine i kommentarfeltet nedenfor!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me