UX beste praksis for WordPress og din online virksomhet

Du vet sannsynligvis allerede hvor enkelt det er å starte en webside med WordPress. Men når du har lagt til funksjoner og innhold, blir ting raskt kompliserte. Et av de viktige aspektene du må huske på er UXs beste praksis for WordPress. Brukeropplevelse (UX) er nøkkelen til suksess. Det er brukerne som kjøper varene og tjenestene dine, ikke søkemotorene.


Det er vanlig å finne nettstedseiere eller til og med utviklere og designere som forveksler UX med brukergrensesnitt (UI). Både UX og UI er nært beslektede, men er forskjellige nok til å garantere en forklaring.

Forskjell mellom UX og UI

La oss definere følgende begrep for å forstå det bedre:

Nettbrukbarhet: Det er brukervennligheten av et nettsted.

Brukergrensesnitt (UI): Et sted hvor menneskene samhandler med maskinene. For eksempel er en knapp en del av brukergrensesnittet. Utviklere bruker verktøy for å utvikle et brukergrensesnitt som skal samsvare med forretningskravet.

Brukeropplevelse (UX): Dette angår brukere og hvordan de føler om nettstedet ditt. Designere må sørge for at brukeropplevelsen alltid er topp og brukerinteraksjon er hyggelig.

Et WordPress-tema med god brukeropplevelse kan for eksempel ha mange brukergrensesnitt (som Total-temaet), men hver av dem må gi den best mulige brukeropplevelsen for din spesifikke nisje..

Hvis du har et bedriftsnettsted, skal hjemmesiden tydeliggjøre hva virksomheten din handler om, hva din kjernefilosofi / verdier er og eventuelt vise produktene dine eller gi en måte å få et tilbud på. Mange bedriftsnettsteder bruker et stort “over folden” -foto eller en bakgrunnsvideo av kontorene sine. Kanskje de viser frem hovedproduktene sine, hvordan de er laget og hvilke fordeler de tilbyr. Hvis du driver et bedriftsnettsted, er det viktig å oppgi saken din umiddelbart.

Corporate Agency Nettstedet Design

De vanilje byråets webdesign ved å bruke Total WordPress-temaet er et flott eksempel på hvordan du kan vise frem hva virksomheten din handler om over folden.

For andre nisjer kan forskjellige faktorer spille inn. Hvis du er en blogger, vil folk vite mer om deg personlig, bakgrunnen din og kompetansen din, så fokuser på å gjøre deg selv gjennomsiktig og kan skape tillit. Hvis du er musiker enn du hadde bedre fremhevet musikken din og siste album eller EP-kunst.

Usability < User Interface < User Experience

God brukbarhet er en integrert del av a flott brukergrensesnitt. Et brukergrensesnitt er et front ansikt til merkevarens online tilstedeværelse da det direkte påvirker brukeropplevelsen. Nå vet vi hva forskjellen er, la oss gå videre til de beste UX beste praksisene for WordPress.

UX Best Practices for WordPress

WordPress er et CMS som utmerker seg med å tilby verktøyene for å bygge nettstedet ditt, men det garanterer ikke at det vil være perfekt på alle måter. Du trenger beste praksis for UX for å gjøre det verdt de besøkende tid og bygge tillit fra deres første interaksjon med merkevaren din.

Ren og enkel design

Vet du hva som tiltrekker folk mest? Et rent og enkelt design. Det er vanlig å finne utviklere som alltid jobber for å få et nettsted fullt av funksjoner. Men de glemmer ofte hva den sanne grunnen til at de bygger nettstedet er. Brukere bryr seg ikke om funksjonaliteten før og med mindre de kan bruke nettstedet med letthet.

UX beste praksis for WordPress: Ren og enkel design

Det er lurt å fortsette å spørre deg selv: “Vil besøkende eller administratorer av nettstedet kunne bruke det uten problemer eller forvirring?” Dette vil sikre at den endelige designen din oppfyller gjeldende designstandarder. Hvis svaret på noe trinn er “nei”, må du gå tilbake til tegnebrettet og tenke hvordan du kan gjøre det mer intuitivt.

Når brukerne dine lander på fokuserte, uklare sider, gir det deg flere sjanser til å konvertere dem til abonnenter og / eller kunder. Folk liker ikke å tenke hardt når de surfer. Det er din jobb å gjøre dette for dem. Den gode nyheten er at de fleste av de beste WordPress-temaene tilbyr enkel og rotfri design som enkelt kan tilpasses. Hvis du ønsker å designe ditt WordPress-nettsted, må du huske å holde deg til enkelheten. Det gir deg mer fleksibilitet og mindre bevegelige deler som kan gå i stykker.

Responsivt webdesign

Et av de avgjørende aspektene ved moderne brukeropplevelse (UX) er å ha en responsiv webdesign. Mobile enheter har overtatt internett. Jeg har hørt at folk kjører hele virksomheten på smarttelefoner, spesielt med økningen på 5,5-tommers enheter og større. Dette gjør det viktig for WordPress nettsteder å være lydhøre og tilpasse seg alle skjermstørrelser, men også alle skjermoppløsninger og retina-skjermer.

UX beste praksis for WordPress: Responsive Design

Ikke bare å ha et responsivt design forbedrer brukeropplevelsen, men det forbedrer også trafikken din. Holdetid er noe Google bruker i disse dager for å måle hvor fornøyde brukere er når de klikker på nettstedet ditt i SERP-ene (søkeresultatsider). Hvis de bruker mindre tid enn på de andre resultatene i nærheten, betyr det at noe ikke stemmer med nettstedet ditt, og at de flytter det lenger ned i SERP-ene.

To viktige ting du alltid kan forbedre på nettstedet ditt:

  • Informasjonskvalitet
  • Måten informasjon blir presentert på

En god brukeropplevelse betyr at nettstedet leverer brukbar informasjon på alle skjermer.

Enkel å bruke navigering

Nesten alle andre nettsteder jeg ser i dag har en kompleks informasjonsarkitektur knyttet til den. De har sider eller innlegg på flere nivåer. En designer må samarbeide med en utvikler for å sikre at besøkende enkelt kan navigere gjennom nettstedet gjennom riktig navigasjon. WordPress kommer med alle verktøyene du trenger for å legge til en navigasjonsmeny, men du kan alltid legge til en mega menyplugin som Uber Menu hvis du har mange lenker å inkludere.

UX beste praksis for WordPress: Enkel navigering

Du bør også velge en vanlig permalinkstruktur hvis mulig. Med mindre du driver et nyhetsnettsted eller publiserer flere artikler om dagen, foreslår jeg at du går med en “postnavn” -struktur (du kan bruke denne guiden til å endre permalinkene dine for også å bytte).

De fleste stoler ikke bare på navigering når de surfer. Et nettsted med god brukervennlighet bør omfatte:

  • Søkefelt
  • Brødsmuler
  • kategorier
  • Arkiv

Et av de mest populære WordPress-programtilleggene, Yoast SEO, gir deg et alternativ å legge brødsmuler til ditt WordPress-tema. Total WordPress-temaet er kompatibelt med Yoast SEO og det er enkelt å legge til brødsmuler.

Å skape mange forskjellige måter for brukere å navigere på nettstedet ditt, sikrer bedre brukervennlighet og en mer behagelig brukeropplevelse for dem.

Design rundt innhold

Uten innhold er ikke noe nettsted komplett. Flott design kan være attraktivt, men det er innholdet som vil hjelpe deg med å selge virksomheten din til målgruppen. Innholdsfokusert oppsett er ikke bare behagelig for øynene, det gjør det mulig for brukere å fordøye innholdet ditt enkelt. Jo mer innhold brukere fordøyer, jo mer de vet om deg og stoler på deg, jo flere potensielle kunder får du.

En UX-design basert på beste praksis vil alltid vurdere teksten først. Velg riktig typografi for din nisje og lag UX rundt innhold.

Uthev viktige deler av innholdet ditt for å bryte tekstlinjen og gjøre skrivingen din mer interessant.

Innholdet ditt skal se bra ut. Riktig skrifttype, størrelse og farge kan få innholdet ditt til å skinne og få brukerne til å interessere seg for hva du har å si. Formatering bør også utfylle innholdsflyten. Høyre formatering betyr at du bruker overskrifter og underoverskrifter, kule-lister, forskjellig setningslengde, bruker ord med fet skrift eller kursiv for å understreke viktige ord, bilder, lister osv. Alt dette gjør innholdet ditt mer interessant å lese.

Bruk mikro-interaksjoner

Mikrointeraksjoner er en enkel måte den besøkende interagerer med nettstedet ditt på. De inkluderer subtile effekter når du klikker på en artikkeloverskrift eller verktøytips, sveve- og rulleeffekter eller en ikonanimasjon mens nedlastingen pågår, osv..

UX beste praksis for WordPress: Mikrointeraksjoner Last ned animasjon

Mikrointeraksjoner har to store fordeler:

  • Oppmuntre til interaksjoner
  • Gi tilbakemelding

Dette virker ikke så mye, men i virkeligheten spiller det en avgjørende rolle i UXs beste praksis for WordPress. Mikrointeraksjoner er små fordeler for brukerne dine. Forbedre brukeropplevelsen ved å implementere dem.

Konklusjon

Å lage et tiltalende nettsted er ikke en enkel oppgave. WordPress gjør det enkelt for alle å lage et nettsted på få minutter, men det krever mye tenking for å lage et brukbart UI med flott UX. Du bør alltid prøve å vurdere hvordan besøkende vil bruke en side eller en seksjon og deretter implementere funksjonene og funksjonaliteten. Det er også viktig å gjøre nettstedets feiltolerante, så sørg for at du har en tilpasset mal på 404 sider. Ikke-eksisterende eller feilsider kan være utgangspunkt, ikke bare blindveier.

Hvis du er utålmodig eller ikke har tid og krefter på å fokusere på UX beste praksis for WordPress, kan du ganske enkelt få et av våre håndlagde WPExplorer-temaer. De bruker alle beste praksis for UX og er et flott utgangspunkt for ethvert nytt nettsted design.

Brukeropplevelse er en kompleks handel, og det er ikke mulig å omfatte alle konseptene i et enkelt blogginnlegg. Forhåpentligvis gir artikkelen en introduksjon til viktige UX-fremgangsmåter for WordPress og noe å tenke på når du oppretter eller kjøper ditt neste WordPress-tema.

Hva synes du om beste praksis for UX for WordPress? Tilbyr ditt nåværende WordPress-tema god brukeropplevelse for brukerne dine, og hvorfor? Jeg lytter.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me