Ultimate WordPress Schema Markup Guide

Det er bokstavelig talt milliarder nettsteder på internett, noe som betyr at du må jobbe hardt hvis du vil at dine skal skille seg ut fra mengden. De siste årene har det vært et stort fokus på søkemotoroptimalisering (SEO) for å synliggjøre nettstedet ditt, og folk leter alltid etter nye måter de kan rangere godt på søkemotorer og drive mer høy kvalitet på trafikken til nettstedet sitt.


Det skyldes at om det er et bedriftsnettsted eller et personlig nettsted, det siste du ønsker er at nettstedet ditt skal havne på masse irrelevante resultatsider (Search Engine Results Pages (SERP)) eller å være vanskelig å finne og knapt synlig i det hele tatt. Det er her Schema-markering kommer inn.

Hvis du ikke har hørt om skjema-markering før, ikke bekymre deg for at du ikke er alene. Dette er et relativt nytt konsept og har blitt designet for å gi mer kontekst til innholdet ditt og hjelpe deg å plassere bedre på søkemotorer. Vil du vite mer om hvordan skjemaoppmerking kan bidra til å gjøre WordPress-nettstedet ditt mer synlig? Du har kommet til rett sted!

I denne omfattende guiden skal vi stille (og svare) følgende fem spørsmål for å hjelpe deg med å bygge en bedre forståelse av hva skjemaoppmerking er, og hvordan du kan bruke dette til å øke WordPress-nettstedet ditt. Disse spørsmålene inkluderer:

 • Hva er skjema-markering?
 • Hva er forskjellen mellom skjema og SEO?
 • Hva er de forskjellige typene av skjemaoppslag??
 • Hvordan kan du legge til skjema-markering i WordPress?
 • Hvorfor bør du legge til skjema-markering i WordPress?

Er du klar til å lære mer om det? Vi begynner i denne første delen med å se på hva skjemaoppslag faktisk er.

Hva er Schema Markup?

Google strukturert datatest

Det kan være vanskelig å komme hodet rundt skjema-markering i de tidlige stadiene, men du må gjøre det hvis du vil bruke dette som et verktøy for å gjøre WordPress-nettstedet ditt mer synlig. WP-motor forenkler konseptet ved å beskrive skjemaet som følger:

“Tenk på skjemaoppmerking som ditt” visittkort “for søkemotorer. Den gir kontekst til innholdet ditt for å hjelpe gjennomsøkere med å bestemme hva det handler om. På samme måte som et visittkort forteller potensielle kunder din stillingstittel, forteller skjemaoppslag søkemotorer hva ting er slik at de kan indekseres på riktig måte. “

Så i et nøtteskall, er skjema en type mikrodata lagt til på websidene dine for å gi kontekst til søkemotorer og hjelpe dem til å rangere sidene dine deretter. I hovedsak tjener skjemaoppslag fire hovedformål – dette er:

 1. For å hjelpe søkemotorer indeksere nettstedet ditt riktig
 2. For å få nettstedet ditt til å skille seg visuelt ut mot andre sider rangering for bestemte søkeord
 3. For å hjelpe leserne med å finne innholdet de leter etter
 4. For å legge til kontekst til koblingene og innholdet

Et av de viktigste resultatene av skjemaoppslag er at sidene dine vil være mer synlige i søkemotorer som standard og vil føre til flere klikkgjennomgang til sidene dine. Dessuten vil noen av metadataene faktisk vises under overskriftene dine på SERP-er, og gi publikum en bedre indikasjon på hva websiden handler om.

Det er også verdt å merke seg at mens skjemadata fremdeles er i de tidlige stadiene når det kommer til mobil, har søkemotorer som Google allerede begynt å vise rike resultater for mobile søkeord. Dette betyr at skjema-markering også kan øke websidene dine på nettbrett og smarttelefoner, og dette er spesielt viktig gitt det mer enn 50% av de globale søkene nå utføres på mobile enheter.

Hva er forskjellen mellom skjema og SEO?

Før vi går videre, er det viktig å tydeliggjøre forskjellen mellom søkemotoroptimalisering (eller nærmere bestemt WordPress SEO) og arbeidet med skjemaoppslag. SEO handler om rangeringer og synlighet, men det er foreløpig ingen bevis for at å legge til mikrodata gjennom skjema kan ha en direkte innvirkning på de organiske søkerangeringene på nettstedet ditt. Så det vi sier er at skjema ofte blir misforstått som en måte å forbedre rangeringen på, og det er ikke det.

Selv om skjema optimaliserer sidene og innleggene dine og hjelper innholdet ditt å vises i mer relevante SERP-er, øker det ikke iboende den naturlige rangeringen din som SEO. Når det er sagt, jo mer kontekst du gir til WordPress-nettstedet ditt og innholdet du deler på det (gjennom anmeldelser, miniatyrbilder, rangeringer, produkter osv.), Desto mer sannsynlig er det at du driver gjennomklikk og trafikk til nettstedet ditt. Noe som igjen kan bidra til å øke synligheten til sidene dine og forbedre den generelle ytelsen til nettstedet ditt.

Hva er skjemaoppslagstypene?

La oss nå se på de forskjellige typene skjema for å bygge videre på vår forståelse av skjemaoppmerking. Den kommer i forskjellige former og størrelser og vil avhenge av innholdet du deler og delene du vil at publikum skal fokusere mest på.

Du kan velge skjema ‘forhåndsinnstillinger’ på WordPress enten gjennom plugins eller ved å legge til koden manuelt. Det er mange skjematyper (som du kan her), men populære plugins WordPress-plugins legger bare til nøkkeltyper de tror vil være behov for et flertall brukere. Schema & Structured Data for WP & AMP oppgir for eksempel at de for øyeblikket har så mange som 35 forskjellige skjematyper tilgjengelig gjennom sine tjenester. Men la oss se på noen av de mest brukte, nedenfor:

 • Produkt: Du kan legge til noe av nøkkelinformasjonen om produktet ditt for å vises i søkeresultatene, for eksempel pris, anmeldelser og tilgjengelighet
 • video: Hvis du legger til videoer på sidene dine, i tillegg til beskrivelsen, kan du til og med inkludere et miniatyrbilde for å tiltrekke flere seere
 • arrangementer: Verter / annonserer du et arrangement? Bruk skjema for å sikre at informasjon om datoer, salg og lokasjoner er synlig fra resultatsiden
 • oppskrifter: Ved å bruke rike utdrag kan du dele informasjon om oppskriften og hvor den kom fra før leseren til og med åpner lenken, den kan også gi stjernevurderinger for oppskriften din
 • Blogginnlegg / artikler: Skjema kan hjelpe deg med å forbedre utseendet til bloggene og artiklene dine og kan dele detaljer om forfatteren og innholdet i
 • Lokal virksomhet: Hvis du er en lokal virksomhet, kan du synliggjøre din beliggenhet, anmeldelser og til og med åpningstider fra søkeresultatsiden

Slik legger du til skjemamarkering i WordPress?

Nå forstår du fullstendig hva skjema er og de populære måtene det brukes av bedrifter, e-handelsnettsteder, bloggere og mange flere, det er på tide å se på hvordan du kan legge dette til på WordPress-nettstedet ditt. Ville det være WordPress uten en plugin? Selvfølgelig ikke! Så det første og kanskje mest enkle alternativet for å legge til skjema-markering på nettstedet ditt er gjennom en plugin, disse vil hjelpe deg med å lage rike og relevante metabeskrivelser. Det er flere plugins tilgjengelig, inkludert:

Yoast SEO

Yoast SEO-plugin

Legg automatisk til Schema.org-informasjonen din med Yoast. Plugin-en legger til informasjon om nettstedet ditt med JSON-LD, for eksempel nettstedets navn, logo, artikler, sosiale sider, søk osv..

Alt i ett skjema Rik utdrag

Alt i ett skjema Rik utdrag

Denne gratis plugin-modulen lar deg jobbe gjennom hver side og legge inn informasjon om innholdet i.

Strukturerte data for skjemaapp

Strukturerte data for skjemaapp

Denne pluginen gjør det harde arbeidet for deg ved automatisk å konfigurere skjemainnstillinger og data på innleggene og sidene dine.

Skjema og strukturerte data for WP & AMP

Skjema og strukturerte data for WP & AMP

Det er en betalt-for-versjon av denne plugin som gir deg flere alternativer for å lage Google-rikt utdrag.

Schema Pro

Schema Pro

Info & Last nedVis demonstrasjonen

Laget av de samme menneskene som opprettet All In One Schema Rich Snippets, er denne plugin litt dyrere, men kommer med 13 forskjellige skjematyper og tilpasning med 1 klikk.

Skjema-ordforråd

Så som du kan se, det er flere plugins som er tilgjengelige for å legge til skjema til WordPress, og som du velger vil avhenge av mengden innhold på nettstedet ditt og om du har budsjett til å investere i et betalt for plugin. En annen måte du kan legge til skjema-markering på nettstedet ditt er manuelt ved å legge inn koden selv, og dette lar deg gjøre mye mer – hvis du føler deg trygg nok til å gjøre denne kodingen selv, er.

Det er tre forskjellige skjema-vokabularer som du kan bruke til å kode data på nettstedet ditt, og dette er JSON-LD, RFDa og Microdata. JSON-LD som står for JavaScript Object Notation for Linked Data, er det mest populære og allment anbefalte ordforrådet og potensielt det beste for å legge til skjema til WordPress.

For å sikre at all skjema-ordforråd ble satt til en standard på tvers av alle søkemotorer (Google, Bing, Yahoo osv.), Jobbet teamene sammen for å skape en jevn struktur og terminologi. De lanserte også Schema.org, og dette kan være et sentralt verktøy for å forstå disse vokabularene og hjelpe deg med å generere markeringen din når du koder WordPress-siden din.

Så hvis du er ukjent med å kode eller fortsatt føler deg litt usikker på å legge til skjema manuelt, kan du gå  Schema.org for veiledning.

Hvorfor legge til skjemamarkering på ditt WordPress-nettsted?

I denne siste delen vil vi oppsummere hvorfor du bør legge til skjema-markering i WordPress-innleggene og -sidene og generelt se på hvordan skjemaet kan øke synligheten. For å gjøre dette, har vi samlet en liste over de fire grunnene til at du bør vurdere å legge skjema til nettstedet ditt enten gjennom en plugin eller ved å legge til koden manuelt. De viktigste årsakene til å legge til skjema-markering er:

 1. Strukturering av dataene hjelper WordPress-nettstedet ditt til å kommunisere bedre med søkemotorer og blir derfor mer synlig på relevante SERP-er
 2. Med en bedre forståelse av innholdet ditt kan søkemotorer som Google tjene bedre resultater for brukerne
 3. Mikrodata som fyldige tekstutdrag, miniatyrbilder og rangeringer er bevist å øke klikkfrekvensen til nettstedet ditt, noe som kan føre til et løft i trafikken av høy kvalitet
 4. Til slutt, ved å legge til strukturerte data, kan du fremtidssikre innholdet ditt etter hvert som mer og mer søkerelatert teknologi opprettes

For å finne ut mer eller komme i gang, gå over til Schema.org for flere detaljer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me